BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Jun 26, 2009
Novel : Bini aku tomboy ke? 16
Nama Pena : Angelica Risza

Arin! Kau kat mana??" Zack terjerit-jerit kuat memanggil nama Arin. Kemudian dia berlari keluar selepas habis dia berjogging di dalam rumah mencari Arin.

" Arin! Ya Allah! Budak ni! Kan aku dah pesan jangan keluar rumah?? Kau ni suka buat aku rasa nak tercabut jantung, tau tak??" Zack bengang melihatkan yang Arin ada di luar, duduk di atas kerusi taman, tengah usap-usap kepala and badan anak kucing putih di atas meja, entah mana dia dapat entah.

" Zack, jangan lah marah. Arin tengah baring tadi, tetiba terdengar bunyi anak kucing, sebab tu Arin keluar."

" Kau tau tak aku punya lah mencari kau, dari utara ke selatan, timur ke barat? Kau tengok berapa liter peluh aku ni??" Zack bertambah bengang apabila Arin buat tak dengar dia membebel kerana sibok mengusap kitten itu dan merenung kitten itu makan.

Kemudian, Zack mencekup geram anak kucing itu dan melemparnya ke atas rumput. Ish ish, kejam giler siot!

" Zack! Kenapa lempar dia?? Tak baik tau? Alolo, anak comel mama, sini meh, sakit tak kaki?" Arin bangun cepat dan mendukung anak kucing tersebut dan membawanya masuk ke dalam rumah.

" Hah, bagus lah! Muka kau dengan ANAK kau tu memang sepesen!" Boleh dia ignore aku macam tu aje?? Sakit jiwa betul aku! Tapi hairan jugak aku ni, kenapa dengan anak kucing pun aku nak jeles??

-----

" Arif, sini kejap, sembang dengan aku." Abang Din memanggil kawannya di kedai petang itu.

" Haa, pesalnya?" Arif pun duduk di meja yang sama dengan abang Din.

Abang Din merenung dalam mata Arif. Kemudian, tangannya menyentuh dan meramas-ramas tangan kasar rakannya itu.

" Woi! Apa kes dengan kau ni, Din? Kau terkena sawan babi ke?" Arif bertanya kuat. Segan dengan beberapa pelanggan kedai mereka yang sudah membuat muka pandang sinis and tertanya-tanya apabila melihat ke arah mereka berdua.

Abang Din diam. Kemudian, dia meraba pulak paha Arif dan mengusap-usap perlahan. Kenapa takde feeling pun? Kalau dengan si Zack, dia pegang tangan aku je pun dah rasa macam terpanah kilat! Ish, hairan ler aku..

" Ish, dah lah, Din! Kau ni mabuk agaknya? Lelaki dengan perempuan pun tak reti nak beza ke??" Arif bangun pantas dan meninggalkan abang Din terkebil-kebil seorang diri.

Kenapa aku just ada feeling kat Zack, bukan kat lelaki lain? Ni ke meaning the power of love? Huhu.. Yep! Aku dah jatuh cinta! And aku akan cari budak tu nanti, cakap perasaan aku kat dia, tak kisah la aku gay ke apa, yang penting aku cintakan dia!

Eh, mana boleh la. Haram lelaki bercinta dengan lelaki. Anak pun tak dapat, dosa yela dapat! Uhh, pening betul kepala otak aku!

Tapi, kalau aku takde feeling kat jantan lain, mungkin ke si Zack tu perempuan?? Ahahaha.. Kalau gitu, aku memang lah seorang manusia yang normal!

-----

" Morning. Zack!" Arin menyapa Zack pada pagi itu.

" Morning." Zack macam biasa la. Kalau dah dapat PS 2, jangan harap nak kisah dengan dunia nih! PS 2 nya yang jatuh tempoh hari sudah dibaiki. Kena RM 200. Hai, budak Adam tu, memang sedap kalau aku buat perut dia tu punching bag!

Arin menyediakan sarapan, kemudian memanggil Zack untuk makan sekali.

" Kau makan lah dulu, Rin! Nanti je aku makan!" Zack menjerit kuat dari depan.

" Ye.." Arin naik ke atas untuk mengemas rumah dan bilik-bilik yang ada. Ada lebih kurang 10 bijik bilik untuk dikemas.

INI BILIK ZACK. JANGAN MASUK TANPA KEBENARAN. TAMBAH LAGI ARIN. KALAU KAU MASUK, AKU POTONG GAJI KAU RM5000. ;D HAHAHA..

Arin membaca notis yang ditulis dan ditampal di depan bilik Zack sebelum dia masuk. Potong gaji 5 ribu? Apa maksud? Gaji aku RM 650 je sebulan? Arin turun dan bertanya kepada Zack yang sedang makan sarapan di ruang tamu.

" Zack, apa maksud kalau Arin masuk bilik Zack, kena potong gaji RM5000?"

" Ohh, tu maksudnya kau kerja kat sini lebih kurang 10 bulan tapi takde gaji untuk kau. Faham? Denda untuk kau sebab tak ikut cakap aku." Zack membalas dengan selamba.

Arin angguk-angguk dan berlalu.

Petangnya Zack mengajak Arin bersenam.

" Rin! Kau kena bersenam and banyak bergerak. Baru senang kau nak lahirkan baby nanti! Jom, ikut aku bersenam. Tapi, kau kena hati-hati, okay? Jangan buat senaman yang berat pulak. Tanya aku dulu sebelum kau buat."

" Ye, Zack." Mereka pun bersenam bersama-sama.

" Arin, kau pernah belajar taekwondo tak?" Arin geleng laju.

" Sini aku ajar."

" Bukak kaki sikit, tangan kiri dekat sini, tangan kanan buat ala-ala nak tumbuk orang. For the best result, kau bayang kau nak tumbuk orang yang paling kau benci, gerenti best punya!" Muka Arin merah lagi kerana badan Zack betul-betul rapat menyentuh belakang badannya kerana mahu mengajarnya betul-betul.

" Dah, cukup untuk hari ni. Thank you untuk cikgu Taekwondo kau yang hensem ni huhu." Arin senyum dan mencubit pipi Zack. Alamak, tercubit. Refleks coz geram tengok dia comel sangat!

" Kenapa? Tak boleh blah ke tengok muka aku yang terlalu hensem ni, Rin?" Zack senyum macho.

" A"ah. Jom masuk, Zack. Arin nak mandi, dah busuk sangat ni dengan peluh."

" Kau je, aku wangi ar." Kata Zack sambil meletakkan tangannya ke bahu Arin. Arin bahagia melihat senyuman mesra di bibir Zack.

------

Apa yang dia sembunyikan dalam bilik dia tu? Ada perempuan lain ke?? Arin mula berfikir tentang bilik Zack 3 hari kemudian. Dia menyusun langkahnya perlahan ke bawah, melihat pada Zack yang sedang leka dengan TV dan PS 2 nya itu, kemudian dia pun naik dan menapak ke bilik Zack.

Dengan hati penuh debaran, Arin memegang tombol pintu. Mintak-mintak dia tak kunci. Tangannya terketar dan cuba memulas tombol pintu tersebut, namun hatinya hampa selepas pintu tersebut berkunci.

" Hah, kau buat apa depan bilik aku ni, Rin?" Zack tetiba muncul dengan muka jahatnya.

" Ya Allah! Terkejut bapak gajah mengamuk!" Arin melatah kuat kerana disergah Zack secara tiba-tiba.

" Oo, kau nak pecah masuk dalam bilik aku ye?"

" Takde. Arin betul-betulkan notis tu je, Zack." Zack mendekati Arin. Kedua-dua tapak tangannya dirapatkan ke dinding, seperti mengurung Arin yang masih berdebar kuat itu.

" Zack, buat apa ni?" Arin bertanya perlahan kerana dadanya agak rapat dengan Zack.

" Kau tau tak kau ni cantik? Dah lama aku pendam perasaan aku dekat kau, Rin. Kau tak rasa ke apa yang aku rasa?" Zack bertanya sambil tangannya membelai lembut pipi Arin.

" Rasa." Arin berkata perlahan dan tunduk kemudiannya.

" Kau sanggup tidur dengan aku malam ni, em?" Zack merenung mata Arin. Huhu, so cute!

" Ye, sanggup.."

" What?? Arin, I"ve told you before, jangan serahkan body kau pada lelaki yang bukan suami kau!" Hai, susah betul la cakap dengan si Arin ni. Tak faham BM agaknya!

" Habis, kenapa Zack.. tanya Arin macam tu tadi?"

" Aku saja nak test kau, Rin. Aku baru goda sikit je, senang je kau setuju. Rin, jangan bagi pisang berbuah dua kali." Zack serius.

" Tapi, Arin.. sayangkan Zack. Sanggup buat apa je untuk Zack." Matanya mula berair. Adei, ni yang aku lemah ni!

" Dah, dah. Tak mau nangis-nangis, nanti baby sedih." Kata Zack memujuk. Dia menarik tangan Arin dan mendudukkan Arin di atas sofa depan biliknya itu.

" Yang penting, kau kena ingat Rin, dosa tau kalau serahkan tubuh badan pada bukan muhrim, walaupun kau sayangkan dia. Dah ye. Mana kitten comel? Dah bagi dia makan belum?" Zack cuba mengalih topik.

" Kitten.. lupa bagi makan." Kata Arin sambil menyedut air hidungnya yang sudah mula keluar dari lubang hidungnya.

" Nah tisu. Jom, aku teman kau turun bagi kitten makan."

-----

" Dia tengah tidur. Mana dia letak kunci bilik dia eh?" Arin merenung-renung badan Zack yang sudah tertidur di atas sofa tengah hari itu. Kemudian, dia cuba menyelukkan tangannya ke dalam saku t-shirt hitam yang dipakai Zack. Takde.

" Uhh, Arin.. Kau.." Zack tetiba bergerak-gerak dan bercakap, matanya masih terpejam. Arin terkejut, namun kemudiannya Zack mengalihkan badannya mengiring ke kiri. Mimpi rupanya. Kemudian, tak semena-mena sepasang kunci terkeluar dari poket belakang seluarnya.

Arin apa lagi. Cepat-cepat dia mengambil kunci itu dan berlari naik ke atas. Kunci tersebut memang untuk pintu bilik Zack. Dia berjaya membuka pintu bilik Zack, kemudian dia turun kembali meletakkan kunci tersebut di dalam poket seluar Zack.

Pintu bilik dikuak. Bau perfume mahal Zack menusuk ke dalam hidung. Arin merenung keliling. Kemas. Takde perempuan and benda yang memusykilkan. Kemudian, dia menuju ke arah tempat menyidai tuala. Kenapa ada telekung? Umm, mungkin telekung ni memang ada dekat sini kot.

Dia cuba membuka almari pakaian, namun berkunci la pulak. Mungkin kuncinya sekali dengan kunci bilik tadi. Ahh, tak boleh jadi nih! Nak turun karang takut dia dah bangun. Kemudian, matanya meliar ke almari kecik di sebelah katil. Wallet!

Arin segera mengambil wallet itu lalu dibuka. Tebal dengan duit RM100. Kalau aku curik ni, kaya jugak huhu. Tapi, bukan itu motifnya. Arin membelek-belek. Kemudian dia membaca name card Zack. Sofi Zarill Mohammad. Kenapa macam nama perempuan? Em, tapi ada je lelaki nama macam perempuan.

I.C dia.. What?? Jantina.. perempuan?
posted by Penulisan2u @ 6:48 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
33 Comments:
  • At 26/6/09 8:09 PG, Anonymous aNJe said…

    benci r ceroboh2 nih
    kantoi r zack
    hahahaha

     

  • At 26/6/09 9:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha....Zack dah tkantoi....
    cam mne plk dgn abg Din yek???
    ermm...x sbr nk tnggu smbngn citer nie

     

  • At 26/6/09 9:19 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    zack dh kantoi....
    naya nie...
    hehehhe

     

  • At 26/6/09 9:31 PG, Blogger ziela said…

    alaaa..
    cpt2 la sambung..
    huhu..
    x sbr nk tau..
    cter ni best..

     

  • At 26/6/09 10:39 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehe..btul3 bez2...^_^

     

  • At 26/6/09 2:06 PTG, Blogger MaWaRbErDuRi said…

    HAHAHAHA....DH KANTOI....

     

  • At 26/6/09 2:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha kntoi..10 bln la xde gaji

     

  • At 26/6/09 7:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alamak ,, saspen ni ..
    cpt r ..
    x saba ni
    :)

     

  • At 26/6/09 8:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adeh...slalu habis suspens....pandai wat...
    k.........good job!!!! =)

     

  • At 26/6/09 11:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kuang3...zack trkantoi...
    xsbr nk tau ape jdi nnt...

     

  • At 27/6/09 12:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    knp cite dye nie pnjang sgt..
    cpt la sikit abish..
    x sbar nk ta0 ending dye nie..
    huhu..

     

  • At 27/6/09 6:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yesz!!
    rahsiamu terbongkar jugek!
    wooohoo!!

    ~~PapaTul~~

     

  • At 27/6/09 8:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    WAKAKA...BEST GILER LYN CITER NI...

     

  • At 27/6/09 8:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lyn gak citer ni..
    from pGa

     

  • At 28/6/09 10:40 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waahaha kant0i si0t...!!!!!
    gerammnyer dgn c arin nih..!!
    sb0k mencer0b0h bilik org.
    but,,xsabar r samb0ngan nye...

     

  • At 28/6/09 1:04 PTG, Anonymous c_da said…

    hahar...terkantoi dh kao zack..cpat smbung..xsbr nk tau cita sterusnya nih

     

  • At 28/6/09 5:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    comel tol cerita ni.....comel cam kitten ;)

     

  • At 28/6/09 5:42 PTG, Anonymous pari said…

    cpat la smbung..aku pun xsbar jg nk tau cter sterusnya..

     

  • At 28/6/09 10:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pergghhhh...
    giler sempoi giter nie seyh...
    best2...
    biler nk smbg citer nie...?!
    x sabo nk bace smbungannyer...
    huhuh...

     

  • At 30/6/09 1:56 PTG, Anonymous loliseyhai(^_^) said…

    ehm..musykil ngan zack nih..
    kate xde naluri kat pompuan and laki..
    tapi ayat2 die tuh.cukup sgt leyh mencairkan hati pompuan..
    Gile betul..
    aku pon leyh terjatuh cinta ngan zack klo die layan aku camtuh!!
    hahaha.

     

  • At 30/6/09 9:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bg arRrr blog...!!!
    best btoi..

     

  • At 1/7/09 2:24 PG, Blogger umYrah daRWis said…

    kahkahkahkah
    naek mati aku gelak tem bce citer ni..
    buduss tol la c arin ni..g croboh apsal..
    klo c zack tawu..kang pri0pri jep x dpt gji
    spaloh bulan..kahkahakahakaahak kahak

    writer..nk blog..plizzzzzzzzz
    nk blog jg..
    nk blog jg..
    nk jugakkkkkkkkkkkkkkkkkk
    huhuhuhuhu

     

  • At 1/7/09 4:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez gle..ak bg 5star

     

  • At 1/7/09 12:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak sambungan...nak sambungan... cepat!!! cepat!!! x sabo tunggu!! ~~emmie~~

     

  • At 4/7/09 10:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best lah cite nih...
    keep writing this story..
    kalo leh cpt sket dorh...
    huhhuhu..

     

  • At 5/7/09 6:51 PTG, Blogger Penulisan2u said…

    Novel ini dalam penilaian...

     

  • At 27/8/09 6:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha
    padan muke ko arin..
    nangis xblagu la ko..
    hak5!!
    XD

     

  • At 29/8/09 10:03 PG, Anonymous e said…

    lawaknyer.....
    kantoi la die tu pompuan....
    tp, x baik la zack tu....
    die mcm sengaja je nak main2kan perasaan Arin yg cpt sgt syok kat org tu...
    bhye la bdk arin tu kan?
    simply2 jer nak menyerah kt lelaki...
    nsb baik zack tu pompuan....hahaha....

     

  • At 18/10/09 10:45 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak nak lah kalau zack kaple dgn bang din..
    kasi la yg machoo sikit..
    anyway penulis cerita ni mmg gempak la..
    haha

     

  • At 6/11/09 11:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bodo la arin 2...
    gle ke hapa??
    main serah2 je body...
    mcm boleh topap balik maruah yg da ilang tuh...
    walopon betul syg,
    xkn la xley pk mne buruk mne baek...
    ngok betul la...
    to writer,
    kasi je la zack kpel ngn azim...
    tringin nk tgok msuh kawen, haha

     

  • At 10/12/09 6:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best tol... cepat r smbg...
    zack 2 dua alam ke???
    bang din 2 tua sangat la....
    2 writer cepat r sambung...
    sye dah baca nie berulang2 kali dah...
    goooooodddd jjjjooobbbb
    best
    hope u will be a great novalis huhuhu

     

  • At 6/8/10 9:52 PG, Blogger NuHa said…

    hmmm.. trlalu macho ker zack neyh ?? smpai arin pown x ly beza jantan ke tino ??

     

  • At 17/3/11 2:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mknanyer zack ni bdn dia xcantik..sb tu la xde ciri2 pompuan yg org bleh pasan yg bahawasanya dia ni pompuan..kn..kn..
    -tulip-

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group