BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, Jun 09, 2009
Cerpen : Hati Bersatu Kembali
Nama Pena : pinky diamond

Kringgg.....kringgg....
Eeeee....alarm ni...waktu orang tengah sedap-sedap selubung dalam selimut, waktu tu jugak la dia nak berbunyi...Erm..tak pe la lelap 5 minit jap...awal lagi ni...

TOK...!!TOK...!!
"Risya...Risya... Oit, dah bangun ke belum cik adik oi..."

Ish...Dania...aku baru nak sambung lelap...Ketuk pintu tu pulak, kalah orang ketuk paku dekat dinding...Tak sakit ke tangan dia tu?

"Pe dia?? Awal lagi kan?? Aku nak lelap kejap", kataku sambil menggosok mata.

"Ape?? Awal ko kata?? Cuba tengok jam ni? ", Dania membalas sambil menunjukkan jam tangannya.

"YA ALLAH....8 pagi??? Habis la aku Dania...kena perli lagi la aku dengan Tan Sri...Awat ko tak kejut aku awal?" marahku sambil mencapai tuala.Belum sempat Dania membuka mulut dia, aku dah hempas pintu bilik air. Dania hanya mampu menggeleng."Risya...Risya...perangai bangun lewat tak berubah-ubah..", gumamnya dalam hati.

10 minit kemudian.

"Aik??? Cepatnya...selalu ko la yang paling lambat siap..."
Risya hanya mampu tersenyum..."Aku gosok gigi dengan cuci muka je...ko jangan bagi tahu sesiapa tau...Darurat...hehehe..."
"Eeeeeee....busuk la ko ni Risya....ade ke patut macam tu..." Risya hanya tergelak sambil menggerak-gerakkan bahunya..

"Saya kenalkan ini anak saya, Asfirdaus Hakimi...Dia akan menggantikan tempat saya selepas saya bersara nanti...Diharap awak semua boleh beri tunjuk ajar kepada anak saya ni....Awak semua jangan takut, nak marah ke, nak tengking ke, saya tak kisah...anggap dia bukan anak bos...", kata Tan Sri Rahim kepada staff-staffnya.

"Haa....Farisya, awak baru sampai?? Dah pukul berapa ni?? Tayar LRT pancit lagi ke sebab awak lambat???" laung Tan Sri. Serentak itu, semua mata memandang ke Risya...

"Ish, awat ramai sangat ni??? Tan Sri ni pun agak-agak la nak tegur pun...tengok keadaan la beb...dapat pubisiti murahan nampak gayanya aku hari ni....", kataku dalam hati.

"Er...Er..." Ish....mulut ni cakap la sesuatu...awat tak kuar langsung suara ak ni?

"Ape er..er...dah mari sini...saya nak kenalkan awak dengan anak saya...", gamit Tan Sri.

"Farisya, kenalkan ini anak saya Asfirdaus Hakimi...dia akan mula bekerja di sini hari ini..."
"Asfir, kenalkan ini Lily Farisya, stuctural engineer kat opis kita ni...dia ni kerja bagus...tekun..tp tu la, datang kerja tak pernah awal...kalau awal tu, mungkin sebulan sekali kot..." perli Tan Sri..

Aku yang sedari tadi tunduk terus mengangkat muka untuk berjabat tangan dengan anak Tan Sri...
"Ya Allah...!" kataku dalam hati sambil mulut melopong...."Mamat sewel ni???"

"La...minah ni ke??? Aah...buat-buat tak kenal sudah...", Asfir menghulurkan tangan.

"Saya harap kamu berdua boleh bekerjasama...Baiklah, awak semua boleh bersurai...".

PERISTIWA MALAM TADI...

"Risya...ak tgk mamat handsome tu asyik tengok ko je..dia minat kat ko kot..."
Ak terus menoleh...
Dumm...mata kami bertemu....memang handsome...tiba-tiba...
"Eh...Dania, dia dah ada awek ar...tengok tu...", seorang perempuan ala-ala model, memang seksi habis dengan make up tebal, menghampiri meja lelaki tersebut...
Melepas aku...ingat nak senyum balik tadi...hehehehe....gatal-gatal...

"Risya...aku rasa diaorang bergaduh ar...tengok tu...awek dia dah terbeliak-beliakkan mata dia...takut aku...kang jatuh pulak bulu mata palsu dia tu...hehehhe...eh..eh..Risya ko nak pegi mana tu??" Dania pelik.

"Sayang....dah lama ke awak tunggu??? Sorry,I\'m late....My boss la bagi kerja banyak sangat...OOppppsss...sorry ganggu...siapa dia ni, sayang??? Your aunty??? Anyway, my name is Lily Farisya...His girlfriend..." kataku sambil hulurkan tangan...

"You....sampai hati you buat i macam ni..."kata awek lelaki yang aku tak kenal langsung ni....
Hehehe....biar betul aku ni...pakai redah je...bukannya kenal siapa lelaki ni...tapi tak pe la...lama dah tak buat kerja gila...masa zaman U dulu, aku selalu je buat kerja-kerja ni....kawan-kawan aku pun dah kenal aku ni macam mana....pelakon profesional gitu...hehehhehe....

Pang....lamunan ak terhenti bila ak dengar bunyi tamparan...Ya Allah, lelaki ni kena tampar...terus aku menggelabah....aku tengok perempuan seksi tu terus lari keluar dari restoran....

dan.....aku???

Lelaki tu terus perhatikan aku....ya allah...mati-mati...mak tolong Risya...Risya taubat...tak mahu buat kerja gila ni lagi...
Cepat Risya...pe tunggu lagi....aku terus buka langkah seribu...ni bukan seribu lagi...beribu-ribu dah...Dania pun aku tinggalkan...

Lamunan ak terhenti...Telefon berbunyi...
"Cik Farisya??? Boleh awak masuk ke bilik saya sekejap??? Anyway, saya Asfir...", kemudian telefon diletak...
Mulut aku melopong...ya allah mamat ni nak jumpa??? Mati aku....

"Er...Er..ye Encik Asfir, kenapa Encik Asfir nak jumpa saya????" kataku gagap..
"Encik???? Kenapa encik-encik ni sayang????" balas Asfir sambil menggerak-gerakkan keningnya...
"Awat mamat ni???? Gatal semacam je...seram aku..." kataku dalam hati...
"Kenapa??? Awak terkejut??? Kan malam tadi awak kata awak girlfriend saya...So why you call me Encik???"
"Erk????", Aku gelabah...Nak balas dendam rupanya....Mengalah je la...Lagipun diakan nanti akan jadi rakan sekerja aku..."Encik Asfir, i\'m really sorry about last night...tak sangka jadi smapi macam tu sekali.."kataku sambil buat muka kesian....nak tarik simpati la kononnya...
"Comelnye dia ni...tu la pasal malam tadi mata aku ni dok asyik nak usya dia je....kesian la pula...tapi pipi aku yang masih sakit ni macam mana???tak de...tak de...dendam tetap dendam..."gumam Asfir dalam hati...
"Kita lunch sama hari ni???? Oh ya....kan awak selalu datang opis lambatkan??? Naik LRT la katakan...Okay starting from tomorrow,,you\'ll go to opis with me...balik pun sama..."
Melopong mulut aku....
"Excuse me...Cik Farisya...Boleh tak tutup mulut tu??? Kang lalat masuk...siapa yang susah??? Abang juga..."kata Asfir sambil mengenyitkan mata...
Farisya terus menutup mulutnya dengan tangan...."Erm...Encik Asfir, tak payah la susah-susah...nanti apa pula orang lain cakap...kat opis ni, gosip-gosip cepat membiak....saya tak mahu publisiti murahan..."
"Saya peduli apa...awak kan girlfriend saya...bila orang tanya..cakap la awak girlfriend saya....One more, can you stop calling me encik??? Karang saya cium mulut awak tu baru tahu...
Sekali lagi Risya menutup mulutnya...EEeeeee....mamat ni memang dah melampau....
"Erm...ada apa-apa lagi ke Encik Asfir?? Kalau tak saya nak keluar..."
"Encik????" Asfir mendekatkan mukanya ke muka Farisya...gaya mengugut...
Farisya terus menutup mulutnya...sambil menjarakkan mukanya dengan Asfir..."Ok..Ok...ada apa-apa lagi ke Asfir?? Kalau tak saya nak keluar..."
"Haaaa..kan bagus dengar kata...tak de...awak boleh keluar...tapi ingat lunch date kita nanti..."

"Alamak...dah nak lunch hour...macam mana ni...tak mahu aku lunch dengan dia...karang pe lagi la yang dia nak buat...mati ak..."
"Dania, jom lunch cepat...aku nak lari dari mamat sewel tu..."
"Ok...Ok...Jom...relax ar...ni kita keluar awal..takdenya terserempak dengan mamat tu..."

"Farisya...tunggu...awak nak ke mana tu???? Kata nak lunch dengan saya??? Nak lari eh???"
Alamak...baru nak buka langkah dah kena panggil...Dania macam tak mahu masuk campur...
"Awak ingat senang nak lari dari saya??? Apa tercegat lagi tu??? Jom ar..."

Sejak dari hari itu, kami terus jadi rapat...
Asfir....seorang lelaki yg mampu mendebarkan hati seorang perempuan....kalau sehari tak jumpa dengan dia...aku dapat rasakan dunia ni sunyi...sepi...rindu apa tah lagi...adakah ini dinamakan cinta???
Risya...Risya..sah-sah ko dah jatuh cinta....
Rupa-rupanya kes malam dia kena tampar tu, memang dia nak putuskan hubungan dia dengan awek dia tu....
Alisya namanya....Awek dia ni memang seorang model...kenapa dia nak putus????
Sebab curang laaa...Bukan dia...tapi minah tu....tapi tak mahu mengaku padahal depan-depan dah kantoi...Asfir pernah terserempak Alisya dengan seorang lelaki dalam kondo Alisya...Apa mereka buat...???paham-paham sajalah...kiranya malam itu...aku ni pelakon tambahan yang tak disengajakan...memantapkan lagi drama sebabak tu....

"Risya...sudikah awak menjadi isteri saya? Menjaga makan minum saya? Menjadi ibu kepada anak-anak saya? Sentiasa bersama saya ketika senang dan susah?"
Farisya hanya mampu menitiskan air matanya...Dia tak sangka, di malam hari lahirnya, Asfirdaus Hakimi telah melamar dia....inilah yang dia tunggu selama ini....kalau dia lambat...biar aku yang lamar dia...biar ar perigi cari timbang...aku peduli apa....dalam sedih-sedih tu sempat lagi dia melawak dalam hati...

"Mama tak setuju....!Asfir, mama tak kisah dia miskin ke apa ke...tapi ni ayah sendiri pun tak tahu siapa...entah-entah anak har...."
"Mah...stop it ok....you\'re too much...hormatlah sikit...Farisya ni kan tetamu kita..."
"Tapi abang..."
"Tak de tapi-tapi....Saya kenal Farisya...Saya tahu dia macam mana...Awak jangan nak bantah....yang penting saya nak anak saya bahagia...pasal ayah dia,itu hal ayah dia....kita ni tak boleh nak salahkan dia...sebab bukan salah dia...dah ayah dia yang nak tingalkan dia dengan mak dia..."marah Tan Sri Rahim.

Farisya hanya menunduk. Dia tak sanggup lagi mendengar cacian Puan Sri Halimah terhadap dirinya. Tanpa memikirkan orang lain, Farisya terus berlari keluar dari banglo mewah itu..
Asfir, cuba mengejar tapi sudah terlambat....

Farisya berlari dan terus berlari tanpa memandang ke belakang. Tiba-tiba dia rasa kepala dia dipukul dari belakang dan dunia nya terus gelap...

"Farisya...Farisya...bangun nak...jangan buat mak macam ni..."tangis Puan Julia.
Farisya cuba membuka matanya...
"Mak??? Risya ada kat mana ni mak???", Risya bingung...Hospital ke ni?
"Risya kat hospital nak...Risya dah 3 hari tak sedarkan diri...risau mak sangat-sangat...Risya jangan buat mak macam ni lagi ye nak...."
"Risya...."
Tiba-tiba ada suara lelaki memanggil namanya...Farisya menoleh ke kiri...
"Awak siapa????"
"Risya...ni Asfir...tak kan Risya tak ingat???"
"Tak...saya tak kenal awak...mak siapa ni??? Risya tak kenal..."
Asfir menggelengkan kepalanya....Risya dah tak kenal aku??? Memang doktor ada kata, kemungkinan besar 20% ingatannya akan hilang disebabkan hentakan yang agak kuat pada malam kejadian...tapi kenapa aku yang dia tak ingat????
"Risya...saya, asfir....orang yang awak sayang sangat sebelum ni...ingat tak...saya sayang sangat dengan awak...jangan buat saya macam ni...saya nak minta maaf...disebabkan saya awak diserang...Alisya yang serang awak...dia cemburu dengan awak...tapi Allah maha kuasa...ada orang awam nampak dia serang awak...dia dalam tahanan polis sekarang..."
"Mak...Risya tak kenal dia...suruh dia keluar mak...Risya nak tidur..." Farisya terus menutup mukanya dengan selimut...
Sebenarnya Farisya masih mengenali siapa itu Asfirdaus Hakimi tapi bila dia teringat kembali apa yang dikatakan oleh mamanya, Farisya lebih rela tidak mengenali Asfir.

2 BULAN BERLALU,

Genap 2 bulan Farisya berhenti bekerja di syarikat Asfirdaus Hakimi....Dia tahu dia tak mampu menahan perasaan dia terhadap Asfirdaus Hakimi...Tapi setelah 2 bulan, ingatannya terhadap Asfirdaus Hakimi bertambah kuat malah kukuh di hatinya....Asfir, kenapa saya tak dapat lupakan awak?

Farisya teringat kembali panggilan daripada Puan Sri Halimah malam tadi...

"Farisya...maafkan mak cik nak...mak cik yang bersalah...mak cik tak patut berkata begitu...mak cik tahu Farisya masih kenal Asfir tapi Farisya saja kata tak ingat...tolonglah kembali kepada anak mak cik...dia sekarang dah bukan macam Asfir yg dulu,seorang yang happy,sentiasa teman mak cik ke mana saja...tapi sekarang hidup dia hanya kerja...mak cik nak jumpa dia pun susah..balik tengah malam...pergi pejabat pagi-pagi...dia macam nak mengelak daripada bertembung dengan mak cik..."

Huh...! Asfirdaus Hakimi....Lily Farisya rindu sangat dengan awak...rindu sangat...

Farisya berdiri di depan pintu pejabat Asfir....dia pun tak tahu kenapa dia berapa di sini...tapi yang dia tahu dia ikut kata hati...dan hati dia mengatakan...
LILY FARISYA MASIH MENCINTAI ASFIRDAUS HAKIMI....

"Masuk..." suara dari dalam menyuruhnya masuk....Asfir masih tekun membuat kerjanya...tidak berminat nak tahu siapa yang mahu berjumpa dengannya..."Nak apa...?"

"Er...er...Saya nak minta kerja...ada jawatan kosong tak kat sini?" kata Farisya...gugup...

Asfir terus mengangkatkan mukanya....Dia kenal suara itu milik....Lily Farisya...orang yang dia rindu....sangat rindu....

Farisya menjadi tidak tentu hala bila dia ditenung begitu....terus dia menyerahkan fail yang mengandungi sijil-sijilnya....

Asfir bagaikan dipukau...terus menyelak fail tersebut....
Sijil masakan??? Sijil kemas rumah??? Sijil basuh baju????
Sijil apa ni???? Dia mengerutkan dahi...Eh...ni sijil buat sendiri ni....

"Sijil apa semua ni??? Kata nak mohon kerja...tapi sijil ni???" soal Asfir...

"Sijil tu saya buat sendiri....Memang saya nak mohon kerja...tapi kerjanya menjadi....seorang isteri kepada Asfirdaus Hakimi...saya sayang awak...rindu sangat-sangat...saya cuba melupakan awak tp saya tak mampu..."

Asfir meghampiri Farisya lantas memeluknya..."Siapa suruh awak melupakan saya??? Sampai hati awak nak lupakan saya....saya tak boleh hidup tanpa awak....i love you soooo much, Lily Farisya...."
"I love you too Asfirdaus Hakimi....Will u be my husband?" soal Risya tanpa malu...
"Aik? Perigi cari timba?" Asfir tergelak...
Farisya menolak badan Asfir..."Tak nak sudah....malas nak layan awak..."
"Ada saya cakap tak nak...saje je nak acah awak...nak tengok awak betul-betul sayangkan saya ke tak..."
"Tak patut...!" jerit Risya sambil mencubit....
"Adoi...mati la saya nanti bila kawin dengan awak...penyepit tajam sangat..."
Mereka gelak bersama....
posted by Penulisan2u @ 1:41 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
13 Comments:

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group