BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Jun 22, 2009
Cerpen : Love @ 1st Sight
Nama Pena : hazomey

Korang semua tahu apa maknanya cinta??Kata banyak orang cinta itu indah bila dua hati bertemu lalu menyatu maka rasa indah yang terbit itu adalah CINTA.Apa benar tafsiran cinta aku?Mungkin korang punya tafsiran yang berbeza.Nak dengar kisah cinta aku?Walaupun tak terkisah seindah cinta orang lain tapi boleh menjadi panduan kot hehehe..

*******************************

"....ku jatuh cinta kepadamu,saat pertama bertemu..."
Lagu Dewa Kasidah Cinta,memang tepat kena kat batang idung aku sekarang ni sebab??? aku dah jatuh cinta pandang pertama..hahaha..maybe korang tak percaya dengan cinta pandang pertama.Jawapan negatif yang selalu aku terima bila aku mempersoalkan tentang cinta pandang pertama adalah..
"boleh ke trus jatuh cinta pandang pertama??"
"tu namanya cinta ker???..."
"ishh...tu bukan cinta lar..."
"ko dah gile ke.."
Hmmmm...macam-macam tafsiran manusia tentang perkara ni,tapi aku tak kisah sebab aku percaya pada kata hati aku sendiri.Aku dah alami so aku tau macammana rasanya.Tapi kadang-kadang gerak hati dan gerak laku tak seiring,membuatkan kadangkala kita melepaskan apa yang sangat kita inginkan.

*******************************

Join Family Day ni rupanya best jugak ekk..Actually aku taklah exited sangat nak ikut trip ni tapi dah diwajibkan oleh Big Bos aku yang mana semua staff dia wajib pergi so maka dengan itu adalah batang tubuh aku ni kat sini,tapi hati aku tak dapat nak dipastikan merayau kat mane ntah.Tengah aku duduk-duduk temankan si Fatin ambil kedatangan anak-anak Mega Alam(company aku kerja) ni,aku pun try la cari ketenangan and aura-aura hepy dan excited yang terlebih-lebih dari anak-anak Mega Alam ni untuk manggantikan aura negatif yang ada dalam kepala aku sekarang ni,mane la tahu kan ada pulak yang melekat kat aku sikit nanti,dapat gak aku rasa macammana rasa excited pergi trip hehehe sebab dari tadi aku dok perhatikan sorang-sorang penuh dengan emosi yang kadang-kadang tak dapat nak aku tafsirkan.Ntah hape-hape perangai.

Tiba-tiba aku dapat rasakan satu aura pelik datang kat aku,jeng jeng jeng...Ape benda pulak ni.Rasa macam dah semakin dekat ni.Rasa macam best sangat-sangat.Huhuhu..Dan aku yakin ada sesuatu yang menarik bakal terjadi kejap lagi ni.Cewah..kuikuikui..
"aku dah kata dah.."
Haaa kan aku dah kata ada sesuatu yang menarik bakal berlaku.Tengok tu..Tengok kat depan tu apa yang ada.
Ntah macammana mata aku automaticly tertancap kat satu tubuh berbaju merah,ber'jeans'biru dan ber'sneakers'putih adoyai hensemnya.
"Subhanallah..."(mak aku kata kalau nampak sesuatu yang best ucaplah Subhanallah..pandai anak mak huhuhu..)
korang kena percaya dengan apa yang aku nampak sekejap tadi.Seorang lelaki hensem ada kat depan mata aku dan yang pastinya dia lebih kacak dari anak-anak Mega Alam yang ada ni.Alamak macammana ni tiba-tiba pulak kepala aku 'stuck' mata aku kejang,aku tak boleh nak gerakkan pancaindera aku la.So dah alang-alang aku 'jam' kat sini maka adalah lebih baik aku terus menatap keindahan alam ciptaan Tuhan yang ada depan mata aku ni kan sampai la tiba-tiba dia 'reply' pandangan aku balik.
"Astaghafiullahalazim.." (mak aku kate kalau jadi sesuatu yang tak best ucaplah astgha..bijak anak mak huhuhu)

*******************************

Rasa-rasanya macam akan jadi best je trip aku kali ni.
"oit..pehal ko sengih sorang-sorang ni?"
"nape,sengih pun salah ek??"
"eleh macam aku tak tau,ade la something dalam pale otak kau tu kan?"
"kalau tau diam-diam sudah huhuhu.."
memang ada sesuatu dalam kepala aku.Sesuatu dalam kepala dan dalam hati aku yang saat ini sepakat berniat satu perkara yang sama.Bukan senang tau kepala dan hati aku nak bekerjasama macam sekarang ni.Selalunya asyik bergaduh je.
Usai je letak bagasi aku terus landing kat seat.Penat mengangkut bag berat pulak tu.Ingat lagi tak si dia hensem yang aku cerita tadi?Dia duduk kat depan seat aku huhuhu yiha!!!Sape yang tak hepy bila orang yang di'ushar' duduk kat depan mata.Aku dah start merangka plan and trick untuk berkenalan dengan si dia.Tak boleh lepaskan peluang yang ada depan mata.Tiba-tiba dia bangun pasang vcd,so ini adalah first move aku, baru je aku nak bukak mulut dengan niat nak tanya tajuk cerita ni kat si dia...
"cerita apa bang??.."tanya si Fatin.
"the uninvited.."jawab si dia.
Ceh potong line pulak budak Fatin ni.Kacau daun betul.Pertama kali dengar suara garau si dia buat aku lagi jatuh cinta.kuikuikui..Tapi ada satu hal yang korang semua kena tahu perihal si dia ni.Belum pernah lagi walau sekali aku tengok dia senyum dengan mana-mana manusia samaada dengan anak-anak Mega Alam maupun dengan gadis-gadis cun Mega Alam.Kalau nak diikutkan si dia ni memang hensem gila tapi air muka dia masam gila tak ada ciri-ciri keceriaan atau kemesraan langsung,senang cakap muka poyo.Itu jugak yang membuat aku berfikir banyak kali dan was-was nak tegur dia.Sudahnya sampai kami turun makan tak satu rancangan yang aku plan berjaya.Yela dah asyik teragak-agak je bila nak jalannya.Ape-apehal pun aku turun isi perut dulu.Lapa teruk dah ni.

*******************************

Naik je bas pas makan aku terus landing jat seat.Perut dah penuh gila,walaupun aku berperut besar(fatin selalu cakap macamtu) tapi aku masih lagi boleh merasakan apa itu ke'senak'an ke'perut'an akibat ke'terlebih'an makanan huhuhu..Relax sang perut En.Usus Besar dan En.Usus Kecil sedang berusaha sedaya upaya untuk mencerna dan menghadamkan apa yang aku makan tadi,sabar keadan akan kembali seperti biasa sebentar saja lagi kuikuikui..Rasanya kalau aku minum mineral akan dapat membantu pekerja-pekerja dalam perut aku menjalankan tugas dengan lebih efektif lagi, huhuhu cari mineral...Adoyai tak perasan mineral dah habis pulak..maka terpaksalah you all bekerja lebih keras aku tak dapat nak membantu huhuhu..Bila aku pandang je ke depan aku ternampak satu kotak warna coklat yang aku pasti isi dalamnya adalah mineral.Mula-mula aku nak bangun ambil sendiri tapi bila tengok si dia ada kat depan adalah macam best rasanya sekiranya aku mintak tolong si dia ambilkan betul tak??
"eerrmm..."
"bang boleh tolong ambilkan mineral 2 botol tak??"
"boleh..nah.."
"thanks.."
"sama-sama"
Dapat dah mineralnya.Tapi korang jangan salah sangka,dialog kat atas bukan antara aku dan si dia tapi antara Fatin dan si dia.Ceh ceh dan ceh lagi.Bengang betul aku dengan Fatin ni.Dia potong lagi line aku. Oit kawan boleh tak bagi chance kat aku dapatkan boipren pulak kan ko dah ada boipren.Geram geram geram!!!bengang gila.Tak menjadi lagi plan aku.sabar sabar cik Ariana Nur Najiha pasti ada waktu yang tepat untuk ko jalankan misi ko,tunggu aja waktu dan saatnya nanti.Hhmmm...Hah...aku tarik nafas panjang-panjang and then lepaskan.lega rasanya,nasib baik tak terkentut sekali kalau tak haru..kuikuikui..
Finally kami sampai kat destinasi.Fuh lega betul bila dah sampai.Usai di'briffing' oleh abang Yusreen kami semua berehat dalam bilik.

*******************************

Boleh dikatakan sepanjang aku berada kat sana belum pernah lagi aku berpeluang untuk mendekati si dia.Nak tahu nama pun payah.Aku cuma dapat melihat dia dari jauh sahaja.Si dia tak join ape-ape aktiviti kami, cuma si dia selalu ada jadi penonton setia aktiviti kanak-kanak ribena Mega Alam ni kuikuikui.. Nak dijadikan cerita semasa kami join acara tresure hunt kami telah ditugaskan untuk mencari nama 2orang pemandu bas yang membawa kami ke Redang ni.Jeng jeng jeng...korang terfikir tak apa yang aku fikirkan??
Cantekkk!!!Ni peluang baik punya.Dah lama aku menantikan peluang ni akhirnya aku temui juga.Yes and yes,Terima kasih Tuhan.
"Fatin aku nampak dah abang driver tu.."
"mane?mane?.."
"tu kat kolam sana tu.."
"cepat jiha cepat.."
"Assalammualaikum.."
Aku memulakan perbualan dengan salam,yela mestilahkan tunjukkan first impression yang baik mana lah tahu si dia berkenan pulak kan hehehe.
"waalaikumsalam,ada apa yang boleh saya tolong?"jawab abang si dia.
"macamnie.."
"macamni bang kami tengah main tresure hunt so kami dapat tugasan untuk dapatkan nama abang berdua.."
Kurang ajaq betui la ko ni Fatin,lagi-lagi potong jalan aku.Kalau macamni bila masa la aku nak dapat berkenalan dengan si dia.Korang sakit hati tak???Dengan suara manja itik dia selamba potong jalan aku.Geramnya!!!makan budok!!!
"owh..bley tak ada masalah.Nama abang Fairus Shamsir dan yang ini adik abang Hayqal Fazlan"
"nama glemer macam artis hehehe.."
"mane ade pandai je you all ni hehehe.."
"ok bang thanks sebab bagi kerjasama kat kami"
"sama-sama, no hal la good luck ye"
Apa yang aku perasan sepanjang kami berkomunikasi dengan abang dia,si dia ayik pandang aku.Kalau sekejap boleh di maafkan jugak tapi lama lah pulak,mula-mula memang aku buat-buat tak nampak tapi lastly aku beranikan diri untuk balas balik pandangan dia,dan ape yang aku dapat???dia senyum kat aku.. aku rasa dunia macam aku yang punya nasib baik aku tak pengsan kat situ kuikuikui..Itulah kali terakhir aku dapat peluang untuk berkenalan dengan si dia,tapi peluang yang sekali tu pun dah punah.Lepas daripada tu aku langsung tak ada peluang nak dekat kat dia dah.Maybe aku tak ada jodoh kot dengan dia.Hmmm...lalala...(pasrah)

*******************************

Enam bulan lepas trip tu aku still macam ni.Still ingat lagi kat si dia.Entah dia ingat lagi ke tak kat aku kan??Aku ada jugak usaha cari dia tapi tak mendatangkan hasil.Aku berserah je pada Tuhan kalau dah ditakdirkan berjumpa akan jumpa jugak aku nanti dengan dia.
Satu hari yang damai aku tengok ada kad kawen kat atas tv.Aku tanya mak siapa yang kawen?mak aku kata anak kawan dia.Aku belek-beleklah kad kawen tu,biasa je tak adalah cantik sangat warna purple huhuhu.. Aku tengok walimatulurus..
"owhh..tak kenal kuikuikui..."
Tapi pastu mata aku tertancap kat nama pengantin dan pelan-pelan aku baca..
"Hayqal Fazlan dan Siti Aisyah,pada 23 jun...."
Aikk..macam penah ku lihat nama ni.Aku letak balik kad tu.Tak berminat nak tahu pun.

********************************
Tak sangka akhirnya apa yang aku cari aku jumpa jugak.Akhinya aku dapat tersenyum macammana yang aku nak.Lega.Jumpa jugak aku dengan dia akhirnya.Lalala…Lepas rindu aku and susah payah aku mencari dia selama ni.Tak sangka pulak pertemuan yang kedua kalinya macamni.Thanks Tuhan sebab makbulkan doa aku walaupun jalannya menyimpang dari apa yang aku inginkan tapi tak mengapa yang penting aku dapat jumpa dia.
Tanggal itu aku kembali bersua dengan si dia dalam satu suasana yang sangat gembira.Mana taknya ini majlis perkahwinan si dia.Takkanlah si dia tak hepy pulak kan??Inilah pertama kalinya aku dapat tengok si dia tersenyum panjang and tersenyum kat semua orang yang datang.Manisnya senyuman dia.Macam gula-gula Cadbury huhuhu…Kat atas pelamin sana si dia tetap sama macam mana aku jumpa dia 6bulan lepas.Segak dan tampan nak pulak dia pakai baju melayu siap dengan sampin dan tanjak sekali.Rasa terharu sangat macam nak nangis pun ada tapi segan kat orang pulak, jatuhlah saham i hehehe…
Aku pun hepy jugak walaupun dia tak kawen dengan aku.dia kawen dengan gadis pilihan dia.Tak sangka pulak mak aku dengan mak dia kawan.Betullah apa orang cakap.Kalau dah bukan jodoh duduk sebelah rumah pun tak jugak dapat berjumpa.(ni contohla sebab rumah aku bukan sebelah rumah dia kuikuikui) Kembali aku refresh,patutlah sepanjang kami berjumpa aku tak dapat peluang langsung nak berkenalan dengan dia,sekarang baru aku faham rupanya tuhan dah tentukan jalan hidup kami,kalaulah time tu aku dapat berkenalan dengan dia dan timbul satu perasaan yang aneh dah pasti sekarang ni aku akan kecewa.Besarnya kuasa Tuhan.Masyaallah..(mak aku pesan jangan lupa puji Allah..)Tuhan itu lebih tahu apa yang lebih baik untuk aku maupun si dia.Sekarang Kasidah Cinta bukan lagi “theme song” aku.Maybe satu hari yang damai nanti aku akan jumpa dengan “theme song” yang baru dan hopefully akan lebih baik dari yang ini.
Macam tu lah ceritanya aku dan si dia.Pengakhiran kisah yang tak seindah kisah orang lain.Aku belum jumpa soul mate atau belahan jiwa aku lagi tapi tak mengapa maybe satu hari yang tepat nanti akan ada seseorang yang terbaik untuk aku.Insyaallah.

*******************the end****************************
posted by Penulisan2u @ 3:59 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
32 Comments:
  • At 22/6/09 7:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahaha..
    walaupun citer ni nmpk sweet,tp cam ending dia mnyebabkn aku terkilan..
    senyuman dia memberikn hrpn..waaaaa

     

  • At 22/6/09 9:37 PG, Blogger ChaiDaN said…

    wah!!!bagus r...
    very positive!!!hehehehe
    life must go on, although our heart were broken kan??
    yeah!!chaiyok2!!!

     

  • At 22/6/09 11:30 PG, Blogger niSah said…

    x semua kesudahan itu indah~

     

  • At 22/6/09 12:35 PTG, Blogger kaira_syuma said…

    seronok baca citer ni.... mengingatkan kita bahawa tak semua yang kita harapkan menjadi kenyataan...

     

  • At 22/6/09 3:37 PTG, Blogger Alyn Jae said…

    bez la cite ni.. pndai write wat cite ni well done.. xsemua y kite nk akn jd knytaan gud job..

     

  • At 22/6/09 3:41 PTG, Anonymous iejot said…

    haha.aku ada theme song yg seswai "Gotta be somebody" by Nickleback.

    cite nie da sweet da, satlg..tp yelahkan.btol la tu.idop xmesti indah..

    yg penting idop kne ade motivasi kn..+ve!hehe..

     

  • At 22/6/09 3:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweet gak..
    huh...

     

  • At 22/6/09 6:18 PTG, Anonymous warnea said…

    best story...tp sad ending...ak lak rase sdih..mcm ak yg tak dpt kawen ngan mamt tu..hu3..gatai nyer dak nie..ekeke

     

  • At 23/6/09 10:11 PG, Anonymous miesbell said…

    best giler..
    1st time saya bcer cter yg cmnie

     

  • At 23/6/09 11:53 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm..aku suka cter ni sbb mcm aku yg cte...slalu klo tsuka kt sowg mamat tu...aku dok diam jdi cam kelu lak..haih

     

  • At 23/6/09 12:02 PTG, Anonymous hazomey said…

    t.q sbb sudi baca cerpen sy.Actually ini pertama kali sy tulis cerpen and alhamdulillah u all beri komen yang positif.menaikkan semangat sy untuk berkarya,maybe next time klu dtg ilham sy akan karang story yg lebih baik. T.Q again n salam.

     

  • At 23/6/09 1:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Not typical story...I like it

     

  • At 23/6/09 1:18 PTG, Anonymous aKu said…

    best n interesting. ayat pon santai ja. cool la.
    truskan berkarya!
    :p

     

  • At 23/6/09 4:22 PTG, Anonymous buzzgurl said…

    citer yg best sbb pernah ade kisah cmnie..tp last2 kawin dgn org len yg lagi sempurna dan terbaik..alhamdulillah.. :)

     

  • At 23/6/09 9:07 PTG, Anonymous yuta0330 said…

    comel la cite ni
    caya la writer..nice job..
    refresh tros otak..sok kene wt presentation..hehe
    thanks

     

  • At 23/6/09 9:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best lar nie...
    well, done...

     

  • At 24/6/09 12:25 PG, Blogger aurisshaura said…

    luv pengakhirn cter ni.selalu akhirnye brsame tapi kali ni tidak.sbb memg sye memg cri2 cter yg xbersame pd akhirnya tapi tak kecewa..

     

  • At 24/6/09 7:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    end of story ok.. tp mcm perasan sendiri ja.. cerita sendiri eh.. ada bahan.. tp kena byk byk usaha lg...

    miss_mira

     

  • At 26/6/09 1:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhu..crush la kire..he

     

  • At 26/6/09 12:50 PTG, Anonymous kenanga_idaman said…

    realty ni..ehehe...

     

  • At 26/6/09 9:57 PTG, Blogger :-) said…

    tak semua yang kita impikan akan menjadi
    datangnyaa seakan menguji..
    life must go on..
    be the best..:-)

     

  • At 27/6/09 3:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jika kita mencintai seseorang itu, x semestinya kita akan memilikinya..
    kita gembira seandainya si dia bahagia..
    itulah CINTA..

     

  • At 29/6/09 9:44 PTG, Anonymous kay5771 said…

    salam..besla...tapi mamat tu cam xde perasaan je.hehe.apepun kita sumer kene ingat "klu ada jodoh takkan ke mana,pasti bertemu jua..." ye tak..hehe

     

  • At 4/7/09 1:44 PTG, Anonymous ame98 said…

    smart!!!ttiber leleh!!tak taw ngaper!!hak3!!

     

  • At 6/7/09 10:08 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Emm..best jugakla citer ni.kite x semestinye dpat ape yg kte nak..satu hri 6ti kte psti akn b'jmpe jodoh kte..

     

  • At 8/7/09 9:27 PG, Anonymous Ira said…

    sedih2...:(
    u noe wat...kisah penulis ni lbh krng mcm kisah sy gak...syok kat ssorg ni...dh plan bagai tp last2 sume x jd:(
    finally, realized yg Allah nak beri news kpd sy (n kpd sape2 yg pnh mengalaminya kejadiaan yg sama).

    so, jgn kt frust if kita x dpt apa yg kt mahukan ssungguhnya...rancangan Allah utk kt adalah yg terbaik...semoga kt dpt keredhaan dr Nya. amin...

    slmt brkarya hazomey:)

    salam.

    ir.cherryblossom@gmail.com

     

  • At 9/7/09 4:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweet la cite ni...
    bgs gile pnulis ni. redha pd qada n qadar...
    bgs2...

     

  • At 24/10/09 12:19 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ENDNG ENTH PE2 JEEE
    A.1

     

  • At 17/1/10 4:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waa...sedeynye..tp btul la org ckp tuhan tu maha mngetahui..huhuu

     

  • At 24/6/10 8:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ter.....baeklah..
    tp,, xbest larh endingnyer..
    xkn laki tu kawen dgn org laen..
    sedihnyer.. huk3..

     

  • At 1/4/11 3:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pape pon hidup anak mak!!!!
    [Mrs.Sleep93]

     

  • At 22/6/11 12:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Bestnya~..alwez think positive...ingat pla ma someone~~..ahahah...n ank mak btul lah~

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group