BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Sabtu, Mei 23, 2009
Novel : Apple and Berry 1
Nama Pena : Milord JR

"Josh, cepatlah sikit!" Berry menjerit. Pemandunya itu hanya mengangguk. Jam ditangannya kembali dibelek. Dah hampir pukul 8. Bodoh betullah driver ni. Bawak kereta lambat sangat! Berry menggigit gerahamnya. Pintu pagar Empty Soul High School yang megah berdiri membuatkan Berry sedikit lega. Dia tak mahu lambat lagi ke sekolah. Setiap hari, hanya namanya dan beberapa pelajar `loser` yang selalu di panggil ke pejabat. Dia dah tak tahu nak bagi alasan apa lagi. Kereta rosaklah, mak ayah bergaduh, kaki sakit, baju sekolah terkoyak dan macam-macam lagi. Guru disiplin yang dikenali dengan panggilan Mr. Robert, mungkin dah muak melihat wajahnya.
Apabila Mercedes Benz yang dinaikinya berhenti, tanpa menunggu sesaat dia terjun dari kereta itu lalu berlari melepasi pintu pagar Empty Soul High School yang masih terbuka.
"Yeah! I made it, I made it!" Sorak Berry kegirangan apabila akhirnya dia berjaya sampai ke sekolah sebelum loceng berbunyi.
Lalu, dengan langkah yang megah dia melangkah menuju ke kelasnya. Tetapi, suasana terasa senyap semacam. Macam hari tak sekolah. No way! Berry menggeleng. Hari ni hari selasa, tak mungkin cuti. But, Why it so silence?
Tiba-tiba dia ternapak beberapa orang pelajar lelaki yang memang selalu sangat bersama dengannya kerana datang lewat kini sedang berlari mengelilingi padang. Takkanlah diorang kena denda. Kan baru pukul 7.53 sekarang ni. Still seven minutes left. Jam tangan berjenama XOXO nya dibelek sekali lagi. Betullah, Baru pukul 7.54. So, what happened here?
Keadaan disekeliling diperhati lagi. Tak nampak Mr. Robert pun. Tetapi, tiba-tiba dia tepandang sesuatu. Sesuatu yang membuatkan harapanya punah, hancur lebur bagaikan lava gunung berapi yang mengalir hangat.
"God!" Sesuatu yang sedang dilihatnya kini, amat menyesakkan nafas. Walaupun dunia terbelah dua, aku tak kan percayakan semua ini. "No!!!" Jam besar Empty Soul High School telah menunjukkan angka 8.54 manakala jamnya baru menunjukkan angka 7.54. Maknanya jam aku tak betul. Dan maknanya, aku terlewat lagi!!!
Rasanya macam nak menjerit dan pengsan di d situ juga, tetapi kalau dia pengsan, punahlah reputasinya sebagai pelajar perempuan paling bergaya di Empty Soul High School. But, what should I do? Er... Ponteng sekolah? Okay. Perlahan-lahan dia berundur ke belakang, matanya meliar ke kiri dan kanan dan niatnya hanya satu, keluar dari sekolah. Setelah semuanya selamat dan `aman`, dengan kiraan satu, dua, tiga, sepantas kilat Berry berlari keluar dari kawasan sekolah.
Tetapi... "ERK!"
"Awak nak pergi mana, Cik Berry Sawrise?" Wajah mengerikan Mr.Robert terpacul di depan pintu pagar. Bagaikan dipanah petir, Berry terpaku di situ. Matanya tepat memandang 10 kilo meter ke hadapan. Entah apa yang dia nampak, tak siapa tahu.
"Saya tanya awak sekali lagi, where do you want to go, Miss Berry?" Ulang Mr.Robert sekali lagi. Tetapi, kali ini bunyinya sedikit keras. Perlahan-lahan Berry tersengih. "Er... Well, nak ambil angin." Sengihnya sambil terangguk-angguk.
"Oh, ambil angin." Mr.Robert turut terangguk. "Kalau macam tu, apa kata awak ikut saya, awak akan dapat lebih banyak angin."
"Ha?" Berry tak terdaya untuk berdalih lagi, langkah Mr.Robert yang membawanya ke padang sekolah hanya diturutnya dengan perasaan geram, geram dan geram. Kena denda lagi!!


TEBAL telinganya mendengar Apple tak habis-habis menyindirnya. Ratu pecutlah, Miss too late, Wonder girl dan macam-macam lagilah gelaran yang dikaitkan dengannya. Ratu pecut dan Miss too late tu boleh pakailah jugak. Tapi apa kaitannya dengan Wonder girl. Kenapa? Aku ni ada nampak macam Wonder girl ke?
"Hei, Apple. Kau senyap sikit boleh tak. Aku gigit kau nanti baru tahu."
Tetapi, kata-katanya hanya dibalas dengan senyuman yang sangat manis dan memikat daripada Apple.
Serentak dengan itu, Berry terus merebahkan kepalanya ke meja. Handsomenya dia! Tak terdaya aku nak melawan. Sabar ajelah, Berry. Sesungguhnya hidup kau memang penuh dengan Apple yang busuk!
"Berry, kenapa kau datang lambat lagi hari ni?"
"Semalam kau kata nak datang awal."
Sepasang kembar yang paling sadis di dunia, Akia dan Aria bertanya. Berry mengurut dahinya. Penat dan letih bercampur rasa tertekan mula menghimpit diri.
"Entahlah, jam aku rosak agaknya." Jawabnya pendek tanpa langsung memandang wajah dua sahabatnya itu.
Akia dan Aria saling berpandangan sebelum menjungkitkan bahu. "Kau tak nak makan?" tanya mereka lagi.
"Tak naklah. Aku nak berlapar sekejap sebab nanti aku nak makan Apple ni puas-puas."
Jelingin tajam Berry hanya di balas dengan sengihan daripada Apple.
Nak makan aku? Alright, kita tengok. Siapa makan siapa nanti. "Berry.. come?"
Berry tertanya-tanya. "What?"
"Makan pie blueberry."
Pie blueberry? Belum sempat Berry nak menjawab, sekali lagi Apple memotong. "Ops, tentulah kau tak sanggup nak makan spesis sendirikan. Sorry, sorry."
"Argh!!! Blah la kau!" dengan penuh rasa geramnya Berry bangun dari tempat duduknya lalu keluar dari kelas menuju entah ke mana.
"Teruklah kau ni, Apple. Sengaja nak sakitkan hati orang." Marah Akia dan Aria.
"Eh. Yang korang nak sibuk kenapa? Aku rendam korang dalam longkang nanti baru tahu. Banyak cakap pulak."
Kemudian Apple turut bangun meninggalkan Akia dan Aria yang terkulat-kulat. "Kita pula yang kena marah."
"Sial betullah Apple tu. Dia ingat dia tu bagus sangat ke nak kutuk aku macam-macam. Dasar budak miskin. Apple busuk tak guna!!!"
"Siapa yang tak guna?"
"Ah?"
Teguran itu membuatkan Berry sedikit tersentak.
"Eh, April." Berry mula tersipu-sipu melihat jejaka idaman ramai kini sedang tersenyum kepadanya.
"Kenapa? Kena denda lagi?"
Apabila melihat Berry tertunduk malu, April bangun menarik tangan Berry lalu duduk disebelahnya. "Relaks. Tak ada niat nak menyindir pun. Just asking. You look cute as always."
"Ah?" Sekali lagi Berry kematian kata-kata. Cute? Wah, yang tu memang sentiasa diakui la. Hahahahaha!
"So, kenapa marah-marah ni?"
Tanya April lagi sambil jemari halusnya menguak rambut Berry ke belakang. Berry yang tersipu-sipu itu sekali lagi tak dapat menjawab apa-apa.
"Its okay. You dont need to tell me anything. Mungkin awak nak tenangkan diri. So, I leave. Good bye, beauty."
"Er... but i didnt mean so." Bisik Berry sambil memerhati langkah bergaya putera idaman itu pergi.
Tiba-tiba, tiga orang musuh yang paling tak diingini muncul di depannya.
"Heh, kau buat apa dengan Prince Snow?" Gertak gadis tahun ke tiga yang dikenali dengan nama Tuchee.
"Tak ada apalah."
Hah, aku paling benci dengan tiga langau ni. Tak habis-habis nak menyusahkan hidup aku. Macamlah Prince Snow tu diorang punya laki.
"Bohong! Kalau tak ada apa, takkanlah sampai di pegang-pegang rambut kau." Kata gadis yang bernama Carmeen.
"Aku dah kata, tak ada apa. Dia just hanging around with me. Nothing special. Hai... kenapalah korang ni sibuk sangat."
"Ok, kali ni kami percayakan kau. Lain kali, kalau kami nampak kau jumpa Prince Snow lagi, nahas kau kami kerjakan." Gadis yang ke tiga bernama Lucy pula mengugut.
"Hah, whateverlah!" kata Berry sejurus pergi dari situ.
Sepanjang perjalanannya ke kantin, dia tak habis menggeleng-geleng mengenangkan nasib malangnya sejak hari pertama dia berada di sini. Dia adalah anak kepada datuk bandar Empty Soul High School juga merangkap kepada anak golongan bangsawan peringkat tertinggi di Empty Soul Kingdom. Sejak Empty Soul High School melonggarkan syarat berasrama kepada setiap pelajarnya, terdapat beberapa pelajar yang berulang dari sekolah ke rumah. Kebanyakan mereka tinggal di dalam Pulau Empty Soul Kingdom ini juga.
Lelaki yang dipanggil Prince Snow oleh kebanyakan gadis di sekolah tinggi ini juga merupakan anak lelaki kepada bangsawan terkemuka di asia. Dia merupakan seorang lelaki yang bijak, kacak dan berkarisma. Kerana pekej lengkap yang lahir bersamanya, dia selalu menjadi tumpuan tak kira ke mana sahaja dia pergi. Sikapnya yang ramah dan bijak berkata-kata membuatkan orang ramai senang berada di sisinya.
Apple Min, lelaki yang selalu dipanggil Apple busuk oleh Berry ini adalah lelaki miskin yang datang daripada kepulauan mewah iaitu Q-Paradise. Dia adalah satu-satunya pelajar yang mendapat biasiswa sepenuhnya daripada Empty Soul High School kerana otak geniusnya yang menjadi rebutan ramai. Walaupun wajahnya selalu menarik perhatian ramai tetapi, kerana personalitinya yang sederhana, dia tidak begitu mendapat sambutan di sekolah. Tambahan pula, dia tidak tahu bermanis mulut dengan sesiapa yang bercakap dengannya. Apa yang terbuku di hati akan terus dilontarnya tanpa mengira dengan siapa dengan dia sedang bercakap. Lagipun, dia selalu saja bergaduh dengan April dan ini membuatkan dia amat dibenci oleh peminat April.
Manakala pasangan kembar Akia dan Aria yang selalu menyusahkan orang ramai dengan sikap banyak cakap mereka merupakan anak saudagar kaya daripada Korea. Mereka berdua menetap di banglo asrama mewah milik Empty Soul High School. Mereka berkawan rapat dengan Berry kerana berminat dengan personaliti Berry yang kaya dan cantik. Bagi mereka Berry ibarat permata yang akan bersinar walau ke mana sahaja dia pergi. Jadi, sesiapa yang berdampingan dengan Berry pasti akan turut mendapat perhatian.
Seterusnya, Tuchee, Carmeen, dan Lucy. Mereka merupakan sahabat baik sejak kecil lagi. Bapa mereka berkongsi eset dalam mendirikan sebuah syarikat telekomunikasi terbesar di Empty Soul Kingdom. Prince Snow adalah salah satu sebab kenapa mereka datang ke sekolah ini. Mereka tak akan membenarkan mana-mana gadis mendekati Prince Snow kerana mereka menganggap Prince Snow hanya akan berkawan dengan gadis seperti mereka sahaja. Mereka juga telah menubuhkan satu kelab untuk peminat Prince Snow iaitu `Prince Snow Fan Club.’ Dan untuk pengetahuan ramai, Prince Snow Fan Club ini mendapat sambutan yang hangat.

April memang mengancam. Semua gadis di kantin tak jadi nak makan apabile terpandang April yang sedang tertawa. Handsomenya!
Berry hanya menongkat dagu. Alahai, orang macam aku ni manalah dia nak pandang. Tapi, kalaulah aku dapat Prince Snow ni, seronoknya! Oh, April, April, April, April, April, Apple..
Apple? Eh? Aku sebut April ke Apple tadi? Eh? Eh?Eh?
"Tengoklah Berry tu, entah apa yang dia berangankan tu. Tak habis-habis berangan."
Aria setuju dengan kakaknya. "Betul. Nak kata berangan jadi tuan puteri, dia dah memang tuan puteri pun." Mereka berdua mengangguk lagi.
"Hei, buta ke?!" tiba-tiba satu tengkingan memecah suasana hambar di kantin itu.
"Sorrylah, aku tak nampak." Ucap Apple sebelum tunduk melutut mengutip dulang, pinggan dah cawannya yang terjatuh tadi.
"Sorry? not enough, man!" Lelaki berbadan besar itu menengking lagi. Pengikut-pengikutnya di belakang mengangguk keras.
Tapi, tengkingan lelaki itu tak Apple endahkan. Dia bangun dan melangkah pergi meninggalkan mereka.
Lelaki berbadan besar itu terkejut.
Salah seorang pengikutnya mula kedepan, bengang kerana ketuanya diabaikan sebegitu. "Hoi, kau jangan nak kurang ajar. Ingat sebab muka kau handsome, kami nak kesian! Tak de pasallah!"
"Betul, kalau kau anak jantan, sinilah lawan one by one!" sahat penguikut yang lain pula.
Tapi, tetap tak dilayan.
"Oh, menarik." Komen kembar Akia dan Aria.
"Menarik kepala hotak korang. Kau tak nampak ke samseng-samseng tu badan macam gerabak kereta api, matilah Apple nanti."
"Oh, jadi sekarang ni kau risaukan Apple la?"
"Ah?" Berry tiba-tiba termengkalan. Aku risaukan Apple? "Taklah!" hanya itu yang mampu dijawabnya.
Keadaan semakin dingin. Apple kini masih membisu sambil membersihkan kotoran di bajunya akibat perlanggaran tadi. Manakala samseng-samseng sekolah itu mula riuh. Mengutuk Apple dengan macam-macam perkataan yang tak masuk akal.
"Hoi, pengecut, macam mana mak kau ajar kau ni, ha? Jangan-jangan mak kau yang macam pelacur tu paksa kau duduk bawah ketiak dia sepanjang masa!" kemudian mereka tertawa. Terdapat beberapa orang penonton juga yang turut tertawa.
Tiba-tiba sesuatu telah menarik perhatian Apple. Dulang makanan yang masih dipegangnya, dilontar kuat tepat mengenai leher lelaki yang mencaci ibunya tadi hingga lelaki itu jatuh tak sedarkan diri. Keadaan senyap seketika sebelum samseng-samseng tadi mengamuk dan menyerang Apple.
Keadaan menjadi kaku. Mereka hanya menonton samseng-samseng itu tanpa mampu berbuat apa. Tetapi, apa yang mereka nampak, Apple sedikit pun tak menghadapi masalah untuk menumbangkan samseng tadi. Yang menjadi masalahnya kini, nampaknya amarah Apple tak dapat dibendung lagi, wajah merahnya jelas kelihatan dan samseng-samseng tadi teruk dikerjakan.
"Ah?" masing-masing terpana.
"Hei, hentikan Apple! Mati gergasi-gergasi tu nanti!" orang ramai mula bersahutan. Akhirnya, mereka terpaksa masuk campur dan menarik Apple menjauhi badan-badan yang dah tak berdaya itu lagi. Tetapi, cubaan untuk menenangkan Apple tak berhasil apabila Apple tiba-tiba melenting.
"Sekarang baru sibuk nak masuk campur! Tadi waktu setan-setan ni hina aku korang tak ada niat nak tolong pun kan?! Pergi mampuslah!" bentak Apple.
Berry yang melihat tiba-tiba terkesima "Apple..." Kenapa? Kenapa dengan kau? Mata kau... kenapa terlalu sunyi? Berry menekup mulutnya. Kesayuan mula bertandang apabila dia terpandang anak mata Apple yang mula hambar.
Kantin sekali-lagi senyap. Mereka hanya tertundunk. "Apple, kami tak ada niat macam tu pun."
"Apa?! Aku tak mintak penjelasan dari korang pun. Aku cakap pergi mampus!" dia menyepak tong sampah yang disusun berdekatan dengannya hingga menyebabkan sampah bertaburan di merata tempat.
Semuanya membisu. Tak seorang pun berani bersuara.
Akhirnya..
"Sini.." Berry menarik keras tangan Apple supaya mengikutnya.
"Eh? Berry! Cari nahas budak ni." Akia bersuara.
"Lepas." Arah Apple. Cuba berlembut.
"Tak nak."
"Aku cakap lepas, lepaslah!" Apple mula meninggikan suara.
"Aku cakap, aku tak nak!" Berry nampak terkejut, namun dia tak mahu beralah. Genggaman tangannya dikuatkan. Lalu tubuh Apple cuba ditarik sekali lagi. Dan ajaibnya, kali ini Apple menurut.



Kedua-dua mereka senyap. Walaupun sedikit janggal dengan situasi yang senyap ini, namun Berry tak berani bersuara. Hanya tangannya sahaja yang bergerak membersihkan luka-luka di muka, dan tangan Apple.
"Auww!"
"Eh, sorry. Sakit ke?" tanya Berry sambil melembutkan sedikit sentuhannya.
"Nak tahu sakit ke tak, sinilah aku buat balik dekat kau!" jawab Apple sedikit bengang.
"Kau ni Apple, sorrylah. Aku bukan sengaja."
Apple tak menjawab dan keadaan kembali senyap.
Ish, rimasnya aku. Speak something, Apple. Kutuk jelah aku ni iron woman ke, miss too late or whateverlah, but please janganlah senyap macam ni je. Too awkward!
Nampaknya aku jugak yang nak kena bersuara ni. "Er..."
"Kau nak bagi aku sakit lagi ke apa ni?"
"Ha?" Berry yang baru mula nak berkata-kata termengkalan apabila Apple memotong kata-katanya.
Kemudian dia melihat pada liha Apple pula. "Ah? Sorry, Apple!"
"Aduhai, macam mana ni. Sakit tak?" tanya Berry. Habis kuning muka Apple kerana terlalu banyak iodin yang digunakan. Apple tak menjawab, tetapi wajahnya jelas menunjukkan yang dia teramatlah bengang.
"Nak kena cuci baliklah ni." Berry bangung tapi, tiba-tiba tangannya ditarik.
"Thanks." Ucap Apple.
Berry tak berkata apa-apa. Ekspresi wajah Apple ketika ini telah memukaunya. Cool.. hatinya bersuara.
"Er... thanks for what?" tanya Berry kemudiannya kembali duduk di sebelah Apple.
Kelihatan Apple maraup rambutnya kebelakang, berdecit seketika dan kembali memandang Berry. "Thanks for stopped me."
Berry tersenyum. "No hallah!"
"Sebenarnya aku terkejut juga bila kau tengking aku balik tadi."
Terkejut? Berry kematian kata-kata.
"Yelah! Berani kau tengking aku, mak aku pun tak pernah tengking aku, tau!" sambungnya lagi dan kali ini wajahnya jelas kemerahan. Menahan malu.
Cis, pasal tu ke. Penat je aku terharu tadi. "Tau tak apa. Mak aku pun tak pernah tengking aku!" balas Berry. Mulutnya sedikit tercebik dan itu membuatkan Apple tertawa kecil.
"Apa?" tanya Berry.
"Yelah, kalau kau tak pernah kena marah tu, normallah. Kau kan tuan puteri. Siapa berani nak marah kau."
"Kau je yang berani marah aku."
Jawapan Berry itu membuatkan Apple terdiam. "Sorry." Ucapnya lagi.
"Eh?"
Kedua-duanya kembali diam seribu bahasa. Masing-masing tertunduk.
"Apple." Panggil Berry. Apple hanya mengangkat wajahnya, merenung wajah jelita milik Berry yang jelas kelihatan serba salah.
"Sorry sebab tak tolong kau tadi."
"Apalah, aku pun tak harap kau tolong aku tadi. Well, aku tahu kau penakut!"
"Erk." Budak Apple nilah. Selalu bagi aku marah.
"Aku bukan takut, tapi..
"Tapi apa? Kau sebenarnya suka tengok aku kena hina macam tu, kan?"
"Excuse me!" tiba-tiba Berry melenting. "Ingat aku ni jahat sangat ke? Walau seteruk mana pun kepala otak kau mentafsir peribadi aku, kau tetap kena ingat aku ni seorang perempuan yang punya hati perut dan tahu belas kasihan."
Melihat Berry melenting, Apple hanya tertunduk. Aduh... seorang perempuan yang punya hati perut dan cepat melenting. "So, kau masuk campur tadi sebab kau ni perempuan yang punya hati perut jelah?"
Berry mengangguk. "Habis tu?"
"Aku ingatkan kau dah jatuh cinta dekat aku tadi." Ucap Apple tanpa segan silunya sambil satu senyuman yang paling menggoda dilepaskan.
Buat seketika, Berry kaku. Terasa bagai renungan Apple tadi telah membuatkannya kaku di situ.
"Oi, what are you talking about. No way!" terpaksa menafikan. Fuh, Berry mengurut dadanya. Mungkin sebab kau good looking, so kadang-kadang aku rasa macam aku terjatuh cinta dengan kau. Tapi, kadang-kadang aku benci kau sangat-sangat,
Kali ini mereka kembali senyap. Lama keadaan ini berlarutan hinggalah Apple bangun, minta diri untuk beredar.
"Nanti! Iodin tu.. biar aku bersihkan dulu."
"Tak payah, aku bersihkan sendiri dekat asrama nanti. Harapkan kau, semua benda tak jadi." Kemudian Apple beredar dari situ.
"Tengok tu!!! Dia sengaja sakitkan hati aku!"
posted by Penulisan2u @ 12:18 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
6 Comments:
  • At 23/5/09 1:12 PTG, Blogger duniaCoklatally said…

    best deyh...
    sweet jer...
    good luck okeh

     

  • At 23/5/09 2:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nice try..keep it up buddy!!

     

  • At 23/5/09 9:56 PTG, Anonymous i-am-i said…

    best3x....eheh

     

  • At 31/5/09 11:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    gile! jarang jumpa cite cam ni. lokasi dlm cite ni berada di luar alam sedar. wah.. great man! more more!

     

  • At 2/6/09 2:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Salam / Selamat sejahtera

    Saya mewakili Malindo Publications Sdn Bhd ingin menjemput saudara / saudari untuk menjadi penulis bagi syarikat Malindo Publications Sdn Bhd. MPSB telah mula menerbitkan buku secara serius pada tahun 2005. Kini MPSB telah menerbitkan lebih kurang 53 judul yang berkaitan akademik. Sebarang pertanyaan boleh diajukan melalui :

    Malindo Publications Sdn Bhd
    No 88, Batu 5
    Jalan Gombak
    53000 Kuala Lumpur
    Tel : 03-4024 7159
    Faks : 03-4024 8159
    Emel : malindopublications@yahoo.com
    malindopublications@hotmail.com
    www.malindopublications.com

    Sekian,

    Fithri
    Pengurus Operasi
    (019-2727551)

     

  • At 2/12/10 2:17 PTG, Blogger chai yunk said…

    Dear mr milord,i really luuuuurrrrrvvvvvv it,.dis is 2nd story yg i found cam komik style which is my appetite..hihihi thanks a lot coz wujudkn citew ni.i support u..apple n berry,,,,,,muuaah..

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group