BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Jun 19, 2009
Novel : Entah Bila Cinta Bersemi 7
Nama Pena : Amauni

"ALHAMDULILLAH..habis jugak final exam aku ni!" senyum Nazifa seorang diri apabila tiba dirumahnya. Hari ini merupakan hari terakhir peperiksaan akhirnya.
Nazifa berasa amat bersyukur kerana semuanya berjalan dengan lancar dan seperti yang dirancang. Tidak sia-sialah usahanya selama ini bersengkang mata belajar sehingga ke larut malam. Sememangnya dia yakin semasa menjawab semua soalan didalam kertas soalan yang dikemukakan.
"Tuuutttt..! Tuuuttt!" bunyi deringan telefon rumahnya. Nazifa terus menuju ke telefon yang berdering itu. Dengan pantas dia mengangkat gagang telefon.
"Hello, assalamualaikum!" Nazifa memulakan bicara dengan salam.
"Kalau kau nak kawan kau Sasha selamat, kau datang kat Hotel Residence sekarang! Kau jangan pandai-pandai nak report kat polis! Kalau tak…." ujar suara lelaki di corong telefon itu. Seketika kemudian talian terus dimatikan. Wajah Nazifa yang pada mulanya ceria, bertukar cemas.
Dada Nazifa terasa berdebar-debar. Dia rasa tidak sedap hati. Dengan pantas dia mencapai beg tangannya lalu menuju keluar. Dia memandu keretanya ke Hotel Residence yang berada tidak jauh dari kawasan apartmentnya. Hotel Residence juga merupakan hotel yang memang berada didalam kawasan UNITEN itu.
Sesampainya dia di kawasan parkir hotel tersebut, dia terus mematikan enjin keretanya lalu segera memasuki perut hotel. Kepala Nazifa terjengah-jengah mencari kelibat Sasha di lobi hotel tersebut namun hampa.
Telefon bimbit Nazifa tiba-tiba pula berbunyi. Nazifa melihat di skrin telefon bimbitnya. ‘Private Number..’ desis hati Nazifa sendirian. Riak wajah kerisauan jelas terpampang diwajah gadis itu. Nazifa terus menekan punat hijau.
"Assalamualaikum.." suara Nazifa bergetar. Dia jadi suspen.
"Sekarang ni, kau naik tingkat atas sekali! Kalau kau nak kawan kau selamat la.." ujar suara lelaki yang sama menelefonnya diapartmentnya tadi. Dari mana lelaki itu mendapatkan nombor telefon bimbitnya, dia pun tidak tahu.
Nazifa hanya menurut kata-kata lelaki itu dengan hati yang sangat risau. Dia risau sekiranya Sasha diperapa-apakan. Tanpa berfikir panjang, dia terus naik lif ke tingkat paling atas hotel tersebut. Tiba di tingkat atas, Nazifa sekali lagi mencari-cari kelibat Sasha namun tetap hampa. Nazifa mengeluh sendirian. Wajahnya masih menunjukkan riak kerisauan yang teramat sangat.
Tiba-tiba telefon bimbitnya berbunyi sekali lagi. Tanpa melihat di skrin, Nazifa terus menekan punat hijau. "Apa lagi yang kau nak? Mana kawan aku?!" teriak Nazifa dengan lantang. Dia sudah hilang sabar. Dadanya berombak kencang dengan nafas yang turun naik.
"Ifa! Kau kenapa ni?" suara Sasha kedengaran di talian. Suaranya normal sahaja, tidak cemas. Selalunya orang yang diculik sudah tentu akan berasa cemas.
Nazifa terkedu mendengar suara Sasha yang seperti tidak ada apa-apa itu. Dia berfikir sejenak. "Kau okey, Sha?" soal Nazifa.
"Ok aje..kenapa ni, Ifa? Suara kau macam orang kena sampuk aje tadi!" Sasha bersuara dengan nada kehairanan.
"Tak ada apa-apalah..thanks God.." suara Nazifa kedengaran lega lalu dia menamatkan talian setelah yakin yang Sasha selamat. Didalam hatinya, dia menyumpah-nyumpah gerangan yang mempermainkan dirinya.
Dia juga menyalahkan dirinya kerana bertindak terburu-buru tanpa cuba menelefon Sasha terlebih dahulu sebelum pergi ke hotel berkenaan. ‘Terlalu cepat percaya betul la aku ni!’ gumamnya didalam hati sambil tangannya menepuk dahi. Nazifa berpaling lalu mahu menuju ke lif untuk turun.
Dumm!!! Nazifa merasakan seperti kepalanya diketuk dari belakang. Kepalanya terasa sakit dan pandangannya berpusing-pusing lalu kabur. Semakin lama sakit dikepalanya terasa kian menyengat. Kakinya sudah dirasakan lemah, sejurus kemudian tubuhnya jatuh terjelepuk ke atas lantai lalu pandangannya gelap. ‘Ya Allah..selamatkanlah hamba-Mu ini……’ Nazifa sempat berdoa didalam hatinya sebelum dia tidak sedar lagi dengan apa yang berlaku dan yang bakal berlaku.


NAZIFA membuka kelopak matanya perlahan-lahan. Pandangannya masih kabur lalu dia mengosok-gosok matanya lembut. ‘Dimana aku sekarang?’ soal Nazifa didalam hatinya. Tangan Nazifa meraba-raba tempat pembaringannya. Katil! Mata Nazifa tiba-tiba bulat lalu dia segera bangun melihat sekeliling tempat itu. Sebuah bilik dengan hiasan yang mewah dan moden terpampang diruang mata Nazifa. Seperti bilik hotel.
Bilik siapakah ini? Hati Nazifa tertanya-tanya. Dia melihat selimut yang membaluti tubuhnya, diselaknya sedikit lalu pandangannya jatuh pula pada tubuhnya yang tidak langsung mempunyai seurat benang. Hati Nazifa sudah menjerit-jerit sendirian. Dia kaget.
Selimut ditarik semula menyelimuti tubuhnya yang terasa dingin. Dia sudah menggeletar sendirian memikirkan segala kemungkinan yang ada. ‘Ya Allah..adakah aku bermimpi?’ rintih Nazifa dalam hati. Sebak sudah bermaharajalela dihatinya.
Pandangannya tertoleh pula ke sebelah kirinya. Alangkah terkejutnya Nazifa apabila mendapati sekujur tubuh lelaki yang kelihatan sedang berbaring membelakanginya. ‘Ya Allah…dugaan apakah ini? Tolonglah hamba-Mu ini..jadikanlah semua ini hanya mimpi semata-mata..’ rintih hati Nazifa lagi. Airmata sudah mahu menitis dari kolam matanya yang berair.
Dia mencubit-cubit lengannya. Sakit! Ini bukan mimpi tetapi adalah kenyataan. Kali ini dia sudah teresak-esak menangis. Dia tidak menyangka semua ini akan berlaku. Dalam hatinya, dia menyalahkan dirinya kerana terlalu cepat tertipu dan memasuki perangkap yang dia sendiri tidak jangkakan.
"Hai, sayang..dah bangun ke?" kedengaran suara lelaki disebelahnya yang baru sahaja bangun. Suaranya selamba sahaja. Seperti tiada apa-apa yang berlaku.
Nazifa menoleh ke arah lelaki itu dengan wajah penuh kebencian. Sekali lagi dia terkejut apabila mendapati bahawa lelaki itu adalah lelaki yang sama yang mengasarinya sebelum ini. Faris sudah tersenyum sinis memandang wajah Nazifa yang sedang menangis teresak-esak.
"Kenapa menangis ni, sayang? You tak happy ke?" sengaja suaranya dilembutkan untuk menyakitkan hati Nazifa.
"Jantan tak guna! Apa salah aku pada kau sampai kau sanggup buat aku macam ni?!!" bentak Nazifa dalam esak tangisnya. Matanya penuh dengan kebencian dan rasa meluat memandang Faris yang sudah tergelak kecil disebelahnya. Nazifa menggenggam kuat selimut yang membaluti tubuhnya.
"Apa salah aku?!!!!" pekik Nazifa apabila mendengarkan ketawa sinis Faris yang masih bersisa. Wajah lelaki itu direnung tajam sambil tubuhnya terhenjut-henjut menahan esakan.
"Memang salah you sebab tak mahu ikut I pergi minum hari tu!" kali ini suara Faris serius. Dia membalas renungan tajam Nazifa.
"Takkan sebab itu pun kau sampai tergamak lakukan perkara macam ni kat aku?" Nazifa sudah terjerit-jerit seperti orang yang kena histeria. Dia benar-benar rasa kecewa, marah dan benci dengan perbuatan Faris itu.
"Bukan itu aje! You dah malukan I depan kawan I..sebab you tak layan I, kawan I ketawakan I! Hati I ni sakit, you tau tak? Sekarang ni, you rasalah perasaan yang sama yang I rasa! Malu! You tau apa itu malu?!" ujar Faris lalu dia ketawa kecil. Dia puas hati melihat gadis itu yang sedang merana dan terseksa.
"Kau memang lelaki yang dayus! Yang hanya tahu guna taktik kotor untuk mendapatkan perempuan! Kau jantan tak guna, kau tau tak??!!" pekik Nazifa lagi dengan sekuat hatinya.
"Tak apa, sayang..sekarang you dah jadi milik I! Apa lagi yang you boleh buat?" ketawa Faris lagi. Hati Nazifa bagai dirobek-robek ketika mendengar ketawa sinis lelaki itu. Sungguh dia sakit hati! Airmata tidak henti-henti mengalir dari tubir mata Nazifa.
"Kau tak akan dapat miliki aku!"
"Kan you baru aje jadi milik I tadi? Apa lagi yang you ada untuk you banggakan? I dah bagi peluang untuk you, untuk jatuh cinta pada I tapi you tak nampak.." ketawa Faris sudah kedengaran kuat.
"Kau tak akan dapat miliki hati aku ini! Sekali-kali aku tidak akan membukakan pintu hati aku untuk lelaki dayus macam kau!" jerit Nazifa sambil teresak-esak. Matanya sudah membengkak kerana terlalu banyak menangis.
"Peduli apa I? Janji I dah dapat apa yang I nak! I dah dapat apa yang paling berharga dalam diri you.."
"Kau jantan binatang!! Kau keluar dari sini! Don’t you dare to appear infront of my eyes ever again! I’ll hate you forever! Keluar!!!" bentak Nazifa sambil jari telunjuknya menunjuk ke arah pintu bilik.
Tangisannya kedengaran agak kuat kali ini. Badannya sudah terasa lemah, matanya sudah sembab dek airmata yang sedia mengalir dari kelopak matanya.
"Whatever you want, my dear..as long as you’re mine!" senyum Faris dengan rasa puas hati. Dia bangun menampakkan seluar jeans yang sedia tersarung lalu mencapai bajunya yang tersangkut di kerusi berdekatan.
"So, we’ll meet again, sayang.." senyum Faris sebelum berlalu. Pandangan mata Nazifa menyorot ke arah hayunan langkah lelaki itu yang sedang menuju ke pintu bilik.
Pintu bilik dibuka oleh Faris lalu dia menoleh lagi memandang wajah Nazifa yang sedang terketar-ketar menahan esakan. Nazifa merenung Faris dengan pandangan penuh kebencian dan rasa dendam yang membara. Matanya seakan terbelalak. Faris hanya tersenyum lagi lalu sengaja menghadiahkan ‘flying kiss’ kepada Nazifa.
"Tak guna!!!!!!!!" kali ini Nazifa sudah membalingkan bantal yang dicapainya diatas katil itu kepada Faris yang seraya menutup pintu. Sayup-sayup kedengaran ketawa kuat Faris dari luar bilik. Nazifa bertambah sakit hati. Selebihnya dia sedih. Bagaimana dia mahu berdepan dengan keluarganya? Dan yang lebih penting, bagaimana dia mahu berhadapan dengan lelaki yang amat dicintainya? Nazifa meraung sekuat-kuatnya di dalam bilik itu.
"Ya Allah, Engkau kuatkanlah hati hamba-Mu yang lemah ini. Jika inilah dugaan yang Kau telah takdirkan untukku menempuhinya, aku redha ya Allah..Engkau berikanlah aku hati yang bersabar dalam menempuhi dugaan-Mu ini, ya Allah ya Rahman ya Rahimm..Amin.." Nazifa berdoa didalam esakan yang masih berbaki.
posted by Penulisan2u @ 2:41 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
14 Comments:
  • At 19/6/09 3:26 PG, Blogger ::cHeeSeCaKe:: said…

    jahat gile si faris ni..
    rse nk lempang je laki cmtu..

     

  • At 19/6/09 8:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klu blh cpt upload next chapter cpt...x sbr nak tunggu huhu2

     

  • At 20/6/09 2:51 PTG, Anonymous syazrini said…

    cpt upload ye che writer! =)

     

  • At 21/6/09 8:26 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Perangai setan btol si Faris ni..Ptt di hukum..biar dy rase. EEEE geram btol ak...!! JNY...

     

  • At 21/6/09 10:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kuang ajar pnye jantn!!

     

  • At 22/6/09 10:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Amauni ade blog?

     

  • At 9/7/09 11:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    satu cerita yang menarik dan mampu memberi kesan terhadap pembaca untuk terus mengikuti kesudahan cerita ini.Diharap penulis dapat mempercepatkan memuat naik episod seterusnya.....

     

  • At 10/7/09 8:58 PG, Anonymous saito said…

    elo, bro..
    aku rase la kan..
    penulisan2u ni yang lembab posting..
    tension aku kekadang..
    2 hari, 3 hari baru ada n3 baru..

     

  • At 10/7/09 12:49 PTG, Blogger Zazz!~ said…

    askum, smua..
    sory sbb hold crite ni dah lama..
    hurmm..da ada sambungan di blog saye..

    -Amauni a.k.a Inua Itis-

     

  • At 12/7/09 3:22 PTG, Blogger shakirah said…

    tu la..tapi nak buat macam mana mmg benda nie kena edit dulu

     

  • At 12/7/09 5:17 PTG, Anonymous nonie said…

    mana blog nie...nak join mcmn kat blog awak... x de adressnyer...

     

  • At 15/7/09 9:03 PG, Anonymous buzzgurl said…

    mane sambungan nye?????? cerpen nie dikeluarkan sebulan sekali je ke???

     

  • At 15/7/09 6:18 PTG, Blogger Asshole said…

    elo kwn2..
    penulisan2u ni yg lembab la..
    korg nak masok blog penulis ni ke?
    mcm2 lg cerita best penulis ni ada dlm tu tau..
    aku tension ngn penulisan2u ni lambat update..
    klik la kat nama penulis tu..
    kan ada alamat blog dia kt profile..
    aku nak bagi pun, aku lupa laa..
    aku men click ja kat nama Zazz tu..
    btw, slmt mencubaaaa..hehehe

     

  • At 15/7/09 6:34 PTG, Anonymous rozita said…

    salam,
    tahniah penulis..
    cerita ni memang best bagi saya..
    buatkan pmbaca tertanya2 apa bakal berlaku pasni..
    diharap penulis & pihak penulisan2u m'percepatkan n3 noveel ni..
    sbb dh lma tak ada update..
    trima kaseh.. ;)

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group