BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Mei 04, 2009
Novel : Bini aku tomboy ke? 9
Nama Pena : Angelica Risza

" Woi! Apesal kau cium pipi aku?? Tak sah lagi nih!" Zack menolak kuat badan Azim yang secara tiba-tibanya mencium pipi kirinya tadi. Dahlah atas pentas, hampeh punya makhluk! Semua orang melihat ke arah mereka. Azim tersengih-sengih. Che! Macam beruk dekat Hutan Simpan Pahang pun ada aku tengok! Oh, kau main-mainkan aku eh? Tunggu kau!

" Nah! Kau suka la ambik kesempatan dekat aku kan? Baru nak bertunang, dah gatal! Hish! Aku campak dalam lombong baru kau tau!" Azim terduduk sambil memegang celah kangkangnya yang disepak Zack. Kuat nak mati! Mandul lah aku gini! Zack mengangkat tinggi dress hitamnya dan diikat kemas di pinggang, macam srikandi dalam drama pendekar la pulak huhu, nasib pakai seluar panjang dekat dalam dress tu.

" Hah! Come on! Aku dah bukak gelanggang WWE dah ni, cepat lah masuk! Tunggu apa? Masuk, masuk!"

Papanya menariknya ke tepi.

" Kenapa ni, Zack?! Malu lah papa!" Papanya berbisik perlahan tapi tegas.

" Malu? Papa patut lagi malu nak bermenantukan hantu air nih! Dah lah muka macam cekodok berkulat, gatal-gatal pulak tu! Huh!" Zack menjerit kuat. Tak payah pakai mikrofon, rasanya satu dewan dah bergegar dengan suara dia sorang je!

Secara tiba-tiba, mamanya naik ke atas pentas dan menyimbahnya dengan air oren.

" Mama! Kenapa siram Zack??"

" Hai, dah mama kejut cukup 36 kali dah, tak bangun-bangun, mana mama tak siram? Dah, cepat siap. Kejap lagi dah nak pergi dewan."

Hah? Aku bermimpi! Yes! Aku tak bertunang! Zack melompat-lompat dengan semangat wajanya di atas katil.

" Sayang, kejap lagi mama mekapkan, okay?" Uhh! Macam mimpi aku je nih??

" Zack nak solat!" Zack terus turun dari katil dengan muka pucat. Habis dah kegirangannya tadi. Di dalam tandas, dia merenung wajahnya.

" Siapa la budak comel dalam cermin ni?" Zack berbisik sendirian. Rambut pendek berbelah tengahnya itu dikuis-kuis, dia tersenyum comel. Tidak dapat dinafikan lagi, aku lah budak tercomel di angkasa ni huhu! Ya Allah! Karatnya gigi aku! Macam nenek tua pakai gigi palsu emas! Zack menghembuskan nafas ke tapak tangannya. Subhanallah! Bau longkang + loji! Tak pengsan ke abang Din dengan mama cakap dengan aku tadi?? Aku bau sendiri pun dah naik juling bijik mata! Kalau mama pregnant, nescaya akan muntahlah orang tua itu huhu.

Zack cepat-cepat mencapai berus gigi yang memang sudah tersedia di hotel itu, lalu meletakkan ubat gigi banyak-banyak, sampai habis ubat gigi dalam tiub ubat gigi kecik sebesar jari kelingking itu dipicitnya. Mak ai! Ni la akibatnya aku tidur tak gosok gigi ni! Agaknya dah bertan-tan taik gigi dalam mulut "wangi" aku ni! Ee, kotor gila tapir! Nak muntah aku membayangkannya!

" Mama! Ada ubat kumur mulut tak??" Zack menjerit dari dalam tandas.

" Takde." Terdengar sayup-sayup suara mamanya dari luar.

Uhh! Apa kes nih? Aku paling tak suka bau mulut tahap loji ni! Dia menghembus sekali lagi nafasnya. Em, dah okay dah ni! Not bad, better than before. Gigi kuning takde pun sebenarnya. Aku je yang over tadi huhu. Gigi aku kan sparkling, more sparkle than abang Din, and the sparklest teeth in the world, hua hua!! Takkan la baru tak berus 2 hari dah kuning macam emas kot? Mustahil la!

" Zack! Buat apa tu? Dah dekat pukul lapan dah ni! Cepat lah! Karang nak solat lagi, nak mekap lagi!" Mamanya menjerit dari luar.

" Ye mama, ye! Kejap la, perut banyak angin ni. Tetiba je senak pulak!" Mekap, benda yang paling aku avoid seumur hidup aku! Kalau ye pun, aku akan tempek bedak baby je kat muka. Nak letak foundation, moisturiser and yang seangkatan tentera dengannya, jangan haraplah!

" Mama turunlah dulu kalau dah lambat!" Zack mereka ayat.

" Em, takpe, mama tunggu. Zack ni bukan boleh percaya sangat! Nanti entah-entah pakai seluar jean koyak tu je turun!" Eh, mama ni! Macam tau-tau je planning aku!

Akhirnya, Zack pun keluar. Itu pun jalan macam siput babi. Dia mencapai telekung. Pergerakannya dilambatkan semacam kartun slow motion. Solat yang selalunya 5 minit dipanjangkan menjadi 20 minit. Sengaja membaca surah sehabis panjang dan khusyu" untuk membuang masa, sampai mama give up menunggu. Tak senonoh betul budak ni! Solat pun dibuat main! Hai.. Tapi takpe jugak sebabnya aku rasa macam ni lah solat terkhusyu" aku selama aku hidup ni!

Sesudah solat, dia memandang ke arah mamanya yang sudah pun bersiap bukan main lagi. Rambut palsu bersanggul diletakkan kemas di atas kepalanya, muka putih macam orang opera cina, mulut warna ungu sepadan dengan mata bersinar-sinar macam bintangnya, sepadan jugak bersama-sama dress dan kasutnya. Mujur memang cantik mama aku ni! Hai, makin tua makin menjadi!

" Zack! Dah?"

" Jap! Nak berwirid bertalkin dulu!"

" Hish, budak ni! Sebelum mama cepuk, baik cepat-cepat sudahkan semua!" Darah tinggi mama naik dah nampak gayanya. Tadi still cool lagi, ni dah nampak dah taring singa betina dia!

" Ya Allah! Kau tolong lah aku! Aku tak nak mekap!" Sambil bersungguh-sungguh dia menadah tangannya berdoa memintak dengan seikhlas hati.

" Hah? Yela, I turun!" Zack berdebar-debar mendengarkan perkataan "turun" yang disebut mamanya.

" Papa call. Mintak mama temankan dia." Yay! Ya Allah! Terima kasih! Zack bangun menari tarian kuda kepang dengan bertelekung putihnya.

" Amboi? Habis dah wirid? Dah, make sure pakai baju hitam tadi kalau tak nak mama sakit. And pakai kasut ni." Eh? Kasut dalam mimpi aku!

" Em, yela, mama." Zack mem"babai" mamanya dan menghadiahkan kuntuman senyum comel di bibir. Yes! No make up! Just dress. Dress?? Zack menelan air liurnya.

Zack bersiap ala kadar. Rambutnya dibelah tepi dan disapu jel. Bedak mamanya diletak sedikit ke mukanya. Nampak bertompok la pulak. Akhirnya dia membasuh mukanya dan membiarkan sahaja mukanya tanpa mekap walaupun sedikit.

Em, dahla. Dah comel sangat dah ni, huhu. Dia pun turun dengan gaya ayunya menapak ke dewan hotel tersebut. Mujur mama dah beritahu aku awal-awal dekat mana dewan tu. Zack membelek mukanya di cermin yang tergantung di dinding sebelum masuk ke dewan. Eh, ada bunga. Dia berpaling ke kiri kanan lalu memetik sekuntum carnation pink selepas dipastikan line clear, lalu diselit ke telinganya. Wah! Cun gila aku! Mesti orang berkenan kat aku nanti! Hua hua.

Dia melangkah masuk ke dalam dewan penuh dengan lampu berwarna-warni itu. Memang takde spot light, tapi sebijik macam dalam mimpi aku tadi! Ish, tenang-tenang. Roh aku la ni yang advanced datang melawat-lawat dewan ni tadi huhu. Zack tercari-cari mamanya. Kemudian, dari jauh dia dapat melihat mamanya melambai-lambai ke arahnya. Sempat dia menjamu mata dengan makanan yang terhidang dalam "perjalanan"nya ke arah meja mama.

" Oh, comelnya anak mama! Macam angel!"

" Angel tak berjantina, mama." Zack menjawab endah tak endah. Dia melihat sekeliling selepas menyalami beberapa datin, kawan-kawan baik mamanya. Kemudian..

" Azim??" Kesilauan muka putihnya membuatkan aku nampak dia terang tang tang walaupun dewan ini agak gelap selepas lampu bebanyak tadi ditutup dan spot light sahaja yang menyuluh. Yah, aku nampak dia dengan Amy! Wui, advanced gila dia ni! Tak menyempat kahwinnya, dah pandai bawak perempuan ke hulu ke hilir!

" Woi, Azim! Jom, keluar kejap!" Zack menarik tangan Azim setibanya di meja tempat duduk Azim. Permintaan Pengerusi Majlis diabaikan yang menyuruh semua hadirin duduk.

" Eh, apesal ni?? Siapa kau? Aku tak kenal la!" Azim merentap tangan Zack, kuat.

" Aku Zack la, bongok!" Amy merenung Azim dengan renungan tajam macam pisau. Berani buat skandal depan aku! Kau tunggu Azim!

" Ish! Apesal ni, weh?"

" Aku nak bagi amaran dekat kau!" Bergema satu hotel dengan suara Zack selepas mereka berdua keluar dari dewan tersebut. Comelnya dia! First time aku tengok dia pakai macam perempuan walaupun dressnya diangkat sampai ke lutut menampakkan jeans kat dalamnya.

" Woi! Kau berangan apa ni, mangkuk??" Zack menolak bahu Azim.

" Hah? Apa benda kau nak beritahu?" Terkejut oleh sergahan Zack, Azim kembali ke alam nyata.

" Aku nak kau tolak habis-habisan kalau malam ni aku kena tunang dengan kau! Got it??" Tunang? Azim tak terkejut kalau mereka berdua akan ditunangkan pun, sebabnya ayah mereka berdua memang kawan baik.

" Apa kes nak bertunang aku dengan kau pulak? Kau ni demam ke, Zack?"

" Ahh, takde demam-demamnya! Aku nak kau buat apa yang aku cakap tadi, kalau tak aku cabut ekor and misai Aristotle kau!"

" Aristotle dah lama mati la." Zack mengugut dengan nama kucing kesayangan Azim dahulu kalanya.

" Ahh, tak kisah lah! Yang penting, aku akan bunuh kau kalau kau berani terima nak bertunang dengan aku! Kau dengar??" Zack mencekak leher baju Azim selepas dilihat Azim semacam endah tak endah sahaja dengan ugutannya tadi. Bunga carnation yang dipetik tadinya jatuh ke lantai.

" Woo.. Stop it, Zack! Okay, okay. Aku dengar!" Azim terasa panas pipi selepas ada orang tertoleh-toleh ke arah mereka berdua. Mesti diorang fikir aku gaduh dengan bini queen control! Wah! Hilang lah kemachoan aku!

" Dah! Jom masuk!" Azim mengutip bunga yang jatuh dan diselit ke telinga Zack, kemudiannya memegang tangan Zack untuk dipimpin masuk ke dalam dewan selepas dia membetul-betulkan bajunya yang dicekak oleh Zack tadi.

" Eh, mangkuk! Aku bukan bini kau la! Lepas tangan sekarang!" Ek eleh. Minah ni, baru pegang tangan je pun, dah kecoh nak mati! Tapi, memang cun tahap monyet lah dia malam ni! Berombak dada and hati aku tengok!

" Kau ingat warning aku tadi! Jangan sampai aku belasah kau!" Zack mengugut sekali lagi di dalam dewan, perlahan tapi tegas. La, tau la kau ada tali pinggang hitam taekwondo, Zack. Janganla cabar aku lawan dengan perempuan!

" Weh! Aku bukan perempuan lemah macam kau fikir!" Esh! Hantu mana sampuk si Zack ni?? Pelik semacam je gayanya? Tau pulak tu apa aku fikir!

" Ye, ye! Aku tau!" Azim membalas dengan muka cipan malas.

Yes! Menjadi ugutan aku! Hua hua!

" Zack pergi mana?" Mama bertanya sambil matanya merenung dalam muka anaknya itu selepas Zack duduk di sebelahnya.

" Pergi spray kumbang, mama."

" Spray kumbang? Kumbang mana,Zack?"

" Kumbang spesis putih kena sopak!" Zack menjawab endah tak endah sekali lagi. Mamanya malas nak bertanya lagi dah. Anaknya tu memang suka loyar buruk. Tanya benda lain, jawab ikut lain. Hai la. Gen siapa yang turun kat dia ni agaknya?

Selama persembahan-persembahan berlangsung, Zack tertoleh-toleh ke arah makanan di tengah dewan. Cukup 21 kali dia menelan air liur melihat ke arah makanan yang terhidang. Dari kejauhan, silauan muka Azim sekali lagi mengganggunya. Apesal dia ni tenung-tenung aku pulak? Zack membuat muka marah dan membuat aksi seperti menumbuk ke arah Azim. Azim sempat pulak menutup mukanya seperti menghadang daripada ditumbuk. Hairan jugak!

" Hadirin dijemput menjamu selera."

Zack cepat-cepat bangun selepas mendengar ucapan yang dinanti-nanti sedari tadi. Ahh, aku dah malas nak fikir pasal papa nak tunangkan aku ke apa, yang penting perut aku! Sedang dia makan kek berkrim putih, sekali lagi, papanya naik ke atas pentas sebijik macam dalam mimpinya.

" Malam ini amat penting bagi puteri kami, Sofi Zarill kerana Sofi.."

Kenapa sama dalam mimpi aku??

** Mintak maaf kalau rasa macam agak pendek. Tak sempat nak taip pepanjang. Risau final hehe. Anyway, terima kasih kepada semua yang men"support" novel ni. Any mistake anywhere please tell me okay? Enjoy reading!
posted by Penulisan2u @ 7:05 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
33 Comments:

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group