BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Jun 10, 2009
Novel : Cinta Thriller 6
Nama Pena : Penulis jalanan2008

Aku memerhatikan suasana rumah banglo dua tingkat milik Intan. Hurmm..boleh tahan jugak besarnya . Inilah pertama kali aku singgah di rumahnya kerana selepas aku menghantar Intan pulang tempoh hari , aku hanya sempat menapak di laman rumahnya sahaja . Intan tidak membenarkan aku masuk tanpa memberikan sebarang sebab. Justeru aku terpaksa akur . Aku tidak tahu pula rupanya selama ini terdapat sebuah rumah banglo mewah di pulau ini kerana kawasannya agak terpencil . Rumahnya dikelilingi pokok kelapa dan tidak jauh dari situ terdapat kawasan paya bakau yang agak luas . Suasananya begitu sunyi dan agak menyeramkan.

Dalam diam , aku risaukan Intan kerana terpaksa hidup keseorangan bersama Imran dan bibik jauh daripada orang ramai dan jauh daripada pandangan masyarakat di pulau ini. Aku risau sekiranya sesuatu menimpanya memandangkan tiada pengawal yang akan mengawasi keselamatan penghuninya . Aku tidak mahu peristiwa yang berlaku 3 hari lepas berlaku lagi ke atasnya. Demi Intan sekeluarga , aku sanggup menjaga keselamatan mereka selepas ini biarpun Intan dikatakan masih lagi isteri orang menurut bibik tetapi yang pasti aku tidak akan benarkan apa-apa musibah pun menimpa wanita itu . Lantak lah dia ada suami ke tidak . Yang penting, keselamatannya mesti dijaga . Jika suaminya bertanggungjawab, dia tidak akan meninggalkan isteri serta anaknya seorang diri . Ternyata suaminya saja ingin lari daripada tanggungjawab . Kata bibik , suaminya sudah 3 tahun meninggalkan Intan ibarat bergantung tidak bertali disini kerana kononnya dia terpaksa bekerja di luar negara . Lelaki itu tidak layak menjadi suami kepada Intan. Dia memang tidak pandai jaga bini! Gertakku di dalam hati, geram.

" Bila uncle sampai sini?" Pertanyaan Imran yang tiba-tiba muncul di hadapanku membantutkan lamunanku . Aku tersenyum memandang Imran yang sedang memisat matanya .Mukanya sembab. Baru bangun tidur agaknya.

" Uncle sampai dah lama dah. Tunggu Im la, lama sangat..," jawabku separuh bergurau .

" Ala..kenapa uncle tak cakap awal-awal dekat Im uncle nak datang. Nanti Im tak tidur sebab tunggu uncle.., Im mintak maaf ye uncle .Im tak tahu uncle nak datang..," rayuan daripada Imran sedikit menggeletek hatiku. Dia segera mendapatkan aku dan kemudian menghulurkan salam untuk bersalam denganku. Aku menyambut salamnya dengan rasa kagum di hati . Errm..bagus betul budi bahasa budak ni , tidak padan dengan umurnya yang masih muda tetapi sangat berbudi bahasa. Pandai Intan mendidiknya dengan nilai-nilai ketimuran.

" Mana mama?" soalku kepada Imran .Dari tadi aku di sini , kelibat Intan masih tidak kelihatan. Tadi, bibik yang menyambut kedatanganku ,kemudian dia naik ke tingkat atas untuk memanggil Intan namun hampir setengah jam aku tunggu , bibik dan Intan masih lagi tidak muncul-muncul. Entah apa dia buat , aku tidak tahu.

" Im tak tahu la uncle..Im baru je bangun tidur," kata Imran sambil menggaru kepalanya .

" Tak apa Im, uncle boleh tunggu. Im apa khabar hari ni?" Soalku lembut sambil menggosok perlahan kepalanya . Imran pula melentokkan kepalanya di dadaku yang sasa sambil duduk di atas pehaku .

" Mestila khabar baik, uncle macam mana? Uncle datang sini sebab rindu mama eee..," Imran mula menyerkap jarang . Aku tergelak mendengar tekaannya yang sesungguhnya tepat sekali .

" Mestila nak jumpa. Mama Im kan cantik, baik..Imran pun uncle nak jumpa jugak," kataku sambil mencuit hidungnya . Dia hanya tersengeh mendengar kata-kataku.

" Uncle selalu la datang sini ye..teman Im. Im sunyila tak ada papa. Tengok dalam TV, semua orang ada papa. Im tak ada..," aku tersentuh mendengar kata-kata yang terluah daripada bibir anak kecil itu. Sesungguhnya dia begitu dahagakan kasih sayang seorang ayah .

" Papa Im pergi mana?" Soalku ingin tahu sejauh mana Imran mengetahui perihal papanya.

" Bibik cakap papa Im pergi jauh. Im tak pernah tengok papa ," kata Imran sambil bermain-main dengan robot mainan di tangannya yang sudah tersedia di situ.

" Tak ada gambar papa ke? Kalau ada, bagila uncle tengok," terdetik juga hatiku untuk melihat rupa papanya yang langsung tidak tahu menjadi ketua keluarga yang bertanggungjawab . Kerana dia , semua orang menderita. Kejam! Kalau aku, aku tidak akan membiarkan isteriku keseorangan sebegitu lama.

" Tak ada..mama tak bagi tengok ," jawab Imran dengan muncung yang panjang seolah-olah merajuk dengan perbuatan mamanya . Aku mengerutkan kening , hairan. Mengapa Intan tidak membenarkan Imran melihat wajah ayahnya sedangkan Imran perlu tahu ? Atau intan berbuat begitu kerana dia fikir Imran masih kecil? Namun, bagi aku, Imran berhak mengetahui siapa ayahnya walaupun melalui gambar.

" Maaf ye pak..ibu intan tengah mandi dan solat sebentar. Sekejap lagi ibu turun . Tunggu sebentar ya..," sapa bibik yang baru sahaja turun dari tingkat atas . Aku mengerling jam di tangan ku. Jam menunjukkan pukul 2.00 petang. Oh, patutla..waktu zohor rupanya . Aku termenung seketika . Rupanya sudah lama aku tidak menunaikan solat fardhu yang satu itu . Selama ini aku lalai dengan perihal dunia sehingga melupakan tuntutan agama yang wajib setiap umat islam tunaikan. Namun, disebabkan ketaksubanku untuk mencari kesenangan duniawi, tanpa kusedari aku telah hanyut dalam arus kejahatan yang tidak pernah surut dalam diriku . Ditambah pula dengan kekurangan didikan agama daripada ibu bapaku semenjak kecil yang tidak pernah mempunyai masa terluang untuk bersama keluarga sehingga menyebabkan aku tercicir jauh . Entah mengapa, mendengar perkataan ‘solat’ cukup membuatkan aku insaf dengan tiba-tiba .

" Uncle, dengar tak Im cakap apa ni?" Muhasabahku terhenti di situ sahaja sebaik sahaja Imran menyapaku. Terlupa seketika pada Imran di ribaanku. Aku menggaru kepala yang tidak gatal. Aku betul-betul tidak mendengar kata-kata Imran sebentar tadi kerana fikiranku tiada di sini seketika.

" Err..Im cakap apa tadi ye? Sory..uncle tak dengar..," kataku lembut . Imran mula menarik muka masam.

"Ala..uncle ni..penat Im cakap tapi uncle tak dengar..malas lah cakap dengan uncle," kata Imran seakan merajuk.Ish, kuat merajuk juga budak ni .Menurun daripada baka siapa ni? Kalau daripada mama dia, susahlah aku nanti..

" Jangan marah Imran.. Uncle penat sangat la tapi sekarang uncle dah tak penat . Uncle nak dengar apa yang Im nak cakap. Come..cakapla..," gesaku .Badannya ku pusing supaya menghadap betul-betul berhadapan denganku dan merenung matanya agar dia mempercayai aku. Seketika kemudian kelihatan riak ceria di wajahnya melihat layananku.

" Imran cakap , boleh tak uncle ajar Im kung fu ? Im nak jadi macam uncle .Im nak lawan orang jahat .Nanti tak ada orang berani nak pukul mama..," katanya bersungguh-sungguh membuatkan aku tergelak kecil .

" Ye Im, nanti uncle ajar..tapi Im kena janji dengan uncle satu perkara..," aku mula memancing perhatiannya.

" Apa tu uncle?" Kelihatan riak hairan di wajah anak kecil itu.

" Lepas ni , Im jangan merajuk lagi dengan uncle boleh?" aku saja ingin mengujinya.

" Tapi..," Imran kelihatan semakin hairan.

" Tapi apa?" pantas aku menyoal.

" Merajuk tu apa uncle?" Aku menepuk dahi mendengar pertanyaannya. Ish, aku ingatkan Imran sudah dapat menangkap maksudku.

" Merajuk tu..erm..macam mana nak cakap ye..Merajuk tu..,"

" Merajuk itu sepertinya menarik muka masam begitu ya?" Bibik tiba-tiba datang menyampuk kata-kataku . Dia meletakkan dulang dengan cawan berisi air kopi panas di hadapanku.

" Ha…! Betul tu!" Kataku mengiyakan kata-kata bibik . Imran berfikir sejenak.

" Erm..baiklah uncle, uncle janji tau ajar Im kung fu kalau Im tak merajuk!" Imran menegaskan sekali lagi kata-katanya.

" Janji!" Aku mengangkat sebelah tanganku seperti berikrar untuk melaksanakan tuntutannya . Imran turut melakukan perkara yang sama kemudian dia memelukku erat.

" Sayang uncle!" Kata-kata yang terluah daripada Imran benar-benar membuatkan hatiku cukup bahagia . Tidak terlampau rasanya jika aku merasakan bahawa Imran seperti anakku sendiri . Walaupun aku tidak pernah berkahwin dan mempunyai anak, namun aku dapat merasakan aura seorang bapa dalam diriku sedang menjalar ke setiap ruang jiwaku.

" Ehem..ehem..," aku dan Imran serentak berpaling ke belakang apabila mendengar orang berdehem di belakang kami. Intan rupanya..Dia tersenyum melihat kami .Buat pertama kalinya aku dapat melihat senyuman ikhlas darinya . Cukup manis. Cukup memukau hati.

" Mama, kenapa lama sangat? Kasihan Uncle tunggu mama lama tau..," Imran pantas mendapatkan mamanya.

Intan perlahan-lahan mendekati kami kemudian dia mendekati bibik yang berdiri tidak jauh dari situ dan menggunakan isyarat tangan untuk berkomunikasi denganya . Aku hairan. Semenjak aku bertemu dengannya, aku tidak pernah mendengar suaranya sebaliknya sering melihat dia menggunakan isyarat tangan. Adakah wanita ini bisu?

" Pak..Ibu bilang , assalamualaikum..maaf kerana lama menunggu..," kata bibik kepadaku .

" Waalaikumussalam..tak apa, saya tak kisah. Lagipun Imran ada..dia yang layan saya dari tadi," ikhlas aku menuturkan kata-kata itu . Intan tersenyum mendengar kata-kataku. Walaupun pelbagai persoalan menerpa ke ruang benakku mengenai identiti Intan yang sebenarnya, namun aku terpaksa ketepikan persoalan itu buat sementara waktu kerana aku ingin menatap wajah Intan yang cukup ayu di hadapanku. Dia menundukkan pandangan apabila bertentang mata denganku . Aku hanya tersenyum melihat sikapnya yang malu-malu kucing. Kemudian, dia memberikan lagi isyarat tangan kepada bibik yang langsung aku tidak fahami.

" Ibu bilang tunggu sebentar kerana beliau mahu naik ke tingkat atas..," kata bibik satu persatu . Aku hanya mengangguk. Kemudian, dia perlahan-lahan beredar dari situ dan terus ke tingkat atas. Aku tidak lekang menyoroti langkahnya kerana kalau boleh aku tidak mahu melepaskan peluang melihat bayangannya setiap detik dan waktu. Ish, nampaknya aku sudah terlalu mabuk dilamun khayalan cinta.


" Bibik, boleh aku nak tanya sikit?" Aku memperlahankan suaraku apabila becakap dengan bibik apabila aku melihat kelibat Intan hilang dari pandangan .

" Tanya apa pak?" Soal bibik kuat.

" Shhh, jangan omong kuat-kuat, nanti ibu Intan dengar..," marahku dalam nada perlahan . Bibik pantas menutup mulutnya.

" Maaf pak..bapak mahu tanya apa sih?" Kali ini bibik turut memperlahankan suaranya. Faham bahasa pun.

" Apa Intan sebenarnya enggak bisa bercakap?" soalku lambat-lambat dalam bahasa indon yang kedengaran agak pelat. Kalau boleh, aku ingin terus menanyakan sama ada Intan bisu atau tidak tapi terasa perkataan itu terlalu kasar pada pendengaran orang lain apatah lagi apabila Imran yang masih kecil itu berada di situ.

" Iya pak..Ibu intan itu bisu cuma dia enggak pekak," kata-kata bibik itu membuatkan aku sedikit terkejut dan terus terdiam. Terkejut kerana telahan aku benar. Patutla selama ini dia langsung tidak bercakap apabila aku menegurnya, rupa-rupanya dia bisu.

Tanpa kusedari Intan sudah berdiri di sebelah bibik. Aku mulai resah kerana aku khuatir Intan mendengar perbualanku dengan bibik. Aku tidak mahu dia tersinggung. Namun, dia kelihatan tenang dan tersenyum melihatku sambil memegang jaket kulit berwarna hitam di tangannya . Seperti biasa , Intan bercakap dalam bahasa isyarat dengan bibik dan bibik mengangguk tanda faham dengan kata-katanya . Bagaimana dia faham aku tak tahu lah. Intan perlahan-lahan menghulurkan jaket itu kepadaku. Aku berfikir sejenak. Kenapa Intan beri jaket ini kepadaku? Hadiah ke? Ish, tak mungkinlah.

" Ini jaket bapak yang bapak pinjamkan sama ibu Intan . Ibu bilang terima kasih banyak-banyak kerna menyelamatkannya tempoh hari . Dia senang sekali dengan bapak..," aku tersenyum mendengar kata-kata penterjemah bahasa isyarat tak bertauliah di hadapanku. Oh, baru aku teringat, jaket ini aku gunakan untuk menutup tubuh Intan hari tu. Kata-kata terakhir daripadanya cukup membuatkan dadaku kembang dan hatiku berbunga riang. Seronok benar apabila dihargai oleh wanita yang bernama Intan di hadapanku .

" Sama-sama Intan..jaket ini saya hadiahkan pada awak, buat kenang-kenangan..ambillah..," kataku dalam nada yang romantis sambil menghulurkan kembali jaket kulitku kepadanya . Dia teragak-agak ingin menerimanya . Aku tersenyum puas , senang sekali melihat senyuman indah yang terukir di bibirnya.

" Ibu bilang terima kasih sekali lagi..ibu Intan enggak tahu bagaimana caranya mahu membalas budi baik bapak..," kata bibik lagi . Kata-kata itu membuatkan senyumanku semakin melebar.

" Tak ada apa-apa..saya cuma membantu orang yang dalam kesusahan . Nanti kalau ada apa-apa, just contact me okay..". Intan mengangguk mendengar kata-kataku.

" Oh ya bibik, ini nombor aku..jikalau ada apa-apa yang menimpa Intan dan Imran, bilang sama aku ya..mulai hari ini aku akan jaga keselamatan kalian.." kataku cuba meyakinkan mereka sambil menghulurkan nombor telefonku.

" Terima kasih ye pak..bapak sungguh baik. Maafkan gue kerana mengasari bapak itu hari..," kata bibik.

" Enggak apa-apa..aku udah maafin," jawabku sepatah.

Kemudian,aku mengalihkan pandangan pada Imran di sebelahku. Lah, dah tertidur rupanya. Patutla dari tadi senyap je. Aku mengelus lembut rambut anak kecil itu. Jauh di sudut hatiku berasa simpati atas nasib Intan yang dilahirkan bisu namun nasib baiklah Imran tidak begitu . Walau apa pun yang berlaku, aku tidak kisah dan tidak akan pernah kisah bagaimana keadaan Intan sekalipun kerana yang pastinya aku kisah terhadap perasaan sayangku terhadapnya yang semakin hari semakin subur. Aku pasti akan menjadikan dia milikku suatu hari nanti . Prinsip aku, apa yang aku kehendaki pasti akan aku perolehi walau dengan apa cara sekalipun!
posted by Penulisan2u @ 11:51 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
9 Comments:
  • At 11/6/09 4:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dalam ganas sweet jugak hariz ni ek..hehe.pepun tahniah penulis coz wat cte ni.Len dari yg lain..cpt2 sambung ek!

     

  • At 11/6/09 4:40 PG, Anonymous sweetheart09' said…

    waaaa Hariz dah jatuh cintan..bestnyer!

     

  • At 11/6/09 4:43 PG, Anonymous google431 said…

    ntah2 imran tu anak dia n Intan tu gurl yg dia rape dulu..ceh pandai jek aku wat andaian.hopefully betol laaa

     

  • At 11/6/09 4:44 PG, Anonymous Farique said…

    not bad cte ni.lain dari yg lain..kalo bleh perbanyakkan lagi cte cmni.aku suka!

     

  • At 11/6/09 10:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aah..wat la cite yang intan tu gurl yng dia rape dulu.hohoho

     

  • At 12/6/09 2:21 PTG, Anonymous HangTuah said…

    mana cerita mula2 korang tahu tak kat mana??

     

  • At 12/6/09 3:33 PTG, Anonymous budi said…

    laaa intan ni bisu ke?? sayangnyer..
    pepun sambung la cepat sikit ye!
    cte yang dulu2 kat muka surat ke 2,klik kat bawah skali list novel.

     

  • At 13/6/09 2:19 PTG, Anonymous gee said…

    haha betul2 watla intan tu
    pompuan yang dia rape dulu.
    cte ni mantap gle! sambung la cepat

     

  • At 17/6/09 3:49 PTG, Blogger Org Ganu said…

    Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group