BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Mei 29, 2009
Novel : Hot N Cold 12
Nama Pena : zarith natasha

PEJAM celik pejam celik, dah hampir setahun mereka berada di sekolah teknik ni. Zaman junior dah tamat.Semua pelajar asrama sibuk mengemas barang untuk pulang ke kampung masing-masing.Aryana dan kawan-kawannya juga sibuk mengemas barang untuk dibawa pulang.

"Rissa, ayah kau datang bila?" Aryana menyoal. Tangannya lincah memasukkan pakaiannya ke dalam bagasi. Mereka semua akan pulang ke rumah Arissa dulu sebelum balik ke negeri masing-masing. Ingin menghabiskan masa bersama selama dua hari di rumah Arissa sebelum pulang. Mereka akan menaiki bas di stesen bas di Shahab Perdana, Alor Star.

"Tadi aku call abah aku cakap nak mai lepas sembahyang Jumaat." Arissa menyusun penyangkut baju di dalam beg ketas.

"Rissa, muat ke kitorang nak tumpang letak barang kat rumah kau ni? Barang banyak gila ni." Batrisya ligat menyusun buku-buku di dalam kotak.

"Hampa jangan qhisau(risau). Mama aku dah sediakan bilik untuk simpan semua baqhang(barang) ni." Arissa tersenyum.

"Okay, dah setle satu hal. Barang-barang ni macam mana pulak nak angkut?" Murni bersuara. Barang make up dimasukkan ke dalam beg kertas kecil.

"Pun hampa jangan qhisau. Aku dah suqhuh(suruh) abah aku sewa lori."

"Lori!??" Serentak mereka yang lain menyoal.

"A’ah." Arissa ketawa. Aryana, Bella, Murni,Juwana dan Batrisya ikut ketawa. Dah macam nak pindah rumah pulak.




BATRISYA peluk erat Aryana dan Arissa. Juwana,Bella dan Murni sudah pun selamat menaiki bas menuju ke destinasi masing-masing. Murni, Kelantan. Juwana Perak. Bella pula Melaka. Kini tiba giliran Batrisya pula. 15 minit lagi Aryana pula akan bergerak meninggalkan negeri jelapang padi ini.

"Aku balik dulu. Mesti aku akan rindu kat korang." Batrisya menarik bagasi hampir kepadanya.

"Ala Bat. Sebulan setengah je pun. Pastu kita jumpa balik la." Aryana menggosok bahu Batrisya.

"Kita contact selalu la. Hang tu jangan lupa contact kami pulak. Mana la tau bila dah excited balik Pahang, jumpa dengan family, teqhuih(terus) lupa kami ni." Arissa berseloroh.

"Takkan lupa korang punya la." Batrisya senyum lebar."Okay la. aku minta diri dulu. Thanks Rissa tumpangkan aku sekali dengan barang aku kat rumah kau."

"Tak dak hal la. Kawan kan..." Serentak mereka ketawa. Batrisya meletak bagasinya di tempat meletak beg. Dia melangkah masuk ke dalam bas sambil melambai Aryana dan Arissa.

"Bas kau dah sampai la, Put." Mata Arissa terpandang Bas AB Ekspress yang baru mengisi ruang parkingnya.

"Ye la. Ala sedihnya Rissa nak berpisah dengan kau." Perlahan pipi Arissa dicubit.

"Ceh. Mengada-ngada." Arissa mencebik . Aryana ketawa dengan reaksi sahabatnya itu.

"Tiket hang double sit kan?"

"A’ah. Sebab single sit dah habis." Balas Aryana.

"Hang hati-hati tau Put. Kalau sebelah hang tu lelaki, tidoq tu cover-cover la sikit. Jangan nyenyak sangat. Bahaya." Nasihat Arissa itu membuatkan Aryana ketawa kuat kuat. Beberapa mata yang memandangnya tidak dihiraukan.

"Isy budak ni. Aku cakap benda betoi, dia boleh gelak pulak." Arissa mencubit lengan Aryana.

"Kau ni membebel macam mama aku je. Ye la Nurin Arissa, i will take care. Aku takkan tidur langsung atas bas nanti." Ketawa Aryana bersambung lagi.

"Hello. Ya ma. Sekarang?" Arissa menjawab panggilan telefon yang baru diterima. Mungkin dari mamanya. "Okay kakak balik." Arissa mematikan talian.

"Apsal?" soal Aryana sebaik saja Arissa memasukkan telefon di dalam poket seluarnya.
"Sorry Put. Aku kena balik sekarang. Abah dengan mama aku ada hal emergency. Aku kena balik jaga adik aku." Ujar Arissa dengan muka bersalah.

"Lorrh... Ingatkan apa. Takpe la. Kau pergi la balik. Aku pun nak naik bas dah ni."

"Aku minta maaf ya Put. Aku terpaksa balik sekarang." Arissa masih rasa bersalah. Berat hati untuk meninggalkan Aryana seorang diri.

"It’s okay la. Rissa kau pergi la balik." Pujuk Aryana. Selepas berapa kali dipujuk akhirnya Arissa pulang juga selepas mereka bersalaman dan berpelukan.

Aryana memasukkan begnya ke dalam perut bas. Kemudian dia melangkah masuk ke dalam bas menuju ke sitnya yang bernombor 7C. Punggung dilabuhkan di atas sit empuk itu. dikerling sekilas sit sebelah kanannya yang masih kosong. Sapa agaknya orang yang duduk sebelah aku ye? Dia terseyum sendiri. Kemudian pandangannya dihala ke luar tingkap. Mata leka memandang ragam manusia yang berada di kawasan Shahab Perdana itu. Dia berpaling bila terasa kerusi disebelahnya sudah dihuni. Bulat mata Aryana bila memandang wajah itu.

"Kenapa? Tak pernah tengok orang ke?"Carl mengubah posisi kerusinya.

"Awak turun Pudu jugak ke?" soal Aryana.

"Tak tau pulak kalau bas ni berhenti depan pintu KLCC." Carl membalas tanpa riak. Sejak malam peristiwa Aryana kehilangan kertas soalan Kimia tempoh hari,mereka tidak lagi bertegur sapa walau sepatah. Bila berselisih pun kedua-dua mereka buat gaya tak kenal. Malahan kedua-duanya merupakan champion debate. Sampaikan kawan-kawan lain pun pelik dengan sikap dua dara dan teruna ini.

"Suka hati awak la!" Aryana berang dengan jawapan yang diterima. Lain yang aku tanya, lain yang dia jawab! Pandangan dikalih semula ke arah luar tingkap. Carl disebelah sudah pun pejam mata rapat dengan kedua-dua telinga disumbat earfon. Perlahan-lahan bas bergerak meninggalkan stesennya.

"Awak." Panggil Aryana. Carl langsung tidak bergerak.

"Awak!" panggilnya lagi. Agak kuat. Juga tiada respon. Heee.. takkan dah tidur? Baru je pejam mata. Pura-pura tak dengar la tu.

"Carl!" mata Carl terbuka bila namanya disebut oleh Aryana. Pertama kali tu namanya disebut oleh gadis yang menganggapnya sebagai musuh.

"Awak nak apa?" Soalnya dengan mata masih terpejam.

"Saya warning awak ni. Awak jangan berani buat apa-apa time saya tidur. Saya tidur tak nyenyak tau. Saya sedar kalau awak buat benda tak senonoh kat saya. Lagi satu awak kena ingat yang saya pernah belajar tae kwan do! So, batalkan saje niat buruk awak kalau ada. Faham?" Gaya Aryana seperti polis bersoal jawab dengan banduan yang terlibat dalam kes yang maha berat.

"Okay." Carl buka mata sebentar kemudian kembali memejam matanya. Aryana tersentak mendengar jawapan sepatah dari Carl. Dia buat lagi...




"HMM..."

"Bangun la."

"Hmmmmm..."

"Awak tak nak turun solat ke?" Suara Carl dekat di telinga.

"Cuti la." Mata Aryana masih rapat.

"Tapi saya tak cuti."

"Kau pergi la solat. Jangan ganggu aku nak tidur!" Suaranya sedikit keras.

"Macam mana saya nak pergi solat? Nak bergerak pun tak boleh." Carl bersuara lagi.

"Jangan ganggu aku la. Aku nak tidur ni!" gadis itu mendengus marah. Si loceng ni...

Carl menarik nafas panjang."Awak peluk tangan saya, miss!" dia bersuara agak kuat betul-betul di telinga Aryana.

Aik? Apsal suara Bell lain macam je? Baru lepas baligh ke? Lantak la... Yang penting tidur aku. Tapi apsal pooh aku ni keras semacam je? Macam...

"Awak peluk tangan saya, miss!" Carl hilang sabar. Liat betul nak kejut budak ni.

Mendengar suara itu, mata Aryana terbuka. Hah? dia tersentak melihat wajah Carl yang hampir dengan mukanya. Matanya turun ke tangan. Bukan pooh! Pantas dia melepaskan pegangannya. Ya Allah. Sungguh aku tak sengaja.

"Thanks." Lelaki itu memicit tangannya. Lenguh barangkali. Aryana masih diam ditempatnya. Malu dengan perbuatannnya itu. Dia hanya tunduk membisu.

"Saya nak turun solat. Awak cuti kan?" Carl pandang sekilas gadis disebelahnya. Pantas Aryana mengangkat kepala. Carl dipandang dengan mata bulat. Macam mana dia tahu?

"Tadi awak bagitau yang awak cuti." Ujar Carl bagai mengetahui apa yang ada difikiran Aryana sebelum angkat kaki turun dari bas.

"Haaaa...Apsal aku selalu je malukan diri sendiri depan mamat bajet cool tu? Sungguh aku tak sengaja nak peluk tangan dia. Aku betul-betul terlupa yang aku bukan berada kat bilik sekarang ni. Nasib baik dia pakai cardigan. Yang penting berlapik.Lagi satu takkan la datang bulan pun boleh terlepas cakap kat dia? Haaaaaaa.... Malu ni..." Aryana menutup muka dengan kedua-dua tangannya. Kakinya dihentak-hentak.




"KAU biar betul, Put?" itu lah reaksi Bella bila Aryana menceritakan perkara yang berlaku diatas bas antara dia dan Carl semalam.

"Tak la. Aku tipu je." Aryana mencebik. Aku cakap betul-betul, kau ingat main-main pulak. Ingat aku buat lawak antara benua ke si loceng oi?

"Put. Serius ar."

"Aku cakap betul kau tak nak percaya."

"Aku rasa korang ni sesuai la. Macam ada jodoh je korang ni." Bella ketawa di hujung talian.

"Kepala hotak kau! Takde takde. Jangan nak gosipkan aku dengan mamat bajet cool tu. Tak hingin la." balas Aryana tegas.

"Mana la tau kan Put. One day kau ada ditemukan jodoh dengan dia. Kau dah tak boleh mengelak lagi dah." Usik Bella lagi.

"Kalau dah jodoh nak buat macam mana. Tapi kalau boleh aku nak mengelak la. Tak nak... Tak bahagia la hidup aku." Tutur Aryana bersungguh-sungguh. Dia menggeleng laju.

"Isy... Tak baik tau kau cakap macam tu." balas Bella.

"Yela. Aku ni suka bercakap. Dia tu pulak suka membisu. Tapi bila dia bercakap pun menyakitkan hati aku je. Macam mana nak bahagia kalau macam tu?"Katanya seraya kepalanya teringat perbalahan-perbalahan antara dia dan Carl sebelum ni.

"Sekarang memang la macam tu. Tapi mana la tau kan bila korang bercinta nanti, dia berubah jadi peramah. Kau pulak yang bisu." Bella ketawa kuat.

Aryana melarikan telefon jauh dari telinganya. Nak jadi pontianak harum cakap telefon ke kawan?
"Wahh... Suka ye kau bila dapat kenakan aku. Dah la... Stop talking about mamat bajet cool tu. Aku rasa nak muntah je bila cakap pasal dia."

"Ye ke? Nak muntah or very like it?" seloroh Bella lagi.

"Wei loceng! Kau ni sudah-sudah la berdering tu. Aku tak suka la kau gosipkan aku dengan dia."

"Wei Put. Put...put...put. Macam bunyi kentut je nama kau. Hahaha..." Bella sambung mengilai lagi.

"Biawak punya kawan." Aryana turut ketawa.

"Alamak!"

"Apsal?" soal Aryana bila suara Bella kedengaran sedikit terkejut.

"Dia call lagi la,Put. Masuk ni dah tiga kali dia call. Tapi aku tak jawab pun."

"Sape?" Soal Aryana ingin tahu.

"Sape lagi..."

"Boyot???"

"Hmmm..."

"Jawab je la."

"Malas la aku."

"Alaa... Jawab je." Suruh Aryana bersungguh-sungguh.

"Yela... yela..."

"Bagus."

"Apa yang bagusnya?" Soal Bella pelik.

"Aku doakan korang ada something-something." Aryana sengih.

"Tengkorak kau!" kedua-dua mereka ketawa.

"Okay la,loceng. Kau layan la si Boyot tu. Aku tak nak ganggu korang. Letih naik bas semalam pun tak hilang lagi ni. Nak tidur kejap."

"Okay. Jangan lupa mimpi mamat bajet cool tu tau?" Bella menyakat lagi.

"Banyak la kau. Aku nak tidur nyenyak la."

"Ye la tu. Pergi ar tidur."

"Okay kring-kring. Bye..."

"Bye put put..." talian dimatikan.

Aryana baring di atas tilam empuknya sambil mendengar MP3. tiba-tiba dia teringatkan sesuatu. Pantas dia bangun lalu mencapai sesuatu di atas meja belajar. Key-chain yang dibuat dari kayu berbentuk hati itu dibelek. Dia tersenyum sendiri. Mamat bajet cool pun minat benda ni ke? Jiwang jugak ye kau mamat. Key-chain itu berwarna coklat. Dihujungnya tertulis ‘Carl Ezairy’. Cantik. Macam mana la benda ni boleh ada kat sit aku? Ini mesti kes tercicir.Otaknya kembali mengimbas peristiwa semalam.

Dia tersedar bila terasa tudungnya ditarik perlahan. Dia membuka mata. Carl disebelah sudah bersiap sedia untuk turun dari bas.

\"Dah sampai.\" Kata Carl pendek.

"Ye?" Aryana menggosok kedua-dua matanya.

Carl berdiri dengan mata tepat pandang Aryana. Aryana membalas pandangan Carl itu. Apsal?

"Sungguh." Suara lelaki itu sepatah.

"Sungguh?" kening Aryana bertemu.

"Sungguh susah nak kejutkan awak." Katanya seraya kakinya dihayun ke pintu bas.

"Dasar mamat bajet cool!" Aryana menjerit. Namun Carl tidak menoleh langsung. Selalu je nak sakitkan hati aku. Tangan Aryana mencapai beg galas yang disangkut pada sit di depannya. Dia berdiri membetulkan baju. Semasa dia berdiri, satu benda terjatuh ke lantai. Key-chain berbentuk hati itu dibeleknya. Dia punya ke? Tekanya sendiri bila matanya melihat nama yang tertulis dihujung key-chain itu.
posted by Penulisan2u @ 3:07 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
6 Comments:
  • At 29/5/09 11:26 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cutenyala aryana dengan carl ni......

     

  • At 29/5/09 12:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    carl attitude cam
    ryo nishikido n also
    kanata hongo!!
    dah r aku admired ngan 2 boys
    ni~~~
    sure,sweet citer ni...
    yeah,tang 'sungguh' 2..
    haha~~
    truskn usaha anda~~~
    ganbatte kudasai~~~

     

  • At 29/5/09 2:34 PTG, Anonymous kasih bertaut said…

    asenya carl mmg bagi key chain tu kat aryana...
    best la cite ni...
    laki yang bersikap dingin,bersahaja tapi cool memg jd idaman kebanyakan wanita asenya...
    sungguh... sungguh? sungguh susah nak kejutkan awak... haha...

     

  • At 31/5/09 9:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmg best nvl nie!!!!
    chiyok,natasha!!
    cpt2 ar smbg nvl,k..
    chiyok

     

  • At 2/6/09 8:09 PG, Blogger zarith natasha said…

    thaks a lot 4 your commets...
    klau ada msa sila2 la view blog sy..
    http://zarithnatasha.blogspot.com/

    -zarith natasha-

     

  • At 12/12/09 11:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Plot ceritanye brlainan dripada Sweet sours tapi prsoalannye tetap sama..........
    Anyway Sweet Sours lebih best dripada Sejuk & Panas nie

    Ard

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group