BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Jun 15, 2009
Cerpen : What the.....??
Nama Pena : plain blue ms

Lagu I want you to want me berdendang di telinga..dah malam ni..sejuk gill r malam

ni..agaknye sebab peralihan angin monsun kut..nak tidur tapi aku takut la..takut

nampak hantu bile tutop mate nnti..ni sume sbb aku pergi main resident evil yang kebrape entah..kalau muka zombie-zombie tu macam orlando bloom takpe jugak…
argghhh…layan lagu lagi bagus..lagu surround pula yang memecah kesunyian telinga aku..

dan akhirnya………zzZZZZzZZZZZzzzZZZ

------------------------------------------------------------


*Tingtong*..handphone aku bunyi menandeakan mesej
diterima..~from:0113452378..salam..awak ni voey eh??~ Ala..siapa pulak ni..aku baru je

habis mandi nak check bateri dah penuh belum.. malas la nak balas..mesti kawan-kawan sekolah aku tue..

Aku nak layan main Jurassic park la kejap,,,

"Kakak…Nici lapar la.." Dah pulak..mahkota hati aku ni dah main lagu linkin park dalam perut

dia..Nici nak makan apa?? kak voey reti masak maggi je..

maggi pun jadi la..janji benda itu boleh telan.

-----------------------------------------------------------


Hisyy!! hari ini sunggo penat..turun 5 kg kut brat badan aku..ni semua sebab aku baru balik asrama..kemas barang macam nak pindah rumah je gayanya..

Aku hempaskan badan atas katil bersaiz queen tuh...hmmpphh..mengeluh panjang aku…buhsannya lahai..

Tiba-tiba aku teringat dekat mesej yang aku pernah terima dulu..aku tatau la asal otak aku terdetik..

Buhsan punya pasal…~sori la ek..tapi syaa pon tatau ni siapa..~

Aku bajet ni mesti pompuan punye r..mana la tahu tersangkut kawan-kawan lama aku dulu ke..

*Tingtong* ~name sye heji..saya sekolah di sek men neo utare..~

Fuiyoh..tabik spring aku..jujur tahap impak maksima punya budak..siap bagi nama sekolah lagi tuh..

Eh sabo…ni bukan sekolah misa ke?? Misa tu nama kawan aku waktu sekolah rendah dulu..

~ni kwn misa ke??~

o0o0..misa sme kelas dgn sye~

sah budak ni sebaya dengan aku..

------------------------------------------------------
Air carrot susu aku hirup semahu mahunya..mcm vacuum sedut habuk pon ada..

Dah sebulan aku habis pmr..

Macam-macam la yang jadi dekat aku dalam 3 tahun aku sekolah menengah ni..

Aku ni stok budak-budak nakal kat sekolah..tapi aku gila tak pernah sosial dengan kaum lain jenis..

Aku tatau asal...aku tak reti kot..aku ada 1 je kwn..si budak chipmunk heji tuh..

Dia je la yang dengar aku bagi ’sesi seminar’..dia la satu je dalam dunia ni aku sudi terima jadi kawan..entah pasal apa entah tertutup sangat pemikiran aku ni..

Heji ni famous budaknya...Misa selalu cerita dia ni kalau dalam sebulan kalau tak dapat surat cinta tak sah..

Eh cop3..aku bukan memilih eh..kalau aku tahu dia ni famous awal-awal lagi aku tak nak jadi kawan dia..

Aku ni dekat sekolah jenis yang invisible.. maklumlah..muka pun ala-ala mak cik cleaner..ni aku tak tipu ni..

Tapi satu benda je yang menarik..kitaorang tak pernah bertentang mata even sekali pun..

----------------------------------------------------------
"Aiyoh...voey..voey..dia ni..suka betul la bagi ceramah free..nasib baik la baik budaknya..kalau tak dah lama aku backhand.."

Tapi aku tak tipu rr..dia memang suka buat aku gelak..walaupun tu dulu la..sekarang perangai dia semakin macho mengalahkan brad pitt..

Dia selalu cerita dekat aku apa-apa yang terlatest..sampai dia gaduh dengan kucing dia pun hendak cerita dekat aku...
--------------------------------------------------------
*Fiz!*
hati aku tiba-tiba rasa macam kena campak bom..

KEBABOM!!
Dug dap dig dup dag dip dap

Memang gila dibuatnya jantung aku..Romeo of the year depan mata..siapa tak gelabah..kucing cute depan aku pon mengiau manja la konon..sibuk je..

Fiz..nama tu dah ditempah dalam dalam hati aku berdekad lamanya..
Fiz la satu-satunya topik yang aku tak pernah cerita dekat Heji even dia kawan aku yang paling rapat.

Aku tak berani la..mau dia gelak terguling2 kalau dia dengar aku tangkap lentok dekat fiz...
Tahi ayam punya budak..

Fiz ni tak pernah tahu pun aku ni wujud..maklumlah...romeo manalah ade mase nak kenal dengan mak cik cleaner..

------------------------------------------------------


\"Yess!! Kakak menang..yeeha!!" seronok gila la aku dapat kalahkan Nici main need for speed..hekhekhek..baru kau tahu siapa kakak, Nici...

Dah hampir berapa bulan aku dengan heji tak berbual..bila aku sms dia..jarang gill la dia balas..

Aku ni dah rasa macam gedik la pulok..terhegeh-hegeh..cett..sejak bile?

Only fiz layak cakap camtuh..haha..Sempat lagi menggatal dalam hati..

Aku ambil keputusan...tak nak la jawab pape lagi sms dari dia..

Aku nak merajuk la konon..Macho voey!!

--------------------------------------------------------------
Peperangan dengan masa dah bermula..macam tak cukup tangan je nak kejar syllabus..Bak kata karam-sing-walia..banyakkan tangan..pasti boleh berjaya..

Entah mana entah dia reka pepatah tuh..

Aku hadapi SPM dengan tabah..walau mandi tak basah..makan tak kenyang..
Akan aku hadapi onak durinya..yeah!!

-------------------------------------------------------

"Ahamdulillah!!!"

Melompat aku tengok result spm aku..straight a’s…Aku dengar-dengar fiz pun straight a’s..lagi mendouble-double la kegirangan dekat ahti aku ni!!

Start malam tuh aku tak putus2 berdoa biar la dia dapat sama u dengan aku..

Dah menggila hati aku ini agaknye..
Kalau boleh nak tempat kerja pun sama..hekhekhek..gatal dowh kau ni voey..

Dah lama aku tak dengar khabar heji..bukan apa..aku yang merajuk dengan dia lebih-lebih..
*Tingtong*
~salam..voey..bape a?~ ayat yang sama dia guna waktu Tanya result pmr aku..
~s word~ malas aku nak balas panjang-panjang..
~congrats~ entah apa la yang bermain dalam hati dia agaknya..

Aku jadi sensitive ni mungkin sebab aku pernah terminat dia kot..
Walaupun waktu tu aku tahu dalam hati dia ada syira seorang..

-------------------------------------------------------


Kenapa dengan aku ni?? Semakin aku kenal dia..semakin aku tak boleh terima dia..

Voey…Kau memang tak sama dengan syira..

Aku pernah beritahu voey yang dia rasa voey tu pengganti syira..tapi kalau syira nakkan dia balik..dia akan buang voey dalam hidup dia..


Tapi ayat aku memang mendalam dan tiada siapa boleh tafsir..

Rupanya voey boleh tafsir dan dia balas mesej aku: ~ ;D Gud luck and fight for syira~

Waktu tu aku tatau apa yang bermain dalam otak lurus dia tu..

Slip result spm tuh aku genggam kuat-kuat..Tentera result yang straight a’s…
----------------------------------------------------------


"What??!! " "Bertenang cik..ni reality..bukan mimpi..tapi harapnya cik dapat buat persediaan untuk ke sana..pendaftaran lagi sebulan di ukm..cik mesti hadapi persediaan selama 3 bulan.."

Aku hampir pitam dengar panggilan tadi..aku akan fly ke Holland!!

Waktu pendaftaran tadi aku rasa macam nak terjun bangunan klcc sebab tidak percaya..

Fiz pun fly ke holland!!

Aku dengan dia je dari sekolah yang sama..

Dia senyum dekat aku waktu aku ternampak dia tadi..ahh..heaven gill
Kitaorang jadi agak rapat la masa dekat ukm..

Then sampai satu hari..dekat klia..it’s time to go my dearest family…

Huhuhu~~ Waktu tu aku rasa Hafiz Afiq tu sahajalah yang aku boleh percaya..
Semua orang aku tak kenal..

Tiba-tiba kitaorang diarahkan untuk berkumpul..semuanya malay students..
Aku pandang seorang demi seorang..tak ramai..dua belas orang la..
Lelaki empat je..hekhekhek..aik voey..mention lelaki je??gatai sunggo hang ni..

--------------------------------------------------

"Fara!! Kau nak lauk apa hari ini??" " Kari la.." "Okey.."
Lepas siap masak..dah menambah lemak di badan..aku pun kemas-kemas la dapur kejap..lepas ni aku ingat nak keluar jalan-jalan la dengan Fara..

Exam’s over..mesti la enjoy..

Lawa gill la pemandangan dekat sini..lalalala~~
Jalan punya jalan tiba-tiba aku brek..haa!!

Ko ni pasal…nampak zombie ke?? Terkezott aku ko tau tak..."bebel Fara

Fiz! Aku nampak fiz..lama dah tak nampak dia..
Maklum la..busy study..

Sebelah dia ada seorang mamat...hensem..
Macam muka senior aku masa sekolah menengah dulu..nama dia Fatah kalau tak silap.


Tiba-tiba mata Fiz terpandang mata aku..
‘Voey!..anti apa khabar..lama dah tak dengar cerita.."
"Betul tu…ana baik-baik je.."


mamat sebelah fiz dah buat muka pelik..ek ena..mamat ni..tahulah nama aku unik..
buat muka macam tertelan muntah hantu badang jerk..



"Yang sebelah tue siape??" saja aku hendak uji.
"O0o0..ni namanya…." Bukk!! Tiba-tiba mamat tadi pukul bahu Fiz..
"Ouch..sakit dowh..asal kau ni?"
"Tak..tak aku..sori..tak bermaksud.."

Fara yang dari tadi tengok drama telenovela ni dah buat muka penat..
"Kau tak mahu balik ke voey?"
„Sabo la..baru je dapat tengok batang hidung fiz..kau dah suruh balik.."

"Voey..ana kena balik dulu la..ana hendak siapkan assignment"

"o0o0..okie.."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ya allah!! Tu ke voey..?? Giler comel la..mengucap heji..tu anak dara orang tuh..
Heji bermonolog sendiri.

"Fiz..ko dah lama ke kenal budak yang namanya voey tu??"

"Lama memang lama..tapi aku selama ni tak pernah tegur dia..start kat ukm barulah aku berani.."

"Asal selama ni kau tak berani??
Ko faham je la aku dengan orang yang aku tak kenal macam mana.."

"O0o0..ko yang tak cuba kenal dia kot.."

"Yang ko sebelahkan dia kenapa??ko kenal dia ke?"

"Eh..tak la.."
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fatah junior duduk sebelah aku..aku dekat library sekarang ni..aku tatau la kalau dia sengaja atau memang tak perasan..

Aku tengok muka dia memang tenang gill..dia memang hensem..mata sesiapa pun tak boleh menafikan..

Mesti dah ada awek..hati jelous ku berkata..

Voey..Fiz ko nak letak mana ha..
Ceh bunyi macam dia nak dekat aku jerk..


"Ye..ada pape saya boleh tolong??"
Heji saja menguji..hai minah cute ni..

"Eh…tak..awak kan yang pukul fiz semalam kan??"

"Ouh..tu..tak sengaja..vo..voey??"

"Yup..that’s my name..awak?"

"Heji Luqman.."


Terbeliak mata aku dengarnya..dalam dunia ni..hije la orang yang paling aku nak jumpa..dan sekarang…

He is right beside me..

"Do I know you..?"

"Absolutely my dear.."

Cara dia bercakap sebjik dengan hije yang aku kenal..sungguh tenang bicaranya..
Gila argh…di rantauan pulak la aku jumpa dia..

"Ouh.."

Sebelum menyesal baik aku tanya…

"Kenapa selama ni awak jauhkan diri dari saya??
Saya tahu saya hodoh dan bodoh dan lurus dan kuat membebel tapi saya kawan dengan awak bukan sebab awk famous atau apa-apa..saya dapat tahu pun lepas misa beritahu yang awk….." "Shh…"

Suara yang sangat lembut singgah di telinga aku.
Jari telunjuk dia tiba-tiba singgah di bibirku..Kurang asam punya mamat..mana boleh sentuh bukan muhrim

"Saya yang salah...saya yang bodoh..saya yang lurus.."

Aku terus berdiri dan berlari keluar library..aku tak nak dengar apa-apa..

Heji..kau tahu tak rindunya aku dekat kau? Kau tahu tak aku dah banyak kali tipu diri aku sendiri sebab kau??

Apa aku dah buat ni?? Berdosanya aku tersentuh dia...getus hati Heji
--------------------------------------------------


Dah sebulan benda tu berlalu..dan selama tu jugaklah aku tak pernah sekali pun nampak kelibat heji..bila aku tnya fiz dia kata heji ada hal kecemasan..aku memang suka dekat fiz dari dulu lagi..tapi aku rasa aku tak belong dengan dia..

Maybe sekadar puppy love?

--------------------------------------------------

Semalam ummi call..ummi kata aku kena balik rumah bulan depan..

Ade hal penting..nasib baik bulan depan cuti summer..

Hati aku ni berdebar-debar je menanti apalah hal yang penting sangat tu..ada yang meninggal ke? Ada yang accident ke??

Ya Allah minta jauh la..



Selamat je aku sampai Malaysia..satu family aku jemput dekat klia..
Malam tu aku Tanya ummi apa hal yang penting sangat tu..

Ummi kata..tenang..jangan ribut-ribut..
Ummi Cuma lusa ada orang nak datang..


------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Jadi macam mana setuju idak?" Ummi ni tanya macam nak beli baju kurung hari raya je..bukan senang tau nak bagi kata putus..

Rupanya heji datang meminang aku..
Aku terus membisu..

"Voey Farisha..ummi tanya ni.."

Tiba-tiba heji berdehem..Dia beri isyarat suruh aku keluar sekejap..

"Sori sebab semuanya terjadi dengan tiba-tiba.." ouh..tenang sekali tuturnya..

"Tahu pun..Terkejut saya tahu tak..Boleh tercabut hidung saya ni..
Why me? Mana pergi Syira dalam hati awak?"

"Saya tak nampak dia waktu saya solat istikharah..saya hanya nampak awak seorang.".

Aku tak boleh kata apa la waktu dia cakap macam itu..

"Tapi saya masih belajar..Baru nak masuk second year.."

"That’s not the problem..i can take care of you.."

"Really?"
"Really my fated love.."


--------------------------------------------------------------\



Lagu love like rocket terngiang dalam telinga..mp3 kesayangan aku tu aku genggam erat sambil menikmati pemandangan..

Tiba-tiba ada tangan orang menyeluk dari pinggangku..

"Can I ask you something?? Since when awak sayang saya..?"

"Since you menangis sambil luahkan masalah awak…I feel like I must protect you waktu tu.."


"143 luqman…"

‘143 farisha"
Bibir lembut itu singgah di dahiku.
posted by Penulisan2u @ 2:57 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
26 Comments:
  • At 15/6/09 3:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweetnya cite ni =]

     

  • At 15/6/09 4:30 PTG, Blogger umi kalsom said…

    simple story...

    sweet..=)

     

  • At 15/6/09 4:37 PTG, Blogger sh@r!p0p..aku orang biasa said…

    143=I love you..
    peminat kaoru ke?

     

  • At 15/6/09 6:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweet ar cite nie...

     

  • At 16/6/09 3:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tataw??
    sweet mmg ar sweet..
    tp ayat dia..
    hmm..
    teknik pnceritaan dia..
    mcm diari laa..

    n..klu nk bt dialog,,pastikn die nye pmbuka dn pnutup kata tu betul..
    pening nk bace tw..
    aiya..

    ~nEuRo shEwAzni~

     

  • At 16/6/09 5:55 PTG, Anonymous kenaga_idaman said…

    best2..ehehehe

     

  • At 18/6/09 9:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    HA'A LA.KNA BUAT TUTUP BUKA BICARA..
    NAMANYE DPT STRAIGHT A SPM..NI BM LULUS KE X NIE..
    HAHAHAHHA...
    OWH,STUDY KT HOLLAND,BM PON DA LUPA KA???

     

  • At 18/6/09 2:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cte ne jd kat awk ke
    comel gle
    buat la cte lg

     

  • At 19/6/09 2:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kiut n sweet sgt..
    cmbaed on true story jek!!

    <3

     

  • At 19/6/09 10:04 PTG, Blogger ~imia nuriz~ said…

    gggrrr,,,,
    besh22...

     

  • At 21/6/09 4:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm,best citer nie...name watak utama die pun unik...erm heji luqman...cam japanese name jew heji 2...voey farisha pun best...heeee...erm benulis citer nie just rekaan ker or betul2 terjadi??huuuu

     

  • At 25/6/09 7:04 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ak mla bca 4,5 ayat da rsa xbes...ak pksa dri ak tk trs ke ayt2 y strsny.,nmun khmpaan jga y ak dpt...xbeslaaa...

     

  • At 25/6/09 9:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok daa cite niee...

     

  • At 27/6/09 11:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xbesla..so simple..haha

     

  • At 1/7/09 8:51 PTG, Blogger norain ishak said…

    aku tak paham citer nie..

     

  • At 3/7/09 11:14 PG, Anonymous MelissaSuzailyn said…

    boleh tahan..
    sweet n simple..
    but,simple sgt ler cyg..uhuuu~~

     

  • At 3/7/09 3:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hoi!! tulih betol2 laa..payah nak paham..
    cerite dh menarik

     

  • At 6/7/09 5:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    urmm ok la crte dah best jz baiki cra pnulisan...ok lah tniah

     

  • At 11/7/09 12:51 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bezz nye citew ni..
    buat ag bezz pas ni ek..
    papepun gudluck..

    -lolypop-

     

  • At 15/7/09 1:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    comey je cite die...
    t'senggih ak sorang2
    dpn laptop nie...
    ak suka arrrr..

    zanash

     

  • At 19/7/09 1:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    so sweeeeettt~

     

  • At 6/8/09 3:37 PTG, Anonymous ara said…

    bez giler..
    comey ayat2 ny wlaupn agak pening cikit..
    anywhre keep it up n wish u luck..

     

  • At 14/6/10 1:25 PTG, Blogger Fanaa Azhar said…

    sweet :) anyway, cerita okay just kat bahagian ending,
    nampak macam agak rushing lah. but still chumell jalan ceritanya :)

     

  • At 13/10/10 3:01 PTG, Anonymous paradize dremz..esya said…

    gud job..
    sweet...

     

  • At 24/1/11 6:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    glerrrr sweeet r citerrr neyh:")
    congrats 2 the writerr!!!

     

  • At 4/4/11 3:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    heji ke hije???
    confuse dokk..
    [mrs.sleep]

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group