BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, April 28, 2009
Cerpen : Syed Syarifah
Nama Pena : LIlY ZuRiAniEy

Seawal usia 24 tahun,Syarifah Ariana telah dikahwinkan oleh kedua orang tua nya.Disebab kan keturunan nya bermula dengan nama Syed dan Syarifah dia terpaksa menerima semua itu.Kedua orang tuanya menjodohkan Ariana dengan anak sahabat mereka,Syed Syahril Hafizi.Sekarang Ariana masih lagi menuntut di Universiti Malaya dalam jurusan Business Administration.Syed Syahril jugak menuntut di tempat yang sama dan jugak satu kelas dengan Ariana tetapi semua kawan mereka tidak tahu bahawa mereka adalah suami-isteri.
"Ari jumpa saya kejap lepas kelas."Syed Syahril memberitahu Ariana sebelum kelas mereka bermula.
"Ok.Ariana hanya menjawab sepatah.Nak apa la mamat nie,tension aku. Ariana bermonolog dengan dirinya sendiri.
Selesai ja kelas,Ariana menunggu Syed Syahril,dia tidak terus keluar dari kelas.
"Mila,kau balik dulu ye,aku nak jumpa Syah kejap.Ada hal nak bincang.Mila adalah kawan baik Ariana,mereka tinggal sebilik.
"Ok.Aku balik dulu.
"Ari,hujung minggu nie mama ngan papa saya nak datang,awak kena balik tidur kat umah saya.Kita kena buat apa yang patut supaya diorang tak syak apa-apa pasal kita.Kitorang nama je suami isteri tapi tak pernah tinggal bersama.
"Awak nak saya buat apa.
"Jom ikut saya balik,kita beli dulu apa yang patut,kat rumah tu tak ada apa pun.Saya selalu makan kat luar dan ada satu benda saya nak suruh awak buat.Syed Syahril tersenyum nakal.
Apasal la pulak mamat nie,senyum-senyum macam tu.Nie yang aku musykil nie.Ah,lantak la.Ariana bercakap dengan dirinya sendiri.
Ariana dan Syed Syahril beriringan menuju ke kereta Syed Syahril.Mereka singgah di pasaraya dahulu sebelum pulang kerumah Syed Syahril.Rumah itu adalah hadiah perkahwinan ayah Syed Syahril.
Sampai sahaja dirumah terkejut aku dibuatnya,rumah macam tongkang pecah.Baju-baju Syed Syahril bersepah-sepah.
"oo..nie la kerja yang awak nak suruh saya buat tu,saya tak mahu buat.Awak buat la sendiri,bukan saya duduk rumah nie pun.
"Syarifah Ariana Syed Amir,awak tu isteri saya tau.Berdosa kalau awak tak ikut cakap saya.Lagipun bukannya suruh awak buat bukan-bukan pun,basuh baju jer.Mendengar kata-kata Syed Syahril,Ariana tidak jadi untuk melawan.
"Yela-yela saya buat.Ariana mengutip semua baju-baju Syed Syahril.Dia merendam baju tersebut didalam baldi.Dia terpaksa membasuh menggunakan tangan kerana mesin basuh dirumah tersebut rosak.Hampir 2 jam dia membasuh dan mengemas rumah.
"Ewah-ewah,kita penat mengemas membasuh,dia sedap-sedap ja tidur.Syah,bangun la kerja tidur ja.Awak tolong saya sidai baju kejap.Saya dah letih tau.
"Awak la buat,itukan tugas se……"Belum sempat Syed Syahril bercakap.Ariana memotong.
"Abis tu tugas seorang suami apa pulak.Tidur jela ek.Sudah-sudah,awak pergi sidai jugak baju tu.Saya tak mahu buat.Syed Syahril akhirnya akur.
"Syah,hantar saya balik kampus,esok saya datang balik.Mama dengan papa nak datang petang kan.
"Yup.Jom la dah lewat nieKenapa pulak nih,tak bergerak-gerak pulak.
"Baju saya basah la,tak kan nak balik pakai baju basah nie.Kata Ariana sambil memegang baju nya yang basah.
"Erm..pakai baju saya la dulu.Kejap saya ambil kat atas.Tak sampai 5 minit,Syed Syahril turun dengan sehelai baju berwarna hitam ditangan nya.
"Nah ambil baju nie pakai.Asanya baju nie aja saya ada yang size kecik.Awak cuba lah.
Ariana berlalu kebilik bawah yang terletak disebelah dapur.
"Hish besarnya,tapi terpaksa la jugak pakai.Baju aku dah lencun.
Mengekek Syed Syahril melihat Ariana.
"Kenapa gelak-gelak hah.Saya tau la saya pakai baju nie labuh.Tak payah la gelak macam tu.
"Makan la lebih sikit.Badan tu kecik sangat.Pakai baju saya dah jadi jubah.Syed Syahril mentertawakan Ariana.Ah,lantak la.
"Kau pergi mana ni Ari,petang baru balik.Eh,baju siapa nie kau pakai.
"Aku pergi rumah pak cik aku.Pastu baju aku basah tu sebab pinjam baju dia kejap.Ariana berbohong kepada Mila.Mila tidak tahu dia sudah berkahwin.
"Tak cakap pun kau ada pak cik kat kl nie.
"Aku tak pernah beritahu kau ek.Sowi..pak cik aku tinggal dekat Damansara.Ariana berbohong lagi.Nasib kau la Syah,kau dah jadi pak cik.Hehehe.
"Sebelum ter lupa,aku nak beritahu kau yang aku nak pergi rumah pak cik aku lagi esok.Dia buat kenduri sikit.Aku tidur sana,dua malam kot.
"Lamanya,aku kena tinggal sorang la.Tapi tak pe lah,aku ajak Ita teman,roommate dia balik kampung.
Selepas kelas,Ariana terus mengikut Syed Syahril pulang ke rumahnya.
"Sampai ja kat rumah Ariana terus naik ke tingkat atas,dia ingin membersihkan badanya.
"Eh.itu bilik mama ngan papa la.Awak masuk bilik saya,pandai la sikit nak cover.Bukan lama pun saya nak suruh awak belakon.Selepas mama ngan papa balik kita buat macam biasa la.
"Ish tak kan saya nak tidur ngan awak.Tak nak la saya.
Syed Syahril tudak menjawab apabila terdengar orang memberi salam.
"Waalaikumusalam,eh papa mama cepatnya sampai.Masuk la.
"Sayang,turun la cepat.Mama ngan papa dah sampai nie.
"Ish,apahal pulak mamat nie,sayang-sayang pulak.Ariana bermonolog.
"Ye abang,Ari turun la nie.Huhu,aku pun memula lakonannya sekarang.Maaf kan kami mama,papa.
"Assalamualaikum mama papa.Apa khabar."Aku bersalaman dengan kedua orang tua mertua aku.
"Kami sihat jer Ari.Ari macammana,sihat tak?Dah lama kahwin tak de tanda-tanda lagi?Mama tersenyum kea rah aku.
Gulp!!..pertanyaan membuatkan aku kaku sebentar.
"Ish,awak nie kesitu pulak.Diorangkan belajar lagi,sabar-sabar la.Lepas belajar nanti cakap je nak berapa orang cucu.Hahahaa..Aku dan Syed hanya tersenyum.Mana mungkin kami boleh memenuhi permintaan tersebut.
Malam itu selepas makan aku menolong mama mengemas.Syed Syahril pulak sedang berbual dengan papanya.Selesai makan aku dan mama turut menyertai Syed Syahril dan papa berbual.Hampir 12 malam,papa dan mama meminta diri untuk tidur.Syed Syahril turut berlalu ke bilik tidurnya.
"Aku macam mana nie,nak tidur kat mana.Tak kan nak tidur bilik dapur,dah la tak de air-cond,kipas pun tak de.Akhirnya Ariana mengambil keputusan untuk tidur di bilik Syed Syahril jugak.
"Eee mamat nie.Semua bantal dia ambil.Aku dah la tak boleh tidur tanpa bantai peluk.Dalam diam-diam Ariana menarik bantal yang dipeluk Syed Syahril.
"Aku kena ambil jugak bantal tu walau macam mana pun.
Ariana tidak sedar yang perbuatan nya disedari oleh Syed Syahril.Dia hanya berpura-pura tidur.
Ariana menarik bantal peluk Syed Syahril dengan sepenuh hati,akhirnya Syed Syahril melepas apabila melihat Ariana begitu bersungguh menerik bantal tersebut.
"Arghh…sakitnya.Ariana terjatuh dari katil kerana lepasan mengejut Syed Syahril.Syed Syahril ketawa mengekek apabila melihat Ariana terjatuh.
"Awak jahat,awak lepaskan bantal tu kan.Itu sebab saya dah jatuh.Awak jahattttttttttttttttttttttt..Ariana menggosok pinggangnya yang sakit.
"Sape suruh awak tarik bantal peluk saya.Padan muka awak.Kata Syed Syahril dengan ketawa yang masih bersisa.Hilang ketawanya apabila mendengar Ariana menangis.
"Eh,kenapa nangis pulak nie.Saya mintak maaf la,saya bukan sengaja nak buat macam tu,saya nak main-main je ngan awak.
Ariana tetap jugak menangis.
"Awak,saya mintak maaf la,jangan nangis macam nie.Ari,sorry ok.Syed Syahril mula rasa bersalah.
"Saya tak marah awak,tapi saya sakit.Ariana menangis teresak-esak.Syed Syahril mula rasa bersalah.Tapi niatnya hanya mahu bergurau tadi.Dia mendekati Ariana.Syed mengangkat Ariana keatas katil.Pada mulanya Ariana terkejut dengan tindakan Syed Syahril tapi dia merelakan apabila memikirkan pinggangnya yang sakit,sukar untuk dia bangun.
"Pusing belakang awak,biar saya letak minyak.Ariana mengikut sahaja kata-kata Syed Syahril.Tapi apabila Syed Syahril menyelak bajunya,dia menjerit.
"Argh..awak buat apa hah.Nak ambil kesempatan ek,mentang-mentang saya sakit.
"Helo mak cik,macam mana nak sapu minyak nie kalau tak selak baju.Tak kan nak sapu minyak kat baju kot.Ariana meniarap kembali apabila Syed Syahril berkata begitu.Dia terasa malu.
Ariana tidak sedar yang dia tertidur semasa Syed Syahril menyapu minyak dipinggangnya.Apabila dia tersedar dia melihat Syed Syahril tiada di sebelahnya.Dia melihat sekeliling bilik tapi Syed Syahril tiada.Dia berasa kehausan dan ingin kedapur.Tiba-tiba dia ternampak seseorang yang sedang tidur tanpa sebarang bantal.Mana tak nya semua bantal dia guna.
Ariana mengambil bantal,dia mengangkat kepala Syed Syahril perlahan-lahan.Semasa mengankat kepala Syed Syahril,dia terbau haruman rambut Syed Syahril.Nafsu wanita nya bergelora,Ariana membelai-belai rambut Syed Syahril.Ariana tidak sedar yang perbuatannya disedari Syed Syahril.
Ariana menguncup dahi Syed Syahril.Dia menangis.
"Awak,saya sayang awak.Pertama kali saya dengar awak mengucapkan..AKU TERIMA NIKAHNYA SYARIFAH ARIANA SYED AMIR..Tapi saya tahu,saya hanya bertepuk sebelah tangan.Ariana ingin tapi tiba-tiba terasa tangannya ditarik.
"Awak tak tidur lagi..ala,malunya.Awak tak dengar kan apa
saya kata.Cakap la awak tak dengar.Syed Syahril tergelak apabila melihat Ariana yang pucat.
"Saya dengar semuanya.Syed Syahril tersenyum nakal,dia ingin mengusik Ariana lagi.
"Tak nak cakap dengan awak.Ariana hanya menundukkan mukanya.Dia malu untuk melihat muka Syed Syahril.Dia ingin bangun tapi tangannya dalam genggaman Syed Syahril.
Ariana cuba menarik tangan nya untk bangun tapi Syed Syahril terlebih dahulu menarik tangan Ariana hingga dia terjatuh di atas pangkuan Syed Syahril..
"Abang sayang kan Ari jugak.Tengok la muka abang nie.Abang mintak maaf,abang tak tahu Ari sayang abang.Meh la tangan tu,abang nak salam nih,orang mintak maaf kan kena salam tangan.Syed Syahril mengusik Ariana.
"Awak nie,nakal ar.Ariana mencubit tangan Syed Syahril.
"Apa awak-awak,sayang cakap dengan sape nie.Kat sini ada abang jela.Syed Syahril masih mengusik Ariana.
"Yela abangku cayang.Ariana mencubit pipi Syed Syahril.
Syed Syahril memeluk Ariana.Terima kasih YA ALLAH,mungkin kedatangan papa dan mama ada hikmah disebaliknya.Semoga kasih SYED SYAHRIL HAFIZI & SYARIFAH ARIANA berkekalan…
posted by Penulisan2u @ 2:03 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
18 Comments:
  • At 28/4/09 7:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    not bad....dialog yang xde penutup kate...pening ckit..teruskan usaha..

     

  • At 28/4/09 1:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ha..dah tu ape jadi ngan parent dia..adoi la..
    sambung lagi citer ni..

     

  • At 28/4/09 3:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    not bad.....

     

  • At 29/4/09 1:01 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hbs 2,kwn dia tau x?
    parent dia?...
    klu cerpen ni pjg lg,best!!

     

  • At 29/4/09 9:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    penhujung yang tlalu ringkas.

     

  • At 29/4/09 10:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    rmntik gak p cepatnya hbis...

     

  • At 29/4/09 1:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ok la..tp ayat dier cm skema je cikit...

     

  • At 29/4/09 6:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ringkas sgt..
    xpuas nk bca..huhu

     

  • At 30/4/09 7:22 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ak'a skema ayt ckit..but nice story,
    bgtu indh ke bkhwn dgn plhn fmly??
    insyAllah kn.?ha..cti sem ni pn ad kwn aku y shrfh nk kwen,dgn syed gak,msh bljr gak,kt uum tp huby dia dh krj la..mga dia pn sbhgia tu..
    xde smbngn ke?he3


    *bintangkayu

     

  • At 1/5/09 2:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    aku pn sharifah gak.hehehe.....
    klu kwin plhan kluarga best..aku pn nk kwin g2 gak ah....
    hehheeheh...........crte yg mnrik,tp klu ending dia pnjangkn skit lgi lgi best...smbung la skit lgi...

    @wanda@

     

  • At 4/5/09 10:35 PTG, Anonymous rosa.. said…

    em...ayat die tu mmang cam skema....ble aku baca macam nak tergelak je....
    tapi citer dier best silap hari bulan klu penulis bleh panjangkan lg bleh jadi novel tu...
    ape2 pun tahniah penulis n wish u best of luck...

     

  • At 5/5/09 8:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    simple but nice..
    cite x terlalu pnjg..
    x pening nak baca wlpun ayat ada skema ckit..
    keep it up.

     

  • At 5/5/09 8:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    besa jer...

     

  • At 6/5/09 5:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    buat r sambungan.. ^^

     

  • At 16/5/09 11:01 PG, Blogger nurul rasya said…

    eh da habis dah

     

  • At 24/5/09 1:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tape hape ntah.

     

  • At 6/8/09 3:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite dah bes
    try buat pnjg ckit

     

  • At 15/3/11 1:50 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ceta nie klau wt novel msti bes !!
    i like la jaln crita dy..bes sngt
    congrate...tp cuba buat pnjng cket :)

    -adam-

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group