BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Isnin, Julai 07, 2008
Novel : Kahwin Kontrak 7
sweetlavender A.K.A budak 15 tahon
sweetlavender15@yahoo.com

BAB 7

Aku menunggunya di katil..lama siot tukar baju..Hari ini Khusyairi dibenarkan plg dr hospital..nampaknya kecederaan di badannya sudah beransur sembuh.. Aku terlihat diari biru gelapnya..pagi-pagi lagi menelifonku dan menyuruhku membawa diarinya yg tertinggal..Aku baru rancang nak baca tp dia cakap kalau aku baca aku berdosa besar..Tapi perasaan ingin tahu mengatasi segala-galanya..Aku mengambil diari itu..membuka helaian demi helaian..yg ada Cuma gambar-gambarnya..cop..apa nih..lirik lagu ke??

Nur Syahadah menyinar kalbu
Murni seharum namamu
Hadirnya dicelahan
Kekalutan kalbumu itu
Nur Syahadah telah tertulis
Pada waktu dan juga takdir
Di antara seribu engkau yang terpilih
Bersatu Dengan Nur Syahadah di dalam syahdu…
Aku tersentak..Nur Syahadah, kalau tak silap Nur Syahadah tu nama islam Oh Soo Jung..Adakah dia mencintai Syahadah.. habis aku ni sape?? Air mataku menitis..Ya, mmg prmpuan ni bks kekasih dia kalau x, knp siap tulis lagu lagi.. Nur Syahadah..arghhh geram..
"Khusyairi lambat lagi ke?? Salin baju mengalahkan perempuan..!!"jeritku..Aku bercekak pinggang.. ada perhitungan yang perlu dibuat.. Seketika, wajahnya muncul..tersenyum kambing..
"ada apa? Kenapa garang sangat nih"
"Eri dtg lewat malam tu sbb dia, kan?"soalku..aku pun x tahu sipa dia tu..tp saja nak uji dia gelabah atau x
"dia??siapa dia tuh"soalnya kembali..aku menjelingnya..dia tersenyum.."ohh..mmg Eri dtg lewat malam tuh sbb pergi jumpa dia.."
"Dia pergi mana.."soalku geram
"Dia outstation.."
"Dia cantik tak??Dia sape, dia kerja pa, dia baik x.."
"Dia cantik, baik..kdg-kdg jelah garang sikit..bkn sikit tapi banyak..dia mmg garang tp Eri sygkan dia..syg giler.."
"smpai hati Eri bt Fia mcm nih..knp Eri sygkan dia sgt sampai sggup buat lagu untuk dia"ujarku dgn linangan air mata..tekaanku terbukti benar..mmg Khusyairi sdh berpunya sblm dia menikahiku..mgkin msh lagi berpunya skrg nih
"lagu??lagu apa pulak..ada-ada je lah Fia nih"..aku geram dan menunjukkan diari yg mempunyai lagu itu kpdnya..Dia ketawa
"Berdosa besar baca diari orang.."ejeknya..aku geram..aku ingin berlari keluar tp dihalang olehnya..pegangannya kemas.."Kalau nk tahu ni lagu nasyid tahu x..mengisahkan wanita yg dipilih dan diberi hidayah untuk masuk Islam..Eri suka nama Nur Syahadah sbb tu pujuk Oh Joo Sung guna nama tuh.."
"tipu-tipu..bkn Fia x tahu yg Eri ni suka menipu.."Aku lihat dia mengeluarkan handphonennya..x lama kemudian ada lagu berkumandang..sedap lagunya..mmg benar Nur Syahadah itu sebuah lagu.. lagu nasyid rupanya..huhuhu malunye
"percaya x lagi sayang.."soalnya mengejekku..aku menjelir..wait-wait sape ‘Dia’ yg Khusyairi ceritakan td..
"sape ‘dia’ tuh.."
"Dia?..oh dia ke..dia tu Intan Hafia Diana ler..dia tu kan cantik,baik,tapi garang..garang giler..suka sgt marah org tnpa usul periksa..lepas tu kan dia ni mmg x suka mintak maaf kalau buat salah"ujarnya..aku tunduk malu..
"sorry.."
"it’s ok..org tua-tua ckp cemburu tu tandanya sayang..So boleh tak Eri simpulkan yg Fia dah syg kat Eri.."
"hmm..ikut suka hatilah.."ujarku malu-malu.. Mata bertentang mata, tanda kebahagiaan bakal bermula…arghh I’m in love!!
----------------------------------------
Aku memandang wajah Ana. Mengharapkan persetujuannya. Aku harap sgt dia setuju..
"kau series ney.. x nyesal nanti Fia??"soal Ana yg benar-benar kaget dgn keputusanku yg mendadak ini.
"betul, aku xkan nyesal coz aku dah syg dan cinta mati kat dia..Aku nak kau terminate kontrak aku dengan dia..aku dah bosan dgn kahwin secara perjanjian ney..aku nak bahagia..aku nak bahagia macam kau..kau sokong aku kan??"
"of course aku akn sokong kau..aku sokong kau dalam setiap keputusan yang kau buat..Sekarang jugak aku terminate kontrak tuh..esk kau boleh celebrate ngan Eri..laki kau tuh.."
"thanks Ana..kaulah sahabat aku dunia akhirat.."
"hei..nape sentitif ngat ney.. sampai nangis ney..Aku pon sedeh dah ni..Aku x percaya akhirnya kau akn bersama dgn Eri..I’m sooooo happy for you"
"Ana…aku sayang dia..sayang sesangat.."jeritku..Ana ketawa..
"go..pergi jumpa dia..pergi skrg..CHAYO!!"jerit Ana..Dia memlukku..Slepas itu aku berlari ke luar memandu dan ke Sunway Pyramid untuk membeli hadiah untuknya..first present..yelah asyik dia je bagi hadiah skrg ney turn aku plak coz hari ni 12 April..burfday die....Aku tersenyum puas..adakah kebahagian ini akn berakhir..
----------------------------------------
Aku mengeluh..Uncle Man sugul..Aku melihat kembali hasil ujian jantungku..Tuhan, kenapa harus begini
"nampak benjolan ney..atau lbh tepat bengkak"soal Dr Kuzer, doctor peribadiku sejak kecil lagi..Aku mengangguk lemah
"what’s that mean doc.."soal uncle Manku..aku x mampu untuk bertanya lagi
"jantung Khusyairi dah bengkak..we need donour.."kata doctor itu cemas
"berapa lagi masa saya kalau saya x buat operation.."soalku
"lbh krg 8 bulan..tp ajal maut di tangan Tuhan..tp kena buat operation jugak"tegas doctor itu
"apa jaminannya doc.."
"peluang untuk berjaya mmg tipis tp we must do it.."
"Eri xkan korbankan nyawa Eri untuk satu pembedahan yg belum tentu hasilnya..Eri rela begini Uncle..Biarlah dalam masa ni Eri bahagiakan Fia.."
"Nope..x boleh..kena buat..Uncle syg Eri.. Uncle akn pastikan Eri buat"
"I’ll never do it.."jeritku..serentak itu dadaku terasa ngilu..
"Eri.."panggil Uncle Man cemas..
----------------------------------------
Aku plg jam 8 malam.. pintu rumah x berkunci.. Mungkin Khusyairi x tidor lagi kot..tekaku
"hello everybody in the house"sapaku riang..sepi. Dia hanya tersenyum.."napa nih..Fia beli hadiah tau.. nanti Fia amek jap eh.."ujarku..aku menghulurkan bag shoppingku..jumpa pon.. jangan bagi tau sape-sape, aku beli baju tidur untuk dia..hehe
"letak situ dulu..Eri nak tidur"ujarnya perlahan..Aku pelik, kenapa suaranya lemah dan wajahnya pucat..aku memeluknya dari belakang..langkahnya untuk ke bilik tidur terhenti..Aku meleraikan pelukanku..Kami berhadapan dan berpeluk lagi..Aku dgr dia menangis..
"nape nangis..hari ni burfday Eri tau x..hei..syyhhhh berhenti la nangis.. "
"kenapa semuanya perlu berlaku pada tarikh sial ni.."jeritnya..pelukan kami terurai..Aku terkesima..
"kenapa nih"soalku lembut
"parents Eri meninggal pada tarikh ney.. lepas tu jantung Eri.."
"jantung??"soalku
"x ada apa-apa..kenapa semuanya perlu menimpa Eri..Kenapa???"jeritnya..Aku membiarkannya sahaja..biarlah dia melepaskannya hari ini.. Aku memujuknya tanpa menyedari malam semakin larut..
----------------------------------------
Aku terjaga saat terdengar seseorang mendengus..aku kot yang berdengus tu..tp nape suara tu kasar..Perlahan-lahan aku membuka mata..mataku membulat
"Khusyairi!!!"jeritku..Dia serta merta bangun..dia x berbaju, aku hanya bergaun tidur jer..huhu dah accident lorr
"kenapa, apa yg berlaku nih"soalnya yg kelihatan bingung dgn apa yg berlaku..
"kenapa kau boleh ada ats katil aku, ha!!??"soalku
"x tau..Eri x ingat"
"tipu!!kau goda aku kan..kau yg goda aku kan!!"
"x..kita sama-sama rela.."
"kau ingat aku percaya..arghhh sial semuanya!!"jeritku..aku mencapai jubah mandi dan terus keluar dr rumah itu..BENCI!!!
Aku memecut laju..Jam menunjukkan jam 4 pagi..sepatutnya dan sunyi tp hari ni ramai pulak org..aku memecut lagi..Hatiku membara..wajah panas..Aku melihat semuanya termasuk lampu yg bertukar merah..Tapi semuanya sudah terlambat..
BUUUUUMMMMMMMM!!
Gelas di tanganku terhempas..apa yg berlaku terhadap Hafia..Tiba-tiba handphoneku berbunyi..
"Hello"sapaku..Ya tuhan betul ke yg aku dgr ney.."Astaghfirullah.."aku beristighfar..cuba menengkan hati yg gelisah..Uncle Man..call dia skrg..2 jam kemudian Uncle man dtg..
"Uncle..Fia.."ujarku..selepas itu aku rebah..
"Eri!!"jeritan Uncle Man sayup-sayup kedengaran..
posted by BLOGGER @ 8:17 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
16 Comments:
  • At 7/7/08 9:42 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hello..aku saje je nak komen..xbace pun ag..huahua

     

  • At 7/7/08 9:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    dak 15 taun.. hehe. aku malas nak baca. tapi wajen nak komen..

     

  • At 7/7/08 7:41 PTG, Anonymous Teruterubozu said…

    Best la..sambung la lagi...x sabar nk tau kisah seterusnye...

     

  • At 7/7/08 11:11 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    eri pengsannnnnn???? woooooo...jgn ade yg mati udahhhhhhh.....x larat nak bce part2 yg sedey nieyyyy.... tpi ape yg dah berlaku mlm tu wokey perr..kan dah batal kontrak tu...so x per r...apsal lak fia nak hangin stu badn...


    *per2 pown best..cpt lah sambung!!!

     

  • At 8/7/08 11:21 PG, Anonymous Tempe said…

    makin menarik citer ni..

    kontrak kan dah batal.. ape la fia.. eksiden pun ngn laki sendiri..

    erm.. nak komen sket..
    part last tu mengelirukan

    kejap aku utk fia.. kejap aku utk eri... pastu mcm ayat terlalu sempoi... sempoi yg buat keliru..

    anyway.. overall ok

     

  • At 8/7/08 4:28 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    wei3..sambung laa cepat..huhu..sambung ek..agk2 fia tu cantik mcm aku x???anyway,keep it up..lau hepi ending,baru bes..fia n eri sweet 4eva..mea mey..(1st time aku siyes..hehe)

     

  • At 9/7/08 4:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    alamak epsod duka dah berlaku ke???
    wawawa..sedey le pulak..
    anyway I hope u can publish this novel one day..
    -norlizacute-

     

  • At 9/7/08 4:57 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    yup betul tu -norlizacute- i sokong! klu dah publish novel tu inform2 lah kat kita org kat cini ye.
    anyway cepat lah sambung ye!

     

  • At 10/7/08 9:39 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nih ape kes plak...tetiba je aku xpaham cite ni...apesal cite yg ni mcm pelik je...bab yg lain ok...tp bab ni ...happening sangat sampai aku pun pening...xpaham...

     

  • At 2/10/08 11:26 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    Dr.Kuzer???watak dalam buku liana afiera malik...misz kuzer very much..hehehe... jgn buat cete sedey2...

     

  • At 19/3/09 7:36 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adoyai.......

     

  • At 23/4/09 1:31 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    adoiiiii...aper ni

     

  • At 12/6/09 2:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    apa nie..
    pelikla..
    apapun chayok..

     

  • At 30/11/09 8:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    waaaa pe ni?

    tak sedap r.... matiii jer

    wat la hidup gk

     

  • At 10/2/11 11:03 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tahniah buat penulis tapi mcm ada sedikit kekeliruan pada monolog. Huraian cerita kurang menarik sbb terus direct to the point ape pun idea & jalan cerita menarik. Teruskan berkarya ye.....

     

  • At 5/11/11 12:27 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    suspen + sedih = B.E.S.T

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group