BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Mei 25, 2009
Cerpen : Cinta Fatin & Fitri
Nama Pena : NUQYQA

Aku memeluk tubuhku.Rasa sengal sangat sekarang ni!Dah sejam aku duduk tercongok kat restoren ni.Manalah mamat sengal ni.Semalam dia yang poyo,cakap suruh datang awal.Alih-alih,dia yang lambat.Dasar janji melayu!
Aku memang dah bosan nak tunggu ni...Aku mencapai handsetku dan bersiap mahu pergi namun niatku terbantut apabila mamat sengal tu dah muncul..Uh..siap sengeh lagi.Kalau gigi cantik takpelah juga,ni tak...Drop the water face betul!
Fitri duduk menghadapku."Sorry,I ada hal sikit tadi...You baru sampaikan?"Mak aiih...bodohnya soalan.Dah trang-trang air aku dah habis,takkan baru seminit baru tunggu?sengal...
"Asal kau nak jumpa?"Aku terus bertanya.Malas nak panjangkan cerita,nanti jadi lain pulak...
Muka Fitri berubah serius."You tahu tak,our parents nak jodohkan kita?".
Aku membulatkan mata dan berdiri mengetuk meja."What?"Semua mata memandang perlakuanku.Aku menekup mulutku dan kembali duduk."Kau jangan nak main-main.Tak kelakar taw!"Nadaku tegas.
Fitri mengangkat tangannya."I swear Fatin.Semalam I terdengar diaorang bersembang kat ruang tamu....Diaorang memang serius.Siap buka buku pengantin nak cari baju!"Aku mengerutkan mukaku.
"Apa susah sangat.Kalau kita dua-dua tak mau,mesti tak boleh jalankan?Lagi pun,kau kan dah ada Akma,Mila,Sharen and the others women...Aku pula lansung tak hingin nak kahwin.Kalaupun kita kahwin,memang hancusss....Aku tak suka kau,kau tak suka aku!Uweekkkk...."Aku memegang tekakku.
Fitri tersenyum sinis.."Yes,I memang tak suka you and you pun tak suka i.Tapi............."Dia mengelipkan matanya....
"Iwant to marry you!"
Tidaaakkkkkkkkkkkk............

Aku memegang kepalaku yang amat berat.Betul-betul aku rasa sengal sekarang.Bala apalah yang datang ni?Ahhhhhhhh.....Dahlah tadi fight dengan mama.Ada jer jawapan mama.Uhhh......
"Ila muda lagi la mama.Takkan dah nak kahwin.Belajar pun tak habis lagi.Habis nanti,dia nak bagi Ila makan apa?Pasir ke ranting?Lagipun Ila tak suka kat Fitri tu...Dia tu,makwe keliling pinggang.Ma nak tengok ke anak ma dapat suami mata keranjang?"
Mama tersengeh dan memandangku."Ila,soal kahwin ni tak tengok pada umur sayang.Umur 23,dah okey sangat taw.Lagipun apa yang susahnya kahwin sambil belajar?Lagi lah Ila dapat semangat lebih dari Fitri.Mama yakin,mesti Ila dengan dia bahagia."
Uhhh,aku memuncungkan bibirku."Ila tak mahu,tak mahu,tak mahu,tak mahu!"Aku memberontak.
"Kamu kena kahwin dengan dia.Fatin Nabila!This is my instruction"Suara papa mencelah kuat.Aku menelan air liur...Aduh,kalau papa dah masuk campur,memang aku kena masak...Tidak.........
"Papa bagi 2 pilihan.Kahwin dengan Fitri dan secara automatiknya harta papa,akan diwariskan pada kamu.Atau,kalau tak nak kahwin,papa akan tarik elaun kamu,kamu jangan sambung pelajaran kamu dan harta papa sesen pun....kamu takkan dapat!"Jelas sekali papa memberikan ugutan padaku.
"Ila.....think ok...Ila tak rugi apa-apa pun kalau kahwin dengan Fitri."Mama cuba memujukku.Aku bingkas bangun dan terus masuk ke dalam bilik.
Bila aku fikirkan balik,aku dah tahu sebab apa Fitri setuju nak kahwin dengan aku.Mesti dia pun dapat ugutan macam aku.Dan....untuk seorang playboy macam dia,duit memang penting.Dia memang takkan rugi apa-apa pun kalau kahwin dengan aku.Yang ruginya aku!
Tapi,aku lagi rugi kalau tak kahwin dengan dia.Tak dapat elaun,tak dapat sambung belajar,tak dapat harta papa!Mak aiih.....Aku bukanlah tamak tapi aku sekarang memang perlukan duit.Aku nak belajar sampai habis.Kalau tak,sia-sia jer aku belajar 4tahun,lagi setahun aku habis...Lepas tu,dapat la jadi doktor...Kerja yang aku idam-idamkan dari kecil.Aaahhhhhh,sengalnya!



"You jangan risau.Kita kahwin jer.Lepas setahun,kita cerai.Waktu tu.our parents dah tak boleh cakap apa dah.Lagipun,kita dah confirm dapat harta diaorang.And...I will not touch you Nabila..I’m promise!"
Disebabkan jaminan Fitri tulah,aku setuju nak kahwin dengan dia.Gila memanglah gila tapi nilah jalan penyelesaiannya.Tu tak masuk gila kami waktu nak pilih warna baju pengantin.
"Pinklah...cantik!"Aku mengusulkan.
Fitri mencebik."Ingat nak main barby doll ke pakai warna pink?I nak warna biru!"
"Biru hodoh!"
"Pink buruk!"
Dan jalan penyelesaiannya,baju pengantin kami warna biru pink!Yu....dah lah kontra punya warna.Kena gabung jadi 2.Tapi,lama-lama tengok,rasa cantik juga.Pink keputih-putihan digabungkan dengan warna biru laut.Dapat bayangkan tak?Hahaha...
Tapi yang paling aku tak tahan,semua kawan-kawan terkejut and perli aku.Mana taknya,sebelum ni,aku memang suka kutuk dia.Bila diaorang Tanya kenapa kahwin dengan mamat sengal tu,aku cakap jer dah jatuh cinta!Perkara sebenar mesti dirahsiakan!
Dahlah pulak tu,semua minah-minah yang terhegeh kat mamat sengal tu datang serang aku,Tanya kenapa aku ambik diaorang punya pakwe.
"Sebab aku cantik dari kau,sebab tulah dia kahwin dengan aku!"mudah dan padat jawapan aku kan?Setiap sorang,aku bagi jawapan yang sama..Sengal betul minah-minah tu,tak tahu yang Fitri dah main kayu 10!
Esok....esok dah nak kena nikah.Kalau perempuan lain,mesti gembira.Tapi aku,tak ada perasaan lansung!


"Aku terima nikahnya Nur Fatin Nabila BT Mohd Zailani dengan mas kahwin RM180 tunai......."saksi pun kata sah dan....i am a wife now!Fitri datang dekat padaku.Dia menghulurkan tangan tapi aku Cuma mengangguk.
"Salam lah..."mak cik mana tah yang tetiba menyampuk.Huh...aku tahulah...Aku menyalami Fitri dan sebuah kucupan lekat di dahi aku..Mak oi,rasa air liur dia yang melebihnya!
Selepas habis kenduri,kami terus menaiki kereta Mercedes dan terus balik ke rumah banglo 2 tingkat,hadiah perkahwinan dari parents mamat sengal ni...Errr,agak-agak nak panggil dia apa ek?
"Buatkan I kopi"Mak aiih....jadi king Nampak...
"Kan tadi baru jer lepas minum.Lagi pun minum banyak,nanti boroi!"Dia berdengus apabila aku menjawab.Sempat lagi aku menangkap perkataan malas daripada mulutnya.
"I nak ambik bilik yang paling luas.You,perempuan,dok stor pun cukup."Cara dia bercakap memang menjengkelkan.Aku ada idea!
"Siapa cepat,dia dapat!"Dengan itu,aku terus berlari dan masuk kedalam bilik tengah,bilik paling luas....haha...Aku kunci!Dari luar,Firi mengetuk-ngetuk pintu .Macam nak runtuh!

Mak oiihhh,sengal betullah!Pancit pulak skuter ni.Dahlah pagi ni ada test.Kalau lambat,wajiklah Prof Amir tak bagi masuk.Nak tunggu teksi,berjanggut lah aku..Eer,takkan nak tumpang mamat sengal tu?
Fitri muncul.Aku berdehem."Eeer,Fitri,aku nak tumpang kau pergi kampus.Boleh?Tenggiling aku pancit..."
Dia mencebik."Tak.Lagipun I tak ada kelas.Naik jerlah teksi.I nak pergi main boling ni"
"Please....aku memang terdesak ni.Pagi ni dahlah aku ada test.Please...."
Dia mengusap-ngusap dagunya sambil tersengeh."Okey,I tumpangkan you tapi,dengan 1 syarat.Iwant to take your room and you take my room.Okey?"Dia mengangkat keningnya...
Ehhhhhhhhhh,sengalnya.Dia kenakan aku!Dengan hati yang tak sampai 1 peratus pun rela,aku angguk kepala.Sengal!

Wah.....sedapnya dia berkepit dengan perempuan lain.Mesra nak mampos.Yang peliknya,tiap kali berkepit mesti dengan perempuan yang berbeza.Bukannya minah-minah tu tak tahu,si mamat sengal tu dah kahwin.Pulak tu,siapa bawa balik rumah.Nasib tak bawa masuk bilik je.Sakit mata aku ni tengok.Nak buat dosa,carilah tempat lain.
"Kau tahu tak dosa bergaul bebas dengan perempuan yang bukan muhrim?Nak sangat masuk neraka?"Aku menempelaknya ketika kami bersantai diruang tamu.
"You jeles kan"Wekkk....nak muntak aku.Hello!
"Aku tak jeles lah.tapt ni soal dosa.Dah pulak tu,kalau mama papa kita dapat tahu perangai kau,tak ke nahas?"Aku cuba berdiplomasi.
Dia tersenyum."Dosa?You cakap pasal dosa kan..Kalau ikutkan,you tu pun banyak dosa terutamanya dengan I"Aku mengerutkan muka,tanda tak faham.
"I dosa sebab menggauli perempuan yang bukan mahram I tapi you dosa sebab tak hormatkan suami.You cakap dengan I macam I ni adik you.Berengkau aku.Kalau you pandai sangat cakap pasal dosa,mesti you tahu kan syurga you bawah tapak kaki i.You wajib hormatkan I"
Wajahku berubah.Rasa panas ya amat ni."Kita kan Cuma berlakon jer.Tak payahlah nak menghayati watak sangat.Lagipun jangan cuba nak tutup salah kau dengan babitkan aku ek..."Aku memeluk tubuhku.Uuuhhhh....
"Memang kita tengah berlakon tapi hakikat yang sebenar,you isteri i.Kenapa tak dalam waktu kita berlakon ni,you hormatkan i?panggil I abang.Okey,macam ni.I takkan jumpa dah dengan perempuan-perempuan tu sume.Tapi,you kena panggil I Abang.Anggap ni macam cabaran.Nak?"
Wahhh dia nak mencabar aku pulak.Bukan susah pun nak sebut abang tu.Small matter!
Mula-mula memang nak tergeliat lidah aku nak panggil mamat sengal ni abang tapi lama-lama aku dah boleh biasakan.Dan yang paling penting,dia memang kotakan janji dia,dah tak jumpa minah-minah senget tuh...
Kadang-kadang kalau aku rajin,selalu juga aku masak untuk dia.Tapi,dia suka kutuk masakan aku,cakap masin la,masam la...Aku rasa okey jer...Entah macam mana tah lidah dia.Dok kutuk-kutuk,balun sampai 2 pinggan.Huh...
Aku memang rasa hormat kat dia.Dah lama dok sama ni,baru aku tahu perangai dia macam mana.Tak adalah sengal sangat rupenya...huhu...Tapi,tak da cinta ek...memang tak ada la buat masa ni....for me love is such a rubbish!


"Abang nak bawa Atin pergi mana ni?"Aku menyoal Fitri.Tadi katanya,suruh aku berpakaian cantik dan dia mahu membawaku ketempat istimewa.Rahsia nampak!Lepas 7 bulan kahwin,baru nak surprise.Benda apatah...
"Adalah...Atin sabarlah...."
Aku jadi bertambah pelik bila kami tiba di banglo kepunyaan keluarganya.Gelap jer..
"Jom"Aku membontoti Fitri..Sampai jer dalam rumah....
"Surprise"Tadi gelap sekarang dah cerah.Belon bergantungan dan ramai sangat.Lagu selamat hari lahir bergema.YA ALLAH,macam manalah boleh lupa hari ni birthday aku?Ya ampun....
Mama membawa kek dan menyuruh aku meniupnya.Aku tersenyum dan bersiap mahu meniup lilin.Namun,pegangan tangan Firi di pinggangku membuatkan aku terkesima.Oit,tak pernah weh dia buat macam tu!
"Kita tiup sama-sama ye sayang...Abang nak kongsi hari istimewa dengan sayang."Bisikan Fitri lembut menampar telinga ku.Pe?Sayang?Aku mengangguk dan kami meniup lilin bersama.Rasa sengal campur rasa pelik bila kami sama-sama tiup lilin.
Kemudian....satu ciuman hinggap di pipiku.Wah,dia ni betul-betul nak ambik kesempatan ker?Aku sekadar merelakan sahaja.Ah...tak luak pun kan.Tapi,sengalnya bila mama suruh aku cium pipi dia pulak..Eh....tak pernah-pernah aku cium lelaki...Yuuuuu...............Dan tanpa rela,aku pun....emmm...
Fitri masih lagi memegang pinggangku.Aku memang nak elak tapi dia memang pandai,dia bawa aku depan mama dengan papa.Owh....aku tahu,mungkin dia nak memantopkan lagi lakonan kami...Uhhh,jangan cepat pasan ek....
Memang seronok betul majlis aku ni.Ramai sangat yang datang.Tapi yang tak sedapnya,tetamu yang tak di undang pun datang.Akma!Dia tu salah seorang peminat fanatik Fitri...Uhhhh,menyebuk jer nak dekat dengan Fitri.Tapi elok juga,Fitri tak adalah nak melekat jer dengan aku...Uhhh,perempuan tu memang tak tahu malu!
Dalam kereta,aku hanya membisu.Fitri pula mungkin penat melayan Akma.Sampai di rumah,aku bergegas mahu naik keatas dan merehatkan diri.Namun,niatku terbantut apabila Fitri memegang tanganku.
"Abang nak bagi sesuatu untuk Atin.Abang harap Atin akan suka and simpan sampai bila-bila."Dia mengeluarkan sekotak hadiah dan menyuruh aku buka.
Sweetnya...2 gelas cawan berbentuk hati dan terukir nama aku dan dia.Aku tersenyum tapi senyuman ku mati tiba-tiba.
"Abang bagi jelah kat Akma.Atin tak layak nak dapat benda macam ni.Lagipun,Atin tak suka benda-benda macam ni."
Dia mengeluh."Atin...abang memang beli ni untuk atin,untuk atin simpan..Ambiklah...please sayang..."Aku terkedu mendengar ungkapan sayang yang keluar dari mulutnya.
"Kan sekarang tak ada orang lain,tak payanhlah abang nak bersayang-sayang dengan atin"aku cuba memperingatkan tentang hakikat sebenar.
"Atin ingat abang berlakon ker?No sayang.I’m serious.Abang betul-betul sayangkan atin.And yang paling penting,I need you angd very love you!"aku betul-betul terkedu banar.Tak tahu nak cakap apa.Aku sekadar menundukkan kepalaku.
"Abang nak atin betul-betul jadi isteri abang yang abadi.Bukan sekadar tertulis di kertas tapi dihati..."Lembut kata-katanya dan menusuk ke dalam hatiku.
Aku mencari anak matanya."Akma?"ringkas pertanyaanku,dia membulatkan mata.
"Dia tak ada kaitan dalam hidup abang."Tegas dan yakin jawapannya."Abang nak kita batalkan perjanjian kita.Abang nak kita tamatkan perjanjian kita ni sayang...."Wahaha,sukanya!
Tapi,aku kenalah jual mahal sikit."Biar atin pikir dulu.Atin tak nak buat keputusan yang salah pulak nanti.Abang pun tahukan sejarah hidup abang dulu,perkara tu membuatkan atin kena berhati-hati nak pastikan yang abang betul-betul ikhlas.Ungkapan I love you tu besar maksudnya dan atin sendiri pun tak pasti dengan kata hati atin ni.Bagi atin masa."Aku berlalu pergi meninggalkan Fitri bersama hadiah ditanganku..


Setelah seminggu aku berfikir,akhirnya aku dah buat keputusan muktamad.Yes,I will accept him!Sebelum nak bagitahu kat Fitri,aku nak bagi surprise sikit.Aku nak masak sedap-sedap.Dengan penuh semangatnya,aku gagahkan diri membeli keperluan di market.
Dah siap semua keperluan,aku memandu untuk pulang ke rumah.Sampai satu selekoh,mataku tertarik untuk berhenti apabila terpandangkan kereta Mercedes kepunyaan Fitri tersadai ditepi taman.Apa di buat kat sini?Kata ada test hari ni,asal ada kat taman ni?Hatiku memberontak ingin tahu.Aku berjalan masuk ke taman.
Disatu sudut taman,aku melihat sepasang manusia sedang berdekatan.Hatiku jadi panas ya amat.Fitri dan Akma!Apa yang berlaku ni?Aku berjalan mendekati mereka.Dari arah berlakang,aku cuba menangkap perbualan mereka.
"I tak tipu you ma...betul,I love you!"What?Baru minggu lepas dia cakap macam tu kat aku!
"Habis,kenapa you nak kahwin dengan dia kalau you sayangkan i?I lagi cantik dari dia!"
"I terpaksa!Kalau ikutkan hati I,memang I akan pilih you.Iwill not choose the girl!"Membara ya amat hatiku.Aku takkan nangis!Tak akan!
Aku dah tak sanggup nak dengar perbualan mereka.Aku terus berlari menuju ke kereta.Sampai hati Fitri!Memang dasar buaya!Memang motif dia Cuma nak mainkan aku.Sengal!Dan,aku tarik keputusan aku!


Selepas 5 tahun..........
Aku menarik nafasku perlahan.Dalam beberapa minit saja lagi kapal terbang akan mendarat ke landasan.Tak sabar untuk aku bertemu keluargaku yang amat-amat aku rindui.Lepas jer habis belajar,aku terus sambung belajar kat Ireland selama 5 tahun.
Turun dari kapal terbang,aku mencari-cari kelibat mama dan papa.Cuitan di bahuku membuatkan aku menoleh kebelakang.Dia!
Aku segera memeluk si dia dan dia menghadiahkan kucupan dipipiku."Mana mama papa?Tak datang ker?"
"Diaorang nak bagi privasi kat abang nak jumpa isteri abang ni...."Fitri mencuit hidungku.Aku tersenyum.Aku benar-benar rindukan lelaki ini.
Mesti korang semua pelikkan macam mana aku boleh still lagi dengan Fitri kan?
Macam ni...
Sebenarnya apa yang aku dengar kat taman tu bukanlah perkara sebenar yang terjadi.Fitri Cuma cakap macam tu sebab Akma ugut nak bunuh diri kalau Fitri tak mahu kahwin dendan dia.So,Fitri terpaksa cakap macam tu.
Sekarang,dah tak payah nak pening pikir pasal Akma sebab dia dah pun jumpa dengan arjuna hati dia.Dah kahwin dah pun.Dengar cerita,dia tengah mengandung.Wah,lagi cepat Nampak.Aku tersengeh.
"Sengeh sorang-sorang,ingat kat pakwe sana ka?"Sergahan Fitri me3ngejutkan aku.
Aku tersengeh dan memegang lengannya."Memang tengah pikir pasal pakwe pun.Tapi pakwe ni pakwe paling kacak dalam dunia dan paling atin cinta seumur hidup"
"Boleh abang tahu siapa orang tu?"sengehan mencul di bibir Fitri.
"Emmm,Muhammad Fitri Ilham!"Dia tersenyum.Dari riaksinya,aku tahu dia amat terharu.
"Kalau macam tu,boleh abang mintak hadiah?"Aku mengerut mendengar pertanyaan darinya dan terus mengangguk perlahan.
"Emmmm,abang nak anak!"

Aku dan Fitri berjalan ke tempat pakaian bayi.Perutku yang memboyot ni memang besar sungguh.Aku dijangka bersalin minggu depan.So,hari ni baru nak beli baju baby.
"Abang,beli baju warna pink ek..."
"Nak anak kita jadi barby doll ke?Warna birulah."
"Biru hodoh!"
"Pink buruk!"
Mendengar kata-katanya,aku merajuk.Dia tersenyum dan menarik hidungku lembut.
"Okey sayang.Kita beli la baju pelbangai warna.Takkan nak beli semua warna biru atau pink.Emmm?"Dia menganggkat keningnya.Aku mengangguk.
Tiba-tiba..."Adooooiiiiiiii....abang,air ketuban dah pecah....aaaahhhhhh......"

Alhamdulilah....aku selamat lahirkan seorang bayi lelaki yang dinamakan Faiz Nabil.Aku bahagia dan lengkaplah hidup aku sebagai seorang ibu dan wanita.Faiz Nabil telah melengkapkan Cinta Fatin dan Fitri....
"Abang sayang dan cintakan atin."Aku tersenyum lagi.


P/S:hARAP U ALL SUKA ANG BAGILAH KOMEN SUPAYA KITA BOLEH TINGKATKAN LAGI TAHAP PENULISAN KITA.
posted by Penulisan2u @ 2:31 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
46 Comments:
  • At 25/5/09 3:09 PG, Anonymous alynn malynna said…

    besh la gak...
    tp jgn la terlalu bnyk gune
    sengal 2....
    x sesuai sgt la...
    ape2 pon ok...

     

  • At 25/5/09 3:11 PG, Anonymous alynn malynna said…

    besh la gak....
    tp bnyk sgt gune perkataan sengal....
    x sdp la ble dibce....
    but ok....

     

  • At 25/5/09 8:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes...congrats 2 writer..!!

     

  • At 25/5/09 10:00 PG, Blogger rahma said…

    "Fatin Nabila! This is my instruction"....???!!! hhhmmmm... adik, sorry klu terasa tp klu nak guna terms BI dlm cerpen, make sure apa perkataan yg betul n fahamkan maksudnya jg... sbb klu kt guna perkataan yg tdk sesuai, maksud ayat tu jd lain la pulak... n pemahaman org yg bc pun jd x betul.. anw, keep it up ya ^-^

     

  • At 25/5/09 10:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    emm..ok..best gak..keep it up!!!

     

  • At 25/5/09 11:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    atas dah ok...tp ending kelam kabut sgt. jalan cerita dah biasa baca tp masih ada perbezaan juga. keep it up!

     

  • At 25/5/09 12:16 PTG, Blogger bidadari cinta said…

    citer yg best...!

     

  • At 25/5/09 1:24 PTG, Blogger Nina Syafiqah said…

    pape pon org ckp..
    aku still nak ckp...
    besttt!!...hihihi...
    keep it up ok!!>..
    chAYok2!!

     

  • At 25/5/09 2:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    owh,,xbest,,
    sory!
    ayt pn tunggang langgang.

     

  • At 25/5/09 2:43 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ish orang atas ni,aku baca okey jer....nak bagi komen pun,biarlah membina.jangan nak menjatuhkan...
    to the writer,cerita ni dah bes cuma perlu dimantapkan lagi cerita hujungnya...apa-apa pun,teruskan berusaha...

     

  • At 25/5/09 3:16 PTG, Anonymous Cerita Melayu said…

    bagus gak cerpen nie yer... kalo bole sy naq siarkan kat laman saya...

    bole ker?

     

  • At 25/5/09 4:36 PTG, Blogger my_za2l said…

    haha,btul best,..
    cume english words awk mcm sengal jer.
    org yg kat atas tu dye kate xbest sbb hati dye x terang.
    haha:p
    :D
    ~myza2l~

     

  • At 25/5/09 4:46 PTG, Anonymous Bkan Kaki Novel said…

    best gak cita nie..
    bole tahan la^^
    lepas nie try wat novel pulak,amacam? hehe~
    erm,saya stuju 100% dgn alyn malynna, jgn guna pekatan sengal 2 byk sgt.

     

  • At 25/5/09 5:13 PTG, Blogger alna said…

    cte nih sonok gak..
    truskn usaha...

     

  • At 25/5/09 5:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahaha...tq la kpd yang suka dengan cerpen saya...he3,memang saya bi lemah cket...
    eh...myza21,umur kita samalah....!16...he3...
    kpd cik cerita melayu,sy x ksh kalu awk nk siarkan cerpen sy kt laman awak... lagi saya suka
    emmm..nak buat novel??maybe...tunggu!

    NUQYQA-93

     

  • At 25/5/09 8:15 PTG, Blogger Nurul 'Atiya said…

    bestla cite nih!!
    : )

     

  • At 25/5/09 10:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    instruction...u may change the word to 'order'..it would be better..overall is good!!!keep it up~~

     

  • At 26/5/09 12:01 PG, Anonymous qilakasih said…

    bagi sye semua ok..biasala tu cerpen mesti sengkat2 dan gaya bhse yg mnceritakan....best..ilike this story
    ni yang rse nak wat cerpen lak..uhuk2
    sye ske ayat santai kmo....
    'sengal' perkataan yg xslh klo nk ltk bnyak mane pon..
    kan3?!!

     

  • At 26/5/09 12:29 PG, Anonymous fafa said…

    ok la..best jgak..
    haha..
    nway truskan berkarya!

     

  • At 26/5/09 3:32 PG, Blogger what a strange world... said…

    Salam,

    citer not bad.. but klo bleh elakkan penggunaan english words sbb sy tgk byk gak mcm xbtul.. anyway.. teruskan berkarya =)

     

  • At 26/5/09 9:32 PG, Blogger kura-kura c0mey said…

    salam~
    ok gak citer ni...
    tp sy nk btulkan satu jer...
    istilah muhrim tu bmaksud org yg sedang berihram..
    saya rasa,yg awk mksudkan tu mahram kan?

    anyway,keep up da good work!
    >_<

     

  • At 26/5/09 8:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bes jerk..
    tpi starting mcm cter mcm da biase jer...

     

  • At 26/5/09 11:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    improve ur english..u budak skolah ek??

     

  • At 27/5/09 12:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dis gurl (penulis)..
    same umur ngn adek laki saye..
    tp da bule wat cerpen..
    dat's good~~!!!
    teruskan usaha k!!!
    gambatte~~~
    (^_~)Y

     

  • At 27/5/09 3:00 PG, Blogger ArDiNi said…

    best2!
    haha nk komen psl sengal tuh tp dah ramai sgt yg komen so dini batalkan..

    anyway,keep it up!It's very good!

     

  • At 27/5/09 8:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besh2...

     

  • At 28/5/09 1:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak best!!

    boring..!

    cerpen yang stereotaip..!

     

  • At 30/5/09 6:44 PTG, Anonymous mina said…

    fulamak..best glew. 2hla mule2 benci lame2 sayang..

     

  • At 31/5/09 11:06 PG, Anonymous princess_deiyna said…

    okey but...perkataan boleh x dieja dengan betul..

    kepada semua penulis..

    tlg jgn rosakkan bahasa melayu..

    ni cerpen/novel bukan sms..teguran ikhlas dari saya..hanya utk membetulkan sahaja...

     

  • At 31/5/09 12:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Best!!!
    romantik....
    :D

    dak2 uitm kuantan mmg suke~
    wahaha

     

  • At 1/6/09 9:36 PG, Anonymous fatin said…

    bez arr cte niyhh...
    tp lg bez klu nma fitri 2 digantikan dgn nabil..
    sbb sye bcinta dgn dye..

     

  • At 1/6/09 9:52 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    memeng best giler!!! romantik...harap diteruskan lagi membuat cerpen cinta sebegini..

     

  • At 5/6/09 7:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmng bes....teruskan berkarya....
    aja-aja fighting!!!

     

  • At 6/6/09 8:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bast2....comeyl jew...senyum sorang2 bile diaorg dh ngam...

     

  • At 6/6/09 11:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Bezz giler cerpen nie..
    anyway..
    gud luck 4 da writer!

     

  • At 7/6/09 3:56 PTG, Blogger Nazif said…

    best.. congrats... wait for mine.. :D

     

  • At 9/6/09 10:37 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best gilerrrrrr siot......

     

  • At 9/6/09 5:09 PTG, Anonymous si cute yumiera said…

    oiik tyqah..atin,fitri n akma jer keww???owg len ble agi.x nak kew wt tuk si MTD 2???anyway cte ni bes sangaat.pdulikan apew org nak cakap wt dunno jerk.ak arap si akma xbca novel ni sbb tkut dy trase plak..daaa

     

  • At 10/6/09 12:39 PTG, Anonymous Cerita Melayu said…

    wonderful terrific... bagus la camnie...

     

  • At 11/6/09 2:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Suke jalan crite
    but x suke the way penulis olah tiz story...
    ape2 pun keep it up k...

     

  • At 18/6/09 4:26 PTG, Anonymous zati@mrsm merbok said…

    miss qiqa:cerpen yg sgt menarik. ble nk buat cite pasal aku.hope dpt wat cerpen lg len kli....
    zati@mrsm merbok

     

  • At 21/6/09 9:51 PG, Blogger ~imia nuriz~ said…

    nice story,
    romantic n to writer keep it up!
    (^,^)

     

  • At 24/6/09 4:51 PTG, Anonymous lizz said…

    hmm..best gak..tapi knapa atin tu g ireland sorang2? Laki dia tak ikut ker? Masa bila pulak depa buat anak? laki dia sebut nak anak..pastu terus g beli baju baby..mcm nk cepat abis jer...anyway good luck!!

     

  • At 30/6/09 9:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bez la crpn ni...truskn b'krya...lps ni wk nvl pulk ye..

     

  • At 6/9/10 4:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ke la 2...
    best...

     

  • At 31/12/11 1:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    oke...
    cerpen ny boley thn seronok lahhh...
    anyway,cerpen ny ingatkan saye terhadap kwn saye..
    tahniah...
    keep it up..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group