BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Mei 15, 2009
Cerpen : Sambungan saya dan awak
Nama Pena : angel@september

"morning,B.."
"morning,ney...erm..bestnyer tido,rasa cam malas sangat nak bangun..rasa-rasala,boleh tak B ponteng keje ari ni?hehe." bulat mata Farah mendengar kata-kata Amir.
"ponteng keje?B ingat ni cam sekolah ke boleh ponteng sesuka hati..dulu bolehla,tapi sekarang dah takleh la sayang....."
"B,even kite malas pon,kite tetap kena jalankan tanggungjawab kita sebagai seorang pekerja. B sebagai pegawai atasan kat syarikat tu sepatutnya kena jadi role-model supaya pekerja-pekerja lain pon bersemangat cam B...."nasihat Farah kepada suaminya...
"yelah,yang tu B tao..tp..."
"erm...."dia bermain-main dengan jari-jemari Farah,lalu dikucupnya.
"tapi,isteri B arini lain macam jer B tgk..."
"hah?apanyer yang lain?ok jer ney rasa...tak panas pon kepala ney ni..."
Amir merapatkan mukanya kepada Farah lalu berbisik...
"lainla...sebab....you're looking soo damn delicious and sweet today...erm,rasa nak makan jer"
"B...malula..janganla cakap camtu..." muka Farah sudah kelihatan kemerah-merahan..
"iskh,isteri B still nak malu-malu ke?takde orang lain la..sayang.." lantas Amir mengucup dahi Farah...lama...
"erm,baru arini ke B nampak ney sweet?hari-hari lain tak ke?"
"hari-hari ney nampak sweet,cantik..tapi today you are more beautiful..."
Farah hanya tersenyum mendengar kata-kata Amir.Dalam hatinya,dia bersyukur mendapat Amir sebagai suaminya walaupon pada mulanya,perkahwinan mereka bukanlah berlandaskan cinta semata-semata..
"mekasih..n B pulak semakin hari semakin hensom and......"
"semakin gemookkkk hahaha"
"owh...ney cakap B gemok yekh?sampai hati ney...taknak kawan dah" lalu Amir bangun dari katil dan duduk di sofa di hujung bilik.
"ala..busyuk ney merajuk ke?ney gurau je la.." Farah mendekati Amir dan duduk bersimpuh di bawah.tangan Amir diusapnya dengan penuh kasih sayang.
"B gemuk ke,kurus ke,pendek ke,panjang ke..B tetap dalam hati ney,tao. you are my everything,B"lalu tangan Amir dikucup..
Amir tetap tidak berganjak dari sofa tersebut..sengaja dikeraskan mukanya padahal dalam hatinya...bahagia...hampir tergelak melihat telatah Farah yang cuba memujuknya.Dia langsung tidak marah atao merajuk,sengaja ingin bermanja-manja dengan isterinya..
"ala,B..jangan la merajuk..nanti ney masak favourite food B, nak? atao B nak srh ney cuci kereta kesayangan B tu? B cakapla,jangan diam camni..dah macam-macam ney offer, tapi still B tak respond..B cakap jer B nak ape,nanti ney buat"
"atao B nak ney wat tarian 3 bears yang macam dalam citer Full House tu?"
Melihat Amir yang masih tidak bersuara itu,Farah lambat-lambat bangun dan menuju ke pintu bilik.Sangkanya,Amir betul-betul marah dengannya..Namun,belum sempat tangannya memegang tombol pintu,tida-tiba terasa badannya terapung..
"haaaaaa..."
Amir mengangkat Farah lalu diletakkan kembali di atas katil..
"B tak nak benda-benda yang Ney cakap tu..."suaranya masih keras..
Tanpa disedari,airmata FArah mula bergenang..hanya menunggu masa untuk digugurkan sahaja..
"ney dah tak tao nak pujuk B camne...Ney betul-betul mintak maaf kalo ape yang ney cakap tu wat B terasa..Ney tak terniat pon...."dan airmatanya menitis di pipi...
"ssshuu.....kenapa ney nangis ni?please...jangan nangis,ney wat B rasa cam nak nangis jugak..please sayang.."Amir menyapu airmata Farah dan diusap pipi yang selalu menjadi mangsa cubitannya...
"B juz nak main-mainkan Ney jer,...."
"please,B jangan wat ney camni lagi..sedih sangat bila B dah taknak cakap ngan ney.."
"sorie sayang....i'm really sorry.." lalu dipaut bibr mulus Farah..lama..
"erm,kalo tak silap B la kan, ney ade cakap yang ney akan wat apa saje untuk B kan?well....."
Mukanya didekatkan dengan muka Farah.hanya beberapa cm saje ruang yang ade di antara mereka...Farah dapat melihat senyuman nakal Amir..dan dia dapat menjangkakan apa yang Amir mahu...
"B nak anak bear boleh?"
"hah??"
Amir mengangkat FArah dan menuju ke bilik air..
"and untuk permulaan,ney kena mandikan B arini boleh tak?"


Sudah hampir 2 minggu Farah demam,muntah dan pening..dan sudah hampir 2minggu jugak Amir ke Kedah atas urusan syarikat. setiap hari mereka bercakap di telefon,namun Farah tidak pernah mengadu tentang kesihatan nya.Dia bimbang Amir risau tentang keadaannya dan ini akan menjejaskan kerja-kerja Amir.

tit..tit..
-ney wat aper tu?gh rindukan B ke?i miss u-

-i really miss u,B..bila nak balik?-

-guess wat?esok malam,B akan sampai umah.can't wait to see you,honey-

-im so happy.erm,ney nak mintak izin B.pg esok blh tak ney nak kluar skejap?ney nak g klinik..badan rasa xsedap-

-ok..ney pegi jer.B izinkan..juz take care-

-luv ya-

-luv ya,miss ya...-

sejak berkahwin dengan Amir,FArah akan sentiasa meminta izin suaminya sekiranya dia ingin keluar ke mana-mana selain ke tempat kerja.BAginya,izin suami sangat penting dan diberkati perjalanannya..


keesokkannya,
"tahniah,Pn FArah..puan bakal menjadi ibu..."
"betul,doctor?mekasih.."

FArah sangat gembira menerima berita tersebut.Akhinya,harapan dia untuk menjadi seorang ibu,tercapai jugak. Dan malam ini,dia akan memberi kejutan itu buat Amir....

Farah melangkah ke arah keretanya..tiba-tiba bahunya ditepuk oleh seseorang.
"hai,Farah..ingat I lagi?"
FArah cuba memproses wajah dihadapannya...tinggi,cantik...
"UTM...exgirlfriend Amir......"
"owh....baru I ingat...sorie..Nadia kan?dah lama kita tak jumpa...since you serang I dengan air oren..."
"well,it' s been 5,6 years?kisah lama....You got time?mayb we can talk..."
"yeah..sure"

"so,I dengar you kawen dengan Amir..is it true?"
"yeah..it's almost a year.."
"well,I tak pernah sangka yang dia akan kawen ngan you..you dengan dia...erm,kurang sepadanla...haha"
tersirap darah Farah apabila mendengar kata-kata Nadia..
"your points being......"
"yelah kan,Amir is a handsome guy.dia kan the most wanted bachelor kat u dulu n i believe skrang pon,ramai yang minat kat dia..n you....erm,how can i put in words??tudung,24hours..tak bergaya langsung..outdated..you was the least popular girl in our campus,am i rite?and now,you n Amir..kawen?...cam langit dan bumi..tak sesuai betol..lainla macam I ni,fashion?tip top..I rasa, I la paling sesuai ngan Amir tu"balas NAdia sambil membetulkan rambut perangnya yang ditiup angin..

Farah merasakan dunia disekelilingnya berpusing-pusing namun dia harus kuat 'menghadapi' Nadia.sejak dari U lg,Nadia cuba untuk mendampingi Amir tapi tidak pernah berjaya..Nadia pernah menyebarkan fitnah yang dia telah guna-gunakan AMir,sebab tu Amir selalu bersama-samanya..malah,dia pernah ditampar dan diugut sekiranya dia terus berkawan denganAmir. FArah percaya bahawa Amir tidak pernah memilih dalam berkawan.dia tidak pernah kisah dengan penampilan Farah..Malah sekarang,mereka sangat bahagia...tambah lagi,dengan kehadiran org baru..

"well,Nadia..dah jodoh..kita nak wat camne kan?"Farah cuba bersikap tenang walaupon dalam hatinya,hanya tuhan yang tahu..
"I know..but you baru jer setahun kawen kan?i mean,tengok orang yang dah berkawen berpuluh-puluh tahun n at the end,cerai...ni kan pula korang yang baru setahun..are you sure Amir happy with you now?maybe dia cakap dia happy,but do you really know his heart? "
"I percaya dengan suami I.saper You untuk mempertikaikan kebahagian kami?" Farah sudah tidak dapat menahan sabarnya..
"I know everything about you and Amir..and for your information, I already met with Amir..he glad to see me..and from the way he spoke to me,i dont think he's happy"suara Nadia kedengeran sinis sekali di gegendang telinga Farah....panas...
"and you tak rasa pelik ke bila AMir tetiba ajak you kawen?you tak rase ke maybe he was hiding something from you..well,who's know rite?"Nadia masih melancarkan 'peluru'nya....
"I takde masa nak cakp dengan you.ntah-ntah you kelentong I.well,Nadia,I bukannyer kenal you hari ni..i know you..very well....i got to go..whatever it is,thank you for your concern...and i think maybe you should be married..you dah nak dekat 30 kan?orang perempuan ni,tak elok kawen lambat.nanti tak laku.."
Farah dapat melihat air muka NAdia yang berubah namun sekejap sahaja..dan Nadia tersenyum panjang...dia hairan..perempuan ni takde perasaan ke?
"haha...cakapla apa yang you nak cakap...maybe lepas you tengok ni,you akan ubah fikiran...I just 'helping' you...."
"and maybe you should ask yourself..again....boleh ke Amir bahagia ngan you? i mean....really bahagia...." muka Farah beubah riak.....terkedu..
Dan dengan kata-kata itu,Nadia melangkah pergi dengan senyuman kemenangan.Dia berjaya membuatkan Farah sangsi dengan Amir..membuat rumah tangga Farah dan Amir berkocak..and yang penting dia bakal memiliki AMir...

airmatanya bercucuran jatuh ke pipi,tak dapat disekanya lagi apabila melihat gambar-gambar pemberian Nadia.terpampang gambar suaminya sedang bergelak mesra dengan Nadia sambil berpegangan tangan. Ade beberapa keping gambar 'tidak senonoh' suaminya dengan Nadia...
Pada mulanya,dia tidak percaya dengan gambar-gambar tersebut,tapi kata-kata
NAdia tadi,membuatkan hatinya gundah..

'B....ney sangat sayangkan B..ney sangat bahagia ngan B..tapi...'

Dengan perasaan bercampur gaul,dia memandu pulang..Farah cuba bertenang.Dia tahu semua ni dugaanNya.tapi dia tak tahu sama ada dia mampu menghadapinya.

"erm,B dah balik...."bisik Farah..kereta Amir sudah berada di garaj rumahnya..
Lama Farah berteleku dalam kereta...mencari kekuatan menghadapi Amir..dia tahu,apapun dia kena mintak penjelasan Amir sebelum membuat apa-apa keputusan..namun,dia tidak pasti sama ada mampu atau tak untuk mendengar penjelasan Amir..
'camne kalo B betul-betul tak bahagia?camne ape yang Nadia cakap tu betul?aku xsanggup nak dengar...ya Allah,tolongla hambamu ni..kuatkanla hatiku...'
tuk..tuk..tuk..
Farah terkejut..segera mengesat sisa airmatnya..

"assalamualaikum..B. Dah lama ke B balik?cakap balik malam..Ney taksempat nak masak..ingat nak masak special untuk B malam ni.."FArah cuba menutup kesedihannya..dia cuba senyum namun dia tahu dia tak mampu berpura-pura..
Amir tenung FArah...tajam...
"are you hiding something from me?" tanya AMir..
"takde la.."
"abes tu,nape ney nangis ni? did something happened?"
"nop.."
"then...why?" nada suara Amir sudah berubah.
"xde pape la B.mana ade ape-ape...mayb Ney penat kot..lagipon ney rindu sangat kat B,dah lama tak jumpa,B..."
"really?"
"yes..my dear..."lantas pipi amir dikucupnya...
Amir tersenyum..namun hatinya risau.dia tahu ade sesuatu yang Farah sembunyikan darinya..Dia kenal sangat FArah..tak pandai nak menipu...
'takpe,nanti aku siasat...'
"ala..B pon rindu sangat kat ney..i miss you soo much..lama sangat dah tak peluk ney ni...erm.." Amir memeluk erat FArah,melepas rindu...
"and remember ney..no matter what,i'll always love you..forever...."
"jom,kita masuk..nanti kalo jiran tengok..malula,B"

"malam ni,ney tak yah masakla..kita makan luar nak?"tangan AMir masih berlingkar di pinggang isterinya..
"erm..ok"

"nape ney tak makan?tak sedap ke?atao nak B tukar menu lain?"
"eh..takyahla..ney tak lapar sangat..lgpon,ney penat..takde selera sangat.."
"la..nape tak cakap awal-awal?kalo tak,kita duk umah jer tadi."
"takpe,ney tahu B lapar..ney nak temankan B.mana tao,pasni dah takde peluang camni kan?"
tersentak Amir dengan kata-kata Farah..
"Ney nak B tao yang ney sangat sayangkan B.sangat-sangat sayangkan B..B adalah lelaki pertama dalam hidup ney,selepas abah ney...B adalah anugerah yang terindah wat ney..ney sangat bertuah dapat berkongsi hidup ngan B...ney,"
"ney,ape ney cakap ni?"marah Amir
Farah usap dan genggam tangan Amir dengan erat..
"B,kalo jodoh kite tak panjang...maafkan salah silap ney sebelum ni..ney tahu ney tak sempurna perempuan lain.ney tak cantik.."
"ney,ape yang ney cakap ni?B sangat bahagia ngan ney tao.bagi B,ney sangat cantik..n i'll always love you..no matter what..kenape ney cakap camni?"
"sayang..dont ever say like that..again..you are my everything..bila ney cakap camtu,B rasa..."
"sorie,B..nay takberniat nak wat B rasa sedih or marah...tapi,kita tak tahu kan ape nak jadi pada masa depan.."
"ney,selagi di izinkanNya,ney tetap akan jadi isteri B and Ibu untuk anak-anak B..B taknak orang lain..."
Farah terharu dengan kata-kata B..tapi..dia still terbayang-bayang gambar tadi..

malam itu tak seperti malam-malam sebelumnya..walaupon,AMir berada disebelahnya,dia berasa AMir sangat jauh..
'maafkan ney,B..'lalu dikucup pipi AMir yang sedang lena..
sebenarnya,Amir hanya berpura-pura lena..mana mungkin dia lena,dalam kepalanya terbayang-bayang kata-kata FArah..dan tetiba dia teringat sesuatu...
setelah memastikan FArah betul-betul lena,dia turun katil dan menuju keluar..
Dengan berhati-hati,dia membuka kereta FArah dan mencari sesuatu..dia pasti benda itula yang membuatkan FArah sedih dan berubah sikap..dalam kegelapan,dia meraba-raba dan tetiba tangannya menangkap sesutu..sampul surat tadi!!

mulutnya ternganga dan hatinya beristighfar..camne gambar-gambar ni boleh ade kat sini..camne gambar dia dan Nadia boleh ade di tangan Farah?dan yang penting,camne gambar dia dengan nadia diambil..sedangkan sudah berzaman,dia tak jumpa Nadia...dia terkejut..tergamam..
'aku mesti lalukan sesuatu ni..kalao tak,aku akan kehilangan Farah..aku tak sanggup..'

keesokkan harinya,Amir berjumpa dengan Faiz,kenalan lamanya di U dulu merangkap roomatenya.Cuma faiz dalam jurusan art dan dia dalam jurusan perniagaan.
"hye,Amir..lama tak dengar citer..camne kau ngan FArah?bila aku nak dapat anak buah ni?"haha gelak faiz..
"anak buah ape..huh.." keluh Amir..
"nape ni bro..kau ade masalah ke?erm,bukan ke kau ngan Farah bahagia?ade orang kacao ke?"
"aku tak tahu la..ade orang dengki ngan ktorang..aku datang jumpa kau ni sebab nak mintak tolong.."
"ape dia?kalo aku boleh tolong,aku tolong..lagipon aku suka kau ngan si FArah tu"
"ni..boleh tak kau tolong wat benda ni..." sampul surat yang berisi gambar itu dihulurkan kepada Faiz..
"eh,sejak bila kau dengan perempuan gedik ni? ni nadia kan?" sape yang tak kenal dengan Nadia..huh,,gedik cam sotong aku tengok..bisik hati Faiz.
"entahla,ni aku jumpa dalam kereta FArah.dia tak cakap pape pon pasal benda ni tapi aku tahu diorang pernah jumpa..kalo tak,Farah takkan jadi camni..ntah ape yang si Nadia tu cakap ngan Farah.."marah Amir..
"aku nak,kau watla ape yang patut.aku tahu kau terer dalam bab gambar ni.kalo boleh,kau nak kau wat cepat ckit..aku tak sanggup nak tengok FArah cam tu lagi..aku sayang sangat ngan dia.."
"ni gambar copy paste,bukan gambar real..so,kau jangan risau sangat..insya allah dalam sehari dua ni aku dapat cari ulat yang wat keje ni.."
"mekasih,faiz..aku betul-betul harap benda ni dapat selesai ngan cepat..."
"insya allah aku akan usahakan..kau jangan bimbang sangat..wat sementara waktu ni,kau sabar je la dulu.."
"ok la..Faiz,aku kena balik office ni.nanti kalo ade ape-ape,call aku."
"ok.."

sudah 2 hari,Farah begitu..dan Amir tahu kenape isterinya berubah sikap..
"B nak coffee ke?nant ney watkan?" walaupon Farah sedih dan kecewa,dia masih menjalankan tugasnya sebagai isteri..
"erm,boleh jugak..nanti kita minum sama yekh?" Amir cuba mengambil hati Farah..
"ok.." Farah berjalan menuju ke dapur..
tiba-tiba Farah berasa pening..dia cuba mencapai sesuatu untuk bergantung namun..gagal..
pang...
bunyi gelas pecah..AMir terkejut lalu berlari ke dapur..dia melihat Farah sudah terbaring di lantai dapur.tanpa membuang masa,dia mengangkat FArah dan meletakkan isterinya ke dalam kereta...lalu menuju ke hospital...laju...

"erm,doktor..kenape dengan isteri saya?"tanya Amir..
"dia kekurangan tenaga dan dia sangat lemah sekarang.isteri encik tidak mengambil makanan berkhiasat yang sepatutnya.dan ini sangat merbahaya kepada kandungannya..saya harap.."
"hah?isteri saya mengandung?"
"ya..kandungan sudah berusia 4minggu..saya harap encik dapat memastikan isteri encik mendapat makanan yang berkhiasat yang secukupnya,pastikan dia tidak tertekan.."
"ok..mekasih..doktor.."

"ney..sayang..bangun..B ade kat sini.." Amir genggam erat tangan isterinya..
"B.....ney ktne ni?"
"ney kat hospital ni sayang...nape ney tak cakap yang ney pregnant? B risao sangat bila ney pengsan tadi..next time,please take care of yourself..please dear..n mekasih sebab pregnantkan anak..b bahagia sangat.." dahi Farah dikcupnya..lama..
"B,ney penat..ney nak tido kejap.."
"ok..tidola sayang..B ade kat sini...love you soo much..."

Farah terjaga dari tidurnya...dan dia mendapati Amir tiada disitu...dia sedih..sangkanya Amir akan ada menemaninya setelah dia bangun tidur...namun...
Farah ingin ke bilik air,tetiba dia terdengar suara suaminya dengan seorang lelaki..sangkanya mungkin Amir tengah bercakap dengan doktor tapi bila telinga menangkap perkataan 'nadia',,dia terkejut dan curiga..lantas didekatkan telinganya...ingin mendengar dengan lebih jelas lagi...

"aku dah tahu sape ulat yang wat keje bengong ni.. si Nadia tu upah orang untuk wat keje ni.Dia sengaja..Dia nak musnahkan rumahtangga korang sebab dia dengki dengan FArah.."
"mana kau tahu citer ni?kau pasti?"
"yelah,aku sure sangat..kalao tak,takkan aku nak reka citer..aku wat investigation sikit.aku mintak tolong ngan adik aku..kau kenal kan FAtin?Fatin tu dulu kawan rapat ngan si Nadia,tapi sekarang dah tak rapat.katanya tak tahan ngan perangai Nadia.gedik semacam..Fatin menyamar jumpa Nadia smula and dia korekla rahsia ni..fatin cakap nadia memang dah lama nak pisahkan korang.dia tak puas hati ngan Farah.n gambar tu salah satu rancangan jahatnya"
"ya allah....erm,fatin tak kisah ke menyamar tu?"tanya Amir..
"Fatin tak kisah sangat,dia sanggup tolong kau sebab dia dah anggap kau ngan Farah cam famili dia jugak.Dia tak sanggup nak tengok Farah sedih.."
"lagi...kau nak tahu? Fatin sembur Nadia balik..dia marah n bagi warning,kalo Nadia kacao lagi kau ngan Farh,dia akan bocorkan rahsia NAdia..rahsia ape,aku tak tahu.."
"fuh..respek giler aku ngan adik kau..haha boleh plak kasi warning kat Nadia"
"haha..fatin tu,kalo dah marah orang..smooth jer cakap..cakap cam peluru..laju"
"mekasih,Faiz..kalo kau takde,aku tak tahu nak wat camne lagi..mekasih sangat.."
"ah,takde pape pon,kita kan dah kawan lama..cuma aku nak pesan..kau jagala Farah tu baik-baik..dia perempuan baik.."
"aku akan ingat sumer tu..hanya Farah jer yang ade dalam hati aku sekarang.."
"ok,la Amir.aku nak balik dulu.nanti kirim salam ngan Farah.."
"ok..kirim salam gak kat Fatin tu.gitau kat dia,aku cakap mekasih..lain kali aku blanja korang makan.."
"wokey..bro..nanti ktorng demand makan besar..haha..aku chow dulu.."


Farah terkedu..dia tak sangka yang Nadia sanggup wat camtu.dia tahu dari dulu lagi Nadia dengki dengannya,namun dia tak sangka Nadia sanggup bertindak sejauh ini..meruntuhkan rumahtangganya..dan dia sedih sangat sebab menyangka buruk terhadap Amir,suaminya..dia menyesal..kenapala aku percaya ngan Nadia tu? dia menangis sedih....

amir masuk bilik hospital yang menempatkan isterinya dan dia terkejut apabila melihat Farah menangis..
"ssshhuuu..nape ney nagis ni?sorie sayang..B kluar skejap tadi gi jumpa Faiz,masa tu Ney still tido.."dia memeluk farah..erat..
semakin kuat Farah menangis..berada dalam pelukan Amir,membuatkan dia semakin berasa bersalah..dan berdosa..
"B,maafkan nye.ney dah salah faham ngan B...ney rasa berdosa sangat..maafkan ney.."
Amir merungkaikan pelukannya..
"sayang....B tak marah pon kat ney.."
"aritu,ney ade jumpa Nadia.dia cakap macam-macam kat ney tp ney tak caya ngan dia,ney tao B betul-betul sayang ngan ney..tapi bila dia bagi gambar tu,ney rasa sedih sangat,ney tak tahu nak caya kat sape..ney ingat B juz pura-pura sayangkan ney..ney.."
kata-kata farah terputus apabila Amir memaut lembut bibrnya....
"ney,B dah tahu pasal gambar tu..sebab tu B mintak tolong ngan Faiz untuk siasat..and untuk pengetahuan ney,B dah tak pernah jumpa Nadia tu pas abes U..."
"cinta tak perlukan rupa paras atau harta untuk bahagia,sayang..From the first day B jumpa ney, B terpikat ngan telatah ney..tapi masa tu,B tak ingat cinta..B juz nak kawan ngan ney jer,nak dengar ney bercerita..mengomen..biarla orang nak cakap ape,B tak kisah sebab bagi B..tuhan jadikan manusia tu pelbagai jenis,rupa dan setiap orang ade kelebihan masing-masing..dan Ney ade kelebihan yang orang lain takde.B bahagia dapat jumpa ney.."
"sampai satu masa tu,B rasa bertanggungjawab to protect ney..untuk jaga ney sampai bila-bila..and hanya ade satu cara jer untuk B jaga Ney...kawen..mula-mula agak janggal bila kawen ngan bestfren sndr..tapi,lama-lama B jatuh cinta ngan ney...ney memang lain dari yang lain and takkan ade oarng lain dalam hati B selain ney...."
Farah terharu dengan kata-kata Amir..lalu memeluk suaminya dengan erat..
"ney rasa bertuah sangat bila B sudi kawan ngan ney..ney tahu ramai orang pandang serong ngan kita.kita ni cam langit ngan bumi tapi B selalu cakap,tak yah nak fikir orang lain.mulut diorang,ikut diorang nak cakap ape..and bila B ajak Ney kawen,ney rasa happy and keliru..Ney happy sebab boleh ade ngan B sampai bila-bila..and ney keliru ngan perasaan ney..kawan atao suami... "
"tapi sekarang,ney dah tak ragu-ragu...ney betul-betul sayangkan B and nak hanya B, untuk anak-anak yang ney kandung...only you,my love.."

mereka berbalas pelukan dan masing-masing mengukir senyuman..lega...
"ok...pasni,apapon yang jadi,ney kena ingat yang B hanya sayang n cinta kat ney sorang jer tao..even kalo nanti ade orang antar gambar ke,video ke,ney jangan caya semua tu..ok?"
"ok..my dear...sorry for my mistakes..luv you to..."
"it's ok.." Amir tersenyum bahagia...

"erm,kalo tak silap B la kan,tadi ney cakap hanya nak B jadi ayah kepada anak-anak ney..kalo camtu,B nak wat request boleh?"
"hah??"
Amir mngangkat 6 jarinya..
"ney tak faham la,B"
"B nak 6 anak..boleh?"
"nape nak 6?nape tak 10?"
"well,6 untuk lambang berapa tahun kite jadi bestfren before kita jadi lovers..tp..."
"tapi??"
"kalo ney sanggup bagi lebih,B lagi sanggup....hahaha" gelak Amir..
"B.....penatla camtu..ingat ney ni ape?"
"B gurau jela..apapun,B tetap bahagia ngan ney and ngan baby ni.."dia mengusap lembut perut Farah yang masih kempis..."thanx,ney"
"ney rasa bahagia sangat dapat pregnantkan anak untuk B.."

malam itu,farah terjaga dari tidurnya..disebelahnya,AMir masih lena tidur..Farah bersyukur walaupon dengan dugaan yang menimpa rumah tangganya,dia masih memiliki Amir sebagai suaminya dan dia berharap jodohnya dengan Amir panjang..sampai dia menutup mata...
"eh,ney tak tidur lagi ke?dah pkol berapa ni?"
"sorie kacao B tidur...ney suka tengok B masa B tido..cam bear tido..haha"usik Farah..
"owh..camtu yekh?.takpe-takpe.." tanpa disedari,tangan Amir sudah menggeletek pinggang Farah..
"tak aci,B main jahat.."elak FArah..namun dia tetap tidak mampu mengelak....dan akhirnya,mereka ketewa...kepenatan...dan Farah tertido dalam pelukan Amir...
malam itu bulan malam terang menyimbah bumi..secerah harapan dalam hati Farah dan Amir..

ps/ ni cerpen kedua selepas ' saya dan awak '.harap terhibur..maaf kalo citer ni kurang menarik..still blajar menulis..n thanx sebab sudi baca..
posted by Penulisan2u @ 12:53 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
18 Comments:
  • At 15/5/09 1:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sweet...saya and awak....

     

  • At 15/5/09 4:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bestnya cte ni....

     

  • At 15/5/09 8:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez....
    macam citer salina dgn tufik yang ex-girlfriend dia jumpa salina time salina lepas g klinik and disahkan pregnant...
    tapi, bez la cite nie....bahasa indah...cuma time panggilan ney tu bagi beza ckit yer...ex. Ney...hehe
    anyway...i love this story...x sababr tunggu sambungan...
    =)

     

  • At 16/5/09 12:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    amir..amir..taunya nak cium molot jer ekk..keh3..

     

  • At 16/5/09 9:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    haha.
    klaka org ats ni komen^^^^^
    nway cite ni best.

    ~myza2l~

     

  • At 18/5/09 2:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gler n wat sy tersenyum jek bce tp time nadia tu e ee geramnyer..he.pe2 pun syabas 2 u..

     

  • At 21/5/09 10:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer best,,,
    tpi jgn smpi roskkn bhsa mlysia kt..
    exp:(mekasih)

    gud luck tuk next story..

    -bakal guru

     

  • At 22/5/09 4:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer nie patut kat novel.
    anyway, congrats..

     

  • At 23/5/09 3:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    byk sgt mskkan unsur romntik..
    rase ble krgkan..
    pe2 pon syabas..
    teruskan ep..

     

  • At 24/5/09 2:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    first time adq bce cer cmnie..
    bez gler..really sweet,,
    congrats!
    x sbr nk tggu smbongannye..^_^

     

  • At 25/5/09 9:51 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ase geli jew b ngn ney...gedik...
    ishhh....meremang....
    len x tukar a...
    nasihat iklas ni..huuu

     

  • At 27/5/09 4:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala weh nma pon laki bini..bia la derang gedik sesama sndrik
    x kn nk swuh mngedik cm nadia tuh pulak x knal halal hram..
    ko kawen nti ko taw la..hahahha
    gedik thap x ingt lg nti...tgk je la

    neway nice stroy dowh...x boring akuh bca sb cri2 cm amir nih kna ada kt suma lki d dunia ini..haha x mlatah

     

  • At 31/5/09 1:13 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    geli aku bace!

     

  • At 3/6/09 11:41 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    iskh..kalo geli takyah baca..huhu
    good story,sis....:P

     

  • At 6/6/09 12:06 PTG, Blogger si gadis operator ^_6 said…

    ermm..geli but sweet one.
    hehe
    keep it up
    ;)
    hmm but better dialog tue jangan guna word ringkas sgt.i know it was conversation yg biasa kita ckp but better betulkan style word okay.at least tulis penuh.
    okep?
    ;)
    gud luck.!

     

  • At 6/6/09 7:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Style word jgn terlalu ringkas okayy, eja betol-betol
    Bagi pembaca pn semangat nk bace
    By the way, cerita nih bestt :-)

    -NABILAH-

     

  • At 7/6/09 7:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    beshlaaa.... ske..
    p tingat time becinte dlu,sheday plax..
    neway gud story..

     

  • At 3/2/10 9:11 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lucu pulak ucap mekasih ngan doktor...
    kan logik kalo letak Terima Kasih...

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group