BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Mei 25, 2009
Cerpen : Maafkan I
Nama Pena : Nursyuhada Azzman

Oh,aku mengaku. Aku memang tak tahu beza kaburator dengan radiator tapi aku selamba macho menyebut "Bang, jangan lupa isi air sekali dalam kaburator kereta saya ek." Aku senyum dan dengan selamba memalingkan badan menuju ke arah sofa yang warna dia tak ubah macam warna kelabu asap. Entah-entah dah berzillion bakteria beranak pinak dekat situ tapi takpela, sistem immunisasi akukan kelas pertama! Tip-top!

Aku duduk membelek 5 Tahun 5 Bulan karya Hlovate. Abang mekanik yang tadi merenung dengan tekun waktu aku memberikan arahan ketawa sorang-sorang. Macam nak tahan kentut pun ada sebab asyik tekan-tekan perut. Aku rasa kalau tak sebab ada glycerol sepah-sepah atas lantai maunya dia dok golek-golek atas lantai. Apa yang lucu pun tak tahu. Lantak ko lah labu.

Dengan jumpsuit merah dan cap terbalik, Abang mekanik tu asyik pandang-pandang selang beberapa minit sambil tekup mulut. Aku terasa seperti anak panda comel yang matanya sedang berkelip-kelip sambil makan pucuk buluh. Sekejap-sekejap pipi aku kemerah-merahan lalu aku tersipu-sipu malu tapi cuba diselindungi dengan memfokuskan diri pada novel bunga daisi tu. Aku tak betah begini.

Bila Abang mekanik tu lalu depan aku je, cepat-cepat aku tunduk kembali. Malu rasanya hendak bertentang mata padahal kalau boleh saat ni nak aja aku ajak abang tu menari Aap Ka Dil Hamare Paase Hai, Haamara Dil Aap Ke Paase Hai sambil membayangkan akulah Aishwarya Raidan dialah Anil Kapoor. Oh, indah!

Baru tak sampai setengah jam aku parkirkan kereta aku dekat bengkel Yap Seng ni. Lepas tu kedatangan aku disambut dengan girang oleh akak berspek tebal dengan pendakap gigi Betty La Fea. Aku yang tak tahu apa-apa ni terus membuntuti akak tu ke ofis. Langkah yang diatur kemas dan ayu mengalahkan perempuan Melayu terakhir membuatkan aku tercicir lima belas langkah dibelakang dan waktu tengah berjalan tulah aku terpandangkan dia. Ye, Abang Mekanik tu.

Dengan muka ala Bront Palarae. Eh bukan, sebijik macam Bront Palarae. Aku terasa seperti Zoela sebaik je terpandangkan dia.Walaupun kalau ikutkan beza aku dengan Zoela tu macam ibarat membezakan Shrek dengan Snow White tapi aku memang perasan. Begitulah ibaratnya.

"Sop, tolong akak amik stok oil filter ni jap!." Akak berspek mata bulat dengan ketinggian seekor smurf tapi berkelebaran seperti tembok kremlin itu tersengih manja. Ei,ini sudah lebih. Abang dagu lebar tu saya punyalah kak! Walaupun saya tak pasti apekah nama beliau. Sop? Sopan? Sopia? Usop kot. Ada sop sop gak. Walaupun saya tak pasti dia nak saya ke idak tapi saya kira hape.

Aku diam je sambil menyaksikan panorama Abang mekanik membantu akak Betty. Padahal Abang Sop tu panjat tangga gak nak ambil oil filter tu. Tak reti buat sendiri ek?. Marah aku setinggi gunung Everest tapi tak sempat meletup lagi sebab aku bukan gunung Merapi . Ye, aku sangat cemburu. Grr..grr.. Rasa nak gigit-gigit akak tu sambil piat telinga dia dan bagi amaran - Jangan gedik sangat boleh tak?

Sementara tunggu member dia buang minyak dari kereta, Abang Sop datang dan melabuhkan punggung disebelah aku. Walaupun mengharapkan dia lebih dekat tapi tak sanggup juga aku mendekat mengenangkan bau peluh jantan dia yang semakin menusuk hidung. Aku tahan nafas sambil pura-pura senyum dengan muka kelat.

Dia senyum balik. "Belajar ke dik?." Cuba berbasa-basi. Aku tahu itu cubaan untuk mengorat.Aku kalihkan tangan dari novel dan mencari sesuatu didalam beg. Sebaik sahaja terpandangkan plastik merah coklat tu, aku tersenyum lega. Terus Hacks aku sumbat dalam rongga mulut. Biar terasa nyaman dengan eucalyptus.

"A'ah." Aku menjawab sepatah. Kemudian tunduk kembali memandang lantai. Ah,malu rasanya mahu bertentang mata dengannya. Suasana hening tiba-tiba. Senyap. Sebaik sahaja aku angkat muka, rupa-rupanya Abang Sop tu dah blah. Cis!

Tak tunggu lama. Aku terus mengambil langkah drastik dengan pergi ke arah kereta aku. Aku lentokkan kepala ditepi pintu. Harus progresif. Harus! Rasanya, aku dah jatuh cinta pandang pertama dengan mamat ni jadi aku takkan lepaskan dia. Aku senyum yakin. Abang Mekanik mempunyai pakej yang cukup lengkap.

Berdagu lebar

Berdada sasa

Senyum menawan

Pandang tak jemu. Oh pandang tak jemu.

Aku pasti kalau aku bawak Abang Sop ni kemana-mana pasti semua mata tak berkedip memandang. Pasti semua akak-akak aku akan mengalami jaw drop dek penangan ketampanan dia. Masalah bau badan? Oh,Rexona kan ada.

"Dik kaburator dekat mana dik?." Dia angkat cap yang menutupi separuh kepala dia. Sampai mata dia yang coklat tu pun hampir hilang. Bang, can I say something? You will look more hot without that stupid cap. Aku cuba meluahkan tapi macam ada sesuatu yang tersekat dikerongkong.

Aku blur ayam. Terus dengan yakin tunjuk ke arah hadapan kereta. Selalunya dekat bahagian enjinlah wujudnya benda-benda macam tu. Ye tak?. Abang Sop ketawa berdekah-dekah. Saya ni kelakar ke? Ah,ni yang malu lagi ni. Aku rasa pembuluh darah semakin melebar. Darah merembes-rembes keluar menuju ke pipi. Memberikan impak merah tanpa pemakaian blusher.

"Sayanggg.. kita isi air dekat radiator. Bukan kaburator." Abang Mekanik ketawa berdekah-dekah. Hampir nak terkeluar kelenjar tiroid sebab kuat sangat ketawa. Sayang? Oh, aku tak silap dengarkah?

Maka bertambah-tambah malu aku dibuatnya bila Abang Sop menegur begitu. Sambil pusing-pusingkan jari jemari, aku mula bersuara.

"Saya tatau. Selalu Abah yang hantar pergi bengkel." Aku cuba buat muka seayu mungkin sambil dalam hati berkira-kira untuk bertanya 羨bang single tak? Kalau single boleh saya masuk line'

Itu cuma monolog dalaman sebab hakikatnya aku tersangatlah pemalu. Membesar dengan adik-beradik yang semuanya perempuan. Tak ada kawan lelaki. Aku memang begini. Malu tapi mahu.

Aku duduk kembali dengan rasa malu yang amat. Tak berani dah nak main-main mata dengan Abang Sop. Patutlah dari tadi dia dok gelak-gelak. Haihhh..malu maluuu.

Aku sandarkan badan walaupun sofa tu tak empuk tapi bantai jela. Tiba-tiba akak Betty memanggil. Aku bayar RM130.50. Kopaklah bulan ni. Adess! Nasib baik aku bukan perempuan tipikal, tak ada bajet mekap bulanan mahupun peruntukan shopping baju dan kasut. Maintenance saya memang moderate.

Waktu aku nak masuk dalam kereta. Abang Sop memanggil aku lembut. Aku kalihkan pandangan. Tak jadi nak memboloskan diri ke dalam kereta.

"Dik..."

"Ye..?." Aku diam. Senyum manja.

"Err..nak nombor henfon bole?." Oh tadi macam jual mahal. Seronok je gelakkan aku punya tahap pengetahuan am.

"Nak buat apa?." Tiba-tiba aku jadi berani. Jual mahal sikit. Mahal sikit!.

"Nak masukkan dalam papan iklan. Lepas tu gantung tepi jalan." Ces! Sempat lagi buat lawak loyar buruk. Aku terus protes, gertak nak masuk dalam kereta.

Dah siap tutup pintu tapi tak gerak pun lagi.

"Eh eh. Merajuk?. " Dia mendekat. Tersenyum.

Aku buat muncung ala platipus. Sejak bila aku pandai menggedik ni? Wah wah!

"Abang nak call..Bole?." Aku terus tersengih suka tapi cepat-cepat cover dengan menekup mulut dengan kedua-dua belah tangan. Abang Sop ketawa bedekah-dekah. Mata dia bersinar-sinar macam guli.

"Nah, 012-XXX XXXX." Kata aku sambil dia cepat-cepat menulis pada lengan.

"Thanks. Drive elok-elok k." Dia berpesan. Aku tahu dia bimbangkan bakal isterinya ini.

Aku senyum lalu mula memandu. Sambil-sambil tu aku pandang dia melalui cermin pandang belakang. Member dia tadi menepuk-nepuk bahu dia sambil menyakat. Lepas dah habis menepuk, diketuknya pulak kepala Abang Sop. Weii..sakitlah kepala bakal bf aku tuuu!

Aku senyum lagi. Kereta aku bergerak selembab siput. Hati rasa berbunga-bunga. Aku angkat kepala. Pandang lagi ke arah dia. Member dia dah tarik cap atas kepala dia sambil berlari masuk dan dia terjerit-jerit.

Dan aku...

Terdiam..

Terpaku..

Aku nampak sindrom Alopecia didepan mata. Mungkin tidak sepenuhnya tapi tetap Alopecia. Rambut Abang Sop separuh botak ditengah. Mungkin tidak licin seperti Pak Selamat dalam Spanar Jaya tapi tetap botak.

Aku ketap bibir. Rasa macam nak jerit-jerit. Punah sudah harapanku. Patutlah dia pakai cap. Ah,dimana hendak kuletak muka kalau orang tahu? Aku masih cool atau cuba berlagak selamba padahal kaki dah acceleratekan kereta.

Oh,maafkan I. Kita tak mungkin bersama Abang Sop.

Dalam otak sudah berkira-kira. Balik karang kena beli simkad barulah nampak gayanya. Maafkan I.
posted by Penulisan2u @ 1:49 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
34 Comments:
  • At 25/5/09 10:57 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kelakar betul kah.. kah.. kah

     

  • At 25/5/09 11:49 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaa...tjuk cte ni sesuai ltak..
    CHENTA ABG MEKANIK,,,
    ngeee.....klaka gle....

     

  • At 25/5/09 12:33 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahahaha..
    lawak gle..haha.
    nice one

    cherry cherry b0om b0om~

     

  • At 25/5/09 12:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bengong giler..haha..klaka r..bgus2..hehe

     

  • At 25/5/09 1:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huahahahaha.....
    klaka lol......
    sakit prut aku dibuatnyer........

     

  • At 25/5/09 2:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    HAHAHAHAHA
    adoyai sakit perut ni
    HAHHAHAAAA

     

  • At 25/5/09 3:03 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite yang klakar,wat aku gelak sorang2..kawan sebelah dah ingat aku senget hehe..DO MORE K...

     

  • At 25/5/09 6:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    very the funny...hahaha..keep up d good work!

     

  • At 25/5/09 10:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wakakaka~
    giler2
    kesian si abg mekanik tuh
    hahax

     

  • At 26/5/09 2:14 PG, Blogger CTNAQUIA ESIR said…

    hakhakhak!~
    klakanye...huhuhu (^_^)v

     

  • At 26/5/09 3:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku lagilah terasa nak gelak..tahniah..nak cari cerpen yang lainlah plak...asalkan penulis sama...

     

  • At 26/5/09 4:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehe..sangat la klaka nya..baru nk baca ngan bunga2 bahagia..rupanya hampes..harapan ku hanya tinggal kenangan..good job writer..

     

  • At 26/5/09 8:41 PTG, Blogger my_za2l said…

    haha klaka la asal usop tu x pg yun nam hair care,
    haha,pttla mcm malu-malu jer.
    lawok giler.
    :D
    ~myza2l~

     

  • At 27/5/09 8:53 PG, Anonymous kasih bertaut said…

    huhu...
    asenya 1 opis ingat ak da sewel...
    sweet story...

     

  • At 27/5/09 10:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bru nk lyn citer...
    skali endingnye...
    hahaha
    klaka...

     

  • At 27/5/09 10:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bru nk lyn citer...
    skali endingnye...
    hahaha
    klaka...

     

  • At 27/5/09 10:57 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bru nk lyn citer...
    skali endingnye...
    hahaha
    klaka...

     

  • At 27/5/09 10:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bru nk lyn citer...
    skali endingnye...
    hahaha
    klaka...

     

  • At 27/5/09 11:41 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lwk tol...
    ak da tergelak sorg2..

     

  • At 27/5/09 3:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tros aku gelak2 mcm org giler. pecahkan ksunyian kat ofs ni. wakaakakaakak. semua terjengah2 tgok aku ok ke x. lol
    penulis best la cite..tp pendek benor..

    nk baca lagi....xpuas lar...

     

  • At 28/5/09 8:24 PTG, Blogger s.c.h.u.l.t said…

    huhu..tQ sbb membaca~ ;)

     

  • At 30/5/09 2:02 PG, Blogger alna said…

    nice story..

     

  • At 30/5/09 8:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha..klako gler..

     

  • At 2/6/09 12:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lawak gila beb...haha,,putus urat kentut aku gelak

     

  • At 13/6/09 4:00 PG, Blogger akuBUTAseni said…

    kahkahkah~~
    lawak2..
    x bjek pon ending die cmtu..
    adoyai..
    tajuk cam cite sdey..
    p..
    hahahahahahaaa

     

  • At 14/6/09 7:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hhhhhhhuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhhhhuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!! lwk gler cter niey...

     

  • At 17/6/09 8:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    lawak giler...kahkahkah
    perasaan aku dah berbunga2 mase bace nie
    last2 botak pulak abg mekanik tu ye..
    citer ni berjaya membuatkan aku senyum sorang2
    good job writer!!

     

  • At 18/6/09 1:01 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    WEH OWG KATE AKU GILE SBB SENYUM SORANG2..
    KAH..KAH....KAH....
    BEST R CITER NIE....

    WAT BNYAK2 G..
    BIAR PECAH PWOT DEN DUK GELAK..

    HAHHAA....

     

  • At 18/6/09 7:45 PTG, Blogger s.c.h.u.l.t said…

    :D

    nak buat banyak2 lagi? tunggu ada idealah ek~~ ;)

     

  • At 21/6/09 1:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    gle klaka siot..
    hahaha....
    endin yg unexpected...
    congrate.....hahahaha

     

  • At 23/6/09 2:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    keep up the good work...
    klaka habis...

     

  • At 29/6/09 12:51 PG, Blogger s.c.h.u.l.t said…

    to read more of my writings, do visit:

    http://missvociferous.blogspot.com ;)

     

  • At 14/6/10 4:01 PTG, Blogger Fanaa Azhar said…

    hahaha! chumell lah cerita ini!
    sempoi aje ayat dia. best best :)
    kelakar habissss!

     

  • At 2/1/11 2:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kekekeke,,bongok pnye citer,,haha,,
    aq cam org gler ktawe sorang2 tngah2 mlm,,kekeke
    lol~~

    ~feeya~

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group