BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, Februari 24, 2009
Novel : Kawin Paksa 1
Nama Pena : Sachi



"Aku terima nikahnya Qistina binte Ahmad dengan maskahwinnya sebanyak lima ratus ringgit tunai".....kedengaran jelas di telingaku suara Qushairi.Dengan hanya satu lafas kini sahlah aku menjadi isterinya.Air mataku mengalir tanpa dipinta mengenangkan apa yang akan aku tempuhi selepas ini.

sejam sebelum pernikahanku dengannya aku berasa amat sedih kerana permohonanku untuk memasuki ke universiti tidak tercapai lantas aku membawa diri ke tepi pantai untuk manenangkan hati yang pilu ini walupun aku tahu hari semakin gelap.Aku menangis teresak-esak mengenangkan nasib diriku ini apakah yang harus aku katakan kepada ayahku nanti......tiba-tiba aku terasa seseorang memegang bahuku lantas aku menoleh kebelakang...."cik tak apa-apa ke?","kenapa cik menangis dan seorang diri di sini? "tak,saya ok"
lelaki itu mengenalkan dirinya kepadaku dan menyatakan dia berkhemah di pulau ini sejak dua hari yang lalu.Memang benarlah sangkaanku dia bukan org sini...kami berbual tanpa menyedari hari sudah malam...tiba2 sekumpulan lelaki memakai jubah dan songkok mendekati kami mereka menyatakan bahawa ada orang yang melaporkan bahawa aku dan dia telah melakukan maksiat......aku tidak dapat berkata apa2 lagi kakiku lemah lalu aku jatuh di atas pasir...manakala lelaki itu pula sudah meronta-ronta utk minta dilepaskan dan berkali-kali menyatakan kami tidak berbuat apa2 pun....

Setibanya di rumahku, kelihatan wajah ayahku seperti marah sekali kepadaku. Walaupun telah berkali2 aku menyatakan bahawa aku tidak berbuat apa2 pun dengan lelaki itu tetapi dia tetap tidak mempercayai diriku...walau berbagai alasan yg telah berikan ayahku tidak mendengarinya aku terpaksa berserah dengan keputusan ayahku....setelah beberapa minit, kemudian ayahku memberi kata putus bahawa aku akan dinikahkan pada malam ini juga.....

Setelah orang ramai beransur pulang aku pun memasuki bilik tidurku.Berbagai andaian yang bermain di mindaku...aku berasa takut dan gementar kerana ini adalah pertama kali seorang lelaki yang akan tidur sebilik denganku apatah lagi dia adalah seorang yang baru aku kenali....aku bangun dan menuju ke tandas untuk membersihkan diri....setelah aku memakai baju tidur dah bersolat aku pun duduk di tepi katil...tiba2 pintu biliku dibuka...aku pasti itu adalah suamiku....dia memasuki bilikku lalu dia mengunci pintu bilik tidurku lalu dia menghampiri aku....

"Kau dah gila ape,...kenapa kau setuju jek nak kahwin dengan aku ha??.. mcm lah dah takde lelaki lain kat dunia ni atau kau memang dah kebulur sgt nak kahwin dgn aku???"....hatiku berasa sedih mendengar kata2 kasar suamiku..."kau memang sengajakan dtg kan pantai tu kan so kita kena tangkap basah pastu kau blh dpt kahwin dgn akukan...." well since kau nak sangat dan kebulur sangat nak jadi isteri aku...dia semakin menghampiri dan menolak aku sehinga terbaring aku di atas katilku lalu dia mendekatkan wajahnya....kini tidak sampai seincipun wajahnya dengan ku lalu dia mengengam kedua2 belah tanganku dan mencium keseluruh wajahku dgn rakusnya...aku meronta-ronta cuba utk melepaskan diriku tapi semuanya hanya sia2 sahaja kerana dia telah menipa ke atas badanku....lantas aku terpaksa berserah sahaja sambil air mataku mengalir....

Setelah lebih kurang empat jam kemudian dia melepaskan diriku daripada nafsu berahinya aku memusingkan badanku dan menarik selimut untuk menutupi badanku yang tanpa sehelai benangpun...aku masih menangis teresak-esak...."kau blh tolong diam tak, bising tahu tak oh ya by the way esok aku nak balik ke rumah aku and aku ade sharat utk kau pertama, aku tak nak semue org be it kat dlm rumah aku or luar rumah tahu yang kau tu isteri aku so aku akan ckp yang kau adalah orang gaji baru kat rumah aku faham, kedua, kau tidak dibenarkan kemana-mana tanpa kebaran aku ketiga, kalau kau cuba nak larikan diri daripada aku siap kau aku kerjakan keempat, aku tak nak ayah kau tahu pasal sharat2 aku ni and last but not least i want you to call me tuan Qushairi faham"...."faham" jawabku lemah "Qushairi..." aku memangilnya dgn nada yg perlahan."Tuan Qushairi..."terpernjat aku dengan tengkingannya."Tuan bolehkah saya mendapat gaji bulanan memandangkan saya dianggap sebagai org gaji di rumah tuan?..."Emm blh tapi aku akan kasi kau RM20 ringgit sebulan jek setuju?"..."setuju terima kasih tuan.."jawabku."kau tahu tak apa hukum nya kalau kau membelakangi suami bila tidur??..." lantas aku pun memusingkan badanku ke arahnya...lalu dia mendekati aku semula dan kami sekali lagi melakukannya.............


Eva: please comment ok after reading coz tis is my 1st time writing a cerpen...
kalo ade salah silap pls tunjuk ajar okie...thanks...
posted by Penulisan2u @ 10:56 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
88 Comments:
  • At 24/2/09 11:25 PTG, Blogger ~zuLaiFaH~bUdaK CuEk@! said…

    what the hello nehhh?
    xkan lepas guna wat macam sampah je~
    i like this cerpen but i dont know y ts seems like going to rush laa~

     

  • At 24/2/09 11:30 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhu...
    nape cam cepat sgt cite dia....
    sori to the writer but i have to say...
    cte ni cam dah byk dah.....
    pastu penulisannye agak mendatar....
    pape pon...
    cte ni agak ok la....

    komen yang membina....
    ienamazierza

     

  • At 24/2/09 11:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wooo nafsu kingkong ker hapa??? mana ada org wat projek smpai 4 jam dek oii..silap2 kingkong pun mati..haha..nk tulis pun kena ikut hukum logik akal jugak..n lagi 1..nape ekk bila baca tiba2 jer teringat drama 'cinderella' lakonan haliza misbun dgn ahmad idham??? hmm

     

  • At 25/2/09 12:10 PG, Blogger keSENGALan teserlah.. said…

    ngee...
    brape km sejam cite nieh..
    speed gile..hehe...
    make it slow2 dek...bru ader feeling nk bce..hehe..
    btw,,gud try..smbung2...

     

  • At 25/2/09 12:32 PG, Blogger nadiah_abdllah said…

    permulaan yg ok.
    tp terlalu tergesa2...
    slow2 la sikit...

     

  • At 25/2/09 12:35 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    taw xpe..
    gler kentang arr,,,
    hahahhaha,,,
    wat ar pnjg cket...

     

  • At 25/2/09 9:29 PG, Blogger atashinci said…

    4 jam......???????
    eeee.....ngerinye.....
    dh biase sgt cite cam ni....
    tpi kalau penulis boleh mengolah dgn baik ok gak...
    gi satu ejaan "sharat" tu salahkan bukan
    "syarat" ke??????

     

  • At 25/2/09 11:17 PG, Blogger strawbErry is sOur said…

    tah.. xtau nk kata ape..
    smua yg sy kata diowg atas da kata..
    try again..

     

  • At 25/2/09 1:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam...em..permulaan citer neh same mcm citer untuk sastera form 6 ms 10 tahun lps..citer ni asal dr singapura..mmg sebijik r..sy dah penah bc citer ni dlm bntk novel..pinjam kakak kawan punyer..
    well..tp mgkin hanya kebetulan sama kan???kan??
    hehehe..
    well..good try...tp jgn gopoh2 sgt,ejaan mesti betul n tanda baca tu..keliru ah dik..hehehe

    iqluv~inawatirza

     

  • At 25/2/09 1:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cam pernah baca jer novel cam ni. cuma ada pengubahsuaian sikit. kalau tak salah, novel asal tu namanya Intan dan suamiya bernama Asad, betul tak?

     

  • At 25/2/09 4:26 PTG, Blogger MiZZy MaDie said…

    rushing2 nk p mne ceq? bru nk feeling..mcm cite cinderella pun ade..very familiar la starting die..maybe author nk wat klainn kot utk episod pas2 ni..gud luck

     

  • At 25/2/09 4:53 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wooo..
    ap rush2 niyh
    hurm.. asyik2 cte kawen paksa
    boring dah!

     

  • At 25/2/09 5:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mak oi, 4 jam tu! memang dasyat laki tu. x letih ke? lepas tu, bleh plak dia sambung smula. klakar la ble baca. rasa cam x logik je! kah3

     

  • At 25/2/09 6:13 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerita nie boleh tahan gak.. :)
    pe2 pown good luck..

     

  • At 25/2/09 7:00 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    xblh dterima akal tol..4jam..
    tp xpe la nama pun novel...
    jgn rush sangat dh la

     

  • At 25/2/09 7:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite laju sangat dah la pendek

     

  • At 25/2/09 9:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    4 jam.. saya asyik gelak je bile bc org kmn sume terkejut...
    anyway cite nih ok cuma jgn la over sgt takut sy nk bace
    ;~DD

     

  • At 25/2/09 9:59 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Hm, x tau nak cakap apa. 4 jam! 4 jam! bukan 40 minit. betul kata orang atas. x letih ke?! kua3
    lain kali, buat logik skit ya....

     

  • At 26/2/09 2:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahahaahaahhah
    segham ak bace 4 jam!!!
    ade ke jd cmtu?
    tanak kawen la...hahahah

     

  • At 26/2/09 8:49 PG, Anonymous yuhu said…

    4 jam...fuhhhh...nape x ckp spi subuh je...
    nk menulis kene pk realiti kehidupan gak...but
    truskn smbgn cerite ni ye jgn putus asa..
    still nmpk menarik..

     

  • At 26/2/09 9:19 PG, Anonymous ifuirafu yusuri said…

    4 jam?wow..dasyat tue..nafsu manusia spesis ape tu ha?tak logik la plak dik..i agree with u mizzy madie, mcm citer cinderella plak..tapi si qushairi ni lagi kejam lagi la dr ahmad idham dlm citer tue..hehe..lagi satu citer ni mndatar je, pastu laju lak tue, mcm nak kejar keretapi jer..hehe..tapi don't worry ya dik,ni 1st time kan?so teruskan usaha yer..

     

  • At 26/2/09 1:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok lar gak..lgpon ney imiginasi kan..so wajar lar klu dya nk nk citer smpai 4 jam..2 imiginasi dya..tp jgn rush sgt..pe2 pon..gud try..upload cpt2 taw..klu lmbt2 nnt peminat yg lain rs bosan nk tggu..abeskn novel ney cpt2 erk..x lrat nk tggu lar smpai penghujung citer neyh..
    ~fazira~

     

  • At 26/2/09 3:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bodoh giler citer nie. nak tulis pun elek-elokle skt.

     

  • At 26/2/09 4:14 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    setuju sgt dgn org yg kat atas 2....
    cte cm kurg logik kit...
    p x pe nxt episod jdkn logik kit k...
    good try...

     

  • At 26/2/09 5:32 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adk.. percubaan yg pertama mmg nampak byk kekurangan .. tapi bagusla adk mencuba.. cuma kekurangan tu perlu diatasi.. n citer tu biarla logik.. but akak rasa mmg menarik cite ni kalu diolah dengan kreativiti yg ada.. ok.i wish u good luck.. satu lagi tlg sambung episode ni cepat2 skit takut peminat malas nak tggu klu dah lama..ok..

     

  • At 26/2/09 6:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kenape nak cepat jer ni?
    relax r...
    cite ni mmg best...cepat2 lar sambung yer...

     

  • At 27/2/09 12:00 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yeah..
    cm da pnh bce..
    but x igt buku 2 tjok per...
    cm sbijik lew...
    ori @ cilok ????

     

  • At 27/2/09 12:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cte nie lebih kurang sama dgn novel dedaun hijau di angin lalu, yang iqluv~inawatirrza ckp tu, kalu sapa pernah baca buku tu mesti tau kan. mgkin kebetulan agaknya.

     

  • At 27/2/09 11:22 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ni mcm cite dedaun di angin yang lalu... terbitan dari singgapura.... yg kena tangkap khalwat. n wife dia jd org gaji dkt umah dia. n jaga ank saudara dia...

     

  • At 27/2/09 11:25 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite nie sama dgn cite dedaun di angin lalu terbitan singapura.....

     

  • At 27/2/09 1:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite ni bodo gler..
    penulis cerita ni mmg PORNO!!!
    cube logik sikit!
    f**k

     

  • At 27/2/09 11:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    btul3
    penulis ni porNO!!!

     

  • At 27/2/09 11:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    a'a citer ni xbest lgsung..
    xyah la sambng..
    memalukan org yg dah b'khwin &
    menakutkan org yg blm b'khwin!

    ~myza2l~

     

  • At 28/2/09 12:35 PG, Blogger i am lOLa said…

    kikiki....
    rmulaan nyer mmg agk rush ckit laa...
    tp ok kott...
    mmg la x logik 4 jm tuh..
    nmer pon cter kn????
    nway, no komen laa...
    50-50...ok n x ok ckit....
    tp smbungan nyer mkesure bes ok k! keep it up...

     

  • At 28/2/09 7:47 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cam ciplak dlm novel jearr...

     

  • At 28/2/09 11:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x logik langsung..

     

  • At 28/2/09 3:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    porno!! ngahaha~~

     

  • At 28/2/09 3:16 PTG, Anonymous fafa said…

    em, cita dia mmg sgt cpat.
    then pompuan tu mcm tlalu ikot sgt.
    dh jd mcm slave pon ada gak.
    hee.mayb mmg nk bt mcmtu kot.
    btw gud luck.

     

  • At 1/3/09 10:15 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    oi... korang yg komen lebih2 tu apasal?! bglah dia semangat nak tulis... korang komen lebih2, tulah x sambung2 lg novel tu... mcmlah novel korang tu bagus sangat... disiplin kan diri sendiri, baru bleh displinkan org lain

     

  • At 1/3/09 10:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    bile nk smbung???
    dh x sabar nk tunggu kisah selnjutnyr nieyh..
    pedulikn apa yg diorg kata..
    yg pnting kita da smngt tuk mncuba..
    x smestinyer jln citer die same, mungkin prmulaan jer same..
    anyway, cpt ar smbung....

     

  • At 1/3/09 5:44 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm..btol ar cm owg laen uh ckp,citer ni laju cket..
    tp xpe..leh tahan citer ni..
    cuba la bwt lebh baek tok smbgn nye..k?
    mmg seng nk komen,kritik,tp bkn seng nk tulis n bwt sesebuah cter,kn?
    cpt smbg taw?i'm waiting....

     

  • At 1/3/09 9:52 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    jaht la qushairi tu...
    tp ada btul gk cta cm ni da byk dah yg tulis..sorry k...
    but it nice to read it...nite

     

  • At 1/3/09 10:56 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hi semue i'm Sachi, thank you for reading my 1st cerpen and sori for making too much mistake in this cerpen.....
    and saya masih ragu2 nak sambung citer ni tak coz byk mcm x suke jek sampai keluar kata2 yg kesat......
    btw tis cerita xde kene mengena dengan yang masih hidup atau pon yang dah mati dan ianya hanyalah rekaan semata-mata so don't take it 2 hard sampai nak emo sangat ok....
    Thanks again for reading 'kawin paksa' and thank u 4 the comment......
    ~~~Sachi~~~

     

  • At 3/3/09 8:31 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Hi everyone this is Sachi,sori lambat nak sambung citer nih and i dah sent KAWIN PAKSA 2.... hope u guys could wait for it 2 be post out...
    Oh btw i dah betulkan the 4 hours thing and it won't happen again in KAWIN PAKSA 2 so readers jgn takut nak bace my next story and sape yang dah kawin tu saya minta maaf yang lum kawin tu jgn terlalu percaya nah citer ni coz it's juz a story created by me.....and pls kawin okie<<<<
    pls leave a comment after reading KAWIN PAKSA 2 okie thanks.......

    ~~~~Sachi~~~~

     

  • At 3/3/09 8:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    chaiyok2

     

  • At 3/3/09 3:07 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hi sachi & semua. memang betul..cite yg tulis nie memang ada persamaan dengan novel yg diorng ckp. tp if you pandai olah mesti ramai yg suka. buat lain sikit dari cite yg ada..anyway your novel ok je i baca but hati2 sikit dengan ejaan. ok..keep on good writting!!post cepat2 tau

     

  • At 3/3/09 4:33 PTG, Anonymous Nafisya said…

    Salam,

    baru arini smpt nak baca.. tak tau nak ckp apa kan... tgk comments kat atas, dahsyat² gak.. anyway, for me la kan.. sachi kena kembangkan lagi.. pendek sgt.. citer kalau bleh, jgn la ciplak dr novel org lain.. saya mls nak komen lbh² sbb saya sendiri pun xterer lg menulis.. apa² pun, good luck for the next time ok.. try kembangkan n guna something yg logik..

     

  • At 3/3/09 6:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ye ar.macam pernah baca jer citer ni. kalau tak silap ar dedaun hijau diangin lalu. citer ni da lame sangat. saya bace buku ni 9 tahun lepas. tapi still ingat coz citer dia best.ape pun 4 writer cuba lagi.

     

  • At 3/3/09 10:40 PTG, Blogger Sweetie Pie said…

    Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

     

  • At 4/3/09 9:29 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    satu permulaan yg baik. good job n god luck dik.

    sachi ada blog tak? klu tak de buatlah blog utk cerpen nie and rajin2 lah updates kat blog.

     

  • At 4/3/09 9:49 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yelah, sachi buatlah blog sendiri. senang skit. tp kalau nak post dalam blog penulisan2u pun okay gak!
    jangan peduli apa yang orang kata. diorang senang je nak komen2 tapi diorang tak tau camne susahnya nak buat cerpen atau novel. pandai cakap je! apepun, GANBATTE!

     

  • At 5/3/09 9:02 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ganbatte kudasai

     

  • At 5/3/09 11:35 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cerpen ke novel? what the heck... aku kalo jumpa org mcm Qushairi tuh huh masuk lubang kubo terus die tu

     

  • At 6/3/09 12:52 PG, Blogger ~~nuriz~~ said…

    1st thing..
    cmmt korg sume t'lalu pdas tuk bdak y bru nk mncuba..huhuhu..don't take it serius lah..die bru nk try mnulis..bg ar support sket..

    2nd..y psl 4 hours 2..mmg wat ak tkot tuk kawin..hahaha..bpk gnas glew!! tkot glew ak..by the way..dlm stiap pnulisan mmg ad kslpn..ak pun pnah wat gak dlu..so ak pnah rse, ap perasaan org y dikritik pdas2 tu...kritik x slh..tp at least ujung2 ade sket support..

    3rd..2 sanchi..be more relax ok?? cool down jew time wat nvel..x yah wat cam nk kje kpl t'bg jew..x lri kmanenye komputer awk tu...

    4th..best sgt ke cter dedaun di angin lalu.. mne nk cri hah cter 2??pleeezzz som1 help me..camne nk cri bku 2...nk bce gak..!!

    5th..trus an usaha sachi..gud luck n try ur best key??smbg jew nvel ni n jgn pduli an ap y diowg kte..diowg 2 wat nvel cam sedap jew di bce..(eh??ske aty ak jew nk ngate korg..sowii3333)

     

  • At 6/3/09 1:52 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    huhuhuu to write relax k
    biar la dioarng ckap pe pon
    aku sokong ko
    chayok2

     

  • At 6/3/09 11:00 PG, Blogger cute said…

    Salam
    sy nak tny kepada sesiap yg tau, buku dedaun hijau di angin lalu leh dpt lg x sekarang ni... klu ada lg, boleh x bg nama penulis buku 2 n kata mana sy boleh membelinya... kepada writer cerita yg menarik, teruskan usaha n cepat2 lah sambung

     

  • At 8/3/09 12:05 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nape tak sambung??lama dah tunggu...
    huhuhuhu...

     

  • At 8/3/09 12:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erk?
    ape2 je la...
    tp, xkn gaji 20 ringgit sebuln?
    ini tahun bile punye zaman?

     

  • At 8/3/09 1:17 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hiiii...
    memula sy mlas gak nak bcer cte ni
    coz ngok komen2 ni sume...
    but after bcer huh iii...
    ap r laki 2...jhat gler ekk..
    btol r ttber ngat mcm drama cndrella ekkk..
    tapi xkesa rrrr...
    ok r nice try...
    keep up wok...
    dont giveup yup...
    chaiyok...
    daa...
    -putri-

     

  • At 8/3/09 7:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ape nie beb......

     

  • At 9/3/09 10:55 PG, Anonymous me said…

    Aku tak nak kawin beb. Ngeri....

     

  • At 9/3/09 1:24 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ermm 1st of all..penulisan awak ok cume..ade skit ah tegese-gese..so..try to make it slow...mesti bestnye..lg satu..don't give up..hwaiting!!!

     

  • At 15/3/09 2:22 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    erm, citer nie best...bile nak smbg ag citernie...hehehee...nak tanye citer dedaun hijau di angin lalu 2 terbitan dah lame ker atau baru lagi...terbitan maner citer dedaun hijau di nagin lalu nie...leh g tau x???

     

  • At 15/3/09 2:24 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    n cam maner nak cari citer 2...name penulis die sekali sape...plaese gtau....

     

  • At 17/3/09 10:58 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kepada sachi...

    memang betul awak ni tergesa2 skit, rilekslah kawan.
    one more thing, cte ni ada yang budak macam tak cukup umur jugak yang baca, so controllah skit penulisan. bagi saya cte ni dah ala2 18 tahun keatas(bagi sayalah, hehehehe)
    papepun, cte ni memang best.
    teruskan perjuangan anda.
    sebab saya sentiasa sedia membaca novel anda..

     

  • At 19/3/09 7:18 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mak aiii ko pkai minyak pew nieh?
    laju bermacam-macam...
    jntn 2 mnusie ke beruang..?
    xde hati perut lansong..
    knpe ala2 cam drama kt tv ekk?

     

  • At 20/3/09 3:44 PTG, Anonymous grea said…

    kezzzuttann!
    tp biase la first time buat novel memang camni
    all the best ok!
    but please la..babak2 camtu xpatut sngt la

    ^_^

     

  • At 23/3/09 11:37 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    i dont know..but this is too short n laju..
    for writer, if u dont have ideas, juz wait n get da ideas..dont stop n buat cite cepat cmni...
    for da 1st time mmg ssh..sy pown, amek mse 3 bln nak siapkan 4 en3..hahaha..
    btw, good luck n keep on trying...believe with urself n ur capabalities k..

    -kura kuree-

     

  • At 30/3/09 10:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wah!!!ramai yg x lepas komen ni...
    percubaan yg bagus..
    walaupon kte2 dorg kat atas tu ade btolnya..
    xpe bleh perbaiki...kite blajar dr bawah..
    krg smeni bagi la smagat wat penulis..
    hancur lebur smagat die...mungkin die ade sesuatu yg menjadi tema utama die...tu yg dia rush2...xgitu penulis..
    citer nikan dorg saling membenci..tu yg speed tu...bile lg drg nk tuuu ...r..tau2la kan..
    ape pon gluck...!

    ~nurkasih~ wat penulis bacela karya percubaanku jgk...sesuci kasihmu..

     

  • At 1/4/09 3:08 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    inilah komen yg paling panjang....aku yg pening pasal loan keta x approve pun leh hilang pening kejap bc cite ni...tahniah coz wat aku ketawa sampai golek2 ni...heheheh

     

  • At 9/4/09 2:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite best sgt tp npe lmbat bgi smbungan yang seterusnye klu tak sabar nak bca seterusnya plak..

     

  • At 11/4/09 4:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yup... macam novel dedaun hijau di angin lalu yang saya baca lebih kurang 12 tahun lalu, itupun photostate copy. Rasanya dicetak di Singapura. Cerita lebih kurang sama dengan drama cinderella.....

     

  • At 13/4/09 11:58 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    4 HOURS!
    OMG!

     

  • At 23/4/09 4:27 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    sakit perut ketawa baca komen..

     

  • At 5/5/09 10:56 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    20 hengget je..?...kedekut

     

  • At 8/5/09 2:12 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam.cite ok..but very spd laa.sampai 4 je kew????tak sabar nak tungu ni...ape2pun..teruskanlah usaha anda.....

     

  • At 1/6/09 1:01 PG, Blogger m.a.s.t.u.r.a said…

    mcm tak logik je citer ni..tgk la realiti idup kot ye pun nk tulis...cm xkene pn ader..n ak sokong org atas ckp..menakutkan org yg lum kawen n memalukan org yg dh kawen..tp ap2 pun gud try la utk first time..aku pom bkn penulis pun...saje komen..bg pndapat..hehe..gudluck...

     

  • At 18/7/09 12:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    betul,betul,betul!!!(Kata upin & ipin ,merujuk komen di atas...!!!)

     

  • At 4/8/09 5:05 PTG, Anonymous nad said…

    pergh!!!byk giler komen, atas2 komen semue pasal 4jam n cerita yg sgt rushing....
    ape la depa ni....4jam plak yg diorg alert...lain xde...
    cerita ni ok, tapi ejaan byk salah...kalo boleh hurai dgn lebih terperinci, dengan word yg mudah di fahami n tak terabur susunan cerita.....
    ape pun teruskan usaha anda.... atleast u cuba utk uji bakat dlm bidang penulisan.

     

  • At 13/12/09 11:07 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    eeee..
    apsal slalu je ad ayat2 yg kotor,tu x baek la
    wat la crite y real ckit,,
    blik2,kawin pakse,tgkp basah..
    b0rng la,dh la pencritaan same je dlm n0vel,,
    could u make somyhing l00kk realistic in life..
    maybe about dakwah or somthing else,,
    i know u can make it better based 0n ur talent 0f writing,,
    h0pe 2 see other episode that so amazing..
    salam

     

  • At 18/4/10 11:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    gle btl la laki 2..gaji just bgi RM 20???sbulan plik 2!!!!...kdkut gler.....peh kalo aq x kuasa jdi tkg gji kolo gji just rm 20...anyway good job...tpi honestly ble bce part gji 2..klakr gler..hihi...

     

  • At 23/5/10 4:15 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    pnat gelak je dik oi..akak pun mnat novel n cerpen. kebanyakan macam ni lah...kahwin paksa then laki nafsu gorilla hentam perempuan yang tak bersalah. Perempuan jadi orang gaji. Lepastu ada gaji, tapi selalunya laki nafsu gorilla tu yang lempaq je kat muka perempuan org gaji tu... Cuba cari inisiatif lain. cthnya, kahwin paksa tapi gurl n boyz masing2 tak berkenan, then gaduh sana gaduh sini... naik pinggan mangkuk ke...ok jugak...

     

  • At 15/6/10 10:34 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite yg sngt ringkas

     

  • At 20/6/10 6:50 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    salam.. xnak komen apa2 pasal cerita tu, cuma nak bagi pendapat, sekirannya boleh, letaklah unsur2 'moral values" yang boleh bagi pengajaran kepada para pembaca.. jadikan medan tulisan ini untuk menghibur dan di samping itu dapat bagi nasihat yang berguna kepada semua. selamat berkarya.

     

  • At 24/9/10 4:40 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ermm....not bad..tp cept sgt la cter ni..
    n penggunaan ayt yg xbp jels n agk pening2 nk bce..
    sory 2 say..
    but gd luck..

     

  • At 8/2/12 9:20 PTG, Blogger Miss viOlenT said…

    well, bkn sng nk buar cerpen or nvel.
    nice try n plez try again. jgn ptus asa.maybe kali ni bnyk cmment ngetiv, but who know? next time dpt comment psitiv sume? gud luck

     

  • At 18/3/12 1:26 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dasat gilew lh kamooo....apa2 pown nice try........

     

  • At 2/7/12 11:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kalu blh jgn la tls detail sngat part diorg buat bnda 2..awk bkn tls tok lmn web prono..x yah la smpai tls diorg buat pe,brapa lme or brapa kali..bkn suma y bc da kawen

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group