BLOG KOLEKSI CERPEN , NOVEL & CERITA ONLINE

   LAMAN UTAMA  | KOLEKSI CERPEN  | KOLEKSI NOVEL  | HANTAR KARYA | HANTAR PESANAN | AJAK KAWAN | BUAT PERMINTAAN LAGU | IKUTI BLOG INI | FACEBOOK

      Radio Online

 

klik "STOP" untuk hentikan siaran radio. Semoga terhibur.

  Koleksi Cerpen 

Jika itu takdirNya

Takdir milik Allah

Disini mawar disana penawar

Bidadari cinta

Awekku gengster nyerr

Black vs white

Aku dan dia

Memang berbaloi

Best friend not boy friend, Nyah

Beda tipis

Aku tidak bernyawa lagi

Roommate yg romantik II

Loves comes around

Hati

Cinta remaja

Kasih anak

Selamat tinggal luqman

Kerana dia ayahku

Terima kasih cinta

Aku kan ader

Nilai sebuah persahabatan

Hanya kau

Mahakarya agung sebuah kemerdekaan

Kerana umar adha

Biarkan cinta itu pergi

1 Disember

Diari seorang lelaki

Sebuah memori

Suci nur kasih

Badai cinta pertama

Ceritera aku dan dia

Ku bawa memori itu

Darul Taqwa & dato Dr Johar

Kau boleh blah!!

My miss nanny

Seandainya ku tahu

Diari hati firdaus

Mimpi yang pasti

Sampai syurga

Memang ku cinta

Unsaid?

Cinta lagi?

Cinta bukan jaminan

Cinta hakiki

Aku, dia dan pantai

Bisikan hati

Selamanya Sarah

Peeya dan payus lagilah

Hikmah perpisahan II

Dia

Cinta dalam diam

Kata terakhir darimu is love u

Aku bukan siapa-siapa

Aril & Akim

Kalau ku turutkan kata hati

Minah skuter

Jadilah seperti aku

Privite investigator putput

Gadis kebaya putih

Isteriku

Adam II

Misteri tengah malam

Dollah loves joyah

Biarku sentuh cintamu

Lifetimes lover

Saat itu

Hanya dirimu

Kasih famili

Mulanya disini

Ikatan kasih

Dan akhirnya

Kembalilah sayang

Pelangi anganku musnah

Cinta dalam hati

Pergi tak kembali

Adakah dia milikku

Pungguk dan bulan

Cinta terlarang

Cintaku di RNR tapah

Lisa

Kasih aini hidayah

Kantoi, jodoh atau kebetulan

Adakah cinta bukan milikku

Kuning vs ungu

Pelangi cinta

Adam

Biarlah rahsia

Achmad firdaus

Jalan berliku

Rintihan kekasih

Namaku Aishah

Zani pencuri rambutan

Nur hawa balqis

Itu sudah takdirnya

You are my boss

Cinta

Antara 2 cinta

Tragedi zam & chom

Benang merah di-fa

Terima kasih sayang

Jiwa-jiwa luka

Taqdir cinta kita

Cintaku selamannya

1 hari aku jatuh cinta

Biarku sentuh cintamu

Aku dan kimi = cinta atau tidak?

Cincin untuk Aisyah

Kenapa begini jadinya

Cinta, i need you

Lakaran cinta abadi

Cioccolato Caldo

Tragedi lombong lama

Yang sebenarnya

Ketuk pintu hati

Dia masih sayang

Teman

Cinta untukmu

Adil fitri

Kau, aku & mereka gila

Hikmah perkahwinan

Mengenangmu

Mungkin Nanti

Mencintainya

Cinta si pengesek biola

Maafkan aku luftan hafiy

Kasih

Hanya itu yang ku mahu

Bermulanya diari cintaku

Menantu untuk mama

Sumpah itu hantu

Diari lukisan

Cinta gila

Romantik

Cintaku, dia dia kamu

Kau atau dia

Indahnya cinta maya

Seseorang itu

Nur alia natasya

Mamat disperate

Mencari jannah

Cukup sekadar disini

Sebuah memori

Keras dan lembut

Katak oh katak

Hacks 1437

Dialah suamiku

Selamat tinggal kawan terbaik

Pandangan matanya

Kerana mobil

Dia tunanganku

Maria dan azri

Aku terperasan je

Blind date

Roda hidup

Kasihku seputih salju

Wanginya bunga kantan

Mahligai rindu

Aku, dulu, kini dan selamannya

Prinsip cinta aina

Ikan emas, jom kawen

Man in black vs Dona karen penang

Cubit peha kiri

Bantal busuk

Hujan

Maafkan daku

Tombol pintu hidayah III

Gara-gara G

Diari seorang member

 

Klik disini untuk keseluruhan koleksi cerpen....

Novel Bersiri
      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      html banner

klik di bawah dan "paste" ke dalam website, homepage, blog, friendster, myspace anda

 

      Jumlah Pelawat

      Untuk Anda

 

  Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

  Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website penulisan2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

PERCUMA KARYA CERPEN, NOVEL, CERITA TERBARU DAN AKAN DATANG DARI PIHAK KAMI TERUS KE EMAIL ANDA. MASUKKAN EMAIL ANDA:-

 

email:

 

Jumaat, Jun 13, 2008
Novel : Kahwin kontrak 1
sweetlavender A.K.A budak 15 tahon
sweetlavender15@yahoo.com

BAB 1

Aku memandang wajah mama dan abah..aku tunduk semula,,Patutlah mama beria-ia memanggilku pulang..Rupa-rupanya ada ceramah motivasi percuma yg ingin disampaikan oleh mama..mengenai apa lagi kalau bukan hal jodoh..arghh!!tension
"nantilah ma..Fia blm puas lagi hidup solo"
"nanti..nanti..kau nak suruh mama mati dulu kan baru kau nak kahwin Fia..muka mama ni x tau nak sorok kat mana lagi..famili kita asyik tanya bila kau nak kahwin..Mak malu tau x"
"ala ma..Fia kan muda lagi..buat apa kahwin awal-awal..pedulikanlah cakap orang..Bukan diorang yang kasi kita makan"
"muda apanya kalau dah masuk 30..kau x malu ke org panggil kau anak dara tua.mama dulu 19 tahun dah kahwin dgn abah kau tahu tak"
"ala ma..dulu dunia mama memang la lain..sekarang ni biasa la perempuan kahwin lewat..ada lagi yang lagi tua dari Fia msh x kahwin-kahwin lagi..relaks la ma.."
"Fia adik kau si Syira tu baru 27 anak dah 2..kau tu usahkan anak,suami pon x ada lagi..Syira tu dah langkah bendul kau..eh kau x malu ke jadi andartu"
"mama skrg ni kan syrkt abh tgh maju..nanti kalau Fia kahwin siapa nak jaga syrkt tu.."
"a’ah mamanya..biarlah Fia jaga syrkt abh..soal jodoh bukan boleh paksa-paksa"bela abahku..aku lega akhirnya abah bersuara juga.
"takde-takde..mama bagi kamu tempoh sebulan..kalau kau x bawak boyfriend kau jumpa mama..Fia mama kahwinkan dgn anak mak Long, si Hakim tu.."wajah Hakim tergambar serta merta muncul dalam kotak ingatanku..wajah Hakim yang lurus tampil bersama rambutnya yang dibelah tengah seta kaca mata bulat yang besar tertacap di matanya..eeiii nauzubillah aku berlakikan dia
"tapi ma..Fia x ada pak we lagi.."
"it’s not my problem Fia..bwk pak we Fia jumpa mama dlm masa sebulan ni..kalau x de jugak then Hakim will be your beloved hubby "ugut mama..Aku terkesima..duniaku gelap seketika..sampai hati mama buat aku macam ni!!
------------------------------------------------------------
Aku keluar dari Honda jazz hitam milikku.Terkujur badan seorang lelaki di hadapan keretaku..Eh aku langgar dia ke..kenapa x ada darah pon..kereta aku jauh lagi dgn badan dia..fikirku cemas..Aku tanpa berfikir panjang membawa lelaki itu ke hospital.1 jam aku di hadapan wad kecemasan menunggu lelaki itu..Tiba-tiba Dr Syira,adikku muncul
"macam mana dgn guy tadi"soalku cemas
"akak x laggr dia kan?"
"akak mana tahu..tp akak rasa tak.."
"mmg x pon..lelaki tu pengsan dgn sendirinya..lelaki tu sakit jantung that’s why dia pengsan"jelas adikku..Sakit jantung!!kenapa dia landing depan kereta aku tadi!!
"macam mana condition dia"
"he’s ok..ada dekat ward skrg ni..".Aku lantas ke ward yang diberitahu Syira.Aku mnegetuk pintu bilik dan terus memasuki bilik itu.Aku meluru ke arah pemuda itu.
"are you ok boy?"soalku
"I’m fine..sorry sbb saya susahkan Puan"
"Cik.."betulku.Aku lihat dia tersenyum
"maafkan saya Cik.."
"it’s ok..I’m Hafia..:"
"Khusyairi..just call me Eri..thanks Cik Hafia sebab sudi ziarah saya.."
"call me Fia..it’s ok..lagipun dah terlanjur saya ada dekat sini kan..apa salahnya kalau melawat awak..dah lama ke awk skt ni"
"a’ah..sejak kecik lagi"..aku memandangnya dengan penuh rasa simpati..Sayang wajah tampan tapi berpenyakit.Aku lihat wajahnya yang iras-iras pelakon korea Lee Dong Wook terutamanya pada bahagian senyuman..Tiba-tiba handphoneku berbunyi lantas mematikan tembok khayalanku
"Eri saya kena balik dulu..kalau ada apa-apa just give me a call"
"insyaallah saya xkan susahkan Fia lagi"
"apa pulak susahnye..call me ok kalau ada masalah"ujarku sambil menghulurkan kad namaku..
------------------------------------------------------------
Aku tertekan..tempoh sebulan yang diberikan mama akan berakhir minggu depan..Hari ini aku awal-awal lagi sudah ke pejabat.Wajahku mencuka sahaja..
"Ana masuk bilik saya kejap"arahku.Ana,setiausaha merangkap teman baikku hanya menuruti kemahuanku.Sebaik sahaja memasuki ruangan kerjaku,aku melempar tas tangan milikku ke sofa..
"seminggu lagi..seminggu lagi.."jeritku.Aku mundar-mandir di dalam bilik itu.Ana kelihatan kaget dgn sikapku
"seminggu..seminggu.Apa yang seminggunya?"soal Ana kaget..Aku teragak-agak untuk bercerita tentang ugutan istimewa mama terhadapku..namun akhirnya aku menceritakan juga kepada Ana.Dia ketawa terkekeh-kekeh mendengar ceritaku
"lawaklah masalah kau ni Fia..nak gelak pon ada.."
"banyaklah kau punya lawak..cepat la Ana macam mana ni..aku x nak kahwin dgn Hakim.."
"ala..apa susah kita buat interview untuk cari bakal laki kau."
"tapi aku nakkan perkahwinan yang bebas..perkahwinan yang x menyekat hakku untuk berseronok"
"kau ni kau kahwin la..lepas setahun kau cerai..lelaki tu kau bayar la..kau buat la perjanjian dgn dia..amacam?"
"macam kahwin kontrak je.."
"yes baby.."balas Ana..Aku memikirkan rancangan Ana yang x masuk akal..namun apabila difikirkan semula bernas juga cadangan itu..

Aku memandang peserta yang ke-100 ini.Dari pagi lagi aku dan Ana menemu duga lelaki untuk menjadi suami kontrakku..namun x ada seorang pon yang boleh menambat hatiku..Hari ini pelbagai jenis lelaki aku tengok..ada yang gemok..kurus..sasa..lembut..anak mak pon ada!!
"well..kenapa b’minat untuk sertai interview ni.."soalku kepada jejaka melayu-inggeris ini.Aku memandang rambutnya yang perang seta mata hijau miliknya..err mata hijau tu ori ke??!!
"sebenarnya.."belum sempat lelaki itu menghabiskan ayatnya,telefon miliknya menjerit..meminta untuk diangkat
"off please.."marah Ana.
"x boleh..mama call"balasnya.Aku mengangguk tanda membenarkan dia berbicara dengan mamanya
":hello ma.."sapa jejaka tadi..Aku lihat dia mengangguk..mungkin mamanya sedang menyampaikan sesuatu
"adik ada interview kerja ni..nanti adik telefon semula.."Selepas itu dia mematikan telefonnya..aku dan Ana tersenyum
"adik..x baik tipu mama taw!!"ejek Ana..aku ketawa.Jejaka kacukan tadi terus keluar dgn wajah yang mencuka.Aku dan Ana menggeliat.Tiba-tiba masuk seorang jejaka.Peserta terakhir untuk hari ini..
"ok.. kenapa U nak ikut interview ni..arwah parents U ada bisnes perkapalan kan?:"soal Ana.
"I nak cuba nasib..mana tahu rezeki dapatlah I tampung operation jantung I ni..lagipun arwah perents I yg ada bisnes bkn I..orang tua I yg kaya bukannya I"aku mengangguk.Aku membaca biodata dirinya.Khusyairi baru berusia 22 tahun dan merupakan graduan dari Universiti Malaya dalam bidang undang-undang.Ana kelihatan bersetuju untuk memilih Khusyairi.
"ok kitorang terima U..skrg ni baca agreement ni and then sign"ujarku sambil meghulurkan folder biru itu kepada Khusyairi

Syarat-syarat perjanjian

1. Perkahwinan akan terhenti selepas setahun
2. Hafia dan calon suami tidur berasingan
3. Calon suami x berhak menyentuh dan menghalang hak Hafia
4. Hafia bekerja manakala suaminya menjadi suri rumah sepenuh masa

125. Wang Rm 500 000 akn diberikan selepas perkahwinan tamat

"fuh..banyaknya syarat..125..’keluh Khusyairi perlahan
"kenapa dah surrender ke?"dugaku
"nope and never"
"So..deal"
"Deal!!"balasnya.Selepas itu kami berjabat tangan tanda setuju dgn perjanjian yang diadakan..
posted by BLOGGER @ 11:53 PG  

Kongsi Karya Ini Di Dinding Facebook Anda
31 Comments:
  • At 14/6/08 1:42 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best la cite dia.. tpkan x berapa logik skit bab umur laki tuh.. coz br 22....klu dlm 25 0 27 its ok...suitble dgn bdk perempuan tuh...apa pun.. karya yg bagus.. teruskan usaha anda... x sbr nak tau da next chpter......huhuhuhu

     

  • At 14/6/08 3:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    eeee...geramla ngan ceta nie..cpt la smbung storynye..k.1 prmulaan ceta yang bagui..

     

  • At 14/6/08 6:41 PTG, Anonymous norlizacute said…

    best..best..
    sweetlavender cepatla sambung..
    sy suke sume cerpen awk

     

  • At 16/6/08 4:48 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    kahkahkah..kelaka r citer ney..
    citer yg lain dr yg lain..
    cepat r smbg..x sbr ney

     

  • At 19/6/08 5:47 PTG, Blogger penglipur_lara86 said…

    hm..apala agknya yg terjadi pasni ye?
    berdebar2 plak
    huhu

     

  • At 19/6/08 8:31 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    x logik betul cite ni!

     

  • At 30/6/08 11:43 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    how come muda sangat heronya??

     

  • At 7/7/08 2:09 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ala..nenek saye bley buat..tp pcubaan yang bgus..keep bleeding..

     

  • At 7/7/08 2:10 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    baguslh sweetlavender.....hua......nie aku la zira

     

  • At 8/7/08 2:46 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    TAK BAGUS LAH.BAGI TAU LAGI PARENT
    DIA KAYA....TA LOGIK LANGSUNG

     

  • At 23/7/08 6:27 PTG, Anonymous 4 u 2 c said…

    best gak,exelent....
    ikhlas ni...
    tapi ada yang kurang jelas maknanya,but it`s ok,bkn mudah
    nak cipta cerpen,yg bagi kutuk
    tahap cipan tu,`persembahkanlah KARYA anda`yg very exelent tu di sini.jgn marah haaa.....bagilah kritikan yg bleh membina,ni kosong gitu jerrrr.eeh...terbebel plak.askom....

     

  • At 8/8/08 8:40 PTG, Blogger disinari kebahagiaan... said…

    cite ni best...mmg btl2 best..chaiyok2..

     

  • At 8/8/08 11:16 PTG, Blogger NieS_Saa said…

    citer yg besh..
    :)

     

  • At 14/10/08 1:54 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    nape cam pernh bce ek..
    ha ah la.. mcm cite damya hana...
    ;p

     

  • At 21/11/08 10:07 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cter nie cam cter korea full house jew...

    ``~farah97~``

     

  • At 26/4/09 1:19 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    halllllllllllluuuuuuuuuuuuuu...
    besh r cter2 kt snie..

     

  • At 18/9/09 6:55 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    plik la crite nie....best 2 best la,tapi knape mesti laki 2 mude??maybe lgi best kalu laki 2 dtmpat pompuan n pompuan dtmpat laki...but it's good...

     

  • At 13/11/09 8:16 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    ok best

     

  • At 24/1/10 10:39 PTG, Anonymous ada nama said…

    Salam...
    peace

     

  • At 28/1/10 9:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    cite buat ms nie okay. tapi psl bhasa rojak, SANGAT X BEST!

     

  • At 23/2/10 6:19 PTG, Blogger atashi79 said…

    first ever boy younger than girls.. ilike.......

     

  • At 15/4/10 5:06 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    citer ok tp pesal laki tu muda sgt... susah la nk trima akal...

     

  • At 18/4/10 12:04 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hehe.mne dapat ilham 'fia' nie..
    nme pgglan sy pun fia gak.
    asek terperasan jer bace karya nie.

     

  • At 1/5/10 4:47 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    mmg best..tp stiil x dpat nk mnark perhtian cause laki 2 mde sgt..da mcm rmaja kwen owg tue..arap dpat dperbaiki..nice plot..

     

  • At 11/6/10 9:02 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    best lah ceta nie..suka sgt2..huhuhu

     

  • At 17/3/11 12:25 PTG, Blogger farah_ain64 said…

    bez jgela citeni...sbnrnye i cri cnta kontrak tpi x leh bka sbb ade mslah...skali trjmpe khwn kontrak lk....tpi i want bce cnta kontrak jge....

     

  • At 4/11/11 8:18 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    hahah...luculah...125 syarat..matai lah klo mcm tue...

     

  • At 11/12/11 10:32 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    urm....baru baca ckit...
    permulaan dia tak best sgt sbb umur lelaki 2 muda sgt dari heroin 2 so...no komen nk kena baca lagi...

     

  • At 7/2/12 4:20 PG, Anonymous Tanpa Nama said…

    tak logik la lelaki tu sakit sejak kecil tak kan keluarga dia yang kaya tu tak mampu nak tanggung kos pembedahan dia

     

  • At 2/8/12 3:48 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    saya suka sangat cite ni.cute..

     

  • At 27/9/12 5:45 PTG, Anonymous Tanpa Nama said…

    where's the next chapter?

     

Catat Ulasan

TINGGALKAN ULASAN DAN KOMEN, PADA SETIAP KARYA YANG ANDA BACA Penulis memerlukan ulasan dan komen, bagi memperbaiki penulisan dan memperbetulkan kesilapan. Komen dan ulasan anda akan memberi satu semangat kepada penulis, untuk terus menulis karya dan seterusnya menghasilkan karya yang menarik. Kerjasama & sokongan daripada pembaca amat kami hargai. Sebab itulah kami menyediakan HADIAH, sebagai penghargaan kepada penulis dan juga kepada pembaca yang aktif memberi komen & ulasan

<< Home

 

 

 NOVEL TERBARU DI PASARAN

 

 

"Dia hidup bukan kerana cinta. Dia hidup kerana kehadiran Prince Charming yang menyelamatkannya. Semuanya gara-gara dia mengoyak Carta Prince Charming—carta misteri yang tiada sesiapa tahu dari mana datangnya. Yang pasti, memang dia langsung tidak percaya dengan sumpahan yang dikatakan berkaitan dengan Carta Prince Charming.

"Sumpahan puteri? Kau ingat ini cerita dongeng ke? Puteri apa yang nak sumpah aku ni? Puteri bunian? Puteri lindungan bulan?”

Desakan daripada Sofea membawanya ke Kelab Bola Sepak. Di situlah Prince Charming berkumpul. Tetapi hanya seorang sahaja Prince Charming yang dicari-carinya. Namun, untuk mencari Prince Charming bukanlah mudah, namun dia yakin, antara mereka, pasti salah seorang adalah penyelamatnya.

Orang tu pun satu! Dah selamatkan nyawa orang, tak reti-reti ke nak munculkan diri? Bukan ke lagi senang kalau datang berdiri depan aku dan cakap, Sayalah yang selamatkan awak daripada kena langgar semalam. Finish! Tak adalah nak panjangkan cerita sampai beratus muka surat semata-mata nak cari Prince Charming!

Tajuk: Prince Charming
Penulis: Ratu Bulan
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM19.90
Ulasan:

 


 

NOVEL HANGAT DIPASARAN

 

 

Pertemuan pertama memberi impak yang berbeza kepada dua insan. Maria malu mengenang, sedang Hisyam mahu mendekat. Maria semakin resah apabila Hisyam terus-terusan mendesak. Dalam benci ada rindu. Bijak Hisyam memujuk, mereka akhirnya disatukan.

Salina hadir menjadi duri dalam daging. Bagi Hisyam, gadis itu ialah sahabatnya yang terbaik. Insan paling dipercayai. Namun, dalam diam, Salina meracuni hubungan mereka. Salina ada agenda yang tersendiri.

Semakin hari, semakin nipis rasa percaya Maria terhadap Hisyam. Namun, dia tidak mungkin menghindar rasa kasih yang sudah menebal. Demi menunaikan permintaan Maria, Hisyam tega melamar Salina walau ada luka di hati.

Sanggupkah Hisyam menduakan Maria yang pernah dicintai sepenuh hati? Dan, Maria, mampukah membiarkan suami tersayang jatuh ke tangan Salina? Atau, Mariakah orang ketiga yang tidak lagi diperlukan kehadirannya oleh Hisyam?

 

Baca bab awal dari bab 1-15 di www.takmungkinkuhindar.blogspot.com
 

Tajuk: Tak Mungkin Kuhindar
Penulis: Ana Sofiya
Terbitan: Fajar Pakeer

Harga: RM22.90
Ulasan:

 


       Karyaseni

www.karyaseni.my
www.karyaseni.com.my
       Menarik Klik Dibawah
    50 Karya Terbaru

  Info Karya Terkini

      Baca Karya Pilihan

  Pelukan Cinta - Novel cinta yang 90% adalah kisah benar, wujud lagikah manusia sebegini?

 

  Suami Aku Ustaz - Bila Suami Yang Merupakan ustaz kini menjadi suamiku, Sebuah novel yang banyak menekan nilai-nilai islamik

 

  Terlerai Kasih Sebuah novel yang heroinnya bertudung, novel yang begitu menarik. selamat membaca

 

  Kahwin Ganti - Novel yang pasti dapat memikat hati pembaca. bagaimana seorang yang sakit menjadi suamiku

 

  Kemilau Karya Kasih - Kisah  anti novel melayu, yang memandang jijik dan hina novel melayu. ikuti kisah menarik ini.

 

  Opps pintu hatiku - Kisah yang menarik pilihan yang mampu memberi keseronokan membaca

 

  Pilihan Mama - perlukah ikut pilihan mama, sedangkan pilihan mama umpama manusia yang tidak berperikemanusian

 

  Tak Mungkin Kuhindar - Novel yang mendapat sambutan dan popular di penulisan2u

 

  Dibius Cinta - Cucukan jarum cinta manakah yang mampu membius hatiku. Kalau sudah membaca novel ini kali pertama, pasti tidak akan berhenti.

 

 

klik pada tajuk untuk membaca karya pilihan di atas

 

      Iklaneka

 

125 

 

 

 

 

 

Berminat iklan di blog penulisan2u? hubungi kami di email : Bantuan@penulisan2u.net

      Tarikh Karya

 

Ikuti blog ini | Follow this blog

      Berita Hangat

Penulisan2u sedang berkerjasama dengan Penerbit Novel bagi memberi peluang kepada penulis-penulis berbakat dan karya yang menarik. Antara novel yang sudah di terbitkan

 

  Biarlah YM Berbicara

  Baju Pengantin Mak Andam

  Siapakah Di hatiku

  Hot Gimmick

  Pergilah Air Mata

  Sepupuku Suamiku

  Hadirmu Takdirku

  Cermin

  Tak Mungkin Kuhindar

  Bini Aku Tomboy Ke?

  Jodoh Atau Cinta

  Prince Charming

  AD + IZ 

 

Tunggu kemunculan novel-novel terbaru dari penulis penulisan2u setiap bulan di pasaran.

      Ingin Hadiah?

PERADUAN KUIZ . Tahniah kepada 10 Pemenang Kuiz, Hadiah ditaja oleh Syarikat Penerbitan Kaki novel Enterprise. Klik Disini untuk melihat Senarai pemenang.

 

UNTUK PENULIS. 5 Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan. akan menerima hadiah sebuah novel. Blog pertama dan satunya2 blog yang memberi hadiah kepada penulis. Klik Disini untuk melihat senarai Penulis terbaik pilihan pembaca setiap bulan

 

UNTUK PENGULAS & PEMBACA?

2 Pengulas paling AKTIF dengan memberi komen yang ikhlas dan membina, pada setiap karya cerpen / novel  di penulisan2u akan menerima hadiah sebuah NOVEL.

 

      Bilik Sembang

Info
TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

UCAPAN

1/1/2009:
Tahun baru misi baru, cerpen dan novel pun baru. semoga terhibur bersama blog kami

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Ingatlah Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan kaum itu sendiri berusaha mengubahnya - al-Radu [13]: 11-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita melayu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang di
www.kerjaya.net
      Chit-Chat Corner

online
     Rakan Niaga

Rahsia dari 8 Jutawan Malaysia

Rahsia penjimatan elektrik

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting Terbaik Malaysia

Video Tutorial Bisnes Internet

Peluang Bisnes SMS

Google Adsense jana Duit

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Perkakasan membina website

Cara membina Blog wordpress

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tingkatkan Traffik ke website

Tiada duit untuk kahwin?

Rahsia Bisnes di Internet

Panduan asas membina blog

Jana wang dgn unit trust

Belajar design grafik

Bengkel website

10 Model Bisnes internet

Pakej bisnes internet

Belajar HTML website

Rahsia teknik bisnes di EBAY

      Novel pilihan

sinopsis klik pada gambar

   Diari Penulis

    • Aisya Sofea

    • Anis Ayuni

    • Bikash Nur Idris

    • Damya Hanna

    • Dhiya Zafira

    • Eny Ryhanna

    • Salina ibrahim

    Dina Najat

    • Ahadiat Akashah

    • Norhayati Berahim

    • Aina Emir

    • Hafirda Afiela

    • Hani Fazuha

    • Dewi Sukma

    • Sri Diah

    • Zn Isa

    • Lily Suraini

    • Lily Haslina

    • Nia Azalea

    • Rose Harissa

    • Norzailina Nordin

    • Aleya Aneesa

    • Liza Zahira

    • Ida Nardiel

    • Eka fahara

    Syima Syawal

    • Meen Zulaikha

    • Rose harissa

    • Aleya Aneesa

    • Lynn Dayana

    • Mersik Romoyu

         Ingin Menjadi Penulis?

Creative Enterprise Sdn. Bhd., sedang mencari manuskrip kanak-kanak atau remaja. Ini kerana pihak kami ingin memperluaskan dan memperbanyakkan bahan bacaan untuk kanak-kanak dan remaja. Di samping itu kami juga ingin memupuk minat membaca dalam kalangan kanak-kanak dan remaja. ( klik disini )

Karyaseni Enterprise ingin memaklumankan kepada anda yang berminat untuk menghantar manuskrip anda kepada KS untuk penilaian, sila email kan sinopsis dan tiga bab awal ke alamat email berikut: Manuskrip@karyaseni.my

KarnaDya Solutions Sdn Bhd. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? hantarkan karya anda. Sebelum anda menghantarkan manuskrip anda, sila hantarkan butiran berikut terlebih dahulu melalui emel/pos. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

NB Kara Sdn Bhd dengan berbesar hati menjemput mana-mana penulis yang merasakan diri mereka layak menjadi penulis yang versatil, menghantar manuskrip mereka kepada NB Kara Sdn Bhd. Tulisan anda terlebih dahulu akan dinilai oleh penulis prolifik Norhayati Berahim dan juga beberapa panel editor sebelum diluluskan untuk terbitan.
 ( klik disini )

Jemari Seni Publishing. Anda minat menulis? anda berbakat, anda ada cerita yang menarik, Anda Ada Karya Yang Ingin Diterbitkan? Untuk tujuan pengiriman manuskrip, JEMARI SENI telah menggariskan panduan kepada penulis-penulisnya. untuk maklumat lanjut ( klik disini )

 

Alaf 21 Sdn Bhd. Tahun 2008 bakal menjanjikan sinar kecemerlangan seandainya karya anda terpilih untuk diterbitkan oleh Alaf 21, penerbit novel tersohor di Malaysia. Jika anda mempunyai salah satu manuskrip tersebut, kami ingin menatap dan menilainya. Sekiranya sesuai, pihak kami ingin menerbitkannya di bawah jenama ALAF21. ( klik disini)

   Ahli Pelawat
      Novel Di Pasaran

Kenangan Terindah - Hezzy Azra

Serasi di hati - Nora Ismail

Nama aku N - Aina Emir

Bunga Syurga - Anita Aruszi

Episod cinta luka - Fateen Najwa

Sandaran kasih - Aini Marisha

Fitrah kasih - Ilani Mysara

Bukan yg pertama - Salina Ibrahim

Ternyata cinta - Damya Hanna

Selagi ada dia - Aisya Sofea

Kembalikan cintaku - Norhayati NB

Warna hati - Meen Zulaikha

Seribu kali sayang - Anis Ayuni

Menanti kasih - Norzailina nordin

Cahaya - Nura zulaikha

Dakapan cinta - Eny Ryhanna

Hanya kita berdua - Aina emir

Ku Utus Rindu - Intan Arnida

Usikan rindu - Qaira Qasidah

Segalanya untukmu - A.Anessa

 

Dapatkan dikedai berhampiran anda

      Bantuan Carian

Dua cara asas untuk memudahkan anda melayari laman blog penulisan2u pada masa akan datang. pastikan anda set laman penulisan2u sebagai  "homepage utama" atau dengan "add to favorite" di pelayar komputer anda. caranya dgn klik dibawah:-

 

      Web & Blog Terbaik

Koleksi cerpen & novel online terbaik dari Malaysia, Indonesia, SIngapore & Brunei. Layari di http://penulisan2u.net

Koleksi artikel isu semasa, artikel yang menarik dan hangat http://semasa2u.blogspot.com

tip kehidupan, zodiak, horoskop, petua, tip, puisi, pantun, sajak, dan pelbagai artikel menarik layari di http://istimewa2u.blogspot.com

Blog Berkaitan agama, topik-topik tazkirah, audio, video ceramah, mendengar 114 surah Al-quran secara online, radio-radio dakwah, layari di http://dakwah2u.blogspot.com

Blog Media, Tv streaming online, radio streaming online, surat khabar, rakaman drama, radio era, hot.fm, tv1, tv2,tv3 dan lain-lain. layari di http://mymedia2u.blogspot.com

Blog Koleksi cerita lawak, lucu, kelakar dan video lawak, lucu dan kelakar. layari di laman http://kelakar2u.blogspot.com

Laman web penerbit novel KarnaDya Penerbitan Karyaseni Syarikat penerbitan yang dimiliki oleh Penulisan2u. Novel-novel dari laman penulisan2u akan diterbitkan oleh Karyaseni http://www.karyaseni.my

Laman web syarikat penerbit novel Creative Enterprise Sdn Bhd (CESB). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.cesb.net.my

Laman web syarikat penerbit Kaki Novel Enterprise. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.kakinovel.com

Laman web syarikat penerbit NB kara Sdn Bhd. Dimiliki oleh penulis terkenal Norhayati Berahim, Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.nbkara.com.my

Laman web syarikat penerbit Buku Prima Sdn Bhd. Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.bukuprima.com.my

Laman web syarikat penerbit novel jemari Seni Publishing (JS Publishing). Untuk melihat novel-novel terbaru yang berada di pasaran, layari di http://www.jemariseni.com

Laman web syarikat penerbit novel Alaf21 Sdn Bhd (alaf21). Untuk melihat novel-novel terbaru dari Alaf21 layari di http://www.alaf21.com.my

Laman web syarikat penerbit novel Fajar Pakeer Sdn Bhd). Untuk melihat novel-novel terbaru  layari di laman http://www.fajarnovels.com.my

      Kata Kunci

koleksi novel, koleksi novel cinta, novel, novel online, novel melayu, novel malaysia, novel terbaik, novel cinta, novel masyarakat, cerpen, koleksi cerpen, koleksi cerpen cinta, koleksi cerpen cinta remaja, cerpen baru, koleksi cerpen terbaru, teratak cerpen, cerpen cinta, cerpen online, cerpen terbaik, cerpen melayu, koleksi cerpen cinta malaysia, cerpen malaysia, cerita seram, cerita, cerita cinta, cerita pendek, cerita melayu, cerita online

      Malaysia Group