BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Jun 22, 2009
Cerpen : Cinta si jambu batu
Nama Pena : Alisha Diyana

Macam manalah,aku boleh bangun pukul 11 harini,dah la kain tak sidai lagi,baju tak gosok..Kenapa lah malang sangat nasib aku harini.Kenapa mama tak kejut,mama ni pun satu.Ngomel Feera dalam hati dan tanpa sedar telah memarahi mamanya dalam diam.Feera segera menapak ke dalam bilik air.
Selepas siap menyidai kain dan menggosok baju,dia segera masuk ke dapur untuk mencari makanan.Ketika ingin membuka peti ais,dia terbaca nota yang ditinggalkan mama buatnya..
Morning,Sorry la mama tak kejutkan adik..Tadi ada emergency kat butik,..Dah masak,Cuma adik panaskan je lah dekat microwafe.Duit dalam almari.Take care sayang..
LOVE MAMA
Mama,mama emergency la,meeting la.Kata nak breakfast ngan aku.Dengus Feera marah.Alamak bas dah nak datang la.Baik pakai baju cepat,makan kat kantin je la..

------------------------------------

Kantin
Alamak.tak kan lah makanan dah habis,kuat betul lah budak pagi melantak.Dengus Feera apabila melihat dari jauh meja jualan di kantin sudah kosong.
Cik,panggil Feera dan tanpa sedar seorang lelaki pun sedang memanggil penjual kantin itu.Penjual itu segera berpaling dan terus pergi ke pelajar lelaki itu.Ya adik,nak apa.Dengan manisnya pekerja itu melayan budak lelaki itu.Hmm..tau la dia tu lelaki tapi agak-agak lah.Aku yang penat terpekik tapi dia pula yang dilayan.Tak boleh jadi ni.Aku kena buat sesuatu.
Cik,saya yang panggil dulu,kenapa lelaki tu pula yang acik layan.Tanya Feera
Lah,acik nampak dia yang panggil dulu.Balas mak cik kantin itu selamba.Suka hati je la siapa yang datang dulu.Kamu nak apa?
Jambu potong satu.Balas Feera dan lelaki itu serentak.Feera segera memandang ke arah lelaki itu lantas menjeling.Lelaki itu dengan selambanya turut membalas jelingan itu.
Sorrylah dik,buah ni tinggal satu je..so siapa yang nak?Saya!Feera segera maju ke hadapan untuk mencapai buah itu dan akhirnya dia terlanggar lelaki itu dan mereka sama-sama jatuh.Adik okey ke. Tanya makcik itu prihatin.I am okey!Balas Feera dan lelaki itu serentak.Feera yang merasa lelaki itu mengajuk percakapannya itu,sudah marah.Hei,yang kau ni dari tadi ikut cakap aku kenapa ha?Tanya Feera.



Hei,sorry siapa yang ikut cakap kau.Perasan.Lelaki itu segera bangun dan terus mengambil jambu lalu beredar dari kantin itu.Feera yang terjatuh terkebil-kebil sendirian.Cis,dasar jantan bengong,otak dia dah mereng ke apa.Bukan nak tolong aku.Sempat lagi Feera menyumpah sendirian dalam hati.
Hai,Feera apahal ko moody je arini.Tanya Fila selaku rakan baiknya setibanya dia di kelas.Nothing. Balas Feera perlahan.Kau dah siap Literature.Dah kenapa.Tanya Feera kembali.Aku pinjam boleh,tak siap lagi lah.Minta Fila.Ambiklah,dalam beg aku.Balas Feera perlahan.Fila yang mendengar jawapan Feera terkejut,selalunya dia tak bagi orang tiru dia,selalunya bukan main rajin lagi mengajar orang kalau orang nak tiru dia.Rungut Fila perlahan.
Kenapa kau pandang aku macamtu.Tanya Feera yang tak selesa apabila melihat dia seperti ingin menelan.
Tak da apa-apa.Kau demam ke harini.Tanya Fila.
Apa kau merepek ni.Okey la aku pergi surau dulu.Dah nak pukul satu dah ni.Bye.Balas Feera
Kenapa dengan Feera tu?Tanya Ekin kepada Fila dan Erin.Entah.Balas mereka serentak.Aku rasa mesti ada yang tak kena ni.Kata Erin pula.Betul,aku pun rasa ada yang tak kena ni.Sokong Erin.Okey kita siasat.Cadang Fila.
Manalah cikgu ni,lambat nya masuk.Dahlah budak-budak ni memekak je.Hei,korang boleh diam tak memekak je.Jerit Feera.Dhiya,biar je lah,cuba kau tengok kau dah terpekik empat,lima kali.Ada ke diorang ni senyap.Betul juga cakap Amir tu.5 minit kemudian,Miss Salina muncul.Dengan kebayanya dan berjalan ala Catwalk.Miss Salina boleh menjadi pemenang Ratu Kebaya.Baik kelas,harini kita ada pelajar baru tapi kejap lagi dia masuk.Sekarang ni keluarkan buku literature anda.
Tok,tok,tok..Aduhai siapa pulak lah yang mengganggu konsestrasi aku ni.Ya Izzat Farhan silakan masuk.Kedengaran suara Miss Salina mengajak orang yang mengetuk pintu itu masuk.Baik kelas pandang sini semua.Inilah murid baru kita.Sila perkenalkan diri.
Nama saya Izzat Farhan B.Kamarudin.Pindah sini sebab ikut parent.Dulu duduk dekat Damansara. Dulu sekolah di Sekolah Sri Cempaka,Damansara.Lahir 6 jun 1996.Feera yang mendengar penerangan lelaki itu terkejut,mana boleh dia lahir 6 Jun,itu birthday aku.Orang yang baik je boleh lahir tarikh tu.Dia ni kan jantan bongok kat kantin tu.
Okey..Dhiya.Sebelah awak Fiqa kan,dia tak hadir kan.Feera masih lagi termenung..Oitt Dhiya,miss panggil kau la.Hah apa.Feera segera memandang belakang apabila Amir menegurnya.Tu.miss panggil kau tu.Feera segera bangun.Ya miss.Sebelah saya memang Fieqa,miss dan dia tak hadir harini.
Okey,you want me to call you Izzat or Farhan.Tanya Miss Salina.Izzat.Balas murid itu.Okay Izzat, kamu duduk sebelah Dhiya.But miss,ini tempat Fieqa dan dia tu kan lelaki.Celah Feera. Dhiya,pasal Fiqa tu biar saya settlekan okay.Now,you sit behind her,Dhiya.


Hai.Sapa lelaki itu selepas duduk..Waalaikumsalam.Sindir Feera sambil tersenyum.Huh,dengus Izzat.Anyway,nama aku Izzat.Nice to meet you.Oh,dah tau dah,aku tak pekak lagi tadi.Kau nak tau ke nama aku.Tanya Feera.Tak apalah,terima kasih je.Aku tak berminat nak tau pun,nenek Dhiya.
Okey,bangun semua.Terima kasih kelas.Ucap Miss Salina.Oh ya sebelum itu,Dhiya tolong tunjukkan Izzat ni Bilik Boss dan tolong lah ajar atau kongsi buku buat sementara ni.Ucap Miss Salina lalu pergi.Nak kongsi dengan mamat ni,sorry!!Feera mengomel sendirian.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Feera temankan mama pergi butik malam ni.Ajak mama ketika Feera sedang mengulangkaji pelajaran.Okey,pukul 8 ye.Tanya Feera. Ya,my darling.Balas mama.Tepat pukul 8 malam,Feera sudah tercongok depan kereta.Sedang dia menunggu mamanya,kereta kakaknya memasuki perkarangan garaj. Hai Feera,lama akak tak jumpa adik akak ni.Nak pergi mana ni?Tanya kakaknya.Ikut mama pergi butik, memanglah dah lama tak jumpa,kalau sibuk je memanjang.Dating la assignment lah.Rina yang mendengar omelan adiknya tersengih.Bye,akak masuk dulu.
Mama bila mama renovate butik ni,Tanya Feera.Dah lama dah,kan Feera dah lama tak pergi sini.Kejap ya,ada phone call pula.Balas mamanya lalu pergi mencari telefon bimbit.Ketika Feera sedang asyik membaca majalah,bacaannya terganggu apabila terdengar suara mama menjerit.Dia segera menoleh ke pintu,dia lihat mamanya sedang memeluk seorang wanita yang umurnya sebaya.Feera sini kejap,panggil mama.Su,inilah anak aku yang bongsu,Alfeera Nadhiya,panggil Feera.Feera segera menyalam tangan auntie itu.Panggil Dhiya je lah auntie.Mana anak kau Su.?Tanya Puan Anita pula.
Inilah anak aku,Izzat Farhan.Izzat segera menghampiri Puan Anita dan menyalaminya.Muka Feera berubah pucat kerana terparanjat dan dia perasan muka Izzat pun begitu,Kenapalah jumpa mamat bengong ni kat sini.Detik hati Feerara.Eh,dia ni mesti anak mak lah.Apalah.Cantiklah sekarang ni aku nak ubah nama dia anak mak.Feera tergelak sendirian.Feera are you okay?Tanya Puan Anita.I am fine mama.Mama Feera nak pergi bookstore depan tu kejap,boleh?Tanya Feera.Boleh tapi hati-hati ya.Ujar Puan Anita prihatin.Kejap,Izzat pergi temankan Feera,lagipun mama ada hal nak cakap dengan Auntie Nita.Celah Puan Suraya.
Alamak aku dah terkena dah.Desis hati Feera.Jomlah,ajak Izzat.Kau tau ke yang mak kita berkawan sebelum ni,Feera.Tanya Izzat ketika Feera sedang sibuk mencari novel.Don’t call me Feera, my family and my bestfriend only can call me with that name.Kata Feera.Whatever,aku tanya ni kau tau ke yang parents kita berkawan sebelum ni.
Tak aku tak tau,ujar Feera lalu ke kaunter pembayaran.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@




Feera kau tak nak usha ke mamat sebelalah kau tu,kan muka dia macam hero kesukaan kau,Zahiril Adzim,bezanya cuma tahi lalat je.Dia sebelah kanan.Ujar Fila.Feera yang mendengar seperti hendak termuntah.Fila please lah,kalau kau nak samakan hero aku pun,janganlah dengan mamat bengong tu.Ujar Feera .Kenapa kau kata dia bengong?Tanya Fila yang tidak tahu apa-apa.Entahlah,balas Feera lalu pergi meninggalkan rakan-rakannya.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
May I borrow your math book.Tanya Izzat.Hah apa?Tanya Feera yang ketika itu sedang mengelamun. Aku nak pinjam math 1,boleh.Minta Izzat.No pinjam,pinjam.Kalau tak faham suruh lah orang ajar.Balas Feera.Okay fine,ni macammana intergers ni.Tanya Izzat.Yang ni senang je.Ajar Feera pula.
Okay kelas,siapa yang tahu ni,sila ke depan .Tunjukkan cara-caranya sekali ye.Feera segera bangun dan terus ke depan.Namun ketika dia hendak sampai ke depan.Izzat sudah memegang kapur dan menulis jawapan.Feera segera kembali ke tempatnya.Geram di hatinya,hanya tuhan sahaja yang tahu.
Perhatian kepada pelajar tingkatan 2 yang ingin mewakili sekolah dalam pertandingan perbahasan peringkat daerah.Sila berkumpul di dewan selepas rehat.Selepas pemilihan saringan,kini hanya tinggal dua lagi peserta yang akan dipilih untuk mewakili sekolah.Mereka ialah Feera dan Izzat. Feera mulai takut kerana tahun lepas dia yang terpilih sehingga mewakili daerah ini ke peringkat kebangsaan namun dia kalah kepada peserta dari kontijen Kuala Lumpur.
Siapa yang tidak kenal Alfeera Nadhiya.Sesiapa yang berhujah dengan dia pasti kalah.Janganlah sesekali mencabar dia untuk berlawan kata.Kini Feera sudah merasa tergugat angkara kehadiran Izzat Farhan. Akhirnya,cikgu telah memutuskan untuk memilih Izzat untuk ke pertandingan itu.Dalam ujian pula,dulu Feera sering memonopolikan kedudukannya di dalam kelas ,tiap-tiap ujian atau peperiksaan mesti dia yang akan mendapat tempat pertama. Namun kini tidak lagi,Izzat yang akan mendapat tempat pertama dalam setiap ujian,peperiksaan dan pertandingan.Cikgu -cikgu juga tidak habis-habis memuji Izzat,Izzat itulah,inilah.Ya,memang Feera berasa cemburu.
Kini hubungannya dengan Izzat amat dingin.Lelaki itu menegurnya dia akan buat tidak tahu saja. Feera,are you okay?Tanya Izzat ketika Feera sedang termenung.Feera tidak menjawab malah tangannya menunding ke arah tangan Izzat yang berada di atas mejanya.Apa?Tanya Izzat pelik.Tangan kau tu boleh tak jangan sentuh meja aku .Okay mulai sekarang aku nak kau tau,tangan,barang dan apa benda yang ada kena mengena dengan kau jangan sentuh meja,kerusi dan semua barang yang ada kena mengena dengan aku.Walaupun kita duduk sebelah tapi kau jangan cuba nak sentuh barang aku walaupun kau tak sengaja .Faham and now your hand please,marah Feera.Izzat yang tergamam segera menarik tangannya dari meja Feera.


Tahun ini Feera dan rakan-rakannya akan mengambil PMR.Hubungan Izzat dan Feera juga masih begitu.Dingin dan hambar.Feera,aku nak jumpa kau kejap masa rehat ni.Ujar Izzat.Sorry la,aku nak pergi library lah.Balas Feera pula.Ketika Feera sedang mentelaah buku di perpustakaan.Kerusi sebelahnya ditarik.Dia segera memandang.Izzat?Feera menelan liurnya berkali-kali.Macammana aku nak larikan diri ni.Desis hati Feera.Otaknya ligat berfikir mencari alasan untuk melarikan diri.Aku kena cau dulu lah,nak pergi kantin.Kata Feera.Okay,pergilah.Balas Izzat pula.
Fuh selamat!syukur.Ucap Feera ketika sedang menyarung kasut.Apa yang selamat.Feera yang mendengar suara itu sgera bangun dan berlari ke kantin.Selepas membeli air,dia terus pulang ke kelas.Feera,aku ada pantun untuk kau,kalau kau berani kau jawab.Feera yang memang pantang dicabar itu segera bersetuju.Aku no hal.
Mak Yam masak lemak pucuk paku,
Sudi tak kau jadi Gf aku,
Izzat memulakan pantunnya.
Feera yang mendengar terus tidak keruan.Dia segera membalasnya.
Pergi pasar jumpa Cik Nani,
Apa kau merepek ni,
Izzat membalasnya pula.
Pergi belajar di sekolah,
Aku betul-betul serious lah,
Feera segera membalas.
Orang menyapu pakai penyapu lidi
Jadi GF kau sorry aku tak sudi.
Izzat masih tidak putus asa.
Pergi dapur buat susu anak,
Aphal kau tak nak,
Izzat,kejap lagi aku sambung.Nampak tak teacher dah nak masuk tu.Feera segera ke tempat duduknya.Apa yang kau merepek dengan Izzat tu.Tanya Erin.Entahlah,balas Feera selamba.
Selepas sahaja kaki Teacher Hanim melagkah keluar lima tapak,Izzat segera menghampiri meja Feera.Erin,tinggalkan kami berdua kejap.Ekin segera melangkah apabila mendengar arahan dari Izzat itu.

So,what your answer my girl.Tanya Izzat setelah duduk di tempat Erin.Feera yang mendengar Izzat memanggilnya my girl seperti hendak termuntah.I am give up.Balas Feera.Aku bukan Tanya kau pasal pantun tu lah.Aku Tanya,nak tak kau jadi girlfriend aku.Tanya Izzat.Sorry aku tak nak.Balas Feera.Please,i really love you.rayu Izzat dengan muka kesiannya.Tak nak,balas Feera pula.Aku ni bukannya tak handsome,tak pandai tapi kenapa kau reject aku,inilah first time,perempuan reject aku.Sempat lagi Izzat melobi dirinya.So what?Jerit Feera.Semua memandang ke arah mereka berdua.Sorry.Ucap Feera.Kau cakap lagi aku lempang mulut kau.Ugut Feera sambil mengangkat tangannya.Izzat segera bangun dan meninggalkan Feera.Feera segera pergi ke tandas.
Di dalam tandas,Feera menangis semahu-mahunya.Ya aku pun cintakan kau Izzat.Tapi buat apa aku cinta dengan orang yang macamtu.Fikiran dan hati Feera mula bercanggah.Aku bencikan kau,benci,benci.Ujar Feera pula.Selepas memastikan tiada sebarang kesan dia menangis,Feera keluar dari tandas dengan fikiran yang bercelaru.Hati kecil kata cinta tapi hati besar kata benci.
Dhiya,aku nak minta maaf dengan kau kalau aku ada buat silap dengan kau,sakitkan hati kau dan sebelum aku terlupa.Aku nak minta maaf dengan kau pasal masa first time kita jumpa tu.Kat kantin yang aku ambil makanan kau tu.Ujar Izzat.Dasar jantan tak guna,dah nak masuk 2 tahun baru nak minta maaf.Rungut hati Feera.Aku nak minta maaf juga kalau kau sakit hati dengan aku pasal aku selalu kalahkan kau.I am really sorry.Good luck for our PMR.Feera masih mendiamkan diri.Jangan tak maafkan orang,nanti ilmu tak masuk baru tau.Okay bye.Sempat lagi mamat ni sindir aku.
Hari mengambil keputusan PMR.
Mama,jerit Feera.Hai Auntie Su.Sapa Feera segera menyalami tamgan Puan Suraya.So how’s your result?Let guess.?Tanya Feera pula.Feera tak payah lah nak buat mama senak perut.Balas Puan Anita pula.Straight A,ma.Puan Anita yang mendengar segera memeluk Feera.Really sayang,tanya Puan Anita pula.Really mama.Ma,adik nak jumpa kawan-kawan adik kejap.Ujar Feera.
Fila,Erin,Ekin and Fika,my besties,result korang macammana.Aku dengan Erin dapat 7 je but Fila dengan EKIN 8 A.Ujar Fika.Really girls?Tanya Feera.Really.Jerit Fila,Erin,Ekin dan Fika serentak.Feera segera memeluk rakan-rakannya.Selepas itu,mereka bergambar pula.Ketika kawan-kawannya sedang bising berbincang tentang hadiah yang akan diminta.Mata Feera melilau mencari orang yang dirinduinya,Izzat.Mana dia?Tadi Auntie Su ada tapi tadi ada ke dia dengan Auntie Su.Ketika sedang memikir,bahunya ditepuk seseorang.Dia segera berpaling.Izzat.Mata yang kuyu tadi segera segar bugar.Hi Dhiya.Izzat memulakan bicara.Hai.Balas Feera ceria.Tahniah.Ucap Izzat.Ooo thank you,kau pula macammana,Tanya Feera.Aku,Alhamdulillah 8 A.Balas Izzat.Tahniah juga.Boleh aku tanya kau sesuatu.Tanya Izzat.Apa dia,balas Feera.

Bila kita boleh couple,Tanya Izzat..Bila ya,kelihatan Feera membalas sambil mencongak-congak sendiri.Sekarang pun boleh.Balas Feera.Really.Tanya Izzat tidak percaya.Really,balas Feera berani namun hanya Allah sahaja yang tahu betapa malunya dia ketika ini.Jom,ajak Izzat.Pergi mana Tanya Feera.

Pergi kantin,nak belanja kau jambu batu.Balas Izzat.Ketika mereka sampai,mereka lihat hanya tinggal satu plastik sahaja.Feera segera tersenyum memandang Izzat dan Izzat juga begitu.Dengan berbaju kurung,Feera segera berlari untuk mendapatkan buah itu.Akhirnya,Feera Berjaya juga mendapatkan jambu itu.Macam mana ni,ada satu je ni.Rungut Feera.Tak pa tunggu kejap.Balas Izzat tanpa memberitahu hendak ke mana.
Nah,ambil ni.Ujar Izzat sambil memberinya plastik.Feera yang pelik segera memandang Izzat untuk mengetahui apa tujuan sebenarnya memberi dia plastik.Izzat mengambil lidi jambu itu lantas mencocok buah jambu dalam plastik dan membahagi dua ke dalam plastik yang diambilnya tadi.Kau satu,aku satu,kau satu,aku Satu.Kata Izzat sambil tangannya lincah membahagi buah jambu itu.Izzat yang merasa dirimya ditenung segera memandang Feera.Kenapa?Tanya Izzat.Nope,aku Cuma ingat masa first time kita jumpa.Kita berebut buah ni lah.Kata Feera sambil menunjukkan ke arah buah yang sudah siap dibahagikan itu.
Kalau masa first time,masa kita berebut buah ni kalau kita bahagi-bahagikan senang.Ni tidak dah lah kau tak tolong aku,lepastu ambik buah ni.Dalam fikiran aku engkaulah lelaki mereng yang sesat di sekolah.Sambung Feera lagi.Okay lah,sekarang ni kau nak aku panggil kau Feera ke Dhiya?Tanya Izzat.Panggil Feera sebab kau dah jadi orang yang rapat dengan aku.Balas Feera.Aku nak gelarkan love stories kita ni,Cinta si jambu batu.Kata Izzat seraya mengangkat buah jambu yang ada di tangannya . Okaylah tu.Walaupun pelik kan,Cinta si jambu batu.Balas Feera lalu tergelak.
Kini Feera sudah tidak kisah dengan kedudukannya di kelas.Ini kerana pada dia yang penting walaupun tidak mendapat tempat pertama di dalam kelas.Dia telah berjaya memperoleh 8 A.Pertandingan perbahasan itu pula,tahun depan dia akan berusaha untuk menewaskan Izzat.Dia tidak kisah apa yang hendak dikatakan orang ramai.Couple memang couple tapi janganlah sebab itu dia tidak boleh menewaskan Izzat.Dan dia berharap Cinta si jambu batu akan berkekalan.
posted by Penulisan2u @ 3:26 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
32 Comments:
  • At 22/6/09 9:57 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adoi....
    sorry, tak baca abiskan cerpen ni,
    sbb susah nak bace...
    anyway, well done!

     

  • At 22/6/09 2:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    peningnya....
    langsung xde tnda bca...
    skit mtalh...
    xhbs bc pn...
    hope dpt perbaiki lg...
    anyway..percubaan yg baik.....

     

  • At 22/6/09 3:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tulah, tnda baca xd...
    susah nak faham...
    sakit mata lak tu...
    pape pun...
    cite leh kata nice...
    any way....
    good luck n try ur best

     

  • At 22/6/09 6:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aduihai....
    btambah la power spec ak...
    xabes pon bce...
    sbb skit mate nak bce...

    apepon...
    cite ne bes...
    nice work....
    keep it up...

     

  • At 23/6/09 7:40 PG, Blogger iya_adirah said…

    cerite ok..
    p xde naik turun..
    erm..
    xde tande bace lor..
    but not bad..
    congrats.

     

  • At 23/6/09 8:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xmampu aku habiskan pembacaanku..
    aku lebih sayangkan mataku ini..hahaha...

     

  • At 23/6/09 2:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    edit la blk wahai penulis..
    mner tanda bacaan???
    sakit mata klu baca..
    huhu..
    ~ziela~

     

  • At 23/6/09 3:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adoyaii..
    npe xda tnda bce..
    cte cm bez ja
    tp xleh nk bce smpai beh

     

  • At 24/6/09 12:27 PG, Anonymous aadindaa said…

    berjaya abiskan walau mata makin kecil. citer tentang budak2 sekolah bercinta. bolehla. gud try kot.

     

  • At 24/6/09 2:14 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xsanggup aku bace. dialog ngan ayat narration becampo.
    guna tanda baca next time, okeh?

     

  • At 24/6/09 8:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xtaw ak nk komen ape. cume ape yg bole ak ckp.. aku setuju dgn semua budak2 laen ckp. cume ak bace jugaklah smpi abes. huhu. usaha lg ye.

     

  • At 24/6/09 9:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sorry tak habis baca tp nice try. perbaiki lg cara penulisan ya... anda boleh buat...

    atie ameen

     

  • At 25/6/09 3:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ad0yai
    tnde bce tad0k p0n..
    gane nk bce
    juling mate aq wei
    dial0g ke ape ke sume cmp0 je terabur..
    emm..len kali ltak le tnde bce yang 0i

     

  • At 25/6/09 5:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    arghhh.... fuh. abeh gak!
    huhu ltey wo.. skit mta2 nie...
    sme cm yg len.. len kali boh tnda bca keyh?
    nie mest umo under 15 an? coz de sbot 1996..
    maybe form 1.. tol ak??

     

  • At 25/6/09 5:09 PTG, Blogger my_za2l said…

    sungguh membosankan,
    :D
    ~myza2l~

     

  • At 25/6/09 9:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ish... x dpt aq baca cite ni.. cian kt mata aq...
    wahai penulis yg disayangi.. tlglah edit balik cite ni..

     

  • At 25/6/09 10:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sorry..
    aku xde mud nk bace pnjg2,,hya bab dia jtuh ngn laki tu je sbb aku BUHSAN ngn ketidak adaan tanda bace tuh..

    make sure haa tnda bace tu..

    menulis cerpen bkn bnde mudah..

    kalu ase nk amek rmeh tmeh,,sila bt diary sndri..

    thanx..

    ~nEuR0 shEwAzni~

     

  • At 27/6/09 7:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    srbut seh cta ni...ak dhla ngh srbut,bca cta y srbut, brtmbh srbut jdiny...

     

  • At 27/6/09 3:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sori, x abis bace.
    xde mood la nak baca.
    xtau mana satu dialognye..
    pening2...

     

  • At 27/6/09 11:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tul tu..skit mate ak bce..
    n cte ea agk terabur..
    neway gud try

     

  • At 29/6/09 2:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    weh,, x blaja tanda baca ke? edit r! crite da best.. tp, boloks..

     

  • At 29/6/09 6:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sakit mata bace..
    dhla xbest sgt citenya..
    pape pn..gud luckla..
    try lg..ok

     

  • At 30/6/09 11:04 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adui...brapa umo penulis cter ne erk??

     

  • At 1/7/09 1:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Not bad tapiiii....... budak sekolah tak sepatutnyer bercinta (mcm menggalakkan adik2 kite bercinta lak)......moral of the story mase sekolah belajar sungguh2 jgn bercinta or fikirkan soal cinta ye adik2 ......(sorry xboleh nk abeskan cerita nih)........anyway to writer teruskan usaha...don't give up k..........

     

  • At 6/7/09 10:17 PG, Anonymous Alissa_9294 said…

    Not so bad..good try...but,len kli gne la tnde bce..skit mate plak jdinyer..anyway,don't give up n truskan usaha.....

     

  • At 8/7/09 8:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    naoe xde tanda bace??
    pening r nk bace..
    cte nmpk cambez..
    tp pening kalo nk kasi habis..
    huhu..
    good try..

    -nuriz-

     

  • At 8/7/09 9:46 PG, Anonymous black_starz said…

    cite mcm bes..idea tntg cte ade...cume xde tanda bace..ssh nk bce..bace sparuh jln je..pening nk abis kn...sori....
    pape pn...good luck k...

     

  • At 10/7/09 3:53 PTG, Blogger sh@r!p0p..aku orang biasa said…

    cter best

    tp susah nk faham

    anyway keep it up

     

  • At 15/7/09 2:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter bgus..
    tapi dah macam xder fulstop...
    bderet2 jer...bersambung2... esp part dialog..
    mata pun sakit..

     

  • At 17/7/09 11:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mengarut je..
    budak2 lagi dah nak
    bercintan cintun..
    dah lar xgne penanda bce..
    MENGARUT!!!!!

     

  • At 19/8/09 2:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pening..
    mngarutt..

     

  • At 10/3/12 1:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besnyer...hehe...cinta pndg ptma...

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group