BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Mei 04, 2009
Novel : Bila Harus Memilih 12
Nama Pena : ladyninie_fahmiey

Episod 12

Lamanya waktu meninggalkan aku.6bulan berlalu membawa bersama saat indah dan kenangan cinta aku dan hakim. Setiap hari kebahagiaan itu seperti semakin mencambahkan tunas-tunas cinta kami berdua.
Ya aku sudah benar-benar mencintainya. Bukankah dia suamiku?
Farish semakin lincah dan pintar. Aku memerhatikan dia berlari2 kesana kemari menarik tali layang-layang sambil mengusap-ngusap perut.
"Jangan lari laju-laju farish. Jatuh nanti!" jeritku pada Farish. Anak kecil itu hanya menggangguk memahami tapi tiada pun tanda seperti dia akan berhenti berlari. Aku tersenyum sendiri. Ditaman ini lah yang menemukan aku, hakim dan farish. Terasa pantas waktu berlalu bila mengenangkan dalam masa yang singkat mampu untuk mengikat hubunganku dan hakim sebagai suami isteri. Betapa besarnya kuasa tuhan yang telah menentukan jodoh pertemuan buat hamba-hambanya. Handphoneku berbunyi bep. Aku mencapai hp di dlm beg tangan.
"Salam.. Hai sayang.. Dah sampai di taman? Abang dah dekat ni." Sejurus itu aku tekan butang reply.
"Aifa dan farish dah lama sampai. Abang lambat sangat.Farish dah bising nak keluar. Abang terus ke sini yer,aifa dah lapar la. Hati-hati. Sayang abang." Terus pesanan ringkas itu ku hantar pada hp Hakim. Dalam beberapa minit kemudian 1 lagi masej memasuki hpku.
" Sayang aifa jugak.." Aku senyum sendiri. Tanpa ku sedari Farish sedang berjalan menghampiriku.
"Mama ni,Farish panggil-panggil mama wat tak tahu je. Asyik cenyum sowang-sowang je." Bebel farish yang semakin banyak keletahnya. Aku ketawa kecil sambil mengangkat anak itu kepehaku.
" Mana ada mama senyum sorang-sorang. Mama senyum pada Farish la. Karang mama tak senyum Farish kata mama marah pulakkan." Kataku pada Farish lalu menarik hidung kecilnya.
"Cakit la mama. Ish mama ni!" marah Farish. Tangan kecilnya menampar-nampar tanganku yang menarik hidungnya.
"Hah Farish.. pukul mama dosa tau." Tiba-tiba suara Hakim menyapa kami.
Farish berpeluk tubuh geram. Aku hanya tersenyum melihat telatah anakku ini.
"Bila abang sampai?" tanyaku sambil menghulurkan tangan untuk bersalam dengannya. Tangannya kucium.
" Lama dah. Tapi abang stay dalam kereta sambil tengok Aifa senyum sorang2." Ucapnya bersahaja sambil menyuakan sebungkus plastik pisang goreng padaku.Merona merah wajahku. Sama je dua beranak ni. Suka sangat usyar muka aku.
" Tak malu abang ni tau.Main-main pulak. Lama aifa dan farish tunggu abang kat rumah sampai kami dah lapar tau sekarang." Ucapku perlahan tanpa memandang wajah hakim. Masih malu sendiri
" Alah nak malu untuk ape. Isteri abangkan." Balas Hakim. Aku diam.Malas nak melayan lebih.
"Farish,Farish lapar ke?" Tanya Hakim pada anaknya. Aku mencebik.
"Aifa yang lapar la abang sayang oi!"jeritku di dalam hati. Sekali lagi perut kosongku yang rancak bernyanyi-nyanyi ku usap.
"Tak lah. Farish tak lapar pun. Mama yang lapa kot. Kat umah tadi mama cuap Farish soang je makan." Ucap lancar si cerdik kesayanganku dan hakim. Setelah menghabiskan sekeping pisang goring Farish kembali berlari-lari membawa layang-layangnya meninggalkan aku berdua bersama Hakim.
"Aifa kenapa tak makan dirumah tadi?"Tanya Hakim dan tanganku dicapai tangan sasanya dibawa ke peha.
"Tak lapar lagi." Jawabku laju.
"Yeke tak lapar? Jadi Aifa lapar ape skang?" Tanya Hakim sambil memandangku dengan senyum mengodanya. Sengaja ingin mengujiku la tu.
"Aifa tak lapa abang pun ye. Jangan perasan ye. Aifa tak makan lagi sebab tunggu abang la. Tiada sebab lain ye." Jawabku lancar.Usikkan Hakim harus dihentikan segera sebelum aku terus jadi bahan usikkannya. Aku lihat wajahnya berubah sedikit masam.
"Ingat Aifa laparkan abang. Abang perasan la ye sayang?Kesian abang perasan sorang-sorangkan?"Ucapnya meraih simpati. Hakim buat muka seposen.
"Abang jangan main-main,malu la dekat anak. Tak senonoh abang nie." Kataku. Lengan Hakim menjadi mangsa cubitan geramku.Hakim ketawa geli hati. Puas konon mengusik isteri sendiri.
"Farish…Jom kita gi makan!"jerit Hakim sejurus selesai ketawanya.
"Yey! McDonald!"balas Farish sambil berlari-lari kearah kami.Aku dan Hakim berpandangan sesama sendiri.Anak kesayangan kami sudah pun menentukan tempat makan pilihannya. Mahu tak mahu menu McD jugalahnmenjadi isi perutku petang tu.

TUK..TUK..TUK..Kedengaran bunyi pintu pejabatku diketuk.
"Masuk.." ucapku separuh menjerit.
"Cik Aifa Maisara ada pesanan untuk cik."Kendengaran suara lelaki diruang pejabatku.Aku mendonggakkan kepala memandang gerangan pemuda didepanku.
"Puan bukan Cik lagi."Ucapku dengan senyuman.Sejambak bakul bunga di tangan pemuda ku pandang.
"Untuk saya ke?" tanyaku.
"A’ah ye untuk cik.. opps silap untuk Puan Aifa. Sila sain disini puan." Kata pemuda penghantar bunga itu sambil memberikanku sekeping kad untuk ditandatangani.
Sejurus selepas itu bakul berisi bunga segar itu bertukar tangan.Setelah aku mengucapkan terima kasih pemuda itu segera beredar meninggalkan aku bersendirian bersama sebakul bunga didepanku.Bersama kiriman bunga itu terselit kad kecil yang comel .Tulisannya berbunyi

TO: AIFA MAISARA
HAI HONEY,
MEET YOU FOR LUNCH AT S.R SOGO 2.00PM
JANGAN LAMBAT. I TAK SABAR NAK JUMPA YOU.
MISS U ALOTS
FROM: YOUR KING

Aku ketawa kecil membaca pesanan dari kad kecil itu. Sudah tentu dari Hakim. Sejak semalam perangai mengodanya semakin menjadi-jadi. Aku letakkan gubahan bunga itu di sudut meja kerjaku. Terasa sejuk mata memandangnya.
"Abang,I miss you too." Jawabku didalam hati seolah-olah membalas ucapan rindu di kadnya tadi. Tiba-tiba Aisyah muncul di muka pintu.
"Senyum sorang-sorang nampak?" sapanya.Aku hanya diam tersenyum.
"Wow bunga. Dari kekasih hatike?" tanyanya pura-pura tak tahu aku sudah bersama Hakim.
"Yela,dari kekasih merangkap suami tersayang tau."Jawabku bersahaja.Aisyah mencebik muka.
"Jeles ke? Kalau jeles pesan pada hubby u hantar bunga hari-hari pada u lepas ni. "
Aku sengaja mengusik.
"Dah la malas nak layan u Aifa. U ada meeting sekarang dengan Dato. GO NOW!"
"Oh I lupa. So sorry. I pergi sekarang. Anyway lepas meeting I keluar lunch terus tau." Aku bersiap-siap,beg fail dan beg tangan aku capai dan segera berlalu meninggalkan Aisyah kesorangan.Namun aku seperti tidak puas mengusik Aisyah.
"I keluar lunch terus lepas jumpa Dato,with my MR k. Daa" ucapku sambil melambaikan tangan. Aisyah hanya membalas kata-kataku dengan muka geramnya. Mahu tak geram,suaminya sudah 3hari outstation di luar Negara. Merana menanti la tue.
Setelah selesai meetingku bersama Dato Jais aku terus bergegas mendapatkan keretaku. Jam menunjukkan lebih kurang 15minit lagi ke pukul 2petang. Perjalanan ke Sogo tidak lah begitu jauh dari pejabatku namun kesesakkan lalu lintas menyebabkan aku terlewat 5minit dari waktu yang dijanjikan. Sebelum berlalu dari kawasan parking,tudung litupku aku betulkan seadanya. Bedak dan lipstick ditambah ape yang patut.Bukankah seorang isteri harus sentiasa cantik untuk suaminya??
Kaki laju melangkah ke tempat yang dimaksudkan.Rasa bersalah juga membiarkan Hakim lama menunggu. Sesampai di kawasan legar luar Sogo dimana Restoran Secret Recipies yang menjadi tempat janji temu kami,aku mencari-cari kelibat Hakim.
Namun kelibatnya tidak kelihatan. Jam dipergelangan tangan ku tatap.
"Takkan abang dah balik. Baru 2.10minit." kataku pada diri sendiri. Namun mata tidak berputus asa untuk terus mencari. Jariku kini laju menekan butang-butang nombor handphone Hakim di handphone milikku. Panggilanku berjawab.
"Abang,Abang dekat mana nie?" tanyaku dengan nada merajuk.
"Abang kat office sayang. Kenapa? Aifa di mana ni? Bising sangat." Tanya Hakim pula padaku.
"Ish abang nie. Abang lupa ke abang dah janji…." Kata-kataku terhenti. Bahuku disapa seseorang. Aku segera memalingkan badan kearah insan dibelakangku.
Aku terpana memandang insan didepanku.
"Aifa Maisara…" ucap insan itu sebaik mataku memandang wajahnya.
Handphone ditangan terlepas dari genggaman. Dunia seakan sunyi seketika bersama situasiku.
posted by Penulisan2u @ 6:20 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
10 Comments:
  • At 4/5/09 6:34 PTG, Blogger nana_yoong said…

    huhuhu
    aduhh..kekasih lama muncul balik
    ailfa..camne neh
    hakim & farish da ade dlm idup awak

     

  • At 4/5/09 7:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam...
    penulis xde blog ke...
    citer da bertmbh mant000p..
    hehe...

    ~minimee~

     

  • At 4/5/09 7:40 PTG, Blogger siti87 said…

    mcm lagu kumpulan kangen je.. kembali pulang..

     

  • At 4/5/09 8:25 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wa. akhirnya ada jugak sambungannya. penulis ada blog x???

     

  • At 4/5/09 11:03 PTG, Blogger LiNa said…

    wah..akhirnya bersambung jgk yer..
    dah lama menunggu..
    pa2 pun sambung lg yer..

     

  • At 5/5/09 9:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tu la lama tunggu
    buat la blog
    senang sikit nk baca
    ape la akan terjadi lps ni
    keep in touch
    still waiting for the next n3

     

  • At 7/5/09 3:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Hye sume.. layari
    http://ceritaku2u-cintacoklat.blogspot.com/
    sambungan BHM ada disini..

     

  • At 7/5/09 4:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kenapa blog tue tak boleh masuk......

     

  • At 7/5/09 4:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    boleh tak klu sy request cite tue diemailkan kpd sy?

     

  • At 7/5/09 6:26 PTG, Blogger akuCINTAcoklat said…

    Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group