BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Khamis, Mei 21, 2009
Novel : Bini aku tomboy ke? 11
Nama Pena : Angelica Risza

" Saya Arin, orang gaji dekat sini." Kata Cik Kitten dalam nada yang perlahan dan bergetar kerana disergah oleh Zack tadi.

" Ohh, I see." Zack menjawab endah tak endah.

" Jom, Mak Timah. Pak Ali mana? Dia nak ikut balik sekali tak, Mak Timah?" Papa bertanya tentang suami Mak Timah yang bekerja sebagai gardener di rumah itu.

" Oh, tadi ada je. Bang Ali! Oh, Bang! Bersiap kalah perempuan lamanya!" Mak Timah membebel sambil berjalan naik ke atas.

" Sekejap ya, Mat, Mas. Mak Timah panggil Pak Ali nya sekejap." Mak Timah berbasa-basi.

" Eh, kau! Pergi ambilkan aku air! Haus nak mati aku ni, daripada kau duduk tercongok je dekat situ!" Muka Arin pucat kerana dijerkah kuat oleh Zack.

" Zack! Apa ni? Cuba cakap baik-baik sikit dengan si Arin tu. Kesian dia." Mama menegur Zack. Arin tunduk lalu berjalan cepat-cepat ke dapur. Terkejut. Macam tersambar kilat.

" Ala, takpe mama. Kalau manjakan sangat, nanti jadi degil, macam Zack ni ha." Zack membalas sambil duduk meletakkan kaki di atas meja kopi di ruang tamu. Tangannya mencapai remote TV dan menekan butang "on". Cartoon Network menyiarkan rancangan Tom & Jerry.

" Mama, sinilah tengok sekali. Eh, kenapa kau ni muka macam Tom ni je? Kau sepupu dia, eh?" Zack mengusik Arin selepas gadis itu datang dengan segelas air oren.

" Apesal kau diam? Letak dekat situ." Zack tak puas hati apabila Arin tidak memberi respons langsung kepada usikannya itu.

" Takde apa-apa, tuan." Hua hua! Dia panggil aku tuan! Seorang lagi terpedaya!

" Ish! Kamu ni, Zack, siapa ajar cakap kurang ajar macam tu??" Papa bersuara selepas habis bersembang dengan mama.

" Dah la ye, Arin. Budak ni memang macam ni, pening sikit. Jangan ambil hati, okay?" Mama menyampuk. Zack tersenyum lebar. Memang aku pening, disebabkan oleh itu, aku akan buat kau pening sekali, hua hua! Buat muka innocent pulak! Tau la comel!

" Zack, nah. Ni credit card, kad bank. Guna kad bank ni dulu beli barang harian, nanti pergi buat kad baru. Password nya sama dengan kad bank sebelum ni. Mama dah tukarkan." Mama memberi sekeping kad kredit dan kad bank kepada Zack.

" Yeke, mama? Wah, ni yang sayang mama lebih ni! Thank you, mama! Muahh!" Zack mencium pipi mamanya memeluk mamanya erat.

Arin berdiri tegak sahaja tanpa bergerak. Hanya matanya terkelip-kelip memandang Zack dan keluarganya. Manja betul, and menyampah gila dengan perangai dia! Hee, macam bagus sangat!

" Apa kau tenung-tenung? Tak pernah tengok makhluk secomel aku ke, hah?" Sekali lagi kena.

" Zack.." Mama merenung dalam.

" Jangan buli si Arin ni, kalau tak nanti mama kurangkan income bulanan kamu."

" Hah? Mama suka lebihkan anak orang lain, anak sendiri mama biarkan. Bak kata pepatah, anak monyet disusukan, di dalam hutan, anak sendiri biar mati lapar.."

" Kera di hutan disusukan, anak di rumah mati kelaparan, baru betul, tuan." Arin menyampuk.

" Betul betul betul!" Zack mengiyakan kata-kata Arin tanpa sedar yang Arin yang membetulkan pepatahnya tadi.

" Hep, diamlah kau, budak kecik jangan menyampuk!" Zack berpura-pura marah.

" Zack! Jangan sampai mama buat betul betul."

" Yelah." Zack menjelir lidah ke arah Arin. Sibok je kau ni!

" Bila Mak Timah nak balik sini balik?" Arin bertanya selepas Mak Timah turun bersama suaminya dan 2 buah beg besar tenuk.

" Tak tahu lagi, Arin. Mak Timah kesian kan adik dekat kampung tu. Takde siapa yang boleh tengokkan dia. Kalau jadi apa-apa, susah." Mak Timah membalas sambil merenung lembut ke arah Arin.

" Sunyi lah saya nanti, Mak Timah."

" Sunyi? Tak mungkin lah, Arin. Ni si budak ni, kalau ada dia, selagi tak meletup rumah ni, tu bukan dia la tu, Arin." Mak Timah gelak kuat.

" Betul tu, Mak Timah. Arin, kau percaya je la, sebabnya aku akan letupkan rumah ni, dengan kau kau sekali aku letupkan nanti hua hua!" Zack menambah.

" Zack, jaga si Arin ni. Arin, jangan takut, okay? Zack ni bukan budak jahat, dia nakal je. Dah tua tua pun tak habis lagi nakalnya." Mama berkata selepas Arin menyalaminya.

" Apa tua nya, mama? Baru 23 tahun je tahun ni. Bak kata Rosnah Mat Aris, apalah ada pada bilangan, kan mama? Muahh, sayang mama! Mama jaga diri tau? Papa, Mak Timah, Pak Ali." Zack memesan kepada semua dan mencium pipi mamanya itu selepas mamanya masuk ke dalam kereta.

" Jangan lupa kunci semua pintu dan tingkap. Pokok-pokok jangan lupa siram!"

" Tu semua kerja kau, Arin!" Zack berkata perlahan sambil tersenyum dan mem"babai" ke arah kereta papanya yang makin menjauh dari pandangan.

" Apa kau tengok? Takut dengan aku yang hensem ni? Kenapa ye, mama sanggup tinggalkan anak dara orang dengan aku? Kau tak hairan ke, Arin?" Kata Zack sambil merenung ke arah Arin, mukanya dah pucat membayangkan dia hanya berdua dengan seorang "lelaki" di rumah itu.

" Hua hua!" Zack ketawa kuat selepas Arin berjalan laju menuju ke pintu depan rumah tanpa menjawab soalannya tadi.

Zack pun masuk dan ke dapur. Arin dilihat sedang merapat dan mengunci tingkap yang tidak rapat tadinya.

" Wei, Arin. Kau makan apa dengan Mak Timah and Pak Ali ni? Kenapa kosong takde apa-apa pun dalam peti? Aku nak susu fresh, tak kira, kalau kau tak dapatkan untuk aku malam ni, aku terpaksa la dapatkan daripada kau." Zack berkata selamba. Dada Arin berombak kuat. Habis lah aku kalau dia rogol aku!

" Saya tak reti drive kereta, tuan."

" Siapa suruh kau drive? Tak kisah lah kau nak dapatkan macam mana pun. Yang penting, aku nak kau ada kan susu fresh depan aku kejap lagi."

" Baik, tuan!"

" Oh, sekejap. Bagi aku pen dan kertas."

" Buat apa, tuan?"

" Ambilkan je la. Kau ni, banyak soal pulak. Kau nak aku cepuk kau ke? Aku kira sampai tiga. Kalau tak sampai, aku suruh kau tidur dekat luar malam ni!"

" Ye, tuan." Arin berlari-lari dan hilang di balik dinding. Zack senyum lebar. Wah! Bahagianya aku! Ada budak baik yang boleh aku buli tiap hari, huhu.

" Ni, pen nya, tuan."

" Duduk. Tak payah bertuan puan dengan aku. Panggil je aku Zack. Duduk!"

" Ye, tuan.. Zack. Maaf." Huhu, bermaaf-maafan pulak dengan aku. Hai, kau silap rumah lah, Arin. Takut pulak tu dengan aku, hua hua!

" Esok kau nak masak apa? Aku nak 3 hidangan lauk, 2 hidangan tumbuh-tumbuhan. Air asam jangan lupa. Tulis dekat kertas ni, apa yang perlu untuk dibeli."

" Saya nak tanya sikit boleh, Z.. Zack?" Ketar-ketar Arin berkata.

" Tumbuh-tumbuhan tu apa?"

" Subhanallah! Kau ni belajar sampai sekolah apa ni? Tumbuhan pun kau tak tahu? Tumbuh-tumbuhan itu nama lain bagi sayur. Tapi, tak semestinya semua tumbuh-tumbuhan tu sayur, dan lagi, sayur memang gerenti dari tumbuh-tumbuhan. Ada faham?"

" La, sayur rupanya."

" Kau ni, lambat pick up betul la. Dah habis tulis?"

" Sekejap, saya kena buka buku resepi dulu, Zack. Baru boleh tulis apa yang perlu."

" Habis, kau buat apa je dekat rumah ni? Masak pun tak reti?"

" Saya tak masak, saya mengemas rumah je, tuan.. Zack." Perkataan "tuan" gerenti terkeluar kalau Zack mula menyoalnya seperti memarahinya.

" Sini la aku tuliskan! Kau ni, masak pun failed! Umur kau berapa?" Zack mengambil pen dan kertas dari sisi Arin, kasar.

" 20, tahun depan."

" Yang kau cerdik pergi beritahu tahun depan punya buat apa? Aku tanya jawab je la 19. Ish, kau ni, apa kena dengan kepala otak kau tu?"

" Kena sambar petir." Arin menjawab perlahan. Ler, patut bengong semacam. Rupanya kena panah petir! Aduh. Nasib hidup lagi.

" Kau pergi call kedai runcit, suruh dia hantar semua barang-barang yang aku tulis ni, malam ni jugak!"

" Baik tuan."

" Tuan, tuan! Aku hantar kau pergi Tanjung Tuan, kau nak??"

" T.. Tak nak, tuan.."

" Hai, kau ni. Sekali lagi aku dengar kau sebut tuan, aku cepuk kau tiap pagi selama seminggu! Ada dengar??"

" Ya, dengar."

" Dengar je, paham ke tak??"

" Faham, tuan!" Yes! Akhirnya mangsa cepukan aku sudah muncul. Hua hua! Baru jerit sikit, dah kecut perut.

" Okay, kau tunggu lah cepukan aku start esok sampai minggu depan. Faham? Sekali kau sebut tuan, seminggu kau kena cepuk. 2 kali, 2 minggu dan seterusnya. So, be aware about it."

" Ya, Z.. Zack." Mata Arin terkelip-kelip memandang Zack, air matanya kelihatan bertakung di tubir mata. Ala, kesiannya. Huhu, sebijik macam anak kucing. Jahat sangat ke aku ni??

" Dah, tak payah meleleh-leleh pulak. Jom, aku teman kau call kan pakcik kedai. Cepat la. Nanti tutup kedai tu, kau nak aku mati kering dekat sini?"

" Tak nak." Padahal dalam hati, orang pertama yang aku nak bunuh ialah kau, Zack!

" Helo. Saya Arin, pekerja dekat rumah Dato" Muhammad. Saya nak pesan barang-barang ni dan minta encik hantarkan. Boleh?"

" Kalau tak boleh, kata aku bagi tips, 50 nanti." Zack menyampuk.

" Kalau tak boleh, nanti saya bagi tips 50 ringgit." Arin menyebut di talian.

" Macam mana? Okay?" Zack bertanya selepas Arin meletak telefon.

" Okay! Sekejap lagi dia hantar." Arin bersuara ceria.

" Sini, duduk sebelah aku. Kau ni kenapa bengong sangat? Aku tak kata pun nak bagi tips 50 ringgit, aku kata 50 je. And maksud aku, 50 tu 50 sen. Habis, siapa nak bayar sampai 50 ringgit tu, Arin?"

" Hah?? 50.. sen?" Arin pucat, matanya kembali berair. Merah je pipi.

" Sekejap lagi kau pepandai la uruskan sendiri dengan pakcik kedai tu, aku tak tau." Zack berkata dengan selamba kemudian kembali menonton rancangan TV. Air mata Arin setitik demi setitik turun membasahi t-shirt peach yang dipakainya. Zack perasan, namun dia buat tak tahu je. Yela, bukan salah aku pun, dia yang memandai sendiri. Arin berlari ke dapur dan tidak kembali ke ruang tamu lagi dah kemudiannya.

Ding dong.. Kedengaran loceng pintu pagar utama ditekan.

" Arin! Bukakan pintu ni! Pakcik tu dah datang!" Zack menjerit kuat. Padahal dia dekat je dengan pintu. Pemalas betul si Zack ni! Aku kalau dah start membuli orang, aku akan buli habis-habisan! Tak kira la dia lelaki ke perempuan ke apa ke hua hua.

" Zack.. bayarannya macam mana?" Arin bertanya perlahan selepas pakcik kedai itu sampai ke hadapan muka pintu rumah.

" Bayar? Berapa semua?" Zack bangun mendekati Arin.

" RM139.40." Pakcik kedai itu menyebut sambil melihat kepada bil yang telah ditulis.

" Okay, masukkan dalam buku dulu, esok saya bayar, okay, bang? Sekali dengan tips. Okay, thanks!" Zack menyambut beg plastik besar, sekali 5 beg. Dah macam shopping dekat Mydin dah gayanya ni huhu.

" Macam mana dengan tips 50 ringgit tu?"

" Pepandai kau lah, tanya aku pulak?"

" Tapi Arin memang takde duit banyak tu. Lagipun, adik-adik dekat kampung ramai lagi yang tengah sekolah." Arin membuat muka kesian semacam anak kucing lapar.

" Kau tidur dengan aku dulu, baru aku bayarkan untuk kau." Zack merapatkan tubuhnya kepada Arin, muka tak boleh blah betul minah ni, dengan hidung merahnya. Huhu, muka pucat tu yang aku tak tahan tu! Hua hua!

" Awak memang jahat! Tak berhati perut! Saya sanggup bayar daripada jual maruah saya pada awak!" Arin menolak tubuh Zack dan berlari naik ke biliknya, menghempas pintu sekuat hati.

" Arin, Arin. Suka salah faham sendiri." Zack gelak dan menggeleng kepala seorang diri. Dia kembali menonton rancangan TV di ruang tamu. Sambil-sambil itu, dia memandang keliling. Besar jugak rumah ni, tapi esok jela aku jelajah.

Sedang sedap Zack menonton, secara tiba-tiba..

" Mak ai! Anak tikus mana pulak yang gigit plak elektrik ni? Gelap la aku, mangkuk betul la!" Satu rumah black out. Dalam teraba-raba, dia teringat akan lighter di meja kopi di situ, lantas mencuba untuk mencapainya.

" Zack..! Zack..!" Terdengar suara anak kucing a.k.a. Arin memanggilnya dari atas. Tahu pulak nak mencari aku. Kelihatan lampu torchlight berlari-lari ke sana sini di tangga. Mesti dia tengah turun ni hehe.

" Huargh!" Zack menyergah Arin dari belakang selepas Arin sampai ke bawah.

" Ahh! Ya Allah! Mak datuk aku, gugur jantung!" Torchlightnya jatuh ke lantai, lalu dikutip oleh Zack.

" Aku lah penunggu di sini, hua hua hua!" Zack menyuluhkan torchlight tersebut ke mukanya sambil mengusik Arin dengan suara garau.

" Zack! Zack! Tolong! Ya Allah! Qul ..a"uzu..birabbin..nas.. Mali..kin nas.." Terketar-ketar suara Arin membaca surah an-Nas, surah itu sahaja yang terlintas di kepalanya ketika itu. Matanya ditutup rapat. Hanya mulutnya terkumat-kamit di atas lantai sejuk itu.

" Heh, bangun! Ni aku la, Zack. Boleh percaya kata aku yang hensem ni penunggu dekat sini? Hai, Arin, Arin."

" Zack ke? Zack! Arin takut gelap! Mak Timah kata dia pernah jumpa "benda" dekat sini!" Arin tiba-tiba memeluk Zack. Hai, tadi bukan main lah dia, ni bukan main pulak memeluk-meluk aku ni!

" Yeke? Arin dah solat ke belum? Bacalah surah apa-apa buat pendinding. Tarik nafas dalam-dalam dulu, relax, okay? Arin tau tak dekat mana kabel elektrik?" Zack tidak lagi memanggil Arin dengan perkataan "kau". Buat masa sekarang, sesi membuli ditangguh buat sementara waktu huhu.

" Kabel elektrik? Apa benda tu?"

" Mak ai. Payah la nak cari dalam satu rumah ni kalau macam tu." Zack menepuk dahi.

" Arin pernah nampak tak, benda macam kotak besar, dekat dinding, selalunya warna kelabu. Dalam dia ada macam wayar-wayar.." Zack mengeluh. Dalam kesamaran lampu torchlight, tengok muka Arin yang macam cicak berak kapur tu dia dah tau dah, mesti budak ni tak pernah tengok atau pun terjumpa benda tu.

" Em, jom. Kita cari." Arin memegang kemas tangan Zack, terasa tangannya begitu sejuk, kekuatan genggaman dia tu boleh lebam tangan aku ni nanti!

Setelah puas berpusing-pusing di dalam rumah itu, akhirnya mereka pun menjumpai kabel elektrik itu.

" Yah! Jumpa jugak akhirnya! Alhamdulillah!" Zack menjerit kuat. Namun..

" Arin, nampak tak apa yang Zack nampak?" Zack bersuara perlahan, ketar sikit. Matanya masih tidak beralih pandang dari tempat yang disuluh itu.

" Apa?"

" Lari, Arin! Dia terbang!" Zack berlari sekuat hati sambil memegang tangan Arin yang terjerit-jerit kuat itu.
posted by Penulisan2u @ 1:45 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
34 Comments:
  • At 21/5/09 8:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waaa.....
    msti zack sje wt gmpak....haha...
    cpt le smbg.....

     

  • At 21/5/09 8:29 PG, Anonymous far_east said…

    hehehe..lawak arr zack nie..,xbaik taw buli arin.... sian dia..hehehe cpt2 la upload xsabar nak tau apa benda yg zack nmpk..

     

  • At 21/5/09 8:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best jugak citer nie....
    smbng la lgi.....
    jalan citer yang tak disangka2....

     

  • At 21/5/09 9:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dy mpak lipas kew???
    huhuhuh
    kaki buli tp takut lipas
    huwahuwahuwa

     

  • At 21/5/09 9:51 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bahaha.. jahat gile zack ni

    (:~D)
    ske komen

     

  • At 21/5/09 11:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apa menda la yg si zack neyh nmpak????
    ska wt saspen...hua3..
    smbng cpt....huhu....

     

  • At 21/5/09 1:35 PTG, Blogger yunix77 said…

    hahahaha
    lawak la citer nih
    ada ka gertak si Arin soh belikan susu segar
    kalau tak dapat...Zack nak minta dari Arin
    hahahaha.....gilossss

     

  • At 21/5/09 3:36 PTG, Blogger haslina hasliza said…

    best je

     

  • At 21/5/09 3:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    zack nie prempuan or laki...

     

  • At 21/5/09 4:05 PTG, Blogger ♥corcraze♥ said…

    hahha..jahat tahap dewa si zach nih..
    kalo zach nih laki romantic jgk scene peluk memeluk tuh,nih sesame pmpuan geli lak aku!!uweekk!
    hahah..ade ah tu mnipu tah ape2 yg die nmpak!
    kang tol2 ade baru padan..
    cpt upload lagie!!!
    best!

     

  • At 21/5/09 5:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jahat nyer zack..x baek buli bdk arin tu..tapi ape2 pon bes ar cite nie..cpat ar continue ye

     

  • At 21/5/09 9:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2..
    suka dgn zack..
    hehe..
    nakal yg teramat..

     

  • At 21/5/09 10:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer mengarut ni la yg org suke kan..pk la gune otak sikit kalau nk bt citer..merosakkan bidang penulisan sungguh..ilmu yg ade tu gunela ke jalan yg betul

     

  • At 22/5/09 3:03 PG, Anonymous mulutBERBISA said…

    x semestinya cter mengarut tu x de pengisian..kalu penulis xde otak die langsg x bley menulis..bidg penulisn kn luas..bkn xde cter yg lg ngarot dr nie..tula xley tgk org len bjaya..asyk nk mengkritik jer..cube wt sendiri tgk cmna..cmna bngsa kita nk maju kalu ade lg org cmni..kpd yg terasa lu pk la sdiri..sp mkn cili die la yg terasa pedasnye kn..ehem2

     

  • At 22/5/09 3:53 PTG, Blogger neon_dealova said…

    ahaks..
    lawaknyer..
    zack la laki idaman ku..
    hiks2

     

  • At 22/5/09 9:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2..smbng cpt...

     

  • At 23/5/09 1:38 PG, Anonymous alynn malynna said…

    hehe...
    mulutberbisa aku sokong....
    haha...
    besh cite neh...
    smbung tau2...

     

  • At 23/5/09 1:51 PG, Blogger ...aku insan biasa... said…

    hahaha..bes r..
    cpt r smbung..hehe~

     

  • At 23/5/09 2:23 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerite mmg best..
    sokong cite ni !!
    tpi kan.. bile nk faham kan jln cite nye..
    slalu jek teganggu..
    teganggu ngan ape ek?
    ngan da crapss & nonsense.. byk sgt
    1part.. sampai part 11 ni.. mkin menjadi2 pulak
    kurang kan pls

     

  • At 23/5/09 2:26 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    to mulutBERBISA..
    nak ghoyak na..
    kita kalau nak buat cerita biarlah boleh memberi manfaat kepada yang lain...
    dalam Al-Quran sendiri Allah S.W.T telah menegaskan tidak perlu membicarakan hal yang tidak penting, tiada faedah, dan remeh temeh.
    kan banyak lagi yang kita boleh buat, bukan nak kata penulis tak berbakat. ada dan penulis memang sangat berbakat tetapi bakatnya janganlah disalahgunakan.
    sesungguhnya beruntunglah orang yang menggunakan nikmat akal yang diberi oleh Allah S.W.T dan rugilah orang-orang yang mengotorinya. perlu ingat, penulis yang bermatlamat kelak, Insya-Allah akan diberikan 3 royalti, iaitu yang pertama royalti berbentuk wang ringgit, kedua royalti berbentuk ilmu yang dapat kita sampaikan kepada pembaca, dan keempat royalti di akhirat. Buat penulis, jadikan kritikan sebagai kritikan yang membina. wallahu'alam

     

  • At 23/5/09 1:45 PTG, Blogger akuBUTAseni said…

    kalau ase mengarot, xpayala bace..kan senang..
    jgn hnye pndi komen jek..
    atleast penulis ade bakat..
    hmm..
    pape pn,
    cite nih best!!

     

  • At 23/5/09 2:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    laa..
    kalau ase mengarot, xpayalah bace?
    then kalau xpaya bace cane nk komen ngek?
    anyway komen2 org kasi ni tuk penulis ye bukan tuk ko bidas
    perspektif masing2 kan?
    hmm..
    pape pn,
    cite nih best!!

     

  • At 24/5/09 7:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    to akuBUTAseni,
    untuk membina karya yg membina, mestilah perlukan cabaran kan?memang penulis ada bakat tetapi bakat tu janganlah disalahgunakan. salah satu medium untuk penulis ini kembangkan bakat dia di sini. apabila ada yang membaca tentunya mereka suka karya penulis. tapi setelah dibaca, apa perkara yang boleh dijadikan pedoman?kalau kita sayangkan seseorang tentunya kita akan memberi nasihat dan panduan agar orang yang kita sayang itu tidak terjelopok di pertengahan jalan. macam itu juga penulis ini. kerana sayangkan sahabat penulis inilah wajarnya saya mengesyorkan supaya janganlah buat cerita yang boleh memudaratkan dan memberi kesan yang kurang elok kepada pembaca. ingat, satu hari nanti, kita pasti akan ditanya oleh Khaliq apa yang telah kita sampaikan kepada umat.

     

  • At 25/5/09 2:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kenapa watak zack nie cam over sgt yea??bole x kurang kan sifat zalim zack tue...daa jdk bosan lak..

     

  • At 26/5/09 4:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pape pn citer ni best
    aku happy sgt2 baca citer ni

     

  • At 28/5/09 8:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    da la tu, xpayah gaduh2. sy wat citer nh utk hepi kan org, 2 je. sbg manusia, mesti dia tau yg mana baik yg mn buruk. kalau nak bc cter bmanfaat tulisan sy, boleh cr tajuk cerpen ni kat sini, xie2 ni & tali cintamu. boleh letak komen skali kalau xpuas at.

    pe pon, xsalah berhibur kan? cuma kena la ppndai tgk n nilai. kalau xtau, tnya pd yg tau. mntk maaf pd sesape yg xsk pd karya sy nh. tq pd sume yg m'bc n komen. xie2 ni.

    ~Penulis~

     

  • At 29/5/09 5:21 PTG, Anonymous Fidie said…

    walaupun cite nie di ulas oleh org2 dgn pelbagai kritikan n plbgai sokongan...tapi yg trnyata crita nie menarik mnat kpd pmbc...klu x der ulasan maknenyer cite ini xlah menarik...kpd penulis...cerita kamu sungguh menarik di samping lawak2 jenaka n juga nilai2 moral seperti watak utama yg tidak meninggalkan pkara yg wajib iaitu solat...prtama kali sy melihat tajuk nie x lah menarik ttpi stlh mmbc...byk pkra yg boleh dijdkan ikhtibar dan pengajaran. Be your self n dont give up. Move your idea to be good. Want to be good must have challange. Caiyook2..... (",)

     

  • At 31/5/09 8:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Ya2 cter nie mmg menarik..stiap ari tggu smbungan kat blog or kat web nie..hehe..yg kritik lbh2 tu jgn ler poyo..klu rse cter nie ngarut p bce bt pe..hang tu ler yg ngarut..klu rse cter ngarut jgn bkk web ni lorhh..sengal..apeedaa..kita mmbce utk dr pelbgai aspek meh..bkn nk kata sape baik or jhat..ada otak pkir guna otak.. ~angel_pink~

     

  • At 25/8/09 4:56 PTG, Anonymous emilhlovate@hotmail.com said…

    to penulis :
    mcm2 kritikan dpd pembaca...kalo ader yg terkasar bhs 2,
    jgnla ambik ati...dorang tgur tndanya dorang nk u hslkan krya yg lbh baik..
    n, itu mknanya..dorang ambik perhatian pd novel u ni..
    adatla kan? ada yg suka, ada yg x...
    mcm mkn durian jgk...
    ada yg kate sdp...ada org plak..nak cium bau pun x nak..
    ape2 pun..jgn pts asa!

     

  • At 27/10/09 8:36 PTG, Blogger Bungakopi said…

    cite ni best what..aku masuk penulisan2u pon sbb nak bc cita ni. segar dan lain. yg penting, leh ringankan otak aku.

     

  • At 28/1/10 11:53 PTG, Anonymous kai_tiTaNs said…

    hahaha...bEsh2~~ak baCe caPtEr nIe asyIk geLak jEw...gUd jOb anGeLica rIsZa..~!

     

  • At 13/11/10 12:13 PTG, Anonymous shikin said…

    hai sian arin kene buli ngan zack apalah zack nie tu pown nak buli die ker

     

  • At 13/12/11 3:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btul tu...........ape yang di tulis oleh penulis.sape2......yg tgh boring blh bca citer ni.yng tgh bad mood pun blh tkr hepi...sya like je citer mmg best...............

     

  • At 15/6/12 9:43 PTG, Blogger Miss Amy said…

    suspennye..best la cite ni.

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group