BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Mei 04, 2009
Novel : Haruskah kita bersama 15
Nama Pena : nae

Sebaik sahaja terjaga dari tidur, Ira mendapati Eddy masih terbaring di atas karpet berhampiran katilnya. Ira merasa bersalah melihat Eddy tidur tanpa selimut dan bantal. Seingat Ira semalam, setelah memujuknya, Eddy meminta izin untuk tidur di biliknya.

Ira terkenangkan kejadian malam tadi setelah Eddy berjaya memujuknya. Macam- macam yang ditanyakan Eddy mengenai kehidupannya sebelum mereka berkahwin.

" Betul ke kau tak pernah keluar ngan mane-mane laki sebelum ni," tanya Eddy yang agak ragu-ragu dangan kenyataan Ira. Takkanlah perempuan yang cantik macam ni takde yang berkenan.

" Memang tak pernah. Bukannya aku taknak tapi takde masa. Kalau takde kuliah aku buat kerja part time. Lagipun aku tak minat bende-bende macam tu," terang Ira.

" Yelah tu,..tapi.. kau tau tak ..first time kita jumpa dulu kat Starbuck, i knew that you are different. Aku marah pun kau boleh buat releks je," ujar Eddy terkenangkan pertemuan pertama mereka.

" Eh! Ayat kau ni sama macam Am. Dia pun cakap macam tu waktu kitorang jumpa kat Pahang dulu," jawab Ira.

Serta-merta berubah wajah Eddy apabila Ira menyebut nama Asyram. Waktu-waktu macam ni pun dia masih boleh ingatkan lelaki itu lagi. Nampaknya Eddy perlu bersemuka dengan Am untuk melihat sendiri sejauh mana kehebatan lelaki itu.

" Kenapa diam ni? Tadi banyak sangat tanya," tanya Ira kehairanan melihat Eddy mendiamkan diri seperti sedang memikirkan sesuatu.

" Ira, boleh tak aku nak mintak tolong dari kau?," tanya Eddy sambil merapatkan wajahnya ke wajah Ira manakala tangannya sejak tadi lagi tidak lepas dari memegang tangan Ira.

" Nak mintak tolong apa," perlahan sahaja suara Ira. Dia dapat merasakan jantungnya berdegup kencang apabila Eddty semakin rapat dengannya.

" Boleh tak kau jangan pandang lelaki lain selain daripada aku. Kau jangan risau, aku akan selesaikan hal aku dengan Zara secepat mungkin. Lepas tu kita bolehlah hidup macam suami isteri yang lain," pinta Eddy penuh dengan harapan.

" Kalau pasal kau dengan Zara aku taknak campur. Apa je keputusan kau, aku terima. Lagipun Zara lebih berhak mendapatkan cinta kau sebab dia yang kenal kau terlebih dulu daripada aku," balas Ira sebak. " Selagi aku bergelar isteri kau aku akan cuba jadi isteri yang setia," tambah Ira.

Eddy yang terharu dengan kata-kata Ira lantas mencium dahi Ira dan buat seketika Ira terpaku dengan kelakuan Eddy.

"Hmm.. Ira..aku nak mintak tolong lagi satu boleh tak," tiba-tiba Eddy bersuara.

" Apa lagi?"

" Malam ni aku tidur sini boleh tak? Bilik aku tu panas la," jawab Eddy selamba

" Laa.. apa pulak tak bolehnya. Ni kan rumah kau. Kalau kau nak tidur kat toilet tu pun boleh,"

" Ok, thanks," balas Eddy lalu merebahkan badanya di sebelah Ira.

" Oit, jangan nak mengada. Aku tak cakap kau boleh tidur sebelah aku. Kalau kau nak tidur sangat kat katil ni aku tidur bawah," bentak Ira.

" Releks la.. kalau kau tak ready, aku pun takkan apa-apakan kau," jawab Eddy seakan merajuk lalu beralih tidur di atas karpet tebal berhampiran katil Ira.

Ira hanya mendiamkan diri. Dia masih lagi memikirkan bagaimana dengan kehidupan mereka selepas ini. Semalam mereka bagaikan musuh tapi hari ini.... Ira sendiri tidak pasti adakah cinta Eddy padanya benar-benar iklas atau sekadar kasihankannya setelah Ira membuat pengakuan mencintainya.
...................................

Pagi itu, buat pertama kali Ira mencium tangan Eddy sewaktu Eddy bersiap untuk ke pejabat.
Terasa syahdu di hati Ira apabila Eddy mencium dahinya untuk seketika.

" Kalau dari dulu kita buat macam ni kan bagus," usik Eddy.

" Bukannya aku taknak buat, kau tu yang jual mahal," balas Ira

" Laa..kenapa tak cakap awal-awal. Takpe...malam ni aku jual murah sket," usik Eddy lagi sambil tersenyum nakal.

"Ish..dah la tu, pergi kerja cepat. Nanti bising pulak papa kat ofis tu," dalih Ira yang tidak tahan dengan usikan Eddy yang semakin melampau.

Sepanjang peninggalan Eddy, Ira memberanikan diri untuk masuk ke biliknya. Ini pertama kali Ira masuk ke bilik Eddy sejak kahwin kerana lelaki itu pernah memberi amaran kepadanya agar tidak memasuki biliknya.

" Takpela masuk dulu, baru risau kemudian," bisik Ira menyedapkan hatinya.

Terpegun Ira melihat bilik Eddy yang sangat kemas tanpa sebutir sampah pun. Matanya terpaku kearah kemasan jati yang memenuhi bilik itu daripada katil , diikuti ruang rehat hinggalah ke meja tulis.
Ira terdorong kearah meja tulis yang dilengkapi komputer berskrin nipis dan beberapa peralatan menulis.
Tiba-tiba tangannya terasa gatal untuk menulis sesuatu lantas mencapai pen dan kertas di atas meja itu. Lancar sahaja ideanya untuk meluahkan apa yang tersimpan didalam hatinya selama ini.
Tidak lama kemudian terdengar deringan telefon yang menjerit-jerit minta diangkat. Dalam keadaan kelam kabut Ira merenyuk kembali kertas ditanganya lalu dicampakkan di bakul sampah berhampiran. Ira terus berlari menyambut telefon tersebut tanpa menyedari kertas itu tidak masuk kedalam bakul sapah sebaliknya tersasar di tepi meja.

"Hello,Ira. Ni mak yang cakap,"

" Mak..! rindunya Ira kat mak. Mak sihat?" gembira bukan kepalang Ira apabila ibunya menelefon dari kampung.

" Sihat..Ira ni..langsung tak dengar khabar. Bila Ira nak balik kampung?"bebel ibunya

" Ira pun rindu sangat kat semua orang...sebab tu lah lusa Ira nak balik kampung. Ira dah amik cuti seminggu," balas Ira keriangan.

...........................................

Ira masih lagi meneliti semua barangannya takut ada yang tertinggal. Sementara itu Eddy yang duduk di sebelahnya hanya mendiamkan diri dengan wajah yang mencuka. Sesekali terdenngar keluhan kecil dari mulut lelaki itu.

" Laa..tak habis lagi ke merajuk. Soryla..bukan aku taknak bagitau nak balik kampung tapi aku memang betul-betul lupa. Kalau kau nak ikut jomlah," pujuk Ira.

" Cakap je la kau taknak aku ikut kan senang. Lagipun sekarang ni papa dah ke sabah outstation..,kalau aku ikut kau sape nak jaga ofis," jawab Eddy. Dia agak kesal dengan sikap Ira. Kalau dia tak nampak Ira memunggah beg semalam sampai sudah pun dia tak tahu Ira nak balik kampung.

" Kalau dah macam tu, lain kali je la kau ikut. Banyak masa lagi," pujuk Ira lagi.

Eddy yang duduk disebelahnya lantas bangun menuju ke balcony uar untuk meredakan kemarahannya.

" Sudahlah....aku pun malas nak komen ape-ape," jawab Eddy yang mesih terasa dengan sikap Ira.

Ira bangun lalu memeluk Eddy dari belakang dan kepalanya disandarkan di belakang Eddy. " Jangan marah lagi,ok. Aku janji lain kali aku tak buat macam ni lagi," bisik Ira lembut sehingga menusuk ke hati Eddy.

Eddy merasa tersentuh dengan kelakuan Ira. " Ini yang aku lemah ni, lain kali kalau aku tengah marah boleh tak jangan buat macam ni lagi. Tergugat iman aku," balas Eddy yang sudahpun bertukar ceria.

" Taknak sudah. Rugilah kau," balas Ira lalu melepaskan pelukannya.

Baru dia handak menuju ke dapur, Eddy menarik kembali Ira ke pangkuannya lantas ditenungnya lama- lama wajah Ira. Ira hanya menunduk malu.

" I will miss you like a hell," bisik Eddy lembut. Dia merasa berat untuk melepaskan Ira pergi seorang diri namun dia juga mempunyai tanggungjawab ke atas syarikatnya.
...........................................

" Mak tengok risau benar suami kamu tu kat kamu,Ira. Baru lima minit tadi telefon, ni telefon lagi. Itu tak masuk sms dari tadi," ujar ibu Ira

Ira hanya tersenyum mendengar usika ibunya. Seketika kemudian terdengar dering sms dari hansetnya.

" Tengok tu... baru cakap dah ada lagi sms," usik ibunya

Ira segera membaca sms dari Eddy

" Tak tido lagi ke?" tanya Eddy

" Tak...tgh lepak dengan mak..kau pun nape tak tido lagi?"

" Tak boleh pejam mata. Katil kau ni keras sangat" balas Eddy

" Oit..kau tido kat bilik aku ke?! Bangunla..pegi balik bilik kau..tak senonoh la.," balas Ira

" Hmm..ira..aku harap kau ingat lagi janji kau pd aku,"

" Janji??"

" Ye la..jangan pandang lelaki lain selain dari aku,ok,"

" kalau aku pandang jugak?" usik ira ingin menduga reaksi Eddy

Terus tiada balasan dari Eddy. Ira cuba telefon tetapi langsung tak diangkat. " Laa..merajuk lagi ke dia ni. "Takpela esok aku pujuk dia" bisik Ira
...................................

Sementara itu perubahan sikap Eddy mula dirasai oleh Zara. Sejak kebelakangan ni
Eddy bersikap acuh tak acuh kepadanya. Pernah suatu hari Zara cuba memegang tangan Eddy seperti biasa namun lelaki itu seakan akan tidak selesa dengan perlakuannya. Eddy juga beberapa kali ingin memberitahunya sesuatu tetapi Zara cepat-cepat memintas kata-kata Eddy dan menukar tajuk perbualannya. Dia sudah dapat mengagak apa yang bakal diperkatakan oleh Eddy namun dia tidak bersedia untuk mendengarnya.

" Aku mesti buat sesuatu sebelum terlambat," tekad Zara.
posted by Penulisan2u @ 6:30 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
23 Comments:
  • At 4/5/09 7:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    benci weiii... apasal si Zaza nie... macam aku nak cekik2 dia... writer yg pandai ada blog tak...

     

  • At 4/5/09 10:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bency r ngn zara...
    ase cm nk sepak2 jek minah neh....sengal betik....
    ahakz....soei...

     

  • At 5/5/09 2:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    eee..sebukla zaara ni..nympah la..cari la laki lain..tu kan suami org..geram2...

    -cheesecake-

     

  • At 5/5/09 9:02 PG, Blogger aqilah said…

    best, best. sambunglah lagi...........................

     

  • At 5/5/09 9:59 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sambung le cepat2

     

  • At 5/5/09 2:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah mmg best la cite neiii...cpt2 sambung k x sbr nk tau sambungannye..

     

  • At 5/5/09 5:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    penulis..bg sy lempang si zara tu bole..

     

  • At 5/5/09 7:25 PTG, Blogger cinta terindah said…

    nae...
    wak ada blog tak...
    best siot cita nie...

     

  • At 5/5/09 8:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la
    suka bila eddy ngn ira
    sesuai giler
    sweet couple
    tapi si zara tu
    sibuk je dia

     

  • At 6/5/09 6:06 PTG, Blogger kUsUt iTu StYlO said…

    best giler dowh..
    ade blog x?

     

  • At 9/5/09 5:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    weh.
    sial lae zara neyh
    benci toi
    bez lae dpt sweet cple like eddy n irA
    hope they will live eppily
    charyork2!pat wt n3 bw
    ta sbq2

     

  • At 10/5/09 10:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xsuke ny dgn c zara 2..sambung cepat yerr

     

  • At 13/5/09 1:35 PTG, Anonymous Wiliana said…

    Cepatlah sambung...tak sabar nak tahu apa plan jahat Zara nak pisahkan Eddy dgn Ira...

     

  • At 15/5/09 12:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cpt3
    teda blog k?
    ta sbq dae neyh

     

  • At 19/5/09 12:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dah lame upload tapi tak kuar pun..saba ek

    nae

     

  • At 20/5/09 9:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adeh nea bile nak baca nie lama sangat tunggu hari2 dok buka cari novel awak best...nea klau ada blog boleh bagi x...pls

     

  • At 21/5/09 2:51 PG, Anonymous ichiki kirara said…

    wahai nae...
    blh tlg x???
    cuba jwb PERTANYAAN pmbaca kt sni!!!
    klo da blog,bg la alamat blog awak...
    klo x da blog,ckp awal2 yg awk x da blog!!!
    KASIHAN pembaca2 kt sini brtanya soalan yg sama:
    "penulis da blog tak?"

    prihatin la skit...

     

  • At 21/5/09 8:32 PTG, Blogger dreamer said…

    best citer nie....
    mkin lme mkin rancak...
    xsgka pla zara ni selfish....suppose...as a fren dia kne la memahami ira tu...
    ni x...

     

  • At 21/5/09 8:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    weh
    BENCI
    BENCI
    BENCI
    BENCI
    BENCI
    BENCI
    BENCI
    BENCI
    bb 16 eddy p crai ira np?????????????
    bodo
    tny lae dlu
    ta skany
    SIAL KAU ZARA
    eeeeeeeeee
    gram!!!!!!!!!!!!

     

  • At 21/5/09 11:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    eei benci la ngan zara tu....
    b**** tol la...

    nae...cepat sambung....

     

  • At 23/5/09 6:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    guys!calm down!cite nih rekaan semate2...sian writer kene pressure ngan korunk...tggu je la...x pun bce lgi novel2 yg blmbk kat tepi tuh...habis cite...

     

  • At 23/5/09 9:53 PTG, Blogger ♥corcraze♥ said…

    argh!!!gila aku jaginye ngn citer nih..
    writer lak xprihatin!eit!geget kang!
    bestnye citer nih..

    eh,part awal bab ni kat typically citer novel mesti dah 'makin love' tp novel ni lain!bgs3!
    argh!zara the bitchy one!
    makan kaki aku nih!!
    huahuahua!!!

     

  • At 25/5/09 12:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    attention to writer,nae..kasi la blog.

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group