BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Mei 08, 2009
Cerpen : i'm surrender
Nama Pena : gadis lurus

kaki melangkah meninggalkan tanah pusara nenek..nenek,hanna tak mampu bertahan lagi..kali ini hanna redha dia menyintai insan lain..pada mulanya hanna ingat dia akan ingat pada hanna semula tapi..dia tak mungkin ingat hanna lagi..kenapa semua orang nak hanna lupakan ziyar sedangkan semua orang tahu betapa sayang nya hanna kat die..hanna ingat bila die dah sedar dari koma,dia akan kembali pada hanna tapi tak..dia dah tinggalkan hanna..ziyar hilang ingatan..segala kengangan dulu tak hilang bersama cinta..hanna dah tak punya siapa2 lagi..hanna sunyi..hanna rindukan papa..tapi papa bencikan hanna..hanna rindukan mama tapi mama buang hanna..hanna rindukan ziyar tapi ziyar dah lupakan hanna..hanna rindukan nenek tapi nenek dah tinggalkan hanna..hanna dah penat nak hadapi semua cubaan ini..hanna tak tahu harus buat apa lagi..hanna surrender!

***********
2 tahun sebelumnya..

hanna janji dgn nenek,hanna akan cari papa..hanna akan belajar betul2..hanna akan kerja keras untuk ubah nasib hanna sendiri..hanna janji nenek..hanna janji..nenek tenang lah disana..hati kecil hanna bersuara..kubur nenek disirami air mawar..usai menyedekahkan surah yassin dan al fatihah..hanna meninggalkan pusara nenek..


"kau betul ke nak ke kl tue hanna?"tanya mira dengan kerutan terlukis didahi..

"betul lah..kau ingat aku main main ker haa!"jawab hanna selamba..

"takde la..nak kate pandai..kau nie tak la pandai mane..eh,kau nak keje ape kat sane..??"sempat lagi mira mengutuk teman baik nya itu..

hanna pura2 bengang..

"amboi..sesedap rase jer kau kutuk aku..yela aku tau la aku nie tak pandai..tapi kau tue same jer taraf ngan aku..tak payah nak berlagak lebih2 pulak.."haa..ambik kau kene ngan aku balik..

mira tergelak.."alala..takkan tue pun nak terase kak..kau nie..nampak jer parangai macam laki tapi dalam hati ade taman ek..hahaha"

hanna menolak kasar tubuh mira"woi..banyak ar kau punyer taman..ntah ar..kalau aku duduk kat kampung nie pon bukan papa aku carik aku..jdi terpakse la aku carik die..herm"sedikit sebak bermukim dihati hanna..

"okey2..aku paham..sorry la kalau kau terasa aku tanya tadi..eh..dari tadi aku tanyer kau tak jawab..kau nak kerje ape?'

"despatch kot.."

"haa??!"tergamam mira..hey tak ubah2 minah nie..sume nak kerje same cam laki dah..


*********

"hanna..nie dah masuk 4 kali kamu datang lambat kamu tahu tak!"..pek!..cis..terpercik air liur..

adoi supervisor aku nie..asyik nak marah2 ajer..kalau lawan balik karang marah pulak..hai ..nasib..nasib..

"tahu encik..lain kali saya tak lambat dah..saya janji.."siap terangkat tangan..dah macam angkat sumpah dah..

en karim hanya menggeleng2 kepala nya..

"dah!..tak payah nak sumpah taat setia depan saya..amik surat2 nie..pergi hantar kat syarikat mewah holding cepat.."

hanna hanya sengih.."okey bos!"

surat2 ditangan en karim disambut lalu terus berlari ke motor rxz nya..erm..motor syarikat punya..

hush!meluncur laju hanna bawak ke arah jln raya..

masuk nie..dah 3 trafic light hanna langgar..hee..kalau kene saman..company yg bayar..sempat lagi hanna gelak syaitan..

***********

sesampai di mewah holding,motosikal nya terus diparkir di tempat letak motor..sempat lagi dia mengusya2 motor di barisannya..uih!harley darvikson..pergh!kalau aku dapat nie..huh!..mata nya beralih pulak pada motor disebelahnya..haa!..cantik betul motor nie..nie kalau tuka depan die nie kasi upgrade mesti cantik nie..adoi cubaan..eh!alamak..lambat dah nak anta surat nie..terkocoh2 hanna memasuki lobby mewah holding..

lif hampir tertutup di tahan..

"eh..tunggu..tunggu!!"

huh!nasib baik sempat..erm..hanna kan..hahaha

ziyar disebelah memandang pelik..pehal minah nie gelak sorang2 gila aper..

"cik..cik.."ziyar melambai2 tangan nya dihadapan hanna..

"yer.."jawab hanna apabila tersedar lamunannya di ganggu..

"kenape awak gelak..??"tanya ziyar sopan tambah pelik..

"suka hati laa..ape saya kacau awak ker..takkan.."sarkastik hanna menjawab..cover malu..

ziyar mencebik..hek ele..kerek betul minah nie..eh!betul ker minah nie..dah macam jantan dah..

"memang kacau pun..giler gelak sorang2.."heh!die ingat dia jer boleh jawab..aku pon boleh laa..

"hello..hello..lantak saya la buat aper..nak berjoget ker..nak menari zapin ker dlm lif nie..wek"

hanna jelir lidahnya pada hanna..

ziyar membulatkan mata nya..nie sudah lebih.."woi..kau ingat kau bagus sgt ker..!!"

"memang saya bagus!"balas hanna selamba..

pintu lif terbukak..kedua2 duanya berebut nak keluar dulu..

hanna tersengih2 apabila die dpt keluar dulu..tapi senyuman dia mati apabila staf di tingkat dia naik tunduk hormat pada lelaki yg dia bertekak itu..

"selamat pagi en ziyar.."ujar seorang pekerja wanita..

"selamat pagi.."balas ziyar pendek dan terus tubuh nya menghilang dlm sebuah bilik yg pintunya tertulis..
'ziyar zulkarnain bin dato kamal '..pengarah urusan ..what???!!..hanna berpusing perlahan..a..la..mak!!
dia menunjal2 kepalanya sendiri..adoi masak aku macam nie..macammane la aku boleh cari gaduh dengan bos besar syarikat nie pulak..

ya allah ya tuhan aku..selamatkan la hamba mu ini dari sebarang kecelakaan dan musibah ataupun malapetaka..sempat lagi hanna menadah tangan..

"cik hanna..en ziyar nak jumpa.."ujar setiausaha genit itu..

hanna hanya tersenyum sambil mengangguk..setelah pintu bilik ziyar diketuk..dia memberi arahan supaya dia masuk..

cis!apehal aku berdebar sgt nie..relax hanna relax!!mamat nie tak makan orang..cool!!

ziyar serius menatap skrin laptop nya..usai menaip dia mengambil surat ditangan hanna..tersentak dia apabila memandang wajah hanna..hanna hanya tersenyum sumbing..

"haa!!awak lagi..jadi awak nie despatch berjaya berhad laa.."

"betul3.."jawab hanna versi upi ipin..

"erm..tak la bagus mane.."sindir ziyar..bengang nya tak abis lagi..

hanna mencebik..aih!sindir aku pulak..macam la aku nie jual dadah..heh!

"haa..buat muka..buat muka!!..saya lapor pada bos awak nanti..silap hari bulan hilang kerja awak tau!!"sergah ziyar..seronok mengenakan hanna..

"mane ade saya buat muka.."balas hanna perlahan..kasut lusuhnya menguis2 permaidani tebal bilik ziyar..eii!geramnya aku..

**************

setiap kali hanna perlu menghantar surat di pejabat ziyar pasti lelaki itu akan menggiat nya.cis!

hanna terpaksa tahan..yela bos dgn kuli..mane la kuli boleh menang..

"muka awak nie comot betul ye hanna.."usik ziyar..

aper!!dia kate aku comot..arghh!!

hanna mengelap muka nya perlahan lahan mengguna lengan.."sorry kalau comot..erm..panas kat luar tadi.."

ziyar gelak dalam hati..memandangkan hanna takut utk melawan nya terus dia galak mengusik..

"selekeh betul awak nie ek..tak macam perempuan.."

haa!!selekeh..waaa!!kurang asam kau..macam la kau tue bagus sgt!!!..tapi amukan nya hanya bergema di dlm hati..

"yela..esok saya datang sini pakai baju dah serika.."

begitulah nasib hanna yg terpaksa menelan sindiran ziyar..nie semua gara2 company dia kerja ade kaitan dengan company ziyar..kalau tak!!haih..tau la nasib kau ziyar!!


satu hari..ketika dia ingin menghantar surat di syarikat ziyar..dia ternampat kelibat seseorang yang amat die rindui..papa!!

dia ingin mengejar..tapi kereta mercerdes hitam itu terus berlalu..
air matanya menitik..papa!

tiba-tiba hanna tersedar..mewah holding!!..makna nya ziyar mesti kenal papa..hanna terus bersemangat..

meluru hanna memasuki bilik ziyar..setiausahanya tak mampu menahan..ziyar tergamam..

"en ziyar..tolong saya !!"rayu hanna..air mata nya menitik

haa!!minah nie menangis..tapi kenape?

"tolong aper"amarahnya tadi mulai kendur apabila melihat gadis dihadapannya ini begitu teruk menangis..

"en ziyar kenal dato,sabri??"

'kenal..kenape?"

"en ziyar tahu die tanggal kat mane?"

"tahu..kenape?"

"en ziyar bisnes partner die?"

"ya..kenaper..?"

"tolong saya en ziyar.."rayu hanna lagi..

"yelaa!!tapi kenaper??!"marah ziyar bila soalan nya sedari tadi tak dijawab..

"dia papa saya.."ujar hanna dlm esakan..

terus tergelak besar ziyar..adoi lawak betul laa minah nie..adoi!!

"hakhakhak!!"sakit perut dibuatnya..

hanna pelik..haa!die ingat aku maen2 ker..hanna bengan terus dia keluar dari bilik ziyar..pintu bilik dihempas kasar.."bang!!'

ziyar tersentak..haa!marah ker?

terus hanna dikejar.."hana..hanna..tunggu!!"terjerit2 ziyar..tapi lif terlebih dulu tertutup..lantas ziyar terus mengikut tangga..berpeluh2 bajunya..sejurus sampai dibawah..tergamam dia tgk hanna menangis sendirian di motosikalnya..

"hanna?"

hanna merengus.."aper..blah laa..sibuk jer!!"ujar hanna marah2..

"betul ker dato sabri papa awak?"

"kenape..tak layak ker saya jadi anak die..kenape sebab saya nie..selekeh..comot..??!"tempelak hanna..

aik!marah betul minah nie..ziyar menelan air liurnya

"tapi anak dato sabri sorang jer..amelia..my ex.."

hanna melopong..papa kawin lain..sampai hati papa..dia menangis lagi..

"hanna"bahu hanna disentuh..

"jgn sentuh saya!"tgn ziyar ditepis..

"okey2..sorry.."tangan nya diangkat..uh!org tgh marah tak boleh dibuat main..cari nahas namenye..!

"ape kate awak cerita satu2..saya tak paham laa..

hanna memandang wajah lelaki dihadapanya..
"boleh ker saya percayakan awak.."

ziyar tersenyum.."u can counting on me.."

dari A sampai Z hanna bercerita..dulu papa yg bertengkar dgn mama kerana papa tuduh mama curang..papa seorang yg penyayang manakala mama pula tak ubah mcm orng bujang..tiap2 malam keluar rumah..pernah sesekali mama membawa lelaki lain ke rumah tapi hanna tak berani beritahu papa..selepas terjadi perang antara mereka..papa bertindak meninggalkan rumah..hanna menjerit2 hendak mengikut tapi papa langsung tak menoleh..selepas berpisah,mama bertindak menghantarnya ke rumah nenek..waktu itu hanna baru berusia 11 tahun..mama kate papa akan datang jemput..tapi sehingga kini..papa dan mama tak pernah mencarinya..hanna dah putus harap dgn mama kerana baginya mama tak pernah menyayanginya sejak dari kecil tapi papa..papa pernah menyayanyinya..papa pernah memujuknya ketika dia jatuh..papa membelikannya hadiah ketika dia lulus cemerlang dalam peperiksaan..papa sering membacakan buku cerita sebelum dia tidur..tapi kenapa papa tinggal kan dia..kenape??

"mesti awak kate saye cengengkan?"kata hanna sambil mengesat air matanya..

"hey..its okey to cry laa"pujuk ziyar..

hanna tersenyum kelat..

"dont worry..saya akan tolong awak.."ujar ziyar lagi..

"terima kasih.."

********************

"tapi dato..hanna anak dato..takkan dato tak igt pulak.."ziyar geram bila dato sabri menidakkanya..

"ziyar..saya takde anak namer hanna..tak pernah..!!"dato sabri bangkit"kita dah selesai.."..dia terus keluar dari bilik ziyar..

ketika keluar dari bilik ziyar..dato sabri tergamam melihat hanna didepan bilik itu..hanna tersenyum lebar.."papa!!"..tubuh org tua itu di peluk..

dato sabri terus menolak..hanna tergamam.."jadi kamu la hanna..kamu dgr sini..aku dan mama kau dulu dah berpisah..makne kita tak ade kene mengena..paham!!"tengking dato sabri..

"papa.."hanna menangis...sampai hati papa buat hanna mcmnie..

ziyar terus menolong hanna bangun.."dato..sekalipon dato tak mengaku die anak dato..hormat la sikit dia sebagai seorang manusia!!"marah ziyar..

"anak haram bukan manusia!"lantang dato sabri bersuara..

hanna tergamam.."apa?"

"yeah..kau nak tahu sgt sebab ape aku tinggalkan kau..kau dengar sini..mama kau curang deangan aku dan malam kami bertengkar,die beritahu aku kau bukan anak aku ..!!"

"papa..tak mungkin pa..tak mungkin"teresak2 hanna menangis..mujurla ketika itu staf syarikat sudah tiada kerena waktu kerja telah habis..

"itulah kenyataannya dan kamu jgn carik aku lagi..kiter tak pernah ade hubungan darah pun..kau bukan darah daging aku..kau anak mama kau dgn jantan lain..!"marah dato sabri..

"tapi papa..hanna sayang papa.."

"sudahlah hanna..lupakan aku..lupakan aku yg pernah jdi papa kau..aku dah ade keluarga aku sendiri..aku bahagia..tolong jgn ganggu kebahagiaan aku.."

hanna menggeleng2 kepalanya..sukar utk percaya keyataan yg pahit utk ditelan..terjelepok hanna dilantai..

dato sabri terus melangkah..seperti kali pertama meninggalkan hanna..kali ini juga dia tak menoleh..

"papa!!"teriak hana..ziyar di sisi hanya mampu memujuk..

*********************
2 bulan berlalu..

"hanna..kita kahwin..?"usul ziyar..

hanna tergamam.."awak nie terlebeh makan panadol ker smalam..?"

"mane ade"

"dah tue..giler.."

"ala..jom laa kahwin..lagipon saya sayang awak..awak pon sayang saya.."

"perasann..saper nak kahwin dgn awak?"

ziyar buat muka.."okey fine.."

hanna tergelak.."yela2..kiter kahwin"

ziyar tersenyum menang..

*****************

"amelia..i nak kahwin dah pon..please jgn contact i dah..i had enough!"telepon dihempas..

hanna masuk biliknya tanpa diketuk.."aik..marah nampak..kenaper sayang?"

"nothing.."balas ziyar pendek..

"oh"hanna paham sangat dgn perangai ziyar yg tak suka bercerita masalahnya..

ziyar mengangkat kepala apabila hanna hanna mendiamkan diri..

"merajuk ker?"usiknya..

"mane ade..karang saya tanye lebih2.. awak sembur saya pulak..jadi jln selamat baik tutup mulut jer..hehe"

ziyar turut tergelak..hanna berbeza dgn amelia..hanna seorang yg tak banyak bunyi dan langsung tak pandai merajuk..amat memahami nya..

ziyar kadang kala pening dgn sikap amelia yg tak abis2 menagih kasihnya..rimas..baginya kisahnya habis apabila amelia bertindak memutuskan cinta mereka..tapi kenape sekarang hendakkannya kembali..perasaanya hanya utk hanna..

ketika hanna ingin masuk ke pejabat ziyar..dia terserempak dgn dato sabri..kaku langkahnya..dato sabri ke arahnya..serius raut wajahnya..

"saya ade sesuatu hendak berbincang dgn awak..boleh kita duduk sekejap.."

hanna hanya mengangguk..hatinya pedih bila papa yg sudah tak menganggapnya sebagai anak..

"ade apa papa?"tanya hanna gugup..

"i,m not your father!"tegas dato sabri..

hanna tersentap matanya berkaca..dia menunduk..

"sebenarnya ade perkara yg saya nak berbincang dgn kamu..mengenai anak saya ,amelia dan ziyar.."

"kenaper?"tanya hanna..

"saya nak kamu tinngalkan ziyar..anak saya sayangkan ziyar..dan saya taknak kamu ganggu hubungan mereka..saya sanggup lakukan ape saja utk pisahkan kamu dan ziyar jika kamu berkeras jugak.."

hanna tergamam.."tapi hanna sayang kan ziyar..samapai hati papa..!..papa pernah cakap kat hanna yg papa sayang kat hanna dulu..papa sanggup lakukan ape saja utk lihat hanna bahagia..tolong jgn pisahkan kami..ziyar kebahagian hanna.."

dato sabri menyinga.."terpulang..tapi aku nak kau tau aku cukup menderita dulu..kalau kau masih ade rase simpati..biarkan anak aku bahagia..biar aku bahagia..!"

"tapi macammane dgn hanna?..hanna tak boleh bahagia ker pa?"..hanna mengetap bibirnya..air matanya mengalir..

*******************

"ziyar..kiter berpisah jer laa.."

"what!!..ape nie hanna?..aper awak merepek nie?..perkahwinan kiter lagi 2 mnggu lagi hanna.."

hanna menatap wajah ziyar.."amelia cintakan awak..awak kahwin la dgn dia..awak akan bahagia dgn dia.."

"takk..saya tak kan berpaling pada dia lagi..hanna..kalau awak taknak kahwin dgn saya..saya takkan kahwin dgn siapa2 pon.."

"sayang tak boleh bahagiakan awak.."ujar hanna

"siapa kate??..hanna..jgn dgr cakap org..kiter kene berjuang demi cinta kita..biarla org nk kate ape yg penting hati kiter..hanna janji dgn saya awak akan pertahan kan cinta kiter..janji dgn saya hanna..!"rayu ziyar..tangan hanna di pegang erat..

hanna menangis..hatinya sayu..dia mengangguk.."saya janji"

"walau aper pon terjadi??"tanya ziyar..

"walau ape pon terjadi ziyar..saya janji.."terus tubuhnya teresak didlm pelukan ziyar..

*******************

"ziyar kemalangan...!!!"gagang ditangan hanna terlepas..

sampai saja di wad yg menempatkan ziyar..semua mata memandangnya..turut kelihatan dato sabri dan amelia..mata amelia kelihatan sembab..ziyar masih lagi belum sedar kan diri..mukanya berbalut akibat hentakan kuat pada stereng..

selepas 2 hari,ziyar tersedar dari koma..tapi ziyar tak langsung ingat hanna..

sejak dari itu..perkahwinan mereka terpakse ditangguh..hanna terima semuanya dgn tabah..

ziyar seakan benci padanya..setiapkali dia datang ke pejabat ziyar..ziyar pasti tidak membenarkannya masuk ke bilik..

amelia pula semakin rapat dengan ziyar..ziyar juga bertindak memutuskan tali pertunangan mereka..

walaupun ziyar sudah tak igt padanya..hanna tetap mahu berpegang pada janji nya..takkan berpisah walau ape pon terjadi..dia akan bertahan..

"tolong laa hanna..stop distubing me!!"

"i rimas laa.."

"u annoying me likes crazy,hanna!"

walau pelbagai makian yg diterima hanna tetap menunggu sehingga hati ziyar kembali ingat padanya..

dato sabri juga acap kali memberi amaran tapi dia tetap tak peduli..

satu lagi berita tergempar sampai ke telinganya..amelia kemalangan..langgar lari..

dato sabri dan ziyar terus menuduh nya tanpa usul periksa..hanna cukup terkilan..bagi hanna ziyar boleh dimaafkan kerana dia hiang ingatan..tapi papa??..sampai hati..dia hampir2 disumbat ke dalam penjara tapi ibubapa ziyar ade utk mempertahankannya..

"hanna tak tahu sampai bila hanna mampu bertahan.."teresak hanna bersendirian..

doktor memaklumkan amelia memerlukan darah..tapi hanya darah hanna yg bersesuaian..

usai mendermakannya..hanna terus keluar dari hospital..tapi sekerat jalannya..ibu ziyar memanggil..

"makcik ade sesuatu nak ckp dgn hanna.."

"ape makcik?"

lama terdiam antara mereka..mata mak ziyar mula berkaca..
"maafkan makcik nak..tapi makcik pohon pada hanna lupakan la ziyar..ziyar dah lupakan hanna..hanna nak tgk ziyar bahagiakan..lupakan la die nak.."

hanna membulatkan matanya.."makcik..jgn pisahkan kami makcik tolong.."kaki mak ziyar di pegang..

tetapi wanita tua itu hanya mengesat air matanya..

"tolong la nak lupakan ziyar.."

hanna tersandar pada dinding..menangis sambil memeluk lutut..

dato sabri dari kejauhan melihat..hanna!..
ya allah..terdetik penyesalan..


******************

"u nak ape lagi datang office i??"ujar ziyar kurang senang..

hanna hanya tersenyum nipis.."saya nak ucap selamat tinggal dan maafkan kan saya tak dapat tunaikan janji.."

"janji?..janji aper??"tanya ziyar pelik..

"janji utk pertahan kan cinta kiter walau ape pon terjadi..erm...maafkan saya"pintu bilik terus ditutup..

ziyar terkedu..

*******************

sesampai di kampung hanna terus pergi ke rumah mira..tubuh sahabatnya dipeluk erat..

"papa dah taknak kan aku..semua dah tinggalkan aku mira.."

mira hanya mampu memujuk..

"sudahlah hanna..aku kan ade.."

hanna mengangguk..

****************

"papa..hanna sayang papa..papa sayang hanna tak?"tanya anak kecil itu..

"papa syg hanna"..tergelak hanna di pangkuan papa..

terimbau kenangan dulu di benak dato sabri..air mata kerkesan di pipi..

hanna tak pernah salah pada aku..kenaper aku mesti hukum dia..dia sanggup berikan darahnya pada amelia..langsung dia tak marah..aku yg tak layak jadi papa dia..aku tak layak..hanna maafkan papa!

****************

kenape aku sunyi bila dia tiada..kenape dia yg muncul setiapkali aku kesunyian..??

ziyar keliru..kepalanya tiba2 sakit..pandangannya kabur..permanduannya juga sudah tak terkawal..

***************

"ziyar salah pada hanna mama..ziyar salah.."teresak2 ziyar menangis..setelah sedar..ingatannya juga turut pulih..tapi malang akibat keterlanjuran dulu..hanna hilang darinya..

"ziyar dah igt segala2 nya..ziyar dah buang dia ma..ziyar menyesal..dia tak beri peluang langsung kat dia..ziyar salah.."



******************

pintu rumah papan nenek hanna diketuk..

hanna tergaa apabila dato sabri yg muncul..

"maafkan papa hanna.."

hanna menangis...tubuh org tua itu terus dipeluk.."papa tak perlu mintak maaf..hanna tak pernah marah papa..papa,hanna sayang papa!"

dato sabri amat menyesal dgn apa yg terjadi..kalau boleh waktu diputar..akan dia betulkan segalanya..tapi itu semua takdir..die khilaf dgn kesilapan lampau..


"hanna.."satu suara yg amat hanna rindui..

dia berpaling..ziyar!..

ziyar menunduk.."maafkan saya.."

hanna tersenyum kelat.."saya serrender ziyar..maafkan saya.."terus die berlari ke dalam rumah..

air mata ziyar turut mengalir..tersenggguk2 dia di depan pintu..dato sabri memegang bahunya..."hati hanna lembut..pujuk la dia..pergila pujuk anak papa tue"

ziyar meraup mukanya..

lagu celine dion..i surrender berkumandang ditelinga ziyar..ziyar tergelak perlahan..hanna sukar menyatakan rasa hatinya degan mendegar lagu..tapi hatinya turut sebak mendengar bait lagu itu..

There's so much life I've left to live
And this fire's burning still
When I watch you look at me
I think I could find the will
To stand for every dream
And forsake the solid ground
And give up this fear within
Of what would happen if they ever knew
I'm in love with you

'Cause I'd surrender everything
To feel the chance to live again
I reach to you
I know you can feel it too
We'd make it through
A thousand dreams I still believe
I'd make you give them all to me
I'd hold you in my arms and never let go
I surrender

I know I can't survive
Another night away from you
You're the reason I go on
And now I need to live the truth
Right now, there's no better time
From this fear I will break free
And I live again with love
And no they can't take that away from me
And they will see... yeah

I'd surrender everything
To feel the chance to live again
I reach to you
I know you can feel it too
We'd make it through
A thousand dreams I still believe
I'd make you give them all to me
I'd hold you in my arms and never let go
I surrender

Every night's getting longer
And this fire is getting stronger, baby
I'll swallow my pride and I'll be alive
CAN'T you hear my call




"saya sayang awk hanna!!"ziyar jerit dari luar bilik..

hanna tergelak..saya sayang awak jugak laa..detikya dalam hati..

syukur alhamdulillah..terlerai sudah segalanya..


tamat~

p/s:sori tak best..tergesa2 buat..enjoy yar!
posted by Penulisan2u @ 2:10 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
20 Comments:
  • At 8/5/09 5:28 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    errrmmmm.....
    ok laa...

     

  • At 8/5/09 5:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best tp cita dia cepat sgt

     

  • At 8/5/09 7:21 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hmm.. bole la.. not bad.. tp asal buat dlm keadaan tergesa2?
    buat la leklok kan best..

    ~~PapaTul~~

     

  • At 9/5/09 1:20 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sedih plak bce yg pasal papa dy tu...
    but for me,this story is really good...

     

  • At 9/5/09 9:34 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adei,tetiba plak air mata ni mengalir~huhuh

     

  • At 10/5/09 10:00 PG, Anonymous grea said…

    jalan citer yg best
    jarang nk jumpa citer camni
    ok la jugak
    tp bnyk yg pelik kt citer ni
    hehe
    CHAIYO!

    ^_^

     

  • At 10/5/09 2:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes arr wei
    cto neyh...
    sedeyh siot..
    huuuuuuuu..

     

  • At 10/5/09 5:15 PTG, Anonymous alynn malynna said…

    pd org yg tersyg...
    jgn la ilang ingatan....
    tkt....
    hehehe...
    besh2....

     

  • At 11/5/09 12:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sedihyer,dgn penderitaan yg dilalui hanna & ketabahan hati.jalan cerita best walaupun writer tergesa2tapi leh wat saya rasa kesedihan cite ni..
    Anwy congrat keep it up.

     

  • At 11/5/09 7:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best2..
    lain dr yg lain..
    tp kalu bleh msukkn byk ag dram2 dia tu erk..
    huhu

    ~nEuR0 shEwAzni~

     

  • At 14/5/09 2:57 PTG, Anonymous yuta0330 said…

    hmm
    sume pon dh komen
    btw, nice shot!

     

  • At 18/5/09 4:24 PTG, Blogger sh@r!p0p..aku orang biasa said…

    sedey r citer ni
    mmg cool gler

     

  • At 21/5/09 5:36 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Best gk cite ni....tahniah utk penulis:)

     

  • At 23/5/09 1:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    teremosi lak..

    mengalir ayer mata..

    sobs2..

     

  • At 25/5/09 11:42 PTG, Blogger alna said…

    hehe..seres sedih cte niy...
    even awk buat cte ni tergesa-gesa pn..
    still bes kot...
    klo x tergesa-gesa msti lg bes..
    papepn truskn usaha..
    ske r gye penulisan awk...
    cme der byk gak kesalahan ejaan..hehe..
    phm dh tergesa-gesa kn..xpe2..

     

  • At 4/6/09 1:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    agak best n agak menarik.....
    sy suka baca!!!

     

  • At 4/6/09 3:23 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ape plk xbest...cite nie best cume pndek jer...ngah syok2 bce dah abis..hehehe...good job writer...

     

  • At 15/1/10 11:59 PG, Anonymous syafiqah said…

    sedihnye crite ni blh saye nangis

     

  • At 20/12/10 10:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    air mate llk aku tumpah
    waaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

     

  • At 14/5/11 11:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhuhuu!!!!!sedihnya!!!!da bnjir dgn airmata....tahniah penulis....nest sssaaaaannnnggggaaaaatttttt!!!!!!!!!!!!!huwaaaaaaaaa!!!!!!!

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group