BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, Jun 09, 2009
Cerpen : Pergilah wahai cintaku
Nama Pena : rerama_ungu

Arina tersenyum manis tatkala saudara mara sibuk mengambil gambarnya diatas pelamin. Hari itu merupakan hari yang begitu bahagia buatnya. Dia ditunangkan dengan sahabat baiknya sejak kecil Luqman. Arina begitu gembira dan ceria hari itu. Dari kejauhan, nun jauh dihujung jalan, Luqman memerhatikan kemeriahan majlis itu dari jauh. Berat kakinya untuk mendekati rumah itu walaupun sudah berkali-kali Pak longnya menalifon untuk datang menjamu selera. Hatinya sakit, luka, berdarah dan macam-macam lagi. Dalam diam dia mengutuk dirinya sendiri kerana tidak berterus terang dengan kedua dua ibubapanya. Bukan Arina gadis yang dia cintai, tetapi adiknya Arissa yang selalu hadir dlm mimpinya. Luqman dan Arissa sama-sama menyimpan perasaan cinta, namun keluarganya menjodohkan dia dengan Arina. Bagaimana dia harus berdepan dengan Arissa, bagaimana dia harus berdepan dengan Arina, tatkala dia meluahkan yang cintanya hanya pada Arissa. Luqman semakin buntu, mahu sahaja dia melagakan kepalanya pada tiang lampu yang berada tidak jauh dari tempat dia berdiri. Sekali lagi telefonnya berbunyi.
" oh, pleaselah pak long," Luqman mengeluh bosan. Mahu sahaja dia melontar telefonnya ke dalam longkang saat itu.
Luqman masih lagi terbayang, bagaimana dia hampir pitam tatkala ibunya memberitahu yang keluarga Arina menerima pinangannya dua minggu lalu. Dia terlalu kecewa dengan keputusan ibubapanya yang menjodohkannya tanpa berbincang. Mungkin salah dia juga kerana berkawan rapat dengan Arina, tapi dia juga berkawan baik dengan Arissa, kenapa dia tidak dijodohkan dengan Arissa.
" ahhhhh, Luqman semakin tension apabila sekali lagi telefonnya berdering. Dia lantas masuk ke dalam kereta dan memecut laju meninggalkan tempat itu.

**************************************************
" saya tak peduli Rissa, saya akan berterus terang dengan ibu, saya tak peduli apa yang akan jadi. Apa yang saya tahu, saya cintakan awak," keras suara Luqman menegakkan kehendaknya.
Arissa yang sedari tadi duduk merenung kearah tasik, bingkas bangun.
" awak gila ke Luke, she’s my sister. Dan tak tergamak saya nak lihat dia terluka hanya kerana awak yang mementingkan diri ni," marah Arissa.
" saya yang mementingkan diri?, come on Rissa. Kalau awak tak tergamak untuk lihat dia terluka, adakah dia tergamak untuk lihat awak terluka bila dia tau hal yang sebenarnya," Luqman merenung wajah Arissa.
" hal sebenar apa Luke, awak akan kahwin dengan kakak saya dua minggu lagi. Itu hal yg sebenarnya dan ianya nyata Luke," nada suara Arissa mula menurun.
" Arissa, pandang saya. Saya cintakan awak, hanya awak sorang. Takde orang lain yang boleh rampas cinta saya pada awak, not even your sister," kuat tangan Arissa di genggam Luqman.
" tolong jangan paksa saya korbankan rasa cinta saya pada awak Arissa, tolong jangan musnahkan impian kita," perlahan suara Luqman.
Mata Arissa mula berkaca.
" janji dengan saya Luke, jangan sakiti hati kakak saya. Kalau awak betul-betul cintakan saya, kahwini Arina, bahagiakan dia sebagaimana awak bahagiakan saya," payah untuk Arissa meluahkan kata-katanya dek kerana dada yang semakin sebak.
Pegangan tangan Luqman dilepaskan dan Arissa berlalu, meninggalkan Luqman yang masih kaku berdiri melihat dirinya pergi.
" Arissa," keluh Luqman penuh kecewa.

*****************************************
Jam hampir menunjukkan pukul 9 pagi. Luqman yang berbaju t-shirt dan berseluar panjang masih lagi mengurung dirinya di dalam bilik sejak semalam. Fikirannya begitu bercelaru, dia buntu, kecewa, kesal, sedih dan bermacam – macam perasaan yang merasuk dirinya. Dia langsung tidak mengendahkan panggilan dan ketukan pintu ibunya sejak awal pagi tadi lagi. Sesekali dia melemparkan pandangan pada hantaran yang elok bersusun di tepi katilnya dan baju melayu krim yang tergantung tanpa berusik di belakang pintu biliknya.
" Luke, Arissa ni, please open the door," tiba-tiba dia terdengar satu suara yang begitu dirinduinya. Laju sahaja langkahnya membuka pintu. Terpamer senyuman bahagia di wajah Luqman apabila melihat Arissa berdiri di luar biliknya. Ditarik Arissa masuk ke biliknya, pintu lantas dikunci semula.
" kenapa tak siap lagi ni, patut ibu risau sampai call saya suruh datang. Rupanya awak tak siap lagi. Cepatlah bersiap Luke," perlahan suara Arissa.
" kenapa pulak saya, yang awak tu patutnya bersiap kat rumah awak, nanti saya datang awak belum bersiap lagi, lambatlah kita nak nikah," balas Luqman.
" jangan bergurau Luke, please bersiaplah. Orang dah ramai kat luar tu, kat rumah saya pun orang dah ramai," kata Arissa sambil menghulurkan baju melayu pada Luqman.
Arissa sebaik mungkin cuba mengawal perasaannya. Dia tidak mahu Luqman melihatnya sedih, dia mahu Luqman rela melepaskannya. Arissa tersenyum melihat Luqman keluar dari bilik air lengkap berbaju melayu. Di capainya sampin songket, dan mula membantu Luqman bersiap, Luqman hanya membisu melihat Arissa yang sibuk memakaikan sampinnya.
" awak yang patut jadi pengantin saya hari ni," luah Luqman perlahan tatkala Arissa sibuk memakaikan butang baju melayunya. Wajah tenang Arissa di renung lama.
" kenapa Arissa, kenapa awak jadikan saya korban," ungkapan Luqman tidak dibalas Arissa.
Luqman melutut dihadapan Arissa yang kini duduk membisu di hujung katil. Tangan Arissa di genggam kuat lantas di cium penuh syahdu.
" Arissa, saya buat semua ni, sebab saya sayang dan cintakan awak. Sebab saya nak buktikan betapa agungnya cinta saya pada awak. Tapi saya tak boleh Arissa, jangan paksa saya teruskan perkahwinan ini," suara Luqman mula bergetar.
Beratnya hati Luqman melepaskan gadis yang begitu dicintainya.
" Luke, lepaskan rasa cinta awak pada saya. Biarkan ianya pergi, hinggapkan rasa cinta awak tu, pada Arina yang begitu mengharapkan cinta awak. Bina dan semai cinta awak pada dia, hanya pada dia. Lepaskan saya pergi," luah Arissa, dadanya begitu sebak, namun dia masih dapat lagi menahan airmatanya dari mengalir.
Ketukan di pintu mengembalikan mereka berdua ke alam realiti, Arissa lantas bangun begitu juga Luqman, pintu bilik di buka.
" ha, dah siap pun pengantin kita ni. Kacak anak ibu," puji Puan Rahimah.
Luqman hanya tersenyum kelat, dalam kesibukan saudara maranya keluar masuk mengeluarkan dulang-dulang hantaran, Luqman menggenggam erat tangan Arissa yang sedang berdiri dibelakangnya membetulkan lipatan sampinnya.
" ha, dah siap pun, jom kita bertolak sekarang, dah pukul berapa ni," tiba-tiba En. Ismail ayah Luqman muncul di muka pintu. Pantas sahaja tangan Luqman di tarik, terlerai genggaman tangannya pada Arissa. Tanpa sedar, rumah Luqman sunyi. Yang tinggal hanya pembantu rumahnya yang sedang sibuk membersihkan meja makan. Perlahan Arissa mengatur langkah menuju ke arah keretanya, enjin dihidupkan dan dia berlalu dengan airmata yang mengalir deras dipipinya.

*********************************
p/s : ini adalah cubaan pertama selepas meninggalkan dunia penulisan hampir 10 tahun. Waktu sekolah-sekolah dulu, rajin menulis dan kawan-kawan asramalah yang jadi pembacanya. Sekarang bila sudah bekerja, masa agak terhad dan idea pun agak tersekat. Bila baca cerita-cerita kat sini, rasa rindu pulak dengan dunia penulisan. Tak taulah masih boleh menulis lagi atau pun aura penulis tu dah hilang dek kerana lama ditinggalkan…….
posted by Penulisan2u @ 1:42 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
16 Comments:
  • At 9/6/09 7:53 PG, Blogger Nazif said…

    erm sad ending..
    gud story..
    bisa writer still tak hilang..
    mcm crita aqso n madina lak :D

     

  • At 9/6/09 5:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tergantung...

     

  • At 9/6/09 9:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    betul2..
    tergantung..
    aper nih?wat la Luqman bahagia ngan Arina ke..apa ke..
    biar pada ngan muka arissa tu..tersiksa tgok kakak dia bahagia..hahaha...

    xlogik mak Luqman biarkn Luqman kunci pintu bilik,dan berdua je ngan Arissa..siap tolong kemaskan pakaian yg dipakai lak tu..huhuhu..

    citer ni best kalau writer kemaskan dan atur betul2..

    pe2 pun, to writer,buat lagi..wat yg terbaik ya!

     

  • At 10/6/09 4:55 PG, Anonymous Ana_Ukhti said…

    ana tak faham cite ni wak..
    lau pnjgkn skit myb kan jd best
    nway slmt kmbli ke dunia pnulisan..
    lhirkn idea2 yg mntap...
    salam

     

  • At 10/6/09 6:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xbes... ending tah pape...

     

  • At 12/6/09 1:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x best langsung..ending pun ah pape

     

  • At 14/6/09 5:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer nie t'gantung mgkin leh diperbaiki lg n citer nie mcm citer aqso dan medina jer

     

  • At 15/6/09 6:53 PTG, Anonymous Andai aku tahu said…

    kenapa cerita ni sama dengan hidup aku.. berkahwin tapi bukan dengan orang yang aku cintai. Tiada lagi cinta .. memang terluka bila baca cerita ni.

     

  • At 17/6/09 4:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer bes gak tp tergantung..
    selain tu byk sgt persoalan dlm citer ni..
    who's the real heroin? arina or arissa?
    citer ni boleh diolah dgn lebih panjang dan pada pndapat saye both arina n arissa bley dijadikan heroin klu disambung..

    hope to see the ending of this story..

     

  • At 18/6/09 10:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ermm..
    cye ney mse mule2 oke,,
    but, kt akher cm tgantong cket..
    tp pape pown,overall its such a interesting story..=)

     

  • At 19/6/09 8:47 PG, Blogger iman_kirana said…

    hmmm....macam tergantung jer citer ni..
    by the way,it's a good story..
    hopefully citer ni ada sambungannya...

     

  • At 24/6/09 12:40 PG, Blogger aurisshaura said…

    kisah cinta ni sedih sungguh..kalu sye jd arissa..sye xsanggup larr..hemm.nway gud criternye

     

  • At 25/6/09 4:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lor...cite dh best...
    tp tbe2 abis...

     

  • At 9/7/09 1:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mne endingnye/..
    xde kesudahan..

     

  • At 13/8/09 3:39 PTG, Blogger apLe dE gadiZ said…

    tergantung ar wei..
    pe jadi pade arissa , arina n luqman .
    Pastuh apsl lak mak die yg suh arissa gi tgk luqman .

    Cam lain mcm sket . Mule2 bace dh okay tp bab ending tuh low la .

    Try wt de best Keyh .

     

  • At 17/8/10 11:44 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tolongla wt sambungan...
    citer tergantung...
    xkan abes cm tu jer....
    bru ade feel nk bce.....
    dh terbantut...

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group