BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Februari 23, 2009
Cerpen : Abby and her rebellious night
Nama Pena : Cupid

Aku.. abby. First time masuk sekolah menengah.. agak naif aku ni melihat perangai kakak dan abang yang lebih dewasa dari aku. Aku sungguh kecewa. Mereka macam orang lain. Ketika abby bertanya-tanya sendirian dalam benak otaknya. Beberapa orang pelajar yang dilabel senior sedang bertumbukkan di hujung sudut stor dan sekumpulan pelajar perempuan sedang bersama beberapa orang pelajar lelaki yang abby lihat seperti 'gorgeous aka handsome'.
secara tidak aku sedar keningku berkerut seribu tanda tanya. 'adakah dunia pelajar sekolah menengah memang macam inikah?'

"kenapa kerut muka?" entah dari mana suara tu datang.. "wei." aku paling mukaku ke arah kanan. "aa?" dekat sungguh! muka aku merah.

"aku tanya jawab la." pelajar itu seakan memberi arahan. "aa.. asal lak?" aku menjawab dengan nada pelik. hish. tak boleh jadi. dia ni apasal? nak ngorat aku ker? first day in the high school life dah tiba-tiba kena flirt. hancur!

"saja.." dia bersahaja. "erk?" aku bersuara pelik. Kecewakah dia?

Kemudiannya aku senyum. Pelik mamat ni. Aku membetulkan duduk di atas kerusi batu ini.
"Tak de pape. First day?" dia bertanya. Aku pandang dia. Pelajar ni memang tinggi. Aku agak dalam 157cm dan aku.. hm. mungkin la around 146cm. Rendah!

"ha ah. kau?" ok bertanya kembali.. demi mengformalkan keadaan. yea..

"tak hari kedua." dia memandang buku komik ditangan. aku pandang buku tu. "detective conan?" aku menyoal ingin tahu. Dia pandang aku semula. "yep. nak baca?" dia memberi buku setebal 2 jari manusia tu kepada abby. "boleh ker?" aku memandang macam tak percaya. biar betul. macam baru je buku ni.

"yerla. kalau tak.. aku tak kasi nye." dia membalas. "oh! ok." aku mengambil perlahan. "thanks!"
sebelum aku membuka buku komik berkenaan. Aku mengangkat kepalaku dan memandang lelaki tersebut yang kini sedang membuka begnya.

"aku abby." mengangkat tangan kanan. Dia yang mengeluarkan buku komik baru yang kini berada ditangannya, memandang ke arah abby. "aku daniel." dia senyum.

****

Sebulan berlalu, Abby sudah membiasakan diri dengan jalan-jalan disekolah barunya. "Oi! Tak nampak tong sampah ke?" Abby memandang ke arah kanannya dan dia mendengus sekali lalu. "JuOn." Ujarnya perlahan sebelum meneruskan kembali perjalanan ke bilik guru untuk menghantar buku rekod pelajar yang dikehendaki cikgu Fatimah.

"Aku angkat berat-berat. Cikgu ni landing safe je kat Bilik guru. Dahla tak masuk kelas. Mentang-mentang kelas aku kelas bawah. Yerla tak pandai cam Farhan student kesayangan dia tu. Nerd Boy!" Abby mengomel tak puas hati sambil berjalan menapak satu demi satu anak tangga ke tingkat koridor bilik guru. "Aaa!" seorang cikgu terperanjat. "Hish angkat betul-betul!" Wanita yang memakai baju lebar dan bertudung singkat itu berjalan menurun tangga. "Adeh.. cikgu mengandung Abby. Memang otak mereka agak panas bila 9 bulan ni." dan ya.. kau pun nanti begitu kelak. Abby senyum nampak gigi dan ketika itu juga dia telahpun sampai di kaunter meletak barangan kerja-kerja sekolah. "Ah! Abby Farhana!" Laungan suara wanita ditangkap telinga Abby sebelum dia sempat menapak keluar ke lantai koridor luar.

"Abby, awak dah panggilkan Farhan tak?" Cikgu Fatimah bertanya padaku dan aku ingin saja membalas "What?" dengan jeritan.. tapi aku sabar. "Aaa.. cikgu tak cakap pun tadi." Abby membalas hormat. "oh! yeke. Makanya ia silap saya la ye? Hm.. jadi kamu panggilkan si Julia datang jumpa saya." Wanita kembali duduk di atas kerusinya. Abby mengerut mukanya berkali-kali sambil mulutnya terkumat-kamit tanda tak puas hati. Manakala, kakinya setia berjalan keluar dari bilik guru menurut arahan akal si Abby.

"Malang camni!" Abby mendengus marah. "Malang apa?" Suara lelaki datang dari arah belakang Abby dan gadis itu kenal dan terus saja memandang pemilik suara berkenaan. "Si Godzilla suruh aku panggil JuOn." Mukanya dibuat mimik memualkan. "Hahah? she did what?" Daniel membuat muka tak percaya. "Jadi kau nak panggil dia?" Daniel ni dah tahu nak bermadah pula.. fikir Abby. "Entah." Abby meneruskan perjalanan dia yang tertinggal tadi dan Daniel menuruti dari belakang. "I bet you takkan jumpa si Julia." Abby berhenti mengejut sebelum memandang Daniel. "Don\'t call her Julia. Tapi JuOn!" Abby memarahi Daniel. "Woah! ok!" Daniel terkejut dengan reaksi ganas Abby. "But she still your step sister right.." lelaki itu membiarkan kenyataan dari mulutnya tidak meninggalkan sebarang not pertanyaan.

"Yeah.. but for me she is not my lil sis." Abby pergi menuju ke arah kantin meninggalkan Daniel yang senyum sendirian. "Abby, kau memang kena ucap terima kasih kat aku berjuta kali ok.." Daniel menggeleng kepalanya sebelum berjalan ke arah bertentangan dari arah Abby untuk bersemuka dengan Julia.

****

Dirumah, Abby masih setia menyiapkan kerja Geogafinya. "Abby! aku nak lampu tu!" Suara Julia menganggu waktu revisionnya. "Ambik ah" pantas dia sahut. Malas aku nak cari gaduh dengan hantu JuOn ni. Fikir Abby. "Kau buat apa?" Julia menjenguk kerja latihan Abby. "Ah!" Abby menarik kerjanya dari dilihat Julia. "elleh." Julia keluar dari bilik itu bersama lampu tidurnya yang dah lama bersama dengan Abby sejak dia berumur 7 tahun. "sibuk." Abby melafaz bengang.

Baru beberapa minit Julia keluar bilik, handphone di bawah bantal berderingan dengan lagu Crush. "Hello, Abang Shahril." Abby membuka bicara dengan lelaki didalam talian. "Hello, darling.. tengah buat apa?" anak mata abby membuat satu bulatan penuh setelah mendengar perkataan Darling. "tengah buat kerja sekolah."

"Oh yeke. Boleh keluar malam ni?" Abby pantas tutup kerja revisionnya. "is it about.." suara Abby direndahkan sedikit. "Third Party?"

Suara abang Shahril bergelak sakan dihujung talian sebelum menjawab pertanyaan Abby dengan.. "ya, of course.. my dear."

****

Setelah keluar dari rumah dengan cara pencuri tarbus, Abby pantas berjalan pantas menggunakan lampu suluh kecil ke rumah yang disewa Abang Shahril tiga minggu lepas.

Setibanya di rumah itu. "Abang Shah!" Pintu dibuka. "Oh Shah! cousin kau datang." Seorang lelaki berumur lingkungan 16 tahun menjerit lantang ke dalam rumah.
"Give her in!" ada suara berbalas.

****

"Di depan sekolah tu ada pak guard." Abang Faiz memberi keterangan lanjut kepadaku yang sebenarnya ahli newbies dalam group Third Party. Pertubuhan haram yang ditubuh oleh 3 orang abang dihadapanku ini iaitu abang Shahril, abang Faiz dan abang Alif. Motifnya, membunuh \'rule\' sekolah.
"Okey. Fahamla" Abby mendengus malas dah banyak kali dia diberitahu \'berhati-hati sebab malam ni kita akan ceroboh bilik exam\' dan dia bosan menunggu untuk memulakan operasi jahat ini.

"Baik, Faiz. Kau check bilik pejabat cari kunci." Ketua kumpulan memberi arahan pertama.
"Daniel. kau ikut abang Faiz kau."
"Alif pergi ke pejalan kaki nak ke laman basikal. Tengok pak Mail tu. Kalau silap tengok kau.. Kami yang lain mati kena detect." dan Abby nampak Abang Alif hanya membuat muka bersahaja.
"dan akhir sekali.." mereka yang lain memandangku dengan muka yang menganggap aku seperti pembawa beban.

"Abby tau!" sungguhla aku tak suka ada orang merendahkan kemampuan \'rebellious\' aku ni. hish!

"Okey as abby kesayangan kita cakap. Dia okey guys." Abang Shahril memandang yang lain dengan senyumannya. "ok, guys. Let start!"

****

Walkie talkie ditangan di tekan volume 6. "Faiz. kau bila nak dapat kunci?" Abby dengar abang Shahril mengumam seperti tak puas hati. "Lama gila."
"Ada dah dapat lama. Tapi kitorang tunggu sini sat cause.. ternampak dokumen pelik.." Suara abang Faiz berkumandang dari dalam walkie-talkie yang berada dalam genggaman Abang Shahril.

"yerke. but most important. arahan aku kan." Abang Shahril bernada bengang. "Hm.. Daniel. Bawak kunci yang kau pegang tu kat stor simpanan exam." dan terdengar ada yang menyahut "Ok."

"Abby, tunggu sini dan ambik ni." walkie talkie diberi kepada Abby. "nak gi mana?"
"ala.. nak check bilik guru ada orang ke tak. abby ley stay kan?" Abang Shahril membuat mimik muka tak percaya dia. "hm! boleh la."

Setelah beberapa minit kemudianya, Daniel datang ke arah Abby. "Abby, mana Abang Shahril?" Daniel bertanya. "gi check bilik cikgu." gadis itu mengangkat tangannya ke Daniel seperti meminta sesuatu. "apa?" Daniel bertanya dengan muka tau tau apa-apa dia. "The key?"

"oh. key? where?" Lelaki itu membuat provokasi. "kau jangan. aku gi inform kat Abang Shahril kang!" Abby mengugut. "elleh." pantas dia menarik tangan abby dan meletakkan kunci didalamnya. Setelah abby terkejut dengan tindakan pantas rakan sekelasnya itu. "hey!" matanya membuntang. "what?" Daniel membuat muka bersahaja. "Haram!" Abby menumbuk dada Daniel. "kau buat lagi aku.." secara tiba-tiba suara abang alif ditalian. "Guys. Pak Mail perasan aku ah. Tapi aku dapat elak.. but then.. aku rasa dia call cikgu ah." Muka Abby separa sejuk sebelum tudung yang menutup atas kepalanya dipegang tapak tangan Daniel. "rileks. Abby, buka pintu dengan kunci tu."

Usai disedarkan, Abby mengangguk pantas. Pintu dibuka. "Dan. tunggu sini aku ambil gambar." abby bersuara sambil ditunjuk kamera untuk merakam soalan ujian.

"okey."

****

"Shahril!" Lelaki yang meninjau di bilik guru melihat siapa yang memanggilnya.
"Faiz. pehal?" dan di jawab faiz. "wei, si Alif kata Pak Mail call cikgu. Aku rasa cikgu Fatimah la."
"What?" Shahril menjenggilkan matanya. "better quit fast." dan Alif mengangguk faham sebelum bercakap di walkie-talkie. "Guys we quit."
"but Abby still tengok paper." Suara Daniel membalas.
"quit Daniel." Faiz menghabiskan kata-katanya dengan meng-off-kan walkie talkienya.
"kenapa kau offkan?" Shahril pelik. "sebab.." Faiz menunjukkan fail ditangannya.
"Apa tu?"
"Info yang aku copy dari komputer kerani.. guna printer pejabat." Faiz senyum jahat.
"mesti pasal jadual waktu cikgu masuk dan keluar kan?" Shahril pula bergelak sakan.
"Hebat kau. kita ley guna benda tu time kita nak \'Fly\' nanti ah."

****

"Abby, out!"
"apesal?" abby bersuara lantang dari dalam stor.
"Cousin kau arah kita out"
"Okey." Abby akhirnya keluar sebelum menutup pintu tersebut dan membiarkan pintu itu sama seperti sebelum dia masuk.

"so.." menanti arahan selanjut dari riak wajah Daniel.
"kita blah." pendek.

Mereka berdua mendapatkan Abang Shahril dan Abang Faiz di tangga guru.
"dah dapat!" Abby menunjukkan kamera ditangan. "ok! call Alif kita dah gerak." Faiz mengangguk mendengar arahan Shahril.

"Alif.. kau ada tak?" Faiz bersuara dengan walkie talkienya.
"siapa ni?" suara wanita berdendangan di hujung talian.
walkie talkie yang dipegang Faiz ditutup off. "cikgu Fatimah?" suara Faiz memecah hening beku malam itu.
"Daniel, bawa Abby keluar. Aku dengan Faiz cari Alif." Shahril memberi arahan.
"ha?" Abby terkejut dengan keputusan sepupunya itu.

Daniel tanpa berlengah menarik lengan Abby dan mengheretnya keluar dari kawasan sekolah. "Hey! diorang.." belum sempat dia berkata.
"Leave them. kita blah!" Abby mendengus lalu menarik lengannya dengan kasar dari dipegang Daniel.
"what! kau fikir kau bagus?" Abby bengang. "Abby rileks. dioarang ley lepas la!"
"Tak!" mereka berdua kini berada di kawasan luar sekolah.
"Abby nak masuk!" namun lengannya dipegang erat Daniel.
"kalau Shahril tak suruh aku jaga kau pun aku ngan rela hati jaga kau.." Dia bersuara tegas.

"huh!" Mata gadis itu seakan berair. "apa ingat aku ni apa.. kena arah kat rumah. kat sini pun kena. dahla aku ada abang Shahril je. Dia je yang baik dengan aku. kalau dia kena.." air matanya berjurai turun. "mesti kena buang. Abang shahril dahla hidup kesian takde pakngah ngan makngah."

Abby.. Daniel menarik Abby ke tepi badannya. "Sorry."

****

Keesokkannya, cikgu dihadapan membuat pengumuman tergempar. Terdapat beberapa orang pelajar memasuki ruang legar sekolah malam tadi. Abby ketika itu melihat muka cikgu Fatimah seperti kemerahan menahan malu. Dia yang abby nampak, tidak memakai tudung.. tapi hari ni cikgu tu memakai tudung. Abby senyum. Well, walau abang Shah.. abang Alif dan abang Faiz dibuang sekolah, kenangan rambut cikgu Fatimah dituang cat putih yang dilihat Abby dan Daniel dari kejauhan malam semalam.. memang melahirkan rasa bangga abby akan abang sepupunya bersama dua lagi rakannya itu.

Pagi tadi abang Shahril kata dia nak kerja kat Singapura, kumpul duit and then gi Universiti Tokyo.
Universiti impiannya. "Ala.. dia mesti boleh buat dengan fizik yang selalu dapat gred A1 tu." suara abby ditangkap Nisha. "ha?"
"Takde ape." sambil anak mata abby memandang Daniel yang beratur dihadapan yang kini mereka saling berpandangan. Abby senyum dan Daniel membalas dengan senyumannya sebelum memandang kembali ke hadapan.
Mengenai penglibatan kami malam semalam, kami berdua maybe dah terlepas dari pengetahuan para cikgu yang berbaris dihadapan majlis perhimpunan ini. Namun yang pasti.. aku berhasrat ingin melanjutkan hayat kumpulan yang abang Shahril tubuhkan ini.

[END]
P/s: ohh.. cerpen bersiri mungkin tapi tajuk ni dibiarkan untuk CERPEN sahaja. tiada siri. ^^ harap diterima.
posted by Penulisan2u @ 1:28 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
10 Comments:

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group