BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Selasa, Ogos 05, 2008
Novel : Menanti cintamu 1
wani
wani.scokr@yahoo.com

"Tak nak! Lebih baik batalkan je majlis tu daripada kena kahwin dengan orang lain." Eee umi ni,aku tahulah Irfan baru je meninggal tapi umi nak suruh aku kahwin dengan lelaki pilihan dia? Tak nak aku. Lebih baik aku membujang sampai tua!
"Yana, tolonglah umi dan abah.Tak kan lah kami nak batalkan majlis perkahwinan kau tu? Malulah kami macam tu!" Umi cuba memujukku.
"Ala,buat apa nak malu? Cakap je lah bakal menantu umi dan abah tu dah jadi arwah." Serentak itu,aku menangis teresak-esak apabila mengingati pemergian arwah Irfan.
"Nur Yasmin Dyana,cubalah dengar cakap umi ni. Apa yang umi buat ni untuk kebaikan kau juga!" Umi dah mula meninggikan suara dia yang dah cukup nyaring tu. Abah pulak diam je dari tadi. Abah kalau umi dah marah,abah memang tak berani nak masuk campur.
"Tapi umi, Yana tak nak kahwin dengan orang yang Yana tak kenal." Sebenarnya,aku masih lagi teringatkan Irfan yang meningal dunia sebulan yang lalu. Kalau diikutkan rancangan asal,minggu depan kami akan berkahwin tapi,Allah lebih menyayangi dia. Mula-mula tu,aku menangis siang malam, pagi petang bila terima berita dia kemalangan dan sudah kembali ke pangkuan-Nya.Tapi, lama-lama aku dapat terima hakikat aku dengan dia memang tak ditakdirkan bersama. Lepas tu,umi aku boleh pula suruh aku kahwin dengan...apa nama lelaki tu? Aqil...Bakhil ke apa-apa je la.
"Umi tau kau masih lagi teringatkan arwah Irfan tapi tolonglah terima hakikat yang jodoh kau bukan dengan dia!" Senangnya umi cakap! Ye la,bukan bakal suami dia yang meninggal tapi aku!
"Umi tolonglah,Yana tak nak ada hubungan dengan siapa-siapa pun sekarang ni. Rasa sayang Yana pada arwah Irfan masih ada lagi walaupun di dah pergi."Aku masih berdegil dengan keputusanku.
"Yana,Yana mesti dengar cakap umi ni.Kalau tak,jatuhlah maruah keluarga kita. Tak kan sebab Yana je maruah satu keluarga dipertaruhkan?" Umi mula berang dengan respons yang ku berikan.
"Yana tak kisah,apa nak jadi pun, jadilah. Yana tetap tak nak kahwin dengan orang lain!" Aku tetap dengan keputusanku.
Panggg!!! Ya Allah,aku rasa macam kena lempang! Eh,bukan rasa tapi memang betul-betul kena lempang. Umi lempang aku? Tapi kenapa? Adoi,sakitnya pipi aku.Terasa perit di pipiku.Aku mengusap-usap pipiku dengan harapan keperitan tadi akan hilang.Inilah kali pertama aku melihat umi betul-betul marah denganku sehingga sanggup menampar pipiku.
"Umi dah pujuk kau baik-baik tapi kau tak nak dengar juga! Sekarang,umi tak kisah! Kau nak ke tak nak,kau kena juga bernikah dengan Aqil minggu depan!" Alamak,umi dah tetapkan! Jadi aku kena kahwin dengan Aqil la? Oh,tidak!Aku pun terus lari masuk dalam bilik aku dan terus menangis. Bila adik aku panggil aku turun makan pun aku tak nak dengar.Aku lancarkan mogok lapar.Biar umi tau aku masih belum dapat lupakan Irfan.Jahat ke aku ni? Tapi aku memang tak nak kahwin dengan Aqil!!!
--------------------------------

Berhari-hari aku buat perangai. Mula-mula,umi biarkan je tapi dua hari sebelum majlis perkahwinan,umi datang bilik aku. Aku saja je buat muka dekat umi tanda protes.
"Yana...." Aku tahu umi panggil aku tapi aku buat-buat tak dengar.Aku sengaja berpaling daripada menghadap muka umi.
"Yana...." Umi panggil aku lagi sekali. Pun aku tak pandang umi, Biar umi tau aku tak nak kahwin dengan Aqil.Umi duduk di sisi aku.Umi usap rambut aku. Oh,asyiknya perasaan aku bila umi belai rambut aku. Kali terakhir umi usap rambut aku macam ni pun masa aku sekolah rendah. Lepas tu umi dah tak belai rambut aku. Aku baring di riba umi. Tanpa disedari,aku menangis. Aku pun tak tau kenapa aku menangis.
"Yana,janganlah menangis. Umi suruh kau kahwin dengan Aqil pun sebab umi nak tengok kau bahagia. Umi tak nak kau terus-terusan menangis mengingatkan orang yang dah pergi." Umi bersuara lembut.
"Umi, Yana bukan tak nak kahwin tapi Yana nak kahwin dengan lelaki pilihan hati Yana dan Aqil bukan pilihan hati Yana."Aku mendongak memandang umi. Aku renung ke dalam mata umi.Aku ingin umi tahu rahsia hatiku.
"Yana,Yana sayang umi?" pelik aku mendengar soalan umi tetapi aku mengangguk tanda setuju.
"Kalau Yana sayang umi, lusa Yana mesti kahwin dengan Aqil."
"Tapi...."Aku cuba untuk memprotes.
"Ah, tak ada tapi-tapi. Yana kena juga kahwin dengan Aqil.Yana tak nak bagi umi sakit hati,kan?" Umi ni saja je tanya soalan yang akan membuatkan aku kehilangan idea untuk membalas kata-katanya.
"Umi,tak kan lah sebab Yana tak nak kahwin dengan Aqil Yana dah menyakitkan hati umi?"
"Ya,memang Yana sakitkan hati umi. Yana tak nak dengar cakap umi. Secara tak langsung, Yana memang sakitkan hati umi."Ala,umi ni,buat muka kesian pula.Macam mana ni?
"Em, okeylah, lusa Yana akan bernikah dengan Aqil." Kataku lemah setelah mendiamkan diri seketika.
"Macam ni lah anak umi." Umi sudah mula tersenyum apabila aku menyatakan persetujuanku. Aku hanya mampu memikirkan apa yang bakal terjadi pada perkahwinan aku dan Aqil.
------------------------------
Akhirnya,hari yang tidak aku tunggu kunjung tiba itu menjelang. Aku disolek agar mukaku kelihatan berseri. Maklumlah raja sehari.Aku memakai baju pengantinku yang berwarna ungu dengan tudung yang sedondon. Sebenarnya, aku dan Irfan sama-sama menyukai warna ungu dan kami jadikan warna ungu sebagai tema perkahwinan kami. Malangnya,hasrat kami untuk mendirikan rumah tangga tidak kesampaian. Hari ini,aku akan menjadi isteri kepada seorang lelaki yang tidak pernah aku kenali sama sekali.
Ramai orang yang hadir hari ini.Semua kenalan ada.Ada sesetengah kenalan Aqil yang aku tidak kenali.Aku tidak pergi untuk berkenalan dengan teman-teman Aqil.Biarlah apa pun yang mereka fikirkan,aku tidak ambil pusing.Ramai juga yang pelik kerana pada surat jemputan tertera nama Mohamad Irfan dan Nur Yasmin Dyana tetapi hari ini bukan Irfan yang ada tetapi Aqil.

"Cantik Yana hari ni! Dah tak sabar nak jadi isteri orang ke?" tanya mak usu. Sebenarnya, soalan dia agak menjengkelkan hati tetapi aku tetap memaniskan mukaku.Aku hanya mendiamkan diri.Malas mahu menjawab pertanyaan itu.Buat menyakitkan hati je!
Ramai juga yang mengusikku dengan soalan sebegitu. Untung aku masih waras, kalau tidak mahu saja aku memarahi mereka semua. Tetapi nanti tidak manis dipandang orang pula.Argh,geramnya aku,kalau diikutkan perasaan hati ini,mahu sahaja aku pergi meninggalkan majlis perkahwinan ini tetapi aku tidak mahu mengundang malu pula kepada keluargaku.
Selepas sekali lafaz,aku telah sah menjadi isteri kepada Mohamed Aqil Hakimi. Selepas memberi salam, Aqil masuk ke dalam bilikku. Saudara dan rakan-rakanku memberi ruang untuk Aqil pergi ke arahku.Aku menghulurkan tanganku untuk dia menyarungkan cincin ke jari manisku.Selepas itu,dia mengucup dahiku. Terasa syahdu hatiku. Alangkah bagusnya kalau Irfan yang berbuat begitu. Huluran tangannya mematikan lamunanku.Aku agak keberatan untuk mencapai tangannya tetapi apabila menyedari ramai yang memerhatikan kami, aku mencapai tangannya dan mendekatkan tangannya ke bibirku tetapi aku tidak mengucupnya. Aku segera menarik tanganku kembali kerana aku rasa geli memegang tangan suamiku. Suamiku...Ya Allah,Aqil adalah suamiku dan aku harus menerima hakikat tetapi ingatanku terhadap Irfan masih kukuh.
Ketika bersantap,Aqil menyuapkan makanan ke dalam mulutku.Dengan berat hati,aku membuka mulut.Ramai orang yang asyik menyaksikan perlakuan Aqil itu.Hendak tak hendak,aku menyuakan pula makanan ke mulutnya.Secara tidak sengaja,Aqil tergigit jariku.Aku terjerit kecil dan secara spontan aku menarik tanganku.Aku mengaduh kecil.
Aqil pantas menarik tanganku dan membawa tanganku ke mulutnya.Dia meniup jariku dengan harapan kesakitan yang aku alami akan hilang.Terpancar riak cemas diwajahnya.Aku leka memerhatikan perbuatannya tanpa menyedari ramai orang sedang memerhatikan adegan tersebut.
"Dah okey dah kut."Aqil memandangku.Serta merta mukaku berubah.Merah padam mukaku apabila orang ramai menepuk tangan melihat adegan tersebut.Aqil hanya tersenyum sambil menghadiahkan pandangan penuh makna kepadaku.
--------------------
Malam itu,selepas semua tetamu pulang,aku terus masuk ke bilikku. Mataku terasa mengantuk dan aku amat letih melayan tetamu yang hadir. Aku bertambah letih apabila terpaksa berlakon di hadapan orang ramai bahawa kami adalah pasangan yang paling bahagia sekali di sini.
Aku membuka pakaianku dan masuk ke dalam bilik air untuk mandi. Selepas mandi,aku terus keluar dengan berkemban tanpa memikirkan kemungkinan Aqil telah masuk ke dalam bilik.
Sebaik sahaja keluar dari bilik air,aku terkejut apabila di hadapanku,berdiri Aqil dengan pandangan mata yang sukar untuk aku tafsirkan. Aku berasa amat malu kerana inilah kali pertama seorang lelaki melihat susuk tubuhku walaupun tidak kesemuanya.Perasaan malu dan gementar bercampur menjadi satu.
Eh,apa aku buat ni?Baru aku teringat tujuan aku keluar bilik air.Aku segera ke almari pakaianku dan mencapai sehelai t-shirt dan sehelai seluar panjang. Aku cepat-cepat berlari ke dalam bilik air sambil memegang kejap tualaku. Nanti terlucut tuala tu,mati aku!
Belum sempat aku menerpa ke dalam bilik air,aku terasa ada tangan kekar yang memeluk erat pinggangku. Berdebar-debar jantungku. Rasa macam nak gugur pun ada.
Aku tahu Aqil yang memeluk pinggangku.Aqil meletakkan dagunya diatas bahuku yang terdedah.Aku cuba melepaskan diri daripada dakapan eratnya itu. Sebenarnya,aku takut aku akan menyerah kalah. Aku memang sudah lama menantikan sentuhan daripada seorang lelaki yang bergelar suami tetapi ini semua berlaku terlalu mendadak.
Pelukan Aqil terlampau erat sehingga tiada ruang untuk aku melepaskan diri.Ya Allah,bantulah aku!
"Mana sayang nak pergi?" Dia panggil aku sayang? Dia sayang aku ke? Eh, tak mungkin, dia tak pernah kenal aku sebelum ni.Aku masih cuba untuk melepaskan diriku. Tindakannya amat menjengkelkan hatiku yang memang tengah membara. Tindakan Aqil ibarat mencurahkan lagi minyak tanah ke dalam api yang sudah membara di hatiku.
"Lepaslah!" kataku keras dengan harapan dia akan berganjak. Aqil hanya mendiamkan diri.Tetapi,sambil dia senyap tu,dia ada agenda tersembunyi. Dia menghadiahkan sebuah ciuman di bahuku yang terdedah itu. Terkejut aku dengan tindakan drastiknya itu.
"Eee...lepaslah! Awak jangan nak buat bukan-bukan kat sini ya!" marahku kepadanya. Dia bukan melonggarkan pelukan malah lagi mengetatkan rangkulannya. Malah,dia mula bermain-main dengan rambutku yang lebat itu.Aku jadi rimas dan menggunakan sekuat tenagaku untuk menolaknya jauh daripadaku.
Aku berjaya melepaskan diri daripadanya. Aku terus berlari ke arah bilik air. Belum sempat aku menutup pintu, Aqil menerpa masuk ke dalam bilik air.
"Awak,tolonglah keluar. Saya nak pakai baju ni!" Ya Allah,kenapalah mamat ni degil sangat?!
"Ok,abang keluar tapi jangan harap Min boleh terlepas!"katanya separuh mengugut.
posted by BLOGGER @ 6:36 PTG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
8 Comments:
  • At 6/8/08 1:15 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    permulaan yg bagus.....sambungnya. best jalan cerita...

     

  • At 6/8/08 10:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wow! Syok citer ni..cepat skit yer..

     

  • At 7/8/08 12:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ter ni bes la.intro yg bgos.hahaha...

     

  • At 7/8/08 11:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best ar cter nie cepat ar smbg!!pleaz...

     

  • At 8/8/08 12:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite nie best sgt..cept lar sambg penulis...pls..pls..pls..cept smbg k..

     

  • At 8/8/08 2:29 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Wa!!!bestnye cite nie..smbg ar cept2 yek..keep in tOuch..=p

     

  • At 11/8/08 12:09 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    buat suma yg bce cter ni,thnx byk2.kalo x bes,sori la yek!n sori lme x smbg.ada prob ngn family lately.hehehe...lgpun,minggu ni exam so tgu smbgn cter ni time cuti nnt.sori...

     

  • At 24/9/09 5:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nak blog?

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group