BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Mei 08, 2009
Cerpen : Kekasih Ku
Nama Pena : conan_2612

conan_2612"Terima kasih syg sbabsug=di jadi kekasih sy..saya gembire sgt n sy janji saya akan bahagiakan syg dgn cinte kite"rasa macam aku nak terbang je bersama angin saat ni.best nyerrr!!
"dah lar jom g sane"aku bangun menuju ke sekumpulan remaja yang asyik berbual.hari minggu macam ni mmg best sangat kalau keluar dengan kawan2..sepanjang hari aku gembire sangat bersama man n kawan2..aku n man dah lame kenal.sejak sekolah lg tapi baru minggu lepas die melamr aku jadi awek die.Yeeeaaaahhh!!!hehehe

*********************
"sayang,kite kawin nak?"hukhukhuk..cepat2 aku minum air..hish mamat ni kot ye pun nak melamar jgn r time makan macam ni.adoi..jiwa kaco betol lar..wat lar time dok tengok matahari terbenam ke?eh kat mane ade pantai ek??em candle light dinner ke..romantik r gak.ni kat kedai mamak cakap camtu..huhuhu..
"kenapa?sayang xsuka ke?alamak dah nak start dah drama sedih ni.kang nangis lak mamat ni..biarlah aku nak dera die dulu.hahaha
"sebenarnye...saya..."nak wat drama gagap r..hihihi..
"sebenarnye ape sayang..?kite dah 2 tahun couple kan..saya nak jadikan awak teman hidup saya selamanya.please accept me honey.."huishh..bahaya mamat ni.ni dah kes merayu ni.ku juga ingin bersama mu sayang ku..berlagu-lagu dalam hati aku.aku menari-nari ditaman cinta kita...Wahhhhh!!bestnye...
"Sophia sayang.."
"SOPHIA BINTI SAMAD!!!"hah
"ye saya.nape terjerit2 ni.saya ade kat depan awak lar"ha..kan dah keluar muncung itik aku..dah lar semua orang pakat tengok meja kitorang..malunye!!!mamat ni sawan agaknye..
"saya tau lar awak ade kat depan saya tapi pikiran awak dah berangan kat tempat lain.cepat lar bagi saya jawapan.jangan lar wat saya penasaran macam ni.awak nak dera saya ekk??"uikk.pandai lar mamat ni.camne die tau,ade tulis ke kat muka aku..huhuhu.
"Man..esok saya bg jawapan boleh??"aku dah tersenyum macam kerang busuk bajet2 die xkan marah r.hehehe

*********************
2 tahun ku terbelenggu,
berjarak dinding yang amat jauh,
teringat dirimu,yang slalu..
ku rindu
demi mahligai yang sederhana,
kutempuh jalan yang xterarah,
sungguh ku terlanjur
pilu...
rasa hatiku,betapa sunyi ku hidup
dalam kesorangan,jauh darimu
kasih yang ku sayang,
beratnya beban ku derita

"Wahh!menyentuh sanubari lar lagu ko ni.apesal feeling sangat ni?"Hish!terkejut aku.nasib baik aku xde sakit jantung kalau x dah innalillah kawan kesayangan kau ni tau x??saje2 je wat marah2.hehehe
"alah.sori r sophia.ye r aku dari tadi tengok ko susun buku sampai kadang2 ko wat mikrofon buku2 tu"
eh..aku wat macam tu ke?nape aku xingat ek?ni mesti kes banyak makan semut ni.hish.hish.hish
"dah xpayah garu kepala kau tu..Puan Sabariah nak jumpe kau"nak jumpe aku.nape ek?
Tok.Tok.TOk..
"Puan nak jumpe saya?"wah bukan main manis lg muka aku kalu jumpa bos.mane tau naik gaji ke???hahaha
"Sophia.awak tau kan saya ade bukak 1 lagi cawangan book store kat Klang tapi xde orang nak jage kat situ.so saya nak tawarkan awak jawatan pengurus kat situ.awak setuju ke???"PENGURUS??mama,sophia nak pengsan ni..gembire..tapi nape aku tol2 rase gelap ni.gedebuk!!
"sophia.ya Allah.sophia.nape ni?Ain tolong call ambulans"jerit Puan Sabariah.

*********************
"makcik.sophia macam mane??die ok kan mak cik?"Puan Aini hanya menjawab dengan tangisan.
"doktor sedang periksa die.jangan risau die akan ok.."Ain yang sedari tadi cuba menenangkan Puan Aini menjawab perlahan..man terduduk di kerusi.memegang kepala sendiri.airmata lelakinye xle dtahan lagi lalu jatuh ke pipi..

*********************
"Puan Aini,saya harap puan bersabar.anak puan disahkan menghidapi barah otak.saya rasa sudah lame die rasa sakit kepala tapi die membiarkan sahaja.barah ini pada peringkat terakhir,puan..puan sabar ye.."
BARAH OTAK???ya Allah..puan aini menangis teresak-esak di bahu ain..sebesar ini ujian yang KAU berikan kepada anak tunggal ku ya Allah.aku belum puas menyayanginya ya Allah.
"berapa lama lg masa yg tinggal doktor?"
"3 bulan puan"

*********************
"mama,man mane?"lemah sangat aku rasa saat ni..mane man ni?xnak tengok aku ke??
"man ade kat luar sayang.."tangis cuba dtahan dhadapan anak tercinta..
"mama,nape sophia ade kat sini?sophia sakit ye mama??"
"sayang,doktor kate sophia menghidap barah otak peringkat terakhir sayang.."air mata yang dtahan tumpah juga.
"mama tipu..sophia xde barah otak.mama tipu sophia kan ma..ain.ni semua xbetul kan ain..cakap ain.."airmata telah memenuhi suasana bilik.
"mama,sophia syg mama.sophia sayang ain..n sophia sayang sgt kat man,mama..malam ni sophia nak terima lamaran die malam semalam,mama.sophia nk kawin dengan die..sophia..sophia..mama..."sophia cuba bangun tok memeluk puan aini.mencari kekuatan dari seorang ibu..lame mereka berpelukan sambil menangis..
"mama.jangan bgtau man ye mama..please mama..sophia xnak die sedih.sophia sayang die mama.."
"ye sayang.mama x bgtau die.mama janji sayang"

*********************
"sophia..nape awak larikan diri dari saya?ape salah saye sayang???sedihnye hati aku saat ni tuhan aje yang tau..muram sangat muka man.die nampak betol2 tersiksa dengan perlakuan aku yang menjauhinya.aku sengaja tak menjawab panggilan telefon serta sms yang berbakul darinya.kuat kan diri ini ya Allah..
"nape sayang diam??sayang,minggu depan saya nak bawak mak saya masuk meminang awak.boleh?"wahai lelaki jangan lar dpujuk aku lg..aku xmampu man..tangan masih dipegang erat oleh man..
"awak jangan nak memandai ek??saya xcakap pun saya setuju nak kawin dengan awak.awak jangan nak pakse-pakse saya..saya xsuke.saya xkan kahwin dengan awak MOHD EMIR RAHMAN BIN DATO\' ALI.kite xsesuai bersama dan awak berhak dapat yang lebih baik dari saya.lepaskan saya.."aku merentap tangan aku dari pegangannya dan terus berlalu.membiarkan die terpinga-pinga seorang diri.
maafkan aku man.aku xmahu kau menderita bersama ku.maafkan aku man.mungkin lebih baik kau membenciku.aku terlalu sayang pada kau man tapi aku xboleh..sampai dirumah..aku terus memeluk mama.mencari ketenangan yang aku xkan merasainya lg kelak.

*********************
Kenapa sophia sayang,ape salah man...nape sayang wat man macam ni..man yakin dan man percaya yang sophia masih sayangkan man..man boleh nampak dalam mate sayang..tapi nape macam ni??..hancur luluh hatinya mendengar kata-kata yang keluar daripada mulut gadis idamannya itu.bertambah hancur lagi bila die melihat sophia jalan bergandingan tangan bersama seorang lelaki di KLCC petang tdi..terasa die ingin saja die menangis merayu pada gadis itu supaya memberi penjelasan padanya..lame die termenung di KLCC.adakah kau dah berjumpa dengan orang yang lebih baik dari aku,sophia..aku xkan lepaskan kau sophia..man sayangkan sophia..

********************
"sophia.."
man..btul ke man ade kat belakang aku ni.tak..aku xnak tengok belakang.khayalan aku aje agaknya sebab aku rindukan die gile-gile..tak sophia,kau xboleh rindukan die..kau akan mati sophia..lupakan cinta itu sophia..
"sophia sayang.."
aku xmimpi..die memang ade kat belakang aku.aku nak tengok muke die.aku rindu..mata dipejam serapat mungkin.perlahn aku pusingkan badan..menatap matanya.ya Allah,aku betul-betul rindukan die..
tibe-tibe sakit kepala aku datang lg.sakit sangat..aku xsedar aku berpaut pada tangan man..man menahan tubuh aku daripada jatuh ke tanah..aku dicempung dan dbawa ke hospital.pucat wajah man ketika ini.

********************
SOPHIA..tak bermakna kah aku dalm hidupmu..penyakit sebesar ini kau sembunyikan dari aku..tak layak ke aku berkongsi masalah dengan mu sayang..xlyak ke aku menangis bersamamu,sayang..man sayangkan sophia..man xkan tinggalkan sophia lg..air mata lelakinya jatuh lg.dikucup-kucup jari-jari sophia yang masih xsedarkan diri itu.air matanya membasahi jari-jari sophia..diusap kepala gadis itu..serta dikucup perlahan dahi sophia...lame die dalam keadaan itu.air matanya terlalu murah saat itu..menitik dpipi sophia..

"man..."perlahan sekali suara sophia.
"ssssst..jangan bercakap sayang..sayang berehat k.man ade kat sini temankan sayang.."sophia cube tersenyum.

******************
"tak man..kite xboleh kawin.. sophia akan mat.."terhenti kata-katanya apabila jari telunjuk man dibibirnya.
"tak sayang,jangan tinggalkan man..man rayu sayang..man nak hidup bersama sayang..please terima man..izinkan man membahagiakan sayang.."rayu man,mengharap.akhirnya sophia mengangguk diiringi tangisan terharu...

*******************
"terima kasih sayang sbab sudi jadi isteri man.man akan membahagiakan sayang.itu janji man..i love u,sayang.."bisiknye perlahan tatkala mencium dahi sophia dalam upacara membatalkan air sembahyang..sophia tersenyum n sesungguhnye die bahagie sekarang.terima kasih ya Allah kerna memberi aku peluang untuk dsayangi oleh seorang yang bernama suami.
"sssst..jangan lar nangis.."dikesat airmata isteri tercinta..biarpun seketika aku ingin berada disisi mu sayang..

*******************
"abang..abang xmenyesal ke??"man yang duduk dbalkoni menghampiri sophia,isteri yang baru dinikahi 5 jam yang lalu..didudukkan diriba dan dipeluk perlahan.
"abang xkan pernah menyesal malah abg bersyukur sb syg bg abg peluang.maceh sayang.."dikucup perlahan pipi sophia dipangkuannya..merah muka sophia.
"i\'m yours,walaupun seketika sophia milik abg sepenuhnya..sophia ingin abg bahagia dan andainya sophia tiada kelak..carilah pengganti ku..sophia sudah cukup bahagia kerna abg pernah mencintai sophia sepenuh hati.i love u,abang.."perlahan sophia berbisik sambik mengucup mesra suami tercinta..

Terima kasih KEKASIH KU...

INI CERPEN KEDUA SAYA SELEPAS CINTA YANG PASTI.TERIMA KASIH ATAS KOMEN2 YG DIBERI...CHAYOK!!!ALL WRITER N KAKI NOVEL...
posted by Penulisan2u @ 2:16 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
8 Comments:
  • At 8/5/09 1:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhu..boring betul la cerpen pakai ayat sms nih...
    penin pale nak baca..

     

  • At 8/5/09 3:24 PTG, Blogger rafina said…

    a ah...banyak sgt shortform...

     

  • At 8/5/09 4:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kenape rase penin bile tengok cerpen ni...
    tu blom bace g...
    huhu...

     

  • At 10/5/09 7:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita ni akn jd best..
    if n only if guna bahasa standard..
    xyah la guna short form..
    yg tu utk penulis komen mcm kami ni jer..huhu..

    menyebabkn kami pening2 lalat..
    pening itik..
    pening apa2 je lor..

    ~~pengkritik tetap??~~

     

  • At 10/5/09 3:14 PTG, Blogger eitajimmy said…

    bahasa sms paling2 x sesuai digunakan dlm cerpen/novel..citer yg best pun akan jd membosankan coz payah nk baca..

     

  • At 11/5/09 10:12 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    err..banyak cerpen yang guna shortform dah kena komen,but still ada yang buat,sorry to say tengok pun dah rasa malas nak baca.

     

  • At 12/5/09 11:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice story sbenarnya, p tlalu byk guna shortform.. komen 2 penting utk kjayaan anda. keep it up!!

     

  • At 14/5/09 9:50 PTG, Anonymous myheart said…

    erm..cam novel karya bikash nur idris jer..tjuk novel 2, princess..
    juz tukar jln citer sket2 n gna short form jer..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group