BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Ahad, Jun 07, 2009
Novel : Ceritera Cinta Kita 1
Nama Pena : PutriSalju

Di suatu pagi yang hening di depan pintu masuk Sekolah Seri Angsana…

"Dah lama aku menanti-nantikan kehadiran hari ni..dan aku dah bayangkan pun berbagai jawapan yang bakal aku terima."Debaran di hati Balqis Sofea memuncak. Sambil menggenggam erat surat cintanya di tengah-tengah pintu pagar utama Sekolah Seri Angsana, dia menunggu kedatangan si jejaka paling popular, Haiqal Ariff yang kelihatan sedang menuju kearahnya. Balqis sudah bersedia walaupun dia tahu banyak mata yang memandangnya saat itu..

Dengan sepantas kilat, Haiqal melepasinya dan langsung tidak mengendahkan Balqis yang sudah terang-terangan menunggunya dengan sekeping surat cinta. Balqis yang terlampau terkejut kerana tidak dihiraukan langsung telah terBARING di tengah-tengah orang ramai tetapi tangannya masih lagi menggenggam erat surat cintanya.

Tiba-tiba Haiqal yang sudah jauh ke depan berpusing dan menuju ke arahnya…

"Dah takde benda lain ke yang lagi penting dalam hidup kau selain dari buat benda tak berfaedah ni?"sinis suara Haiqal berbisik di telinganya sebelum berlalu meninggalkannya keseorangan di tengah-tengah orang ramai. Kata-kata Haiqal menusuk tepat ke dalam hati Balqis.Geram.Marah.Malu.Kecewa.Semua rasa yang tak best tu ada la pendek kata.Para pelajar lain mula menghampirinya dan mengerumuninya apabila melihatkan Balqis yang terbaring di tengah-tengah laluan orang ramai itu.Cepat-cepat dia bangun.MALU!
*********

Balqis yang terlalu kecewa membatukan diri di tepi kelas dan masih lagi menggenggam kemas surat cintanya. Beberapa suara sumbang mula kedengaran dari para pelajar Sekolah Seri Angsana yang kebetulan ternampak aksi-aksi yang tak berapa seronok di antaranya dan Haiqal tadi memerli-merli tindakannya kerana teramat berani menyerahkan surat cintanya pada Haiqal, si genius sekolah. "Berani betul kau bagi surat cinta kat Haiqal, budak kelas A tuh."kata seorang pelajar. Ada juga yang menyakitkan hatinya "Ala biarlah dia, dia kan budak kelas F jadi tak hairanlah kalau otak dia tak berapa nak berfungsi sangat time die bagi surat tu tadi." berdekah-dekah ketawa mereka di tambah dengan riuh rendah suara mereka mengejeknya menyakitkan lagi hatinya. Balqis berlari sekuat hatinya menjauhi manusia-manusia yang galak mengejeknya itu.

Tetapi sejauh mana dia berlari dia tetap berada di dalam kawasan sekolahnya. Dimana- mana saja die pergi dia pasti akan ternampak notice board yang terpampang pencapaian Haiqal Ariff dalam pelbagai bidang, kalau dia lari ke bahagian padang sekolah pula, ternampak kain rentang yang tertulis " Go Haiqal Go! Untuk pertandingan tenis kebangsaan yang akan dimasukinya bulan hadapan. Pendek kata tiada tempat dalam sekolahnya yang tiada pasal si Haiqal tu. Mau jadi gila Balqis!Akhirnya Balqis memilih untuk menyendiri dalam dewan sekolahnya.

"BALQIS!BALQIS!kau kat mane???ade kat dalam ni ke?"jeritan suara dari Ika dan Zati, dua orang kawan baiknya mematikan lamunannya. Balqis bertindak pantas ingin melarikan diri tetapi kawan-kawannya terlebih dahulu ternampak kelibat tubuhnya."Kau jangan nak nyorok la Qis,kitorang dah nampak kau."kata Zati."Aku tak sangka pulak kau betul-betul pergi confess perasaan kau kat Haiqal."keluh Zati."Dan bila difikirkan kau luahkan waktu semua orang tengah kelam kabut masuk kat pintu pagar sekolah tu..haih,berani mati betul kawan aku sorang ni."sambut Ika pula."Aku pun tak tau macam mana aku boleh berani sangat pegi bagi surat cinta tu kat tengah-tengah orang,bila aku nampak dia lalu depan mata aku pagi tadi,tanpa aku sedar tangan aku keluarkan surat tu dari beg.."kata Balqis yang sudah mula teresak-esak menghamburkan air matanya.

"Aku tak sangka keadaan akan jadi macam ni..aku nampak dia berjalan menghala ke arah aku, jadi aku pun..""jadi bahan ketawa seluruh sekolah?"sampuk Zati."Kesian betul aku tengok kau ni Qis."sambung Ika pula.Semalam hanya untuk tulis surat cinta ni, aku terpaksa bukak kamus banyak kali,last2 dia langsung tak pandang pun surat aku ni,geram betul!detus hati Balqis.Secara tiba-tiba rakan sekelasnya,Joe dan dua lagi pengikut setianya,Ahmad dan Rizal menghampiri mereka bertiga,Joe yang memang diketahui sejak dari dulu lagi sukakan Balqis mula berteriak "Qis, aku dengar kau bagi surat cinta kat si Haiqal budak kelas A tu,betul ke?Tapi cinta kau ditolak!""Kenapa Qis?KENAPA?macam mana kau boleh suka budak skema tuh?TIDAKKK"tanya Joe tanpa henti.Walaupun Joe bersikap begitu tetapi dia memang seorang kawan yang kelakar dan menceriakan hari-hari Qis dan rakan sekelasnya.

Balqis yang malas melayan pertanyaan Joe hanya mendiamkan diri dan tidak bertindak balas langsung."Jom kite gi belasah si budak skema tuh, berani dia tolak cinta Qis!"ajak Joe pada pengikut setianya.Balqis tersenyum sendiri mendengar kata-kata Joe.Patutnya dia gembiralah Haiqal tolak cinta aku..haih macam-macam la si Joe nih.
*******************

Keadaan di kelas A amat sunyi.Kelihatan para pelajar sedang tekun mendengar penerangan dari guru kelas mereka yang mengajar subjek Kimia. Tiba-tiba pelajar yang duduk paling hujung sekali di tepi tingkap, Haiqal mengangkat tangan "Cikgu, saya rasa ade kesalahan pada formula kimia yang cikgu terangkan tu."terang Haiqal."Ohhhh, maaf kelas saya tak perasan.Terima kasih Haiqal"ucap Cikgu Elina.Haiqal hanya menggangguk sahaja.Perangainya memang terkenal dengan pendiam dan sedikit sombong.Haiqal tahu tetapi dia malas mahu ambil pusing.Biarlah apa sahaja yang mereka mahu katakan, dia tidak kisah.

Berlainan pula suasana di dalam kelas F, ketika semua pelajar membuat hal masing-masing seperti melukis, main bola kat belakang kelas, pukul memukul dan macam-macam lagi, Balqis memilih untuk termenung mengenang kembali saat kali pertama dia terlihat Haiqal Ariff iaitu sewaktu hari pertama pendaftaran pelajar baru Tingkatan 4 di sekolahnya ini. Haiqal Ariff,ya nama itu telah di beri penghormatan untuk berucap mewakili semua pelajar baru iaitu kami semua pada hari itu."Dengar kata IQ Haiqal ni 200!"kata Zati.Huish biar betul, gila pandai la kalau macam tu mamat ni.Sejak aku mendengarnya berucap itulah, hati aku ni tanpa disedari telah jatuh cinta pada dia.Dan sejak itu jugalah aku sentiasa menanam cita-cita untuk sekelas dengan dia tapi setelah hampir 2 tahun di sekolah ini, aku masih lagi di kelas F dan dia juga masih di kelas A."Cita-cita aku lagi tak realistik dari mimpi."desis hatinya.
********************

KRINGGGGGGGGGGG!bunyi loceng menandakan tamatnya waktu persekolahan.Balqis,Zati,Ika,Joe,Ahmad dan Rizal berjalan beriringan bersama-sama keluar dari kelas F dan mula merangka rancangan mereka "Qis, kau dah siap kemas rumah baru kau ke?"tanya Ika."Nanti bila-bila free bole la kitorang datang melawat rumah baru kau"."Ala,tak payah datang la, rumah aku buruk je.Ayah aku yang buat rumah tu sendiri,aku tengok macam tak berape nak kukuh je.Semua perabot dalam rumah tu ayah aku yang buat sendiri, sampaikan kerusi pun dia buat dari kayu yang dia kutip kat tepi sungai."kata Qis pula."Kau jangan cakap camtu Qis, ayah kau nak buat semua dengan hasil usaha dia sendiri."tambah Joe pula."Tapi aku teringin gak la nak dok kat umah yang European Style gitu,ade white lace langsir,katil…"kata Qis."Takpe Qis,kau jangan risau,kau hanya perlu kahwin ngan aku je, then aku akan sediakan semua yang kau mahu!"kata Joe.Nak tergelak Balqis mendengar cadangan Joe.Kau ni kan Joe memang benda pelik-pelik je kau pikir ye.

Tiba-tiba…HAIQAL!Balqis terpandang Haiqal yangkebetulan sedang berjalan menuju ke pintu pagar keluar sekolah, serta-merta Balqis yang masih lagi tidak dapat melupakan kejadian pagi tadi bertindak menyorok di belakang Zati dan Ika apabila matanya bertentang dengan jejaka itu.Joe yang ternampak keadaan itu terus melulu kearah Haiqal..

"WOI HAIQAL!!Berhenti!"jerit Joe.
posted by Penulisan2u @ 12:43 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
15 Comments:
  • At 7/6/09 11:45 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best...saya tunggu sambungan..

     

  • At 8/6/09 12:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cita nie sjibik mcm iswak.nice try la

     

  • At 8/6/09 1:17 PG, Blogger PutriSalju said…

    thank u so much guys..putri akan cuba improve di masa akan datang..act mmg adaptasi dari iswak pun..kalau nak tau kisah ni lebih cepat bole masuk blog putri http://novelputrisalju.blogspot.com dekat situ dah ade sampai episode 4..keep reading ya!^_^

     

  • At 7/7/09 5:20 PTG, Anonymous mas said…

    wah best nya...teruskan lg usaha k...

     

  • At 7/7/09 6:14 PTG, Blogger PutriSalju said…

    thanx mas...=))
    keep on reading ok~

     

  • At 16/7/09 11:13 PG, Blogger MaWaRbErDuRi said…

    wahh...best tahniah penulis ..good jobs!

     

  • At 17/7/09 1:42 PTG, Blogger haruhi said…

    cite nie cm anime itazura na kiss or klau dlm drama taiwan tu, drama it's start with a kiss...

     

  • At 19/7/09 12:59 PTG, Blogger PutriSalju said…

    thanx MaWaRbErDuRi...keep on reading ok!

    hye haruhi...yup mmg novel ni adaptasi dari it started with a kiss..tp sy olah ikut kesesuaian masyarakat kita..keep on reading ok!

     

  • At 28/7/09 8:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best i wait 4 thiz novel

     

  • At 17/8/09 2:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lain kali guna idea sdiri...
    xbest la asyik copy citer org lain...
    smua dh thu jln citer die..
    apa2 pn... teruskan usaha dalam penulisan ini...

     

  • At 13/9/09 1:49 PTG, Blogger PutriSalju said…

    sy xcopy citer orang...ni adaptasi...papepon thanx..teguran yg membina..fyi,ini first percubaan sy menulis novel..insya-Allah karya saya akan datang hasil dari idea saya sendiri..=)

     

  • At 25/1/10 3:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sme mcm cite kiss, taiwan 2...

     

  • At 15/7/10 10:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    rasanya cite ni cite taiwan ni,,,sbijik sama ngn cite tu,,,serius sma...ciplak ke apa ni???hm,,apa apa pun,,hope bleh wat better than cite tu lah...

     

  • At 13/12/10 2:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sebijik macam playfull kiss

     

  • At 26/12/11 5:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btol 2 .sama cam playful kiss.cri idea yg lain ckit

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group