BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Rabu, Mei 27, 2009
Novel : Want to be my Enemy 5
Nama Pena : laskar pena

Bab 5

"Assalamualaikum,Aisyah.Aku ni,"Bell memulakan perbualan.
"Waalaikumussalam,Bell.Kenapa dengan kau ni?Lain macam je bunyi,"Aisyah bersuara prihatin.
"Aisyah,kau mesti tak percaya dengan apa yang aku nak cakap kat kau ni,"
"Apa dia?Cakap je la kat aku ni,"
"Ibu aku dah jadikan hidup aku ala – ala cerita Hindustan la,"
"Ha?Apa kau mengarut tengah – tengah malam ni Bell,"
"Kau ingat tak budak laki yang gaduh dengan aku kat Secret Recipe hari tu?"
"Ye,aku ingat lagi.Siapa boleh lupa kalau jumpa laki hot macam tu,"
"Hisyh,kau ni.Bukan point tu yang aku nak cakap.Budak laki tu la hero dalam cerita Hindustan yang ibu aku buat untuk aku,tau?"
"Let me guess.Ni sah cerita Hindustan yang kahwin paksa.Betul tak?"
"Ye la.Naik pecah otak aku fikir macam mana tak nak kahwin dengan dia.Gila pe?"
"Kalau aku kan Bell,aku setuju je.Bukan senang nak dapat laki macam tu.Lagipun pun kau bukannya pernah ada relationship dengan mana-mana lelaki.Kau anggaplah benda ni macam cabaran buat kau!"
"Gila ke kau ni?Ni cabaran seumur hidup aku.Aku tak nak la,Aisyah."
"Kau buat la solat istikharah dulu.Lepas tu,kau tuggu je la petunjuk.Aku rasa itu jalan terbaik aku boleh bagi kat kau.Tapi,kalau aku macam kau yang kena kahwin dengan laki tu,aku tak buat istikharah kut.Aku terus je setuju nak kahwin.Hehehe,"
"Eh,kau ni pelik – pelik la bila dah makin dewasa.Apa yang kau pandang sangat kat budak tu apa ntah!"
"Ok la,Bell.Aku off dulu la.Aku banyak kerja lagi nak buat ni.Budak – budak nak dekat exam dah ni,"
"Ok,assalamulaikum and thank you so much luangkan masa untuk aku,"
"Waalaikumussalam,"

Selesai sahaja perbualan dengan Aisyah,Bell pantas menuju ke bilik air untuk mengambil wudhuk untuk menunaikan solat istikharah.Biarlah Tuhan yang menentukan pilihan yang terbaik untuk dirinya.Ini kerana dia yakin dan percaya bahawa Allah itu Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hamba-Nya.Bell juga melakukan solat sunat yang lain dalam erti kata lain ingin menenangkan dirinya.Solat juga mampu membuatkan dirinya lebih tenang dan bertambah dekat dengan Yang Maha Esa.Dia memerlukan ketenangan supaya bebanan yang dirasainya saat ini tidak mengganggu dirinya untuk meneruskan tugasnya pada esok hari.
**************

"Bell,mari sarapan dulu,nak."Mak Cik Yati mempelawa yang sekarang ni sudah merangkap ibu mertua Bell,mama.Waktu itu,Bell sedang menuruni tangga.Ruang makan berhadapan dengan tangga.Bell lengkap berpakaian baju kurung biru laut dan bertudung putih.Di meja makan,kelihatan Pak Cik Mustafa ataupun papa sedang membaca surat khabar NST manakala Hakim sedang menghirup teh yang sedikit pun tak peduli akan kehadiran Bell.Bell mengambil posisi di sebelah mama untuk menikmati sarapan pagi.
"Mama,Bell mungkin balik lewat petang sikit kut.Sebab kami ada mesyuarat dengan pengarah lepas tengah hari,"Hakim cuma memasang telinga mendengar perbualan antara ibu mertua dan menantu.Eh,menantu tu bini kau la!Baru aku teringat.Hehehe.
"Hai,Hakim duk sengih sorang-sorang,kenapa?"Papa menegur Hakim.Bell pantas menghadap mukanya ke arah Hakim.
Kau apa hal sengih – sengih tengok aku?
Aku punya suka.Mulut aku.Bukan mulut kau!
Tak malu.Gatal tak bertempat.
Gatal – gatal pun husband awak jugak.
Siapa ntah mengaku dia tu husband kita?
"Biasalah papa,orang baru kahwin memang macam tu!"Adik Hakim,Erina menyampuk.Erina baru keluar dari dapur.Muka Bell dah macam orang simbah sos cili je.Merah habisan!
"Alah,kau ni dik.Kacau daun sungguh.Along baru je nak layan,"Hakim sengaja nak menyakat Bell.Jantung Bell berdegup pun dah macam symphony Beethoven bercampur dengan Schubert je lagunya.Hakim kau jangan nak memandai –mandai!
"Kak Bell ni dik,manja gila dengan Along.Ada patut semalam dia kata kalau boleh nak ikut Along pergi kerja.Sedetik pun dia tak nak berpisah dengan Along,"Hakim dah keluar aura gedik dia.
"Adik,tak payah la nak percaya cakap Along ni.Dia ni suka merepek tak tentu pasal,"Bell cuba menghilang rasa gabranya.
"Sayang,tak payah la nak segan – segan dengan abang.Sayang ni dah blushing teruk sangat dah ni abang tengok ni,"Hakim usik lagi.Mama dan papa hanya senyum – senyum je.Erina macam nak keluar lagi je usikannya tu.Wei,bila masa pulak kita ni berabang sayang ni?Please lah.
"Ha ah la.Kak Bell blushing teruk sangat dah ni.Mesti ada apa – apa ni?"
"Eri,kau mengarut macam orang dah dewasa je.SPM pun tak ambil lagi dah pandai merepek macam orang tua ye?"Mujur mama sempat menyelamatkan Bell.Menantu kesayangan mestilah kena diselamatkan.
"Tak pe lah,Bell pergi kerja dulu lah.Rasa macam dah tak sempat dah ni.Takut jalan jam,"
"Roti tu tak berusik pun Bell.Makanlah sikit,"Mama memujuk.
"Ye,Bell.Makanlah sikit,"Papa bersetuju.
"Tapi,Bell betul – betul nak cepat ni.Bell pergi dulu,ye."Lantas tangan kedua mertuanya disalami dan segera mengambil sling bagnya menuju ke pintu.
"Sayang!Sayang lupa ke nak salam abang ni?"Hakim mula bersuara macam kucing miang.Bell segera berpatah balik untuk menyalami Hakim.Nanti apa pula kata mertuanya.Dalam hati,hanya Tuhan sahaja yang tahu betapa berapinya Bell.Tak pe,Hakim.Kau ambil kesempatan kat aku depan parents kau ye.Erina cuma tersengih – sengih je.Adik,kami bukan pasangan romantis yang kau nak heboh satu sekolah nanti.Bell faham sangat akan perangai budak sekolah ni.Nanti heboh la kata abang dan kakak iparnya pasangan romantik dalam dunia ni.Bell faham sangat.Bell segera menuju ke kereta Toyota Camry miliknya lantas menghidupkan enjin untuk ke tempat kerjanya.Dalam hati dah berkilo-kilo seranah buat suami ter’cinta’nya.
***********

"Dr Bell,how’s your life?"Salah seorang rakan setugas menegur Bell,Dr Suzanne.
"Good,"Hidup aku macam orang gila.
"Ai,tak kan good je,"
"Okay je.Nothing special.K la Anne.I nak siapkan dulu report ni,"
"Moga you berbahagia hingga akhir hayat,k?"
"Thanks!"Entah – entah akhir bulan ni pun dah berakhir......
posted by Penulisan2u @ 12:51 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
28 Comments:
  • At 27/5/09 1:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best cite ni. da blog x

     

  • At 27/5/09 10:37 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha..lawak..eh ko punye cite cam style hlovate ah..Good job!klu ade blog kasi r kitaorg takyah lo ko simpan sendiri..tggu kat sini lambat woo..

     

  • At 27/5/09 2:44 PTG, Blogger keSENGALan teserlah.. said…

    haha..
    kawen gak..
    muahaha..
    lawak tol..
    hakim nieh stok suami romantic lorh..
    hehe..
    smbung cpt2...
    blog??

     

  • At 28/5/09 8:22 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2.nk lagi..
    blog?
    :)

     

  • At 28/5/09 9:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2..cpt2 smbung ye.. =)

     

  • At 28/5/09 11:47 PG, Blogger lisa said…

    yup....
    mmg best....
    ade iras2 HLovete punye karya.....
    tp,x per arrr.....best jgk....
    ade blog x??

     

  • At 28/5/09 5:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha....best gak,kelakar pun ada......

     

  • At 28/5/09 5:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gak cete dia.....tapi kalau ada watak hitam putih ok gak...i mean...watak jahat la.... rasenye baru mencabar sikit dan penuh debaran.....

     

  • At 3/6/09 10:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besssst...
    cpt2 smbg..hee

     

  • At 4/6/09 9:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x de blog ker

     

  • At 4/6/09 11:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt wat cm org atas sruh~~hehe

     

  • At 5/6/09 10:45 PG, Anonymous laskar pena said…

    sori...maybe the next n3 will take some time...been busy ngan bnde laen...sori...

     

  • At 8/6/09 4:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes,bes,dan bes.
    bile nak sambung???
    x sabar dah nie!!!!!!!!!!!!!!

     

  • At 10/6/09 10:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bila nak sambung nie??
    x sabar nak baca dah..
    buat writer,
    cepat2la sambung..
    cita ni best sgt..
    x sbr nak tunggu diorang in love..

     

  • At 12/6/09 10:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    blog?x sabo sabo dh ni..apa-apapun,sweet....

     

  • At 16/7/09 11:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    smbug cpt2 ler.....pnat dh tngu,best la cter ni..dua2 me je ego nyer...

     

  • At 17/7/09 3:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    congr8!!
    best r..keep it up
    kpd readers y len,hrp bsabar...
    msti writer ni student biar r dy *d jgak

     

  • At 26/7/09 9:54 PTG, Anonymous hajar said…

    novel nie best r gak.
    tapi knapa dah lama x de smbungannyer?
    blh x cpt skit siarkan smbungan cter nie?
    x sabar nak tunggu........

     

  • At 27/7/09 4:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung2!!!

     

  • At 7/8/09 7:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emm..cita ni best..
    tp awat lama sgt x dak smbungan..
    x sabaq nk tngu ksah sterusnya..hee
    anyway. good job!!
    from sherah :)

     

  • At 24/8/09 11:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xde bl0g ke??

     

  • At 18/9/09 2:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt r smbg..

     

  • At 18/9/09 11:33 PTG, Anonymous nazla_44256 said…

    best ny cite neh...
    smbng lh lg...

     

  • At 17/10/09 6:04 PTG, Anonymous johana said…

    kalau takde blog sambung la cpat2....
    nnti hilang mood nk bace...and kalau lame2 saye x ingat tajuk die....


    hrp penulis percepatkn sambungan nyaaaaaaaaa

     

  • At 24/10/09 8:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    penulis oi penulis....

    dimanekah anda menghilang ??? ...

    aku dah bace byk kali dah citer ni...

    cepat la menyambungnye...

    naik bejanggut aku menunggu...

    sambung cepat2 ye...

    please sangat2 sambung...

    kalau x kempunan aku...

     

  • At 28/10/09 2:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak blog bleh??

     

  • At 3/11/09 1:13 PG, Blogger ~LaSkAr PeNa~ said…

    maaf...skirenye sy tlh mmbuat sume trtuggu...busy yg x dpt delakkan..come visit my blog at http://www.laskarpena91.blogspot.com/

     

  • At 21/12/09 8:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best3... cpat larh smbg k....

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group