BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Mei 08, 2009
Cerpen : Permintaan Hati
Nama Pena : Stylish Girlz

"Awak tak patut tipu saya selama 10 tahun!Bukan 10 hari!Tapi 10 tahun awak tau tak?!"tengking si isteri.
"Apa salah saya pada awak?!Apa?!"tengkingnya lagi sebelum si suami sempat menjawab.
"Awak….."kali ini jerkahan si isteri berhenti apabila si suami pantas memintas.
"Boleh tak bagi saya jawab dulu?Ini tidak sembur habis-habisan,"kata si suami tenang berunsur sindiran.
Si isteri mengeluh keras memberi peluang si suami bercakap.

"Awak tak salah apa-apa Dila.Saya yang tak dapat menahan diri mengahwini dia,"kali ini si suami bersuara tenang.
"Tak tahan diri?!Apa lebih perempuan tu?Sebab dia model?Apa kurangnya saya walaupun saya bukan seorang model?"si isteri masih belum reda marahnya.
"Tiada kurangnya awak dengan dia,"jawab si suami lagi.
"Awak memang tak fikir pasal saya!Sekurang-kurangnya fikirlah pasal Dhia.Dhia anak awak.Saya tak tahu la kalau awak ada anak lain dan melupakan Dhia,"sindir si isteri.

Si anak mendengar di sebalik pintu dan mutiara jernih membasahi pipinya.



--------------------------


Peristiwa setahun lalu kembali menerjah ke kotak fikiran Dhia Dayana.Sukar baginya melupakan tragedy yang menyebabkan perpisahan papa dan mamanya.Dia keseorangan.Tiada siapa bersamanya.Hanya orang gaji atau lebih sedap dipanggil penjaganya.Dila Darina iaitu ibu kepada Dhia Dayana sibuk menguruskan perniagaan spanya hingga Dhia Dayana terabai.Encik Daniel,ayah kepada Dhia Dayana pula sibuk dengan isteri barunya bekas peragawati yang terkenal,Nur Zalila atau Laila dan anaknya bersama Laila,Zarin Dania berusia 9 tahun.
Sekali lagi air mata Dhia Dayana jatuh berderai memikirkan tentang ibu bapanya.

‘Aku mahu keluarga aku yang dulu,’bisik hati kecil Dhia Dayana.Air matanya makin deras mengalir.



----------------------------



"Dhia!Kenapa markah awak jatuh menjunam?"soal guru kelas Dhia.
Dhia menunduk tidak menjawab.
"Bukan satu subjek,tapi semua Dhia,"kata guru itu lagi.
"Saya minta maaf cikgu.Saya akan cuba berubah,"kata Dhia perlahan.
"Baguslah begitu Dhia.Buat yang terbaik untuk diri awak sendiri,"nasihat gurunya.


‘Siapa pula la perempuan tu?’soal Dhia di dalam hati.
‘Duduk sebelah tempat aku pula tu,’getus hati Dhia lagi.

"Awak ke yang duduk sebelah saya?"soal pelajar itu tersenyum manis.
‘Kalau aku dah duduk sini,takkan lah ni bukan tempat aku kot,’Dhia masih bermonolog sendirian.
Dhia mengangguk dan cuba tersenyum walaupun ia nampak sungguh plastic.
"Saya Jihan Jalilah.Awak boleh panggil saya Jihan,"terang pelajar itu.
"Saya Dhia Dayana.Panggil Dhia,"kata Dhia .


----------------------------



Keputusan UPSR kian tiba.Kelihatannya seperti prestasi Dhia Dayana meningkat naik.Semuanya gara-gara Jihan Jalilah yang sekarang menjadi teman karibnya.Dengan berkat nasihat dan tunjuk ajar Jihan,Dhia mula berubah kepada dirinya yang asal.

Malangnya seminggu selepas UPSR Jihan menghilangkan diri tanpa sebarang berita.Puas Dhia menelefon,sms datang ke rumah pun sudah.Malangnya Jihan sekeluarga sudah berpindah.
‘Kenapa orang yang aku sayang pergi tinggalkan aku?’soal Dhia di benaknya.



------------------------------


10 hari kemudian…

5A berjaya diperoleh oleh Dhia Dayana.Dia gembira bercampur sedih.Dhia sangat berharap dapat menyambutnya dengan mama dan papanya.Namun,ucapan sahaja dari bapanya.Ibunya pula hanya dapat meluangkan sehari bersama Dhia.Cukupkan itu?!

"Kak,tumpang tanya nampak abang saya tak?"soal seorang pelajar yang agak kecil molek itu lembut.
‘Mana la aku kenal family dia,’gerutu Dhia di dalam hati.
"Nama abang saya Danish Zarith,"jawapan pelajar itu menjawab persoalan di kepala Dhia.
"Ouh,Zarith ye…Dia tolong cikgu dekat dalam dewan tadi,"jawab Dhia lembut dan cuba tersenyum namun hatinya masih runtun memikirkan perihal keluarganya.

"Dania!Cari abang ke?"soal Zarith kepada adiknya yang dipanggil Dania.
Dania mengangguk.Dhia memerhati.
"Dhia,ni adik saya.Zarin Dania,"Zarith memperkenal adiknya kepada Dhia.Dhia tersentak.
"Zarin Dania Mohd Daniel?!"ucap Dhia perlahan tetapi dapat di dengari oleh Zarith.
Zarith mengangguk.
"Kenapa?"soal Zarith lembut.
"Zarith,res…."soalan Encik Daniel terhenti apabila terlihat Dhia di hadapannya.
"Papa?!"soal Dhia kemudian berlari sambil menangis teresak-esak menggenggam erat keputusan UPSR yang baru diperoleh.
"Papa?"soal Zarith.
"Not now Zarith,"jawab Encik Daniel kemudian mengejar Dhia yang sudah jauh berlari.

Encik Daniel terlihat Dhia duduk terjelopok di atas jalan tar luar sekolah menangis teresak-esak di bawah hujan yang mulai menonjolkan dirinya.

"Dhia…papa…."ayat Encik Daniel di pintas.
"Sudah la papa.Zarith tu anak papa rupanya ye,"kata Dhia dalam tangisan.
"Anak angkat,"jawab Encik Daniel perlahan.
"Papa datang untuk tengok Zarith ambil result.Papa biarkan Dhia.Mama pun tak datang.Dhia macam anak terbuang je,"kata Dhia menangis terhinjut-injut.
"Dhia,tak baik macam tu.Mama kan sibuk,"kata Encik Daniel.
"Habis papa macam mana?Free pula untuk Zarith kan.Untuk Dhia semuanya busy!"kata Dhia.
Slip UPSR di tangan Dhia basah lencun.

"Dhia!Kenapa ni?"soal Puan Dila baru tiba di perkarangan sekolah untuk menjemput Dhia.
"Daniel!Apa you buat dekat anak I ni?!"soal Puan Dila agak tinggi.
"Anak kita Dila!"kata Encik Daniel dingin.
"Kenapa dia macam ni?!"soal Puan Dila dingin cuba mengawal emosinya.
Tanpa menunggu jawapan Encik Daniel,Puan Dila membawa Dhia menuju ke kereta kemudian memasukkannya ke dalam kereta.Puan Dila kemudian memboloskan dirinya pula ke dalam perut kereta.Kemudian menguncinya.

"Dhia kenapa sayang?"soal Puan Dila lembut.
Dhia menggeleng kemudian memberikan slip keputusan UPSRnya yang basah.
Puan Dila menangis terharu melihat keputusan itu terus memeluk Dhia satu-satunya anaknya.
"Congrats dear,"kata Puan Dila.



------------------------------------



"Ok class.Kita akan ada new student hari ni,"kata Miss Lisda selaku guru kelas 4 Zurah.
"Kenalkan diri,"kata Miss Lisda kepada pelajar itu.

"Hi guys.Saya Danish Zarith.Panggil saya Zarith.Hope boleh berkawan dengan korang semua,"katanya sopan.
Dhia tersentak.
"Dhia,awak duduk sebelah Zarith tau!"kata Miss Lisda.
Zarith bergerak kea rah Dhia.
"Nice to meet you again Dhia Dayana,"kata Zarith kemudian menarik kerusi di sebelah Dhia.
Dhia terkaku tanpa berkata apa-apa.Miss Lisda pula sudah keluar bagi menghadiri perjumpaan guru-guru.
"Dhia,mana awak pergi selama ni?"soal Zarith sambil berpaling kea rah Dhia.
"Non of your business,"jawab Dhia ringkas dan padat.
"Dhia,papa cari awak selama ini,"terang Zarith bertungkus lumus.
"Sudah la.Papa ada awak.Ada Dania.Saya ada mama.Cukuplah.Saya bahagia,"jawab Dhia menahan sebak di hati.
"Dhia,stop lying yourself,"pujuk Zarith.
"Papa cari awak.Cari mama awak.Lepas je incident masa ambil result UPSR tu,awak dan mama menghilang.Kenapa?"soal Zarith.
"Awak tak perlu tahu Zarith.Family awak cukup bahagia,"airmata yang di tahan jatuh jua akhirnya.
"Dhia…Jangan macam ni,"kata Zarith cuba menyeka airmata Dhia.Dhia pantas menolak kerana mereka di sekolah.Apa pula kata guru-guru.
"Family saya family awak.Saya pun anak angkat mak saya je.Bukan anak kandung,"kata Zarith perlahan menunduk.
"Zarith saya…"
"Taka pa la Dhia.Tak ada benda yang boleh kita ubah,"kata Zarith.
"Bukan.Saya nak kata yang ada kotor dekat baju awak,"kata Dhia sambil tersengeh.Zarith tersenyum.



-------------------------------------



"Zarith,papa tau ke?"soal Dhia sambil berjalan beriringan di sebelah Zarith.
"Tau apa?"soal Zarith.
"Yang kita dah jumpa,"kata Dhia sambil bergerak kea rah MPH di Mid Valley.
Zarith menggeleng.
"Jihan!"jerit Dhia tiba-tiba.Zarith yang terkejut hingga terlepas buku di tangannya.
Jihan berpaling dan tersenyum.Dhia berlari mendapatkan Jihan.Mereka berpelukkan seketika.
"Jihan pergi mana?Puas Dhia cari.Dhia rindu Jihan,"kata Dhia hampir menangis.
"Jihan ikut papa pergi overseas.Sorry tak sempat bagitahu Dhia,"kata Jihan.
"Zarith!Awak buat apa dekat sini?Dhia,couple dengan Zarith ye?"soal Jihan sambil tersenyum nakal.
"Pandai lah awak,"kata Dhia sambil menceritakan tentang siapa Zarith.Sememangnya tiada rahsia antara mereka berdua.



---------------------------



"Mama,papa jangan lah macam ni.Baik-baik la balik,"pujuk Dhia.
"Mama,mummy jangan la macam.Papa,jangan la senyap je,"pujuk Zarith setelah dia mendapat tahu yang Puan Dila adalah ibu kandungnya.
Encik Daniel menyerahkan Zarith kepada Laila tanpa pengetahuan Puan Dila.
"Papa ikut je.Dila,demi anak-anak Dila.Tolonglah…"rayu Encik Daniel.
"Kak Dila,boleh ye.Kita boleh bina hidup baru,"pujuk Puan Laila pula.
Puan Dila mengangguk sebagai kata putus sementara Dania hanya memerhati dari sebelah Dhia.
Dhia meluru kea rah Puan Dila dan memeluknya erat.



Puan Dila dan Encik Daniel rujuk semula….




----------------------------


"Jihan!Mama dengan papa kami dah baik balik!"jerit Dhia dari jauh.
Jihan mengangkat thumbs up!

"Bagus lah.Nanti bila Zarith dengan Dhia duduk sebubumbung jangan gaduh tau.Saya dengar Zarith kembar kandung awak kan Dhia,"kata Jihan.
Dhia dan Zarith mengangguk.
"Jihan,kenapa hidung awak berdarah tu?"soal Zarith.
"Tak ada apa-apa la.Panas je,"jawab Jihan sambil memegang hidungnya.
Dhia memegang tangan Jihan erat.Jihan mula terhoyong hayang.Zarith menelefon keluarga Jihan,keluarganya,dan ambulans.Jihan rebah!



-------------------------



"Amin…"doa selesai di baca.
Pusara arwah Jihan di siram beberapa kali.Dhia tidak henti-henti menitiskan air mata.Rupa-rupanya Jihan menghilang menjalani kemo kerana menghidap penyakit barah.


------------------------------------


10 tahun kemudian…..


"Kahwin juga abang ye,"kata Dania sambil tersenyum.
"Next is your turn Dania,"kata Zarith pula.Isteri di sebelah tersenyum.
"Arghhh!!"Dhia terjerit kecil dan terus menarik baju lelaki di sebelahnya.
"Kenapa ni sayang?"soal suami Dhia,Aril.
"Sakitnya,"adu Dhia.
"Takkan nak keluar dah.Baru 7 bulan,"kata Zarith dengan muka panic.
"Betul ke ni?"soal Aril sambil memegang erat tangan Dhia.
"Baby menendang la.Takkan itu pun tak tau,"sindir Dania kepada Aril dan Zarith.
"Ouh..Baru faham Dr.Dania,"usik Zarith dan Aril serentak.Mereka tergelak.


Encik Daniel&Puan Dila Darina&Puan Laila……

Hidup bahagia di temani 5 orang anak mereka.(Zarith,Dhia,Dania,Aril,Alia(Isteri Zarith)


Dhia Dayana&Muhd Aril

Bertambah bahagia dengan kehadiran cahaya mata mereka yang pertama tapi keluarnya dua.Kembar!Muhd Arfan dan Duranni Damia.


Danish Zarith&Alia Alina…

Alia di sahkan mengandung setelah 8 bulan berkahwin.Di scan gayanya seperti kembar.Gamat lah rumah mereka lepas ini.



Zarin Dania&Farhan Azroni


Dania kini bergelar Dr.Dania dan tunangnya Dr.Farhan di tetapkan bernikah 2 bulan dari sekarang!



Sememangnya inilah dia hajat dan permintaan hati Dhia selama ini yang hanya di simpan…


Dengarkanlah permintaan hati yang teraniaya sunyi
Dan berikanlah arti pada hidupku
Yang terhempas yang terlepas
Pelukanmu bersamamu dan tanpamu aku hilang selalu

Tamat….^_^



Ni second cerpen kalau tak silap..hehe
Baca la my first cerpen ye (Danish vs Daniel)
Comment k...
posted by Penulisan2u @ 1:54 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
18 Comments:
  • At 8/5/09 2:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x besh....
    soei ye penulis....

     

  • At 8/5/09 4:38 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xbest gk,,mmpi tol cte,,jgn la brmmpi sgt..
    xpasal2 zarith tu kmba dhya,,apekah??

     

  • At 8/5/09 5:08 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    name watak glemer2..huhu

     

  • At 8/5/09 11:23 PTG, Blogger alay yuhuu said…

    nme watak mmg glamoer...tp jln cerita kurang menarik laa...
    bosan..

     

  • At 8/5/09 11:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    maaf ye..
    ni kritikn mmbina..
    well..plot nmpk cm da best..
    tp kalu leh msukkan ag unsur2 saspen,imbas muka yg berkesan..
    jgn trlalu ringks..
    k thanx..

    ~nnEuR0 shEwAzni~

     

  • At 9/5/09 7:17 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    poyo..hahaha..
    tp xpe..nice la secubit..
    len kli tmbh kelogikannya byk2 skit ea..
    ganbatte

     

  • At 9/5/09 12:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    terima kasih kerana komen..
    Saya akan cuba perbaiki lagi ye...
    thanks sbb bca jga..
    learn from mistakes is good..

    thanks...


    stylish girlz

     

  • At 9/5/09 1:48 PTG, Anonymous grea said…

    jalan citer best
    ok aper!
    gud job
    CHAIYO!

    ^_^

     

  • At 9/5/09 4:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    memula story phm r gak...nk dkat bwh2 tu series aku xphm.

     

  • At 11/5/09 10:30 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jalan cerita x best..
    mcm bercelaru je...

     

  • At 11/5/09 11:12 PTG, Blogger eitajimmy said…

    nama..x leh blah.. but citer kurengg..sory..

     

  • At 13/5/09 4:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ni cerpen ke ..... buku nama-nama tergelamer sekarang ???? kakakakakakakaaaaaa

     

  • At 13/5/09 7:46 PTG, Blogger ziela said…

    sory kepada penulis cerpen ni.. cerita anda macam x real..
    terlalu ringkas, tiba2 zarith kembar dhia, then, ntah mcm mner jihan plak ada barah.. pas2, dila ngan daniel rujuk senang2 je.. 1 more, nama watak tu mcm x best je..
    awk mmg suke huruf D ke?

     

  • At 13/5/09 11:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bowink.....

     

  • At 15/5/09 12:38 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    CRITA NAMPAK BEST,TAPI TERTALU SINGKAT..MAY BE PNULIS RUSH KOT,ANYWAY KALAU TRY TAMBAH KONFLIK SIKIT APA SALAHNYA,..KALAU INI CERITA REAL PON,AWAK BOLEH APA KALAU NAK TAMBAH2 ADEGAN,ITS YOUR STORY RIGHT??

    IKHA

     

  • At 15/5/09 7:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cam hape je huhu....

     

  • At 16/5/09 6:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    seriusly sy x phm cite die..dah 3 kali bc tp x dpt ape2 feel pun..

     

  • At 26/8/09 9:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok la...nice try

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group