BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, Mei 26, 2009
Cerpen : The Tribute
Nama Pena : the keyboard

"ok, kita mula dgn novel putera gunung tahan.." kata cikgu itu.

perghhh, aku dah la superb ngantok hari nih... script debate lom siap.. now what with putera blabla...

after one hour kelas 5scIV berceritera bersama cikgu itu, aku masih lagi blurr.. awal tahun form 5 mmg menyeksakan.. plus, bahasa melayu. subject yg aku-langsung-tak-reti-nk skor. sometimes, aku rasa mcm dah all out dah, but still!!! 70 lebey je aku dapat.. tu pon kalo nasib baek.. at times, ade je aku dapat 60 lebih.. ahh!!! markah bm mmg kerek!!

+ + +

hari yang suram muram.. bila ngantok, smua pon jadi.. urghh!! monday... setiap hari isnin pasti ada bm..

sabar jela..

hari ni lepas dah habis sesi bm.. cikgu cakap kt aku..

"asiah.. macham pelesit..sekejap ado kejap tadop.." (cikgu cakap slow je..aku kan depan skali!wawa)

involuntary action.. :D shinggs..
"saye praktis debate cikgu"sengih lagi..
"awk ni, ni dah masuk bulan 4 nih.. hr tu awk skor brp?" cikgu pun sengih jugak.

aigoo, cikgu menggamit memory ujian bulan 3 yg lepas. markah bm aku hasil bahagi markah bi. ini serius.. malu kaum melayu je. ampeh!
ni la bahana dok depan skali.. dah la depan skali.. center plak tu.. THE ONLY HIJAU PULAK TU!!! aigooo T.T..why did i choose this place at the first place.. sobss (ada bait-bait menyesal...)

"hehehe.. (**blurr + x jawap soalan perihal markah yg lalu.kih3), nanti mid year saya score cikgu. saya janji.. (angkat tangan ikon peace)" sengih.. :D

"saya takpe. awak tuh."

+++

lepas mid year. awwwwwwww~. aman sih! semua activist ko-ku dah lepak-lepak. no more debate. relax. best! tp still.. kelas jarang masuk.. :D

cikgu tu pesan.. "bley2 kelih hinduste belari 4 ekar, awk buat la math awak"
ayat tuh aku ingat skali. sbb lawak gyler. hahah.semua pun gelak. cikgu memang pandai susun ayat. lawak amat. skang aku pun dah start suka bm. style belajar sempoi.. cuma perlu bawak kertas kajang.. bawak apa yang cikgu suruh. jarang-jarang ada jugak cikgu suruh bawak buku teks.. tapi kitorang, tinggal bawah meja je. nasib baek tak penah kena cekup dek biro buku teks. haha. denda dorang kasi scaryngeri oh! mahal bejettak kne sue.. gile hape..

cikgu mmg care pasal anak murid dia. especially aku (hahaha, kasi can aku eh?) cikgu salu tanya pasal study, pasal redaksi especially. she\'s one of guru penasihat redaksi, so no wonder lah.

cikgu jugak salu mapuh aku free-free depan kelas. aigoo. sian aku.

"asiah ni nikoh skek agi, cikgu tanyo ore mano..dio jwp..mj cikgu"

"huh? mano ado cikgu..alaaaaaaaaa~.. " bicara aku skill tade modal

"hor oyak la tokse2, skalo hok tokse tu dapat nyo" reply cikgu nakal..

kelas plak macam biase la...ske sgt menjerit empat huruf itu. siot gylerr..tensi ak. hahaha. sume orang tau. mulot sapela cam akhbar tabloid nih. kisah luar skola pn masuk kelas. adeyh. kesian empat huruf tuh, x pasal pasal jd satu fenomena baru kat **************.haha

x pasal-pasal tol ah.. kelas aku amat amat amat sensitive kalo dengar perkataan \'pakar\'/\'kepakaran\'..and again, diorang tanpa segan silu akan jerit bagai zombie nama \'empat-huruf-itu\'. pergh!!! malu aku! cikgu plak.. mcm tau tau je sape empat huruf. cikgu pon join pakatan axis mapuh ak.

susah tol jadi orang femes. kahkahkah!!! sume cite org tau. =))

+++

sehari sebelum SPM tuh, aku ingat lagii.. aku gi duduk merempat kat tepi meja cikgu zainun. tanya cikgu pasal bm. cikgu, without any ngepek-ation explain kat aku one by one. baru aku nampak selama ni aku banyak salah kat mana. cikgu kasi tips.. kasi soalan-soalan yang selalunya masuk.. and more more. hana sempat amik video time nih. huhu. thanks cikgu.

esok SPM start, aku tak expect ni semua. karangan masuk apa yang cikgu agak. paper tatabahasa pun best gile. masuk yang exactly yang cikgu terangkan kat aku semalam. for the very first time, aku rasa agak confident jawap paper bm versi SPM. serious. thanks a lot cikgu. lepas keluar dewan. aku ngn irfan tros jumpa cikgu. happy!!!

+++

lepas spm sume bawak diri masing-masing. aku plak PLKN. mmg lama gila tak dgr berita sekolah.

11 march.result keluar, tapi hari amik result tuh. tade nampak lak cikgu zainun.. mana cikgu pergi? aku plak lepas amik slip result tros blah..

fellas 5scIV ade sms aku. cakap cikgu saket. so kene gi visit kat hospital..cikgu baru siap operate.
"mum gi la siah.. serious, laen gilor muke cikgu. kurus gilo"...
aish, risau aku. aku ade gak call cikgu.. cikgu bunyi sehat je. cool. steady sokmo sokmo. huhuh. dlm phone pn bleh mapuh lagi tu.

hurm.. cikgu sakit ape sebenarnye? ...konfius aku.

selama ni nampak sehat je. siap mapuh2 aku lagi dalam klas sblm nih.. hari tu tanpa plan, aku ngn ezne gi hospital usm, visit cikgu. cikgu duduk bilik vip. sblm masuk kitorang intai kot tingkap.. lesu je. bila kitorang masuk. cikgu jadi cam biasa. ceria. haha. and guess what, aku senantiasa jadi mangsa mapuh. gelak je..

+++

Friday, 8th of MAY 2009

7.30 p.m.
afaf call

"salam, eh asiah, ak nk tnye mg nih. jolo ko cikgu zainun tadop doh?"
"gapow????!!!"
"hor la, aku nk konfem ngn mg ni. sep ni oyk. btol ko?"
"....nnt ak call cg.malik meta"

fuh gile ke nak call cikgu time maghrib canih.
..tp aku dial jugak cg. malik.

"salam cikgu"
"ya waalaikumussalam"
"erm cikgu...err cikgu zainun... dia........ mcm mana skang?"

act aku bedebar gile. dengan harapan ape yang afaf ckp tadi salah. gagap gile ak ckp ngn cikgu malik. TATAU NAK CAKAP CANE. takkan nak cakap.. \'cikgu, btol ke cikgu zainun dah tade?\'.. pergh, straight giler kalo camtu. kalo berita salah mcm mana? aku gagap. try to susun ayat elok-elok..

"ye.. cikgu pn baru tahu 7.20 tadi baru"
".....takpela cikgu"

sedih gile...tebayang bayang time cikgu dalam kelas.. sakat aku.. mapuh aku.. wat lawak. padahal hari tu baru je jumpa. cikgu sihat cam biasa. siap cakap lagi nak pegi mengajar balik. she\'s missing all her friends in bilik kokurikulum i bet.

huh.. btol ke nih? persoalan yang same.. berlegarlegar di kaki lima otak ak.

ramai gile call aku. esp fellas 5scIV. aku sndiri tade explaination. sbb aku tatau cite.

cikgu baek sangat ngn kelas kami. siap sponsor sweater lagi.kitorang kene bayar sikit je lagi. x penah sangka secepat ni cikgu pergi.. ajal maut di tangan tuhan. jelas Allah lebih menyayangi cikgu.. semoga roh cikgu aman disana.. Alfatihah.

GLOSARI :
MAPUH : lebey kurang macham mengenakan gitu.Tpi,diapply kan dkt tempat2 trtentu dgn maksud yg brgantung pada pnggunaannya.[see,ayat pening lagi..]

TOKSE : tak ingin,tak nak,tak mahu and blablabla...
~gaya buat thesis mende tah,siap ada glosari lagi~


tribute to cikgu zainun
she's not just a teacher for me
...she's my best friend
...thanks,cikgu!

-knowledge is you, teacher.-

Kredit tu ASIAH ROSEDI.
posted by Penulisan2u @ 2:10 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
16 Comments:
  • At 26/5/09 2:26 PG, Blogger ain_dira said…

    xpaham la citer ni..dah la x bes langsung.. ayat pun short form gele.. bahasa pun x menarik.. macam buat cerita kat blog je..


    i'm sorryyy

     

  • At 26/5/09 3:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    fuhh susah aku nak translate balik ayat2 yg pelik2 tu
    nasib baik ada kawan dgn org kelantan, faham la jugak skit2 haha
    pape pun, nice story
    :)

     

  • At 26/5/09 4:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha....
    law0ps r k.asiah niex...
    ekeke,,,
    cner leh sesat mai cni???
    muahahah~
    pe2p0om...
    al-fatihah wat cg. zainun...

     

  • At 28/5/09 9:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes2...tp,ble byk sgt ayt lntang pukang...xphm..............

     

  • At 28/5/09 1:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer mcam bes..
    tp, sori kawan,
    aku x pham..
    jd baca pown x abeh..
    sorry,tp klau xde short form n prktaan pelek2 tuh,
    musti bes...

     

  • At 29/5/09 9:36 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mcm buat cerpen syok sendiri jew?
    kalo nk bacew sndr baek xyah p0s dlm niew...
    hampeh t0wl...

     

  • At 29/5/09 10:10 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    berkerut dahi aku bace.
    ades!

    tak phm.

     

  • At 29/5/09 12:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    perrrrghh.xpaham aku!

     

  • At 30/5/09 1:49 PTG, Anonymous kasih bertaut said…

    ak tak paham daa...
    kene beli kamus pantai timur la ni...

     

  • At 30/5/09 1:52 PTG, Anonymous kasih bertaut said…

    ak paham part awl n last je...
    takziah buat arwah cikgu zainun..
    she is da good teacher...

     

  • At 30/5/09 5:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wlupun aku sndri org kelantan,tp sorry to say..aku x berminat nk bace cerita yg ntah ape2 ntah ni..

    ayat ntah sume cmpur..
    klu nk msukkn ayat bhsa inggeris,,letakla elok2..
    then nk taruk loghat kelantan..
    egat org senang nk bace ke??

    hmm...
    bored..
    sorry~

    ~nEuR0 shEwAzni~

     

  • At 1/6/09 11:37 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer sempoi ok dah..
    nape guba bahasa rojak? heran betul..
    camni ker care nak berkarya..
    cuba guna ayat yg betul..tak lintang pukang..
    tak berminat pun nak bace sampai habis..
    sebab kepala pun dah pening ngan bahasa rojak ni...
    sorry ler...

    ~harith damia~

     

  • At 2/6/09 12:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sabar ye penulis
    anda sebenarnye sgt berbakat
    buat yg lbh baik
    nice try ;)

     

  • At 2/6/09 10:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    klate mari rite??
    xpe2..
    saye memahami..

     

  • At 11/6/09 10:21 PTG, Blogger Labyrinth said…

    ekeke...
    byk word bru ak bljr d cni...
    ada komen yg mmbina ada jga komen yg ikut emosi..
    kpda pnulis,
    sybas brani mnulis,
    tp tulah, sbgai pnulis,
    kdg2 kita x ley lah nak main tibai jea bhs yg kita gne,
    sbb pmbaca2 ni bkn dtg dr stu golongan jea,
    so nxt time...
    wat g yg lbh bgus...

     

  • At 8/5/11 5:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x paham langsung bahasa .... cbe ckp bm ori

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group